Benimki duşla geçebilecek gibi değildi. Öyle bir kaşıntı ki bayılacak gibi oluyordum. Avil tablet al dedi kuzenim 3 gün evde avil iğne vardı ve o iğnenin acısı çok fena olmasına rağmen eşime ağlayarak ne olur iğneyi yap ben dayanamıcam eczaneye gidip gelmeni bekleyemeyeceğim dedim. 3 gün iğne oldum ama ertesi gün yeniden kabardı. Hassas bir bünyem var eskiden beri antibiyotik bana yaramaz zaten. Ya midemi mahfeder ki sağlam mide olmasına rağmen ya mantar yapar. Bu seferki kurdeşen döktürdü bana bir de mantar oldum. Bırakınca geçti ama. Mantar içinde fitil kullanıyorum.. sana da çok geçmiş olsun
Gecmis olsun sifa versin Rabbim kuzuna. Yaz bebesi gercekten zor terlemelerine engel olamiyorz. Bizde dun hastanedeydik rutin kontrol icin konyadayiz ne sicak var burda annemle tartistim artik oglumu sardikca sariyor bana kalsa kisa kollu zibinla tutacam 1 saatte degistrcm surekli ama annem yel alir diye penye battaniyeye sariyor o zamanda terliyor eee battaniyede durmuyor agliyor kucagima aliyrm o zamanda teri uzerinde hemen soguyuveriyr dedim sarma artik su cocugu yeter hasta edicez diye bagirmisim sonradan pisman oldum ama cikti agzimdan bikere Allahtan annem takmaz oyle ani cikislarim vardir benim. Bugun biraz atesi var gibi yani vucut sicakligi yuksek derecede yok olceyim almadim pimpirikliyim alirsam hergun olcer manyak ederim kendimi. Insaallah hasta etmeyiz kuzulari agladim aglayacgm bendeKızlar doktordan geldik. Bebeğim çok ağlıyor yazmıştım ya sabah buraya. Bizim evde klima tok. İstanbuldayız. Ev termometresi 30 derece gösteriyor kapı pencere açık ama hiç esmiyor bitek bebek odası penceresini açmıyoruz orası 31 derece oluyor. Doktor bebeğe o sıcakta çıplak bile tutsanız olur demişti ben kısa kollu tek zıbın altına çorap giydiriyorum ama bebeğim çok terliyor. Her uykudan kafası ve sırtı terli uyanıyo, emerken terliyo, gazı çıkarken terliyo. Sürekli üst değiştiriyorum ama uyurken terleyip üstünde soğumuş sanırım bebeğim nezle olmuş. Doktor boğazı kızarmış dedi. Biraz da ateşi yüksek gibi 37.1 çıkıyo kulaktan. Ama sıcaktan da olabilir tabi. Doktor peditus diye bi şurup verdi 5 gün kullan dedi. Aslında salı günü 1. Ay aşılarımız vardı ama doktor hastayken aşı yapamam ağır gelir önce iyileşsin dedi. 5 gün sonra iyileşirse aşılarını olucak. 26 günlük bebeğimi hasta etmişim ben ne biçim bi anneyim diye ağlıyorum sabahtan beri. Yaz bebeği çok zormuş. Terliyo soğuyo insan nasıl giydireceğini bilemiyor.
Ya cnm bnm kadin dogumcu hamilelik oncesi kullandigin doza geri don dedi salak gibi onu dinledimkızlar merhabalar 80 sayfam var okuyacak..
umarım hepiniz ve bebişleriniz iyidir
araya bayram girince baya sayfa birikmiş..
beatrices sarılık geçti sanırım bu zaman arasında
lilipit henüz tsh için doktora gitmedim.. hala hamilelikte kullandığım dozu kullanıyorum..
şu sayfaları bir okuyayım bakayım ne var ne yok
Doğrusunu bilmiyorum ama kaynamis sogumus suyu isitip mamayi hzirliyorum.sicaksa soguksuyun icinde biberonu bekletiyorum.
Su ya gelince 2-3 gunde 2-3 damla veriyorum. Yoksa kuduyor suyu
Canım selam, bugün doktora gittik, hala yüzünde var dedi, ama vucudu atmış.
Benim esimde rezeneyi poşet çay şeklinde olanlardan almış, benim ebe de günde birkaç çay kaşığı verebilirsin dedi, bende bebek uyaniksa ben içerken veriyorum.
Kızlar ya ben şimdi şunu merak ettim, benim biliyorsunuz öyle aman aman sütüm yok hatta bunu burda çok yazdım ama bebek biraz emmeyince yada birini emzirirken diğerinden akan sütlerden göğüs pedi koymasam kıyafetlerim batıyor, eskiler nasıl kiyafetlerini koruyordu yada siz göğüs pedi kullanıyorsaniz ne yapıyorsunuz?
Cnm korkudan bakamiyrm dokunamiyrm ben hala
Sanirim dustu
Agda mevzunu hic bilmiyrm
Bence onun icinde kirki bekle nolr nolmaz
Süt üretimine yordum ben ama bilmiyorumŞuan Benimki de sızlıyorkaşınma hissiyle beraber sızlama hissi var.. neden acaba ? Emzirdikten sonra oluyor
Süt üretimi olabilir miben aktardan aldım rezeneyi tarif etti demledim gece iki kasık verdim ne şekeri var acaba hazır olanlardan mı bahsetti
Oyy sorma ölüorum uykudannbende
Allah saglıkla hayırla analı babalı büyütsün inş
bende oluo nedenini bilmiorum ama
Hanımlar selam, dün gece sıcaklardan enik çocuk hiç uyumadı, beni de uyutmadı. Yat kalk bi hal olduk. Bugün doktor kontrolü vardı yine, sarılığı yüzünde kalmış ama vucudundan geçmiş.
10 günde 650 gr almış, 3cm uzamış. Mamayı kesebilirsin dedi doktor, ama ben kesmek istemediğimi, bana dışarı çıktığımızda özgürlük sağladığını söyledim. Bu hafta 4 kere verdim biberon deyince, sorun değil o zaman anne de mutlu olmalı dedi sağolsun.
30dereceyi geçen havalarda çıplak bile kalabilir çocuk dedi, atlet body giydiriyorum artık, gece de sıcak olduğu için aynı şekilde giydireceğim.
Kalça ultrasonunu 1. Ayda istedi. Aynı gün önce kalça ultrasonu, sonra doktor ziyareti, sonra 1.ay aşısı için asm ziyareti olacak aynı gün.
Bizden haberler böyle:)
Bizimde dun vardi kontrol emmeyi sordum ilk ay yarim saate yakin emerdi simdi 10 dakka dedimi istemiyor emme gucu gelisti sutunde tazyikli ise hemen doyar dedi kilo alimi orta halli tombul bi bebek olmayacak benim oglan sanirim:)Aynen öyle zaten biber sürülmüş gibi acıyor. Toplam 2 göğüs ortalama 20 dk falan sürüyor. Bebek güçlendikçe bu süre düşecek sanıyorum
Bu banyo olayi harika dun aglamaktan helak oldu benim sipa banyoya kostuk hemen oyle kisada surmedi uzun uzun yikadim valla suyu seviyor zaten aglamasi kesildi hemen uyudu ve gece 2 kere kalkti emdi alt degisti hemen uyudu kesinlikle tavsiye ederim terliyorlar artik onlarda tazelenmek istiyor huzursuzsa gece banyo yaptirilabilircanım yatmadan önce banyo yaptırmayı denesene...rahat uyur belki..
maşallah gelişimi iyi gidiyor kuzunun..
biberon gerçekten özgürlük ve rahatlık.. dün dışarı çıktık bizde.. anne sütünü biberona koyup termosa atıyorum
emzirme odası aramadan gece 11 e kadar dışarıda kalabildim bu sayede
Kızlar ben de dün suni sancı ile başlayıp sonradan spinal anestezi ile kızımı kucağıma aldım şükürler olsun.. @Kim Boggs @baycita6 ve henüz bekleyen arkadaşlar darısı başınıza inşallah..
Canım anlayamadım ne demek istediğini?Süt üretimine yordum ben ama bilmiyorum
Benim ki emzirirken de kaşınıyor
Süt üretimi olabilir mi
anne sütünü termosta saklama fikrini sevdim buzluktan aldıklarımı eritip ısınmasını beklemek cok zor oluo cünkü dısarda :) peki direk termosa mı koyuyosun yoksa biberonu mu termosa koyuyosun bide hanımla denize gitme hakkında ne düşünüosunuz? Yarın gidelşm dioruz eşimle annem sakın götürme bebeği basına güneş geçer diye tutturdu kötü rüya görmüş anlatmıcaktım ama gitmeyin dedi korkuttu benicanım yatmadan önce banyo yaptırmayı denesene...rahat uyur belki..
biberon gerçekten özgürlük ve rahatlık.. dün dışarı çıktık bizde.. anne sütünü biberona koyup termosa atıyorum
Zaten düzeni öyle 4-5 arası dışarı çıkıyor yarım saat kadar, sonra geliyoruz hafif bir duş, emzirme sonra uyku. 7 gibi yatırıyorum.canım yatmadan önce banyo yaptırmayı denesene...rahat uyur belki..
Ben de siz yazınca tartıldım, 66 olmuşum:) Emzirmek istemiyordum ama sanırım faydasını görüyorum:)
Dışarı çıkarken giyecek ararım diyordum oldu denediğim kıyafetler.
Benim doktorum ne sarmaya ne de korseye izin veriyor, ne antika adam
Müslüman arkadaşlarımın hepsinin bayramını kutlarım bu arada. Sevgiler:)
Düşelilipit dikişlerin düştü mü?
Benim henüz 20. Gün ama sanırım henüz düşmedi çok dokunamıyorum. Ağdaya ne zaman gidebilicez biz ya
Annem işe giderken hep pamuk koyarmış göğüslerine :) ben de göğüs pedi kullanıyorum. Ama sıcakta daral geldiğinde çıkarıyorum sadece emzirme atletiyle geziyorum evde kirlendikçe üstümğ değiştiritorum cok sıcak zaten duşa girmekten ördeğe döndümBenim esimde rezeneyi poşet çay şeklinde olanlardan almış, benim ebe de günde birkaç çay kaşığı verebilirsin dedi, bende bebek uyaniksa ben içerken veriyorum.
Kızlar ya ben şimdi şunu merak ettim, benim biliyorsunuz öyle aman aman sütüm yok hatta bunu burda çok yazdım ama bebek biraz emmeyince yada birini emzirirken diğerinden akan sütlerden göğüs pedi koymasam kıyafetlerim batıyor, eskiler nasıl kiyafetlerini koruyordu yada siz göğüs pedi kullanıyorsaniz ne yapıyorsunuz?
Ben hipp in rezene çayını veriyorum. Sabah akşam 15-20 ml kadar. Çok faydasını gördüm. Biogaia gaz damlasıyla ikisi bayağı rahatlattı kızımı gaz konusunda.Slm hanımlar bugün cocugu farklı bi cocuk druma götürdüm sanırım daimi drumuz bugunkü olacak cok ilgiliydi. Gaz sancımız için ne yapabilirizi sordum hiçbişe dedidamlaları kullanmaya devaö et karpuz cok yeme gaz yapar dedi 2 ay daha cekiceksiniz dedi peki rezene verebilir miyim dedim ( bunu sordum cünlü yurt dısında yasayan bi arkadaşım orda dr şarın gaz sancısı olmasın die bebeklere rezene cayı içirmelerini söylüyorlarmış) günde 1 2 cay kaşıgı ver ama etki eder mi bilemem dedi şimdi sorum bizim grupta veren var mı kilosu 4 660 oldu boyu da 56 cm kalbinde üfürüm var dedi ama kötü değil eger kötü olsa gelişimi böyle iyi olmazdı dedi siz yine de cocuk kardiyologuna gidin zaten 1 sene boyunca sizi kontrole alıcaklar dedi bidaha gidişimiz için kalca ultrason randevusu aldık testislerinde su vardı azalmış bu normal bi durum daha da azalıcak dedi öyle yani rahatladım biraz sünnet işini sordum siz bilirsiniz. Bu kadar erken yaptırmak istiomusunu dedi eger yaprlarsa yaptırın dedi önce kardiyologla görüşüp sünnet olayına öle karar vermeyi düşünüorum. Ve bugün ilk kez oglumla yalnız çarşıya çıktık hem de 4 5 saat gibi uzun bi süre. Allaha şükür bir aglama kriZi dışında sıkıntı yaşamadık bi butikte emzirdim değiştim saolsunlar bi de sıcak eritti ama tek pişmanlıgım bebek arabasını daha minik daha kolay açılıp tasınandan alsaydım
Ben de yapıcam sarmak gerekiyormuş. Cok hareketli durmazki nasıl sarılacak bilemedim. Annemi bekliyorum gelsin deneyeceğiz. Bizde biraz fıtık vardı geeçi düştüğünden beri bayağı küçüldü göbeği ...Selam kizlar.. Bi ara burda göbek düşünce, şekil alsın diye üzerine bişiler bağlama muhabbeti vardı. Yapan var mı, yardıma ihtiyacım var..
Ayyy hadi gozun aydin canimmm cok sukur kurtuldun nasil zormuydu suni sanciKızlar ben de dün suni sancı ile başlayıp sonradan spinal anestezi ile kızımı kucağıma aldım şükürler olsun.. @Kim Boggs @baycita6 ve henüz bekleyen arkadaşlar darısı başınıza inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?