Ben sıcakta aldığımız müslin battaniye gibi bezlere kollarını sarıyorum ayaklar boşta geceleri öyle yatırıyorum. Klim olunca üstüne de hafif bir battaniye.. tavsiye ederimWoombie almıştım ben, kullandım iyi geldi. Dün ve bugün sıcaktı, file kumaş olmasına rağmen kıyamadım.
Pompam medela marka doktor önerdi aldım. Aslında hastanede gösterdiler demek sütüm aziki de bebiş dile kolay. Ben gene de emziriyorum içiyorlar az maz, sonra mama veriyorum. Artar inşallah.
Cnm sen naptin oyle ya :)
Biz farklimiyiz saniyorsun
Hamile pantalonu giyiyorum ben
Yuzugum olmuyor
Ayakkabilara zor giriyor ayaklarim
Saclarimda hala beyazlar var boyatamadim
Asagi yukari hepimiz boyleyiz
Sanma ki boyle kalacak
Dhaa cok erken, duzelecek, buna can mi sikilir
Bebisin iyi ya yeter cnm
Kilo konusu cok farkedio, saglik ocagi tartisi baska dr baska olcuyor hep
Ben careyi hic istemesemde emzik vermekle buldum. Gaz sancisi gibi anlattiklarin bizimkide emip kusuyordu artik emzik susturuyr rahatliyr emerkenKızlar 26 günlük olduk. Bebeğim şimdiye kadar sakin bi bebekti. Emzirirken mememde uyurdu yatırırdım 2 saat uyurdu sonra uyandırıp emzirip yine uyuturdum. Uyanık kalıyosa da koyardım battaniyenin üzerine kendi kendine dururdu. Ama 3 gündür durmaksızın ağlıyor. Günde sadece toplamda 5-6 saat uyumaya başladı o da kısa kısa yarım saatlik uykularla. Tam uyutup yatırıyorum bi anda bağırarak uyanıyo ağlıyo. Günün çoğunda uyanık ve sanki canını yakıyomuşuz gibi kıpkırmızı olup çenesi titreyerek katılarak ağlıyor. Napsak da susmuyor. Emziriyorum biraz emiyor sonra memeyi bırakıp gene bağırıyor ağluyor sonra yine emmeye devam ediyor. 3'gündür perişan oldum psikolojik olarak da fiziken de. Annem bebeğin huyu değişir 40 gün içinde diyor ama ben hasta olduğunu düşünmeye başladım. Ateşi kulaktan 37.1 çıkıyo eşim havanın sıcak olmasından dolayı olduğunu düşünüyo vücut ısısı yükselmiştir diyo. Bi de çok hapşuruyor.
Sürekli emerek sakinleştirmeye çalışınca da çok kusuyor. Sürekli kakasını yapmaya çalışıp yapamıyor. Dün emerken bi anda üstüne kustu ama öyle ağız kenarından sızmak gibi değil. Fışkırtarak ve 4 seferde. Her yer battı tabi yatak çarşaf benim üstüm. Miktar çok fazlaydı büyük bi bardak kadar. Ne zaman meme versem alıyo, doyunca bırakması gerekmez mi ? Karnı davul gibi şişiyor. Napıcağımı şaşırdım nasıl susturucam bilmiyorum. Memeye koyunca kusar korkusuyla çok sık da emzirmek istemiyorum. Normalde doktorun dediği gibi 2 saatte bir emziriyodum ama şimdi sussun diye sürekli memede tutmam gerekiyo.
Aranızda bunları yaşayan var mı ? Bebeği hiç susmayan ve çok sağlayan ? Yoksa gerçekten hasta mı acaba yavrum? Eşim doktora götürmek istemiyor evham yaptığımı düşünüyor
kizlar bebem bugun 24 gunluk oldu iki gundur basi cok terliyo yataginin çarşafı oldugu gibi islanmis terden ev de iyice sicaklasmaya başladı tek zibinla durdursam usur mu diye korkuyorum ankaradayim bu arada siz nasil giydiriyorsunuz
Arkadaslar ,
Bebeginizi nasil uyutuyorsunuz?
Kizlar sizinde bebislerinizn elleri bacaklari kirmizimi 16 gunluguz bugun bole kan toplanmis gibi al al bacaklari
tesekkurler canim her gelen niye mor bu cocugun ayaklari diyo beni sinir ediyolardaIstanbuldayiz ama şuan ev 29 derece sadece kolsuz bodyle duruyor. Gece yatarken çorabını giydiriyorum çok gazlı bizim oğlan. Üstünü de ortmuyorum. Yinede gece ensesi terli. Üst degistiriyorum bide.
Gündüz süt içerken uyuyor. Bazen yastığına poposuna PıtPıt vurunca uyuyor. Bazen memede. Ama akşam hiç değişmiyor babasının göğsünde sonrada hoooop yatak.
1 aylık olduk bugün hala dalga dalga kırmızı. Ağlayınca mora dönüyor. Normal desi hemşire daha ben sormadan.
Ya ben bu aldrji illetinden kurtulamıyorum. Sanıyorum iğnenin etkisi geçince yeniden başlıyor. Sabah bir uyandım sütyenimin askıları ve kenarlarlarının oldugu yerler kabarıp kaşınmaya başlamış. Süt sürdüm fayda etmedi. Annem elma sirkesi sür demişti, sürdüm şimdi kaşıntısı geçti. Hatta kızarıklık da geçiyor bir de kadıncagıza söylenmiştim, hangi bir yers sirke süreyim heryerden çıkıyor sebebini bulmak lazım falan diye.
7 den beri süt sağmaya çalışıyorum, göğsümde süt var ama çok zor çekiliyor 1 saattir 30ml olmadı nerdeysemakinayı mı değiştirsem. Ya da teni kullanmaya başladım alışır mıyım?
Biriken sütğm olsun en azından bana kortizonlu ilaç falan verirlerse diye. Olnadı mama kullanıcaz.
Bayrama da denk geldi ben şimdi dr nereden bulacağım, ne şans ya. Bu sirke etkiki olur umarım. Avil ve decort iğne yaptırıyorum süte geçniyor dedi doktorum ama üst üste kaç kere yapılırki...
Üzüldüm yahu...
yok değilim ama 20 gün sonra konyada olucam. Konyaliyim ben. Merkezinde misin ve de konyalı misin?Ewt canım niye soruyorsun sende mi konyadasin :))
Bazen emzirirken uyuyo bazen beşiginde sallıyorum o da kar etmezse ayagımda sallıyorum o da olmazsa kucagıma yatırıp hafif sallayarak odadan odaya geziyoruz. Bin bir türlü huyu varArkadaslar ,
Bebeginizi nasil uyutuyorsunuz?
Baktım şimdi çok kullanışlı ve rahat görünüyor ama şuan için evet bunaltabilirWoombie almıştım ben, kullandım iyi geldi. Dün ve bugün sıcaktı, file kumaş olmasına rağmen kıyamadım.
Biz suyu kaynatıp sonra ılımaya bırakıyoruz. Termos aldım ılık suyu termosuna koyuyorum. Mamayı yaparken bileğimde kontrol ediyorum eğer çok soğuksa benmari usulü hafif ılıştırıyorum. 6. Aya kadar su verilmiyor zaten mamayıda su ile yapıyoruz ayrıca su vermeye gerek yok diye biliyorum. ben hiç sadece su vermedim.Benim kıza mama vermeye karar verdim. Sütüm var ama dediğim gibi sürekli emmek istiyor ve ben bu durumdan çok rahatsızım artık. Psikolojimin bozulmasına çok az kaldı. O yüzden dün ve bugün günde iki defa mama verdim. Biraz uykusu derinleşti ve süresi uzadı sanki.
Geleyim asıl soruma... mamayı kaynar suyla hazırlayıp biberonu musluğun altına tutarak soğutuyorum. Yanlış mı yapıyorum. Kaynar suyun ılınmasını sağlayıp toz mamayı öyle mi katmalıyım.
Bir de gün içindeki bu iki öğün mama için kızıma su vermeli miyim...
Ben isteyerek emzik veriyorum. Alışaın çalışan anne olacağım kime desem emziğe alıştır dedi.Ben careyi hic istemesemde emzik vermekle buldum. Gaz sancisi gibi anlattiklarin bizimkide emip kusuyordu artik emzik susturuyr rahatliyr emerken
Benim pompa bozuldu valla. Zaten pompa olayını sevmedim. Emziriyorum önce, sonra mama veriyorum birkaç ay böyle gitse iyidir. Memem az sanırım ama inatla emziriyorum şikayet etmiyorlar çok şükür.ben de aynı pompadan kullanıyorum süt sağarken iki göğüsten sabahları 90 cc sağdığımı bilirim
ama şimdi sadece emziriyorum sağmıyorum
herhalde yetiyordur çünkü kaka ve çişli bez sayısı normal
ve az da olsa kilo alıyor
Ben de aynısını yapıyorumBiz suyu kaynatıp sonra ılımaya bırakıyoruz. Termos aldım ılık suyu termosuna koyuyorum. Mamayı yaparken bileğimde kontrol ediyorum eğer çok soğuksa benmari usulü hafif ılıştırıyorum. 6. Aya kadar su verilmiyor zaten mamayıda su ile yapıyoruz ayrıca su vermeye gerek yok diye biliyorum. ben hiç sadece su vermedim.
Benimki duşla geçebilecek gibi değildi. Öyle bir kaşıntı ki bayılacak gibi oluyordum. Avil tablet al dedi kuzenim 3 gün evde avil iğne vardı ve o iğnenin acısı çok fena olmasına rağmen eşime ağlayarak ne olur iğneyi yap ben dayanamıcam eczaneye gidip gelmeni bekleyemeyeceğim dedim. 3 gün iğne oldum ama ertesi gün yeniden kabardı. Hassas bir bünyem var eskiden beri antibiyotik bana yaramaz zaten. Ya midemi mahfeder ki sağlam mide olmasına rağmen ya mantar yapar. Bu seferki kurdeşen döktürdü bana bir de mantar oldum. Bırakınca geçti ama. Mantar içinde fitil kullanıyorum.. sana da çok geçmiş olsungeçmiş olsun ne alerjisi doğumdan sonra 1 hafta bende kabardım ..vücudumun her yeri ürtiker oldu
ve aşırı kaşınıyordum.. günde birkaç kez duş aldım. sonra kendiliğinden geçti..
Öyledir bence.ben mama vermiyorum hiç anne sütü daha çabuk sindirildiği için mi acaba böyle
içime şüphe düştü şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?