Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün inşallah sabret garip gelcek ama ağrılarında tadını çıkar bence :) üç dört güne en fazla bir hafta ya hepsi geçecek inşallah :) karna bastırmaydı beni benden alan zaten ağladım bağırdım üç kere gelip yaptılar aralıklarlaKızlar bu sabah bebeğim doğdu. Spinal sezeryan ile. 4 kilo.
İkimiz de iyiyiz çok şükür.
Yanlız çok ağrım var. Bir de ara ara gelip karnıma bastırıyorlar. Kan çıksın diyeymiş. Size yaptılar mı öyle bişey? Çok canım yanıyor.
Bana once alttan ultrasonla bakti rahim kapali hala dedi. Ki o cihaz daha cok canimi yakti. Sonrasinda cati muayenesi yapti ama eline jel surdu belki de ondan hic hissetmedim. Bidahakine rica et belki oyle acimaz senin deÇatı kontrolunde benim canım yandı ses cıkardım doktor fazla zorlamadı ctesi tekrar bakarız dedi sizde nasıl oldu?
Ilk dogumun mu?bebek kanaldami? Eger kanala yerlesmisse suni sanci denenebilir ama kanalda bile degilse bosuna suni sanci cekme bnce..Kizlar bana akil verin ne olur doktordan geldim alttan muayne etti hicbir acilma yok rahim cok siki 40+3deyim doktor ister suni sanci verim ister sezaryan olmadi p.tesi kesin alicam dedi beklemek istiyosan bekleyelim dedi ama eve gidince bebek strese girer kakasini yapabilr dedi suni sanciyla kesin dogar diyemem dedi ne yapayim akil verin ne olur aglamaktan cocuk zaten strese girecek hic acilma olmadan suni sanci ise yararmi
Sanki bnm doktor canlandi gozumde..ankaradami doktorunuz..hangi hastane..Catin uygun kilolu bile olsa normal doguracaz ona gore diye gaz bile verdi. Daha onceden de suyu azalirsa kordon dolanirsa acil bi durum olursa fln sezeryana doneriz yoksa hersey yolundaysa normal dogumolur diyodu. Ben de normal istiyorumzaten o da hic sezeryana yonlendirmeye calismiyo. Bugun dese ki soyle bi sıkıntı oluştu sezeryan olmalisin guvenir olurum yani
Yine emzirme ile bi tavsiye benden sag memelerde bi sikinti var sanirim bebekler genelde sagi almiyor. Koltugunun altina al bebegi ve sag memeyi oyle vermeyi dene benimki oyle aldi bi sure sonrada kucagimda aldi. Damagida oturmuyor sanirim ilk etapta. Sutun icin bol bol emzirmen gerek olmadi sagacaksin azda olsa. Gecmis olsun kuzuya fototerapi mi aldiKızlar doğum yapanlara Allah analı babalı büyütsün yavrularını. Bizim de ger gün Bisey çıkıyor. Neyse Rabbim başka dert vermesin. Çok şükür bebek memenin birini de olsa.emdi derken sarılık isi çıktı hastanede yattı bebeğim yine. Simdi eve geldik. Sol memeyi alıyor sağ almıyor aç kalıyor. Süt de yok ooof of
Yok istanbuldayım ben. Acibadem hastanesine gidiyorumSanki bnm doktor canlandi gozumde..ankaradami doktorunuz..hangi hastane..
Canım ben cok inanırım eskilerin uyguladıkları yöntemlere. gaz için de önerisi varsa babannenin cok işime yarar gercektenKizlar 1 haftadir oglum kakasini yaparken agliyor ikina ikina morariyordu resmen. Benim babanem 90 yasinda ve sifali ne varsa bilir biz hep onun bilgisiyle hastane gormeden buyuduk. Sade helvayi tavada isitmamizi ve icine saf zeytinyagi dokmemizi eriyene kadar en kisik ateste karistirmamizi soyledi. Bi tulbentin uzerine sicak helvayi yaydik tamamen sogumasini bekledik. Ardindan bebegin karnina tumden sardik. Sararken dokuluyor helva dondugu icin bi problem yok. Uzerine bi tulbent daha sardik ki yagi kiyafete cikmasin. Yarim gunu geckin kaldi. Uyumayan oglum uyuyakaldi. Donan helva vucut sicakligi ile eriyor yapis yapis oluyor bundada problem yok. 2 gundur kakayi ne zaman yaptigini anlamiyorum cok rahat yapiyor. Kocakari işi diyebilirsiniz ama bebegim o kadar aci cekerek kaka yapiyordu ki bi umut denedim. Varsa boyle sıkıntı yasayan deneyebilir. Cok rahatlatiyor bebegi. Kabizligafa bunu yaptiriyormus nenem
Boyle bir seyi ilk defa duydum..maliyeti ne kadar?riskli dgl dimi?Merhaba haziran anneleri :) bende gurubun aşırı sessiz takipçisiyim. Yaklaşık 3 aydır her gün okur hikayelerinizi bilirim. Nasipse önümüzdeki hafta doğumum var. Bir selam vermeden doğuma girmek istemedimbenim salı akşamı nasipse planlı normal doğumum olacak. Ama benim doktorum şöyle başlatacakmış. Vajinaya ip gibi birşey bırakılıyormuş ilaç tabi bu kağıt inceliğindeymiş. Bu rahim ağzını uyarıyormuş 3 saat sonra falan kasılmalarım yavaş yavaş aynı normalmiş gibi başlıyormuş. Suni sancı değil dedi. Bende yeni bir uygulamamı bu dedim hayır 15 senedir vardır dedi. Sadece maliyetliymiş ama pakete dahilmiş. Farkettimde önümüzdeki günlerde suni sancı verip başlatılacak olanlar var. Neden doktorlar bu yöntemden bahsetmiyo. Benimki ilk mi olcak. Bu yöntemi bilen varmı acaba
Bana kum torbası koymuşlardı ama uyusuk oldugum için bişey hissetmedim. Uyusmam gecince bi kere hemşire bi kerede doktor bastı karnıma. Aman yarabbim yok böyle bir acıKızlar bu sabah bebeğim doğdu. Spinal sezeryan ile. 4 kilo.
Yanlız çok ağrım var. Bir de ara ara gelip karnıma bastırıyorlar. Kan çıksın diyeymiş. Size yaptılar mı öyle bişey? Çok canım yanıyor.
Cnm ucuz bir ilaç değil tabi ama pakete dahil dedi. Ben koç ünv.hastanesinde yapıcam doğumumu. Salı günü akşamdan yatışım yapılcak. Bu aynı normal doğum gibi dedi. Hatta kasılmalar hafif başladığı için hastalar uyuyormuş gece genelde. %70 doğum oluyor dedi. Suni sancıya gerek kalmıyormuş. Fiyat şu demedi bizde sormadık açıkçası. Tüp bebek benim. Tedavimide orada gördüm. Riskli olsa yapar mı bilemiyormBoyle bir seyi ilk defa duydum..maliyeti ne kadar?riskli dgl dimi?
Haziran annesi olup da doğuramayan kaleye mummdiksin
canım gözün aydın,Rabbim bebişine ve sana sağlık sıhhat,sana da bol bol süt versin inşallah.Kızlar bu sabah bebeğim doğdu. Spinal sezeryan ile. 4 kilo.
emin değilim ama sanırım bir arkadaşımın aynı oldu.Aşırı stresli bir kızdı 38 haftalık kontrole gittiğinde doktoru sen çok stres yapıyorsun bu bebeği artık alalım demiş,rahimden birşey yaptı ama anlamadım dedi.O iğne gibi birşey diye hatırlıyor.O işlemden 5-6 saat sonra kasılmalar ve sancılar başlamış,1-2 saat içinde de bebeğini normal doğumla kucağına aldı. Ben hatta başta suni sancı zennetmiştim ama değil demişti. Demek ki onunki de senin bahsettiğindenMerhaba haziran anneleri :) bende gurubun aşırı sessiz takipçisiyim. Yaklaşık 3 aydır her gün okur hikayelerinizi bilirim. Nasipse önümüzdeki hafta doğumum var. Bir selam vermeden doğuma girmek istemedimbenim salı akşamı nasipse planlı normal doğumum olacak. Ama benim doktorum şöyle başlatacakmış. Vajinaya ip gibi birşey bırakılıyormuş ilaç tabi bu kağıt inceliğindeymiş. Bu rahim ağzını uyarıyormuş 3 saat sonra falan kasılmalarım yavaş yavaş aynı normalmiş gibi başlıyormuş. Suni sancı değil dedi. Bende yeni bir uygulamamı bu dedim hayır 15 senedir vardır dedi. Sadece maliyetliymiş ama pakete dahilmiş. Farkettimde önümüzdeki günlerde suni sancı verip başlatılacak olanlar var. Neden doktorlar bu yöntemden bahsetmiyo. Benimki ilk mi olcak. Bu yöntemi bilen varmı acaba
Nette arastirdim..yontemin adi prostoglandin..Anladigim kadariyla rahmin yumusatip aciyor.ancak Turkiyede cok sik uygulanan bir yontem olmadigini ve bazi dezavantajlari oldugunu okudum..dezavantaj suni sanci icin de var o ayri..Doktorunuz en iyisini bilir..oyle diyorsa dogrudurCnm ucuz bir ilaç değil tabi ama pakete dahil dedi. Ben koç ünv.hastanesinde yapıcam doğumumu. Salı günü akşamdan yatışım yapılcak. Bu aynı normal doğum gibi dedi. Hatta kasılmalar hafif başladığı için hastalar uyuyormuş gece genelde. %70 doğum oluyor dedi. Suni sancıya gerek kalmıyormuş. Fiyat şu demedi bizde sormadık açıkçası. Tüp bebek benim. Tedavimide orada gördüm. Riskli olsa yapar mı bilemiyorm
suni deneyebilirsin en azından olurda sonradan sezaryan olursa aklında kalmaz bende öle yapıcam sanırım gelmezse kısmet yani kendinide dogumdan önce üzerek yorma enerjiye ihtiyaç var bir de doktorun hangisini daha cok öneriyorHerkes ustume geliyo aslinda cumaya kadar bekleyecektim ama niye riske atiyosun diyolar yarin yatisim yapilcak suni denicem bunada kiziyolar bosa cekiceksn diyolar ne yapayim bilmiuorim
Valla nette hiç araştırmadım. Bu sefer bu konuda bilgim olmasın cahilce gireyim diye. Güvendim doktoruma. Normal çok istiyorum. Perşembe tam günüm doluyo. 21 i olsun kandil diye dedik. Allahım inşallah yanlış yapmıyorumdurNette arastirdim..yontemin adi prostoglandin..Anladigim kadariyla rahmin yumusatip aciyor.ancak Turkiyede cok sik uygulanan bir yontem olmadigini ve bazi dezavantajlari oldugunu okudum..dezavantaj suni sanci icin de var o ayri..Doktorunuz en iyisini bilir..oyle diyorsa dogrudur
Evet muhtemelen aynı şey canm. Banada ip gibi birşey dedi. Hatta ben eve gideyim dedim. Oda eğer rahim fazla uyarılırsa ipi geri çekiyoruz olmaz dedi. Eğer ihtiyaç olursa suni sancı veririz ama genelde gerek kalmıyor dedi. İnşallah iyi bir yöntemdir ya. Tırsmıyo değilim.
canım gözün aydın,Rabbim bebişine ve sana sağlık sıhhat,sana da bol bol süt versin inşallah.
Bebeğin kilosu ölçülenden çok mu çıktı,aynı mı?
emin değilim ama sanırım bir arkadaşımın aynı oldu.Aşırı stresli bir kızdı 38 haftalık kontrole gittiğinde doktoru sen çok stres yapıyorsun bu bebeği artık alalım demiş,rahimden birşey yaptı ama anlamadım dedi.O iğne gibi birşey diye hatırlıyor.O işlemden 5-6 saat sonra kasılmalar ve sancılar başlamış,1-2 saat içinde de bebeğini normal doğumla kucağına aldı. Ben hatta başta suni sancı zennetmiştim ama değil demişti. Demek ki onunki de senin bahsettiğinden
Evet ya aç kalıyor galiba. Bugün hemşire 90 ccye kadar çıkar dedi. Ben ama vermek istemiyorum. Süt de o kadar çıkmıyor galiba. Her öğünde ben nasıl 90 verecem onaYine emzirme ile bi tavsiye benden sag memelerde bi sikinti var sanirim bebekler genelde sagi almiyor. Koltugunun altina al bebegi ve sag memeyi oyle vermeyi dene benimki oyle aldi bi sure sonrada kucagimda aldi. Damagida oturmuyor sanirim ilk etapta. Sutun icin bol bol emzirmen gerek olmadi sagacaksin azda olsa. Gecmis olsun kuzuya fototerapi mi aldi
Anladım canım bencede gerek yok ama eşim diretiyo bir aylık olsun diyeCAnım benimkide 20günlügü gecti ama henüz cıkmadık dışarı. Kırkı beklemeye gerek yok bence. Benim gidecek yerim olmadıgı için ewdeyim. Kırkıda cıksa yüzkırkıda cıksa yine ewde olucam. En fazla awm yada parka cıkarım
Biz bunu kaka icin yaptik ama oglum iki gundur gazini da iyi cikariyor hatta bugun oglumun pirt pirt piiiirttt sesine uyandim gulmekten kendimi alamadim gaz sikintimizda vardi onada iyi geldi gibi. Istersen dene bi zarari oldugunu dusunmuyorum helva ve zeytinyagi alt tarafi:) gaz mi var bebiste o cok zor ya elin ayagina dolasiyor aglayincaCanım ben cok inanırım eskilerin uyguladıkları yöntemlere. gaz için de önerisi varsa babannenin cok işime yarar gercekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?