2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Cok hurafe duymusum hatta bi çogunu uygularım malesef ama bunu ilk defa duydum

Banyoyu hergün mü yaptırmamız gerekli? Şimdiden şampuan vs kullanacak mıyım? Su kaç derece olmalı ?
Ya bu suyu bende hiç ayarlayamıyorum. Derecem yok. Annem yaptırdıgında suya baktım soguk gibi geldi bana. Ben kendim neredeyse kaynar suyla yıkandıgım için sanırım öyle geldi. Annemde dirseginle anlayabilşrsin dedi sıcaklıgı

Yıkanma suyunu dirsek yada dirsek içine dökün ılık olması lazım. 36-38 derece olmalı. Bir tık hissedilmeli. Ben gece yıkıyorum 12 gibi. Sonra yağlama ve süt seansı. En son yatak.

Ikindi olayını hiç duymadım ne alaka anlamadim. Bütün doktorlar gece yıkayın diyor.

Kırkında da yıkarız duasını yaparız bu kadar.

Ewt canım dirseğimle ayarlıyorum bende eline soğuk gibi geliyosa bi tık daha sıcak su koyarak ılıklığını artırırsın

Benm anneme de kalsa ikindiden sonra çamaşır bile kalmamalıymış dısarda. Yıkama konusında da doğumca inşallah akşamları eşimle yapmayı düşünüyorum. Hem rahat uykuya geçer hem bende dinlenmiş olurum die düşünüyorum.

Banyoyu hergün mü yaptırmamız gerekli? Şimdiden şampuan vs kullanacak mıyım? Su kaç derece olmalı ?

Amaaan kimsenin dediğine bakma. Bnim annem de diyodu akşam yıkanmazmış da yıkansa da suyu dökülmezmiş de. Saçma sapan attı tuttu gitti. Akşam eşim işten gelince yıkıyoz 7 gibi. Suyu da dirseğimle kontrol ediyorum. Ne çok sıcak ne çok soğuk.
Göbek bağı düşmesini beklemedik, doktor her gün yıkayın dedi zaten . Bazen üşeniyorum ama her gün yıkıyoruz genelde. Şampuanı her seferinde kullanmıyorum. Üç banyoda bir falan . Bi tane ağız bezini aldım onla hafif hafif siler gibi de yıkıyorum rahatlıyo zaten.

Sizin bebekler yıkanırken duruyor mu? Benimki soyduğum anda sanki hayatı için savaşırmışçasına ağlıyor:) Suyun içinde çok sıkıntı yok ama kafayı yıkarken filan ohoo öldürdük sanki :)
Gün aşırı yıkıyorum ben, her gün yıkasam katılır çocuk

Teşekkür ederim düşünceniz için:) Para benim param, faydalı olduğuna inanıyorum:) ikinci el olarak da satılabiliyor 200liraya anne-bebek sitelerinde.
Sevgiler

Onu ben de bayadır araştırmıştım. Sonra internette alışıyo normal uyumuyo gibisindem şeyler okudum da. Öf içim bayıldı zaten her şeye bi şey buluyolar. Belki huyu suyu değişirde uyumayan bebek olursa aklımda alıcam. Yeter ki uyusun ya
Emzik için de alıştırmayın memeyi almaz falan dediler de bebek dünyaya emmeye gelmiş. Bazı gün kendini iyi mi hissetmiyo napıyo bilmem bıraksan bütün gün memede olmak istiyo. Tabi benim de gençliğim soluyo öyle zamanlarda. Veriyorum emziği.

Şimdilik duruyo bakalım şaşkın balık gibi . Giydirirkrn çok ağlıyo. Elimi kolumu tutuyo üç ginlük bebe. Asıl savaş banyodan sonra .

Benim İlk kızım öyleydi. Tecrübesizliktr vardı bende. Mosmor oluyodu banyoda aglarken. Üç ay komsu saolsun yıkadı. Sonra düzeldi aglaması. İnş seninki üç ayada kslmaz düzelir

Şimdilik duruyo bakalım şaşkın balık gibi . Giydirirkrn çok ağlıyo. Elimi kolumu tutuyo üç ginlük bebe. Asıl savaş banyodan sonra .

Benim İlk kızım öyleydi. Tecrübesizliktr vardı bende. Mosmor oluyodu banyoda aglarken. Üç ay komsu saolsun yıkadı. Sonra düzeldi aglaması. İnş seninki üç ayada kslmaz düzelir

Yıkamasına yıkıyorum da, normalde hiç ağlamayan bebek mahvoluyor diye üzülüyorum.
Giydirirken kızmıyor bak, heralde üşümesi geçiyor.
Geçen banyodan sonra havluya sarmışken emzirdim sakinleşsin diye, üstüme işedi enik:) Bi baktım havludan sıcaklık yayılıyor

Biz bebişi akşam 9 gibi yıkıyoruz. Gün aşırı yıkıyoruz şimdilik. Havalar biraz daha ısındığında her gün yıkarız. Weewellin kurbağa şeklinde bir derecesini almıştık. Suya atınca derece yazıyor. 36.5-37 gibi ayarlıyoruz suyu. İçme suyuyla yıkayın deniyor bazı yerlerde ama biz musluk suyuyla yıkadık. Siz nasıl yaptınız kızlar? Banyoda cok ağlamıyor, suyu seviyor ama üzerini giydirirken ağlıyor. Alt değiştirirken de hala cok ağlıyor. Telefondan okyanus sesi ya da elektrikli süpürge sesi açınca daha sakin oluyor. Çok ağladığında kulağına güçlü şekilde sshhhh yapınca hemen susuyor. Siz de deneyin bence:) Emme konusuna gelince bizim doktor dakika tutma, bebek ne kadar isterse o kadar kalsın memede dedi ama bazı kaynaklar 20 dakikayı geçmeyin diyor. Bu konuda kafam karışık açıkçası. Siz ne kadar emziriyorsunuz? Bu arada 30 günlükken uçağa binip, memlekete gidicek benim minik. İnşallah hava değişimi falan dokunmaz.

Benimki de dünyanın pahalı biberonunu aldım, aventler, natursuttenler bilmem neler, ağzına sürmedi hastahanedeyken, 10 liralık Wee baby biberon vermişler rahat etti. Evde de onu kullanıyorum.
Beni de yediler yok meme almaz, rahata alışır... Sağolsun babasının atletinden benim koluma kadar ağzına yaklaşan her şeyi emiyor
Emzik tıkamadım daha ağzına, şu sarılık geçsin onu da halledeceğim. Enik memedeyken bilgisayar başında iş yapmak, kahvaltı etmek filan gibi süper güçler geliştirdim çünkü :)

Haha çok riskli bir şey yapmışsın. Ben altını çok hızlı değiştirmeye çalışıyorum çünkü altı açıkken mutlaka ya kaka ya çiş yapıyor. Üzerime yapmışlığı çok

Canım biz yikadik suyu küvetinde durdu.ertesi gün döktük suyunu. Siz de öyle yapabilirsiniz. Biz öyle yapıyoruz çünkü ancak hava o zaman isiniyor

Bizim banyoda suyun derecesini gösteren bir musluk sistemi var. 38-40 olarak ayarlayıp kovaya dolduruyoruz, az soğuyordur zaten. Önce kafasını ıslatıp şampuanlıyorum, o ayarlı musluktan suyla maşrapaya doldurup döküyorum.

Kovaya doldurduğumuz suya da vucut şampuanını döküp köpürtüyorum, oğlanı suya batırıp ovalıyorum. Sonra maşrapa yöntemi ile durulayıp havluya sarıyorum.
Kovaya batırıp çıkartmak kolay geliyor bana.

9 geç değil mi? Ben 8 dedin mi yatırıyorum, 3 saatlik döngüye giriyoruz. Sarılık için geceleri 3 saatte bir emiyor, gündüz saat başı. Hoş benimki gece 2-2,5 saatte bir mıkırdanıyor daha 3 saati bulamadık.

Bizim düzen şöyle, 4'e kadar evde, sonra 30dk arabasına/ kanguruya atıp sitenin bahçesinde geziyoruz. 5 gibi banyo, hemen emzirme, sonra uyku/yatır kaldır.

Emme konusunda doktor her meme 20dkyı geçmesin, yağlı sütü de alsın diyor. Benim oğlan saatlik besleniyor sarılık yüzünden. Eğer 10dk emip bıraktıysa mesela, ilk meme yine onu verip 10dk daha emzirtiyorum en az.

Emzirmeye çalışıyorum elimden geldiğince ama çok zor emen bir bebek daha yeni yeni emmeye başladı o yüzden sütüm yetiyomu bilmiyorum sabah emzirdim uyudu bir saat sonra uyandı tam doymadımı acaba dedim

Emzirmeye çalışıyorum elimden geldiğince ama çok zor emen bir bebek daha yeni yeni emmeye başladı o yüzden sütüm yetiyomu bilmiyorum sabah emzirdim uyudu bir saat sonra uyandı tam doymadımı acaba dedim
Dil bağı var mı? Baktırdınız mı? Bazı bebekler bu yüzden emmede zorlanıyor, hemen müdahale ediyorlar, ağlamıyormuş bile bebek.

Bizim kız da suyu çok seviyor. Ağlarken hatta banyo yaptırıyorum hemen susuyor. Yağlama seansını çok seviyorum ben. Geçen yağlarken erkek çocuk gibi havaya doğru bir işedi.
Havlusunun içine ya müslin bez ya da mermerşah bez koyuyorum. Suyu hemen alıyor. Sonra havluyla kuruluyorum. Daha iyi oluyor ıslak havluyla kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…