- 5 Ocak 2013
- 2.784
- 4.638
- 333
Kızlar bebeğim bugün 11 günlük kafama birşey takıldı tecrubeliler bilgilerini paylasabilir mi.
Bebeğim göz temasi kurmuyor çok mu erken yoksa bir sıkıntı mi var.. annelik ne zormuş herşeye üzülüyorum
Saf zeytinyağı sürüp kalkan taktım. Bana çok iyi geldi. Evde kimse yokken de bildiğin açıp havalandırdım valla. Kanıyordu artık çünkü ağlayarak emziriyordum.Arkadaşlar merhaba bende onbeş gün önce bebeğimi normal doğumla kucağıma aldım çok şükür ama göğüs ucu yaraları sebebiyle yeterince emziremiyorum yok mu bunun bir çaresi bebeğim mama da yemiyor birde sizin bebekleriniz ne kadar kilo aldı
Sağol canım darısı başına sağlıkla inşallah :)
Hiç tutma o zaman canım. En sevdiğine bile yeri geliyor katlanamıyor insan. Canının acısıyla mı uğrasıcan cocuklamı onunlamı. Biz öz olana dayanamıyoruzAslında beni geren kendisi. Evimi temizlettim. Annem yanımda ilgilenicek bizimle. Kv yemek yapamıyor. Bende yiyemiyorum onun yemeklerini zaten. Annem yapmazsa aç kalıcam sütüm gelmicek zatenya gitsin istemiyorum onu evimde beni huzursuz ediyor
canım sargı bezinin arasına pamuk koy kendine bunşekilde 5-10 ped hazırla. Hem daha ekonomik hem daha sağlıklı. Sargı bezi bi nebze daha rahatlatır seni. Sağlıkçı bi ablam sölemişti.Kızlar bu normal doğum dikişinden çok korkuyorum ya. Ne zaman iyileşir. Her tuvaletten sonra barikon verdi dr. Kuru tutmaya çalış dedi. İyi de nasıl kuru tutayım. Hem ped kullanıyorum hem de bebekle uğraşırken kan ter içinde kalıyorum.
Moralim bozuluyo hiç iyileşmicekmiş gibime geliyo.
Siz bakımını nasıl yapıyorsunuz?
Aranızdaki muhabbeti bilmiyorum ama o daha saçma.Üvey olduğu için bu kadar anlayışlı zaten. Öz annesi hayatta olsa bunları hiç yaşamazdık belki de bilmiyorum.
Sağol cnm. Cumadan beri nisanim geliyor ama hala tık yok bende. Kocisim de yok yanımda, il dışında stajda. Bari çarşambaya kadar gelse de babası bizimle bol vakit geçirse. İnş snn bebiste şöyle dolu dolu emer. Sizden öğreneceğiz artık bakım işlerini.aaa bir bebiş daha geliyor demek..
Allah yardımcın olsun...insan nasıl olacak ne olacak diye düşünürken bir bakmışsın oluvermiş oluyor
Hayırlı bir evlat olsun inş. Gözün aydinBenimde cuma gecesi sancım tuttu epudral normal doğumla kızımı kucağıma aldımama 5 dikişm var büyük tuvaletimi de yapamadm henüz..
Ne güzel bi haber. Hayirli olsun bebisin. Normal yapıp kolay geçen bir mucize. Allah kalan genişleterek de nasip etsin inşallah. Doğumu kolaylaştırmak için ne yaptın?Kızlar ben doğum yaptım. Nehirim geldi 11.57 de. Çok şükür ikimiz de iyiyiz. Normal doğum yaptım bikaç dikişim var. Epidural istemeye fırsat olmadan 4 cm den 8 cm e açılmam yarım saatte oldu çok şükür. Doğumhanede de bebeğim geldi 7 dk sonra. Galiba kolay bi doğum oldu. Benim ilk deneyimimdi bilemiyorum öyle diyolar.. Size de dua ettim doğum yapmayanlara.. Bebeğim 48 cm 3240 gr. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.. Fırsat buldukça gene yazarım. Allaha emanet olun
İkimizin doğumu nsl olacak bakalım. Snn nisan açılma falan var mıydı? Ben cuma nisan gelmeye başladı ve hala azar azar geliyor. Ama açılma yok ve bir aydır olan yalancı sancılar devam ediyor. Ekstra bişey yok yani. Dünden itibaren yürüyorum ve evde egzersiz yapıyorum Bebis insin iyice diye. Sen biseyler yapiyon mu?Doguramadikca psikolojim bozulmaya basladi...ne yapsam olmuyor...delircem..yrn doktordan randevu aldim..alttan bi el atsin bakalim durum ne
Boyleleri mustehak. İyi yapmışsın. Bende kvmi şikayet ettim eşime dayanamadım artık laf sokmalarinaEn geç 2 gün sonra doğum yapacam sezeryan, benimki bugün diyor ki görümcemin hemen sütü gelmişmiş. Zaten süt gelmemesi en büyük korkum. Edilecek laf mı bu şimdi
Ben de görümceyle daha önce konuşmuştum hatırlıyorum iki üç gün süt gelmez dediydi.
Ben de kaynanaya dedim yok bikaç gün süt gelmez yalancı çıkarmıyım dedim hadi iyilik bende kalsın yüzüne vurmiyim. Yine dedi yok yok onun hemen sütü geldi dedi. Ben de dayanamadım ben konuştum hiç te öyle ilk günü süt gelmemiş dedim. 2-3 gün sonra gelir diyor dedim morardı tabibir de süt gelmezse başıma neler gelecek acaba.
Deca tabs var ;bize doktor onu verdi bitkisel. Katkısız. Eczaneden alabilirsin sağlıkocağının verdiğini kullanmiycaz. Damlaya 15.gün başlanıyor diyor sağlıkocağı ;15 damla değildir o. Yanlış mı anladınız acabaKızlar bugün 16..gün ve sabahtan beri doktorun yazdığı omnivit ACD3 damlasına bakıp duruyorum 15 damla dedi bana çok geldi sordum doktora tekrar evet 15 damla dedi şişenin üstüne bakıyorum birsürü katkı maddesi acaba vermesek nasıl olur çok kararsız kaldım
Kizlar hepinizin gozu aydın allah sağlıklı sıhhatli anali babali buyutsun kuzularinizi.normal yada sezeryanla her doğumun zorluğu var ama meleklerimize kavusunca herşey unutuluyor.hatta acı çekilen o anlar zaman geliyor gülerek anlatılıyor.
Ay ne alakası var... benimki de ağlamamış. Hatta yoğunbakıma almışlar. 5 dk sonra göndermişler odaya... bir sorun olsa gelir mi bebek yanına... hiç kafana takma sorun olsaydı yoğunbakımda tutarlardıŞimdi de yeni bi sıkıntı. Bebeğim ilk doğunca aglamadi hemen. Bu kötü bisey mis öyle duydum ağlıyorum
Çok sevindim cnm bebegin hayırlı olsun.ayrintilari yaz mutlaka.bak bana haberdar et diyordun sen doğurdun. Bizde hala tik yok stresten belkide gelmiyor .kızllaaarr bugün saat 1de bebeğimi canım kızımı kucağıma aldım detayları taburcu olunca yazıcam :)
Ne zaman doğdu bebekKızlar ya moralim çok bozuk bebeğimı emdirdim yan yatırdım sonra bi anda kan kustu hemde pıhtılı kan neden oldu acaba çok korkuyorum ya
Bilmiyorum ki canm baştan beri Kilo alımı hep yavaştı doktor önemliolmadığını söylüyordu birde kan sulandırıcı kullanıyordum onun da etkisi varmışMaşallah
O kadar erken de gelmemiş minik neden kilo alamamış canım
Acd 15 damla veriliyor yanlış değil. Devit 3 damla ...ilaca göre miktar değişiyor.Deca tabs var ;bize doktor onu verdi bitkisel. Katkısız. Eczaneden alabilirsin sağlıkocağının verdiğini kullanmiycaz. Damlaya 15.gün başlanıyor diyor sağlıkocağı ;15 damla değildir o. Yanlış mı anladınız acaba
Canim daha 4 gün oldu doğalıNe zaman doğdu bebek
Yok canım tekrar sordum özellikle belki yalnış anlamışımdır diye ama doğru 15mişDeca tabs var ;bize doktor onu verdi bitkisel. Katkısız. Eczaneden alabilirsin sağlıkocağının verdiğini kullanmiycaz. Damlaya 15.gün başlanıyor diyor sağlıkocağı ;15 damla değildir o. Yanlış mı anladınız acaba
Anladım canım sağlıklıymış ya önemli olan oBilmiyorum ki canm baştan beri Kilo alımı hep yavaştı doktor önemliolmadığını söylüyordu birde kan sulandırıcı kullanıyordum onun da etkisi varmış
Kullanıp kullanmamak konusunda kararsız kaldım epey içeriğindeki katkı maddeleri de cabası senin eşin doktordu galiba sen ne düşünüyorsun caAcd 15 damla veriliyor yanlış değil. Devit 3 damla ...ilaca göre miktar değişiyor.
Bizim de bugün 15. Günümüzdü ben dün tarttım ama kıyafetle. Önce kızımla tartılıyorum sonra kendim o şekilde 2950 gr doğmuştu 3500 çıktı. Göğüs yarası için de lansinoh sürüp kalkan taktım öyle geçti kremi sürüp ped koyunca krem işe yaramadı bu şekilde iyileşti benim yaralarArkadaşlar merhaba bende onbeş gün önce bebeğimi normal doğumla kucağıma aldım çok şükür ama göğüs ucu yaraları sebebiyle yeterince emziremiyorum yok mu bunun bir çaresi bebeğim mama da yemiyor birde sizin bebekleriniz ne kadar kilo aldı
Benim kızım da çok kusuyor fazlasını çıkarıyor derler genellikle kesik süt şeklinde kusmuğu ona da iyi diyorlar sindirebildipini sindirmiş gerisini çıkarmış diyorlar. Benim kızım gazını ne alttan ne üstten çıkaramıyor ben kurmasını ona buluyorum. Bir de altını yada üstünü değişirken mutlaka kusuyor ve hıçkırık tutuyorSelamlar :)
Gögüslerim yara içinde süt damla damla ancak geliyor krem sürüyorum arada. Süt emdikten sonra kusuyor ve beni korkutuyor herkes normal diyor normal mi gerçekten?
İlk 3 aya kadar flu görüyorlar onu da 10 cm e kadar diye biliyorum kızım bakıyor ama bilinçli mi bilemiyorum kendine yakın tut ve konuş bakalımKızlar bebeğim bugün 11 günlük kafama birşey takıldı tecrubeliler bilgilerini paylasabilir mi.
Bebeğim göz temasi kurmuyor çok mu erken yoksa bir sıkıntı mi var.. annelik ne zormuş herşeye üzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?