2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Hamişler bugün doktora gitcem 14 haftanın içerisindeyim bakalım bebiş kendini gösterecekmi bir de ben biraz hemen sırtım karnım belim her yerim ağrıyor gitmişken diyetisyene sıra bulabilirsem diyetisyenede gitcem çok kilo almamam gerekiyor bu kilolar başa bela kafamda bir sürü sorular var.Tabi doktora gidince unutuyorum o yüzden kağıda yazdım soruları doktordan dönüşte haberleri veririm

İnşallah cnm güzel haberlerle gel :)

Ben de kilolu hamile kaldım. İlk başlarda 2,5 kilo aldım. Aralık ayında 400 gram almışım. Yememden kısmadım normal yiyorum
Bende çok kaçırdım bu aralar hamur işi falan dayanamıyorum bide bu aylada kilo alımı çok olmz diyolar ben tam tersi 3 kilo almişım hayırlısı bakalım sonumuz ne olcak canımda istiyo pastalar börekler ama yemememiz lazım kızlar

Bence de hamur işi ve tatlı yemeyelim.
Ben ekmeği de tam buğday veya tahıllı almaya çalışıyorum beyaz ekmek olmasın.
Tatlıyı da sadece sabahları bal veya pekmez :)
ama makarna ve pilava hayır diyemiyorum

Bekliyoruz canım güzel haberlerini İnşallah gösterir benim zilli hemen açıverdi hiç utanması yok.

ben dün içerenköydekine gittim, maşallah türkiyenin en büyük e bebek mağazası. ayaklarım ağrıdı gezene kadar

Dokto
Bence de hamur işi ve tatlı yemeyelim.
Ben ekmeği de tam buğday veya tahıllı almaya çalışıyorum beyaz ekmek olmasın.
Tatlıyı da sadece sabahları bal veya pekmez :)
ama makarna ve pilava hayır diyemiyorum
Evet evet ama sonuç pekmez yiyorum ama hergün 2 kaşık seviyorum onu.Ben ekmek yemiyorum onun yerine makarna pilav koydum.Benim abur cubur hamur işi sıkıntım var dayanamıyorum ama yemicemmmmm

Zaten tek tesellim hamilelikten o kilolar gidiyor demeniz :) artık her türlü gidecek yapacak bişey yok.
Peki sadece 8 kiloyla doğum yapan kadınlar gerçek değil mi

ben ilk hamileliğimde 10 kilo ile girdim doğuma.

ben sadece decavit kullnaıyorum bende öyle birşey yapmadı çok şükür.

bence başka bi doktora da göster böyle testlerde tek doktor bence yeterli değil .

karşıda oturan arkadaşlar bostancı daydı sanırım mothercare in deposu vardı 2-3 yıl önce. çıt çıtlı badiler falan çok indirimliydi. hatta bana bi arkadaşım bi kutu göğus pedi almıştı kutusu 1 tl ye. o duruyor mu bilen var mı?

Ben nefes almada çok zorlanıyorum sanki bebiş de nefes alamıyor gibi geliyor

Kızlar aranızda normal doğum yapanlar var mı? Varsa biraz anlatır mısınız? Ne tavsiye edersiniz? Ben de normal doğum düşünüyorum ama daha kararsızım. Normal doğum hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Valla ben kabızlık sorununu çözdüm çok şükür düzene girdi, ferrum fort kulllandım bitti, şimdi doktor başka bi demir hapı verdi o daha iyi geldi, ama adını şu an hatırlayamadım pembe renk :)

Valla ben kabızlık sorununu çözdüm çok şükür düzene girdi, ferrum fort kulllandım bitti, şimdi doktor başka bi demir hapı verdi o daha iyi geldi, ama adını şu an hatırlayamadım pembe renk :)
Bana daha Demir hapına başlamadı. Önümüzdeki ay başlıcaz. İmom kullanmaya devam ediyorum

Bana bir de elevit vermişti multivitamin ama her gün içme ara ara iç demişti, beslenemediğin günler
Özel hastanedeki doktor da balık hapı verdi (haftada 2 gün balık yiyemezsen iç dedi), bi de saf kalsiyum onunda adını unutuum :) o da süt yoğurt alamadığım günlerde iç dedi,
Ben haftada 1 içiyorum onları fazlasından bişey olmaz :)

Kızlar aranızda normal doğum yapanlar var mı? Varsa biraz anlatır mısınız? Ne tavsiye edersiniz? Ben de normal doğum düşünüyorum ama daha kararsızım. Normal doğum hakkında neler söyleyebilirsiniz?
cnm ben kasım 2014 te normal dogumla 4100 gr oglumu kucagıma aldım
hamılelegım boyunca hep şuna ınandım, bu mucızeyı yasatan Allah'ım dogumda da yardımcı olur dedım, korkutmadım kendımı, hamılelıkten once dogumu dusunmek korkutuyordu benı, bu ınancım sayesınde korkmadım hıc
normal dogumu bekledım, beklemek sabırsızlandırıyordu 40+3te geldı tosuncuk :)

ben normal dogumu anlatınca sasırıyorlar genelde, senın gıbı anlatanını duymadık dıye
cunku hayatımda hıssettıgım en guzel histi, muhtesem hıssedıyorsunuz..
benı acılman yok oyle hemen dogum olmaz, bı gunde surebılır ıkı gunde surebılır dedı ebe ve benı eve yolladı
ancak canım acıyordu, duramıyrdum, sanırım ben abartıyordum sancı ısını. (meger abartmıyormusum:) )
dus aldım, plates topu uzerınde oturdum, sandalyeye asıldım, kapıya asıldım, agladım, dua ettım derken sabah hadı artık gıdelım dedım ben dayanamıyorum, gıttık kı 6cm acılmıs, epıdural ıstıyordum, epıdural yaptırma bırazdan doguracaksın dedı eebe, yok yaptırcam dedım, anestezı doktoru geldı, neden erken gelmedın yok yere sancı cekmıssın dedı, ebenın yuzunden oldu. tecrubesızlıkte var.. yok yere evde bı guzel sancımı cektı m :)

epıdural 15 dk sonra etkısını gosterecektı, zaten doguma az kalmıstı ama acayıııııııııp rahatlattı, harıka bısey, doguma gırdım, zaten uzun surmuyor, cok az bı sure sonra bebegımı kucagıma verdı hemsıreler, sonra alıp gıydırdıler, ıcerıde 30 dk kaldım. dıkıs falan kısmı uzun suruyor, sonra oglum kucagımda cıktım odadan
acayıp guzeldı :)
epıdural normal dogumu sıddetle tavsıye ederım :)

bu arada kesi olayını doktora sormustum son kontrollerde, kontrolsuz yırtık olmaması ıcın kesıyoruz dedı, zaten kesı atınca bebekte pıt cıkıyor :)
sonra plesantayı cıkartıyor, derlıyor topluyor orayı doktor :)

ben de sürekli karın ağrısı çekiyorum. kimi zaman kasıklarım ağrıyor regl ağrısı gibi kimi zaman da daha aşağı taraflar..

Ben epidural normal doğum yaptım. ve çok memnun kaldım. hatta şimdi herşey yolunda giderse yine epidural normal istiyorum. normal doğum için öncelikle bebeğin duruşu,kilosu ve senin çatı genişliğin önemli oluyor. benim bebek 26. haftada baş aşağı dönmüştü çatı muayenesinde de 3800 gr a kadar normal doğurabilirsin dedi doktor.

benim 40. haftada suyum çok azaldığı ve sancılarım daha gelmediği için suni sancıyla doğumu başlattılar o sebeple kendiliğinden gelen sancıyı bilmiyorum. ben sancı çekerken neden normal yapıyorum diye ağlıyordum sancı kolay birşey diyemem gerçekten hele son an sancılar çok zor oluyor. benim 5 cm açılmam olduğunda epidural istermisin dedi doktorum o an benim acımı dindirecek herşey kabulumdü kabul ettim ve 15 dakika içinde ağrım kesildi. sonrasında sadece ayıptır söylemesi büyük tuvaletini yapmak ister gibi bi baskı oluyor oda bebek kanalda ilerlediği için.

çatala çıkmak ıkınmak hiç kolay olmasa da bebek karnından kaydığını bile hissediyorsun ve bebek çıkıp seni toparlayıp odaya götürdüklerinde yeniden doğmuş gibi oluyorsun. sadece ufak bi dikiş acısı oluyor oda zaten bebek heyecanından unutuluyor.

bence doğum şeklini şimdi hiç düşünme, öyle böyle hiç doğum videosu izleme. kötü doğum hikayeleri okuma. kısaca seni doğum korkusunun sarmasına izin verme. zamanı gelince hayırlısı ne ise o olacak zaten. sadece kolay bi doğum için dua et bol bol .nacizane tavsiyemdir . allah herkese hayırlı ve sağlıklı doğum nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…