• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
günaydın anneler :anneadayı::anne:normalde ben telefondan giriyorum foruma, ama iki gündür telefondan beğeni, yorum vb yapmama izin vermiyor, dedim herhalde beni engellediler, bilgisayardan girince yorum yazabildim. doğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun, sağlıklı ömürleri olsun :emir_bebek: birkaç kişi hareket azlığından bahsetti, biz de artık 39. haftadayız, normalde hiç durmayan, kıpır kıpır olan, beni uykudan uyandıran kızımın 10 gündür hareket şiddeti azaldı, aslında son haftalarda bu durum normal, yer darlığı çektiklerinden dolayı artık eskisi kadar güçlü tekme atamıyorlar. Önemli olan hafif de olsa hareketlerini hissetmektir. Eğer 2 saatten daha uzun süre şekerli birşeyler yemenize ve solunuza dönüp yatmanıza rağmen hareket hissetmezseniz hastaneye gidip NST çektirebilirsiniz. son haftada normal, sakin olun diyeceğim ama normal olmasını bilmeme rağmen ben bile durup durup kendimi telaşlandırıyorum, en son ne zaman hareket etmişti bu ya diye stresleniyorum. Hayırlısıyla bir doğsalar da sağlıkla gözümüzün önünde olsalar inşallah. Haftalar ilerledikçe sabırsızlık artıyor. Bize de perşembeye kadar normal olur mu diye bekleyelim, perşembe tekrar kontrol eder durumu değerlendiririz dediler. Koca koca aylar geçti de günler geçmiyor artık. Hayırlısı olsun bakalım :anneadayı:

günaydın anneler :anneadayı::anne:normalde ben telefondan giriyorum foruma, ama iki gündür telefondan beğeni, yorum vb yapmama izin vermiyor, dedim herhalde beni engellediler, bilgisayardan girince yorum yazabildim. doğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun, sağlıklı ömürleri olsun :emir_bebek: birkaç kişi hareket azlığından bahsetti, biz de artık 39. haftadayız, normalde hiç durmayan, kıpır kıpır olan, beni uykudan uyandıran kızımın 10 gündür hareket şiddeti azaldı, aslında son haftalarda bu durum normal, yer darlığı çektiklerinden dolayı artık eskisi kadar güçlü tekme atamıyorlar. Önemli olan hafif de olsa hareketlerini hissetmektir. Eğer 2 saatten daha uzun süre şekerli birşeyler yemenize ve solunuza dönüp yatmanıza rağmen hareket hissetmezseniz hastaneye gidip NST çektirebilirsiniz. son haftada normal, sakin olun diyeceğim ama normal olmasını bilmeme rağmen ben bile durup durup kendimi telaşlandırıyorum, en son ne zaman hareket etmişti bu ya diye stresleniyorum. Hayırlısıyla bir doğsalar da sağlıkla gözümüzün önünde olsalar inşallah. Haftalar ilerledikçe sabırsızlık artıyor. Bize de perşembeye kadar normal olur mu diye bekleyelim, perşembe tekrar kontrol eder durumu değerlendiririz dediler. Koca koca aylar geçti de günler geçmiyor artık. Hayırlısı olsun bakalım :anneadayı:
tamamen Cikis yapip girmeyi drnedin mi telefonundan

Bilemedim ki canim arkadas öyle caresiz olunca onu dedim benim arkadasim öyle yapmisti oda baya cekti cünkü:KK43: yada kendi sütünü sürsün oda iyi geliyormus diye duymustum.. icime sinmedi bak sen öyle diyince kimsenin kötü olmasina sebep olmak istemem :KK43:
Ya insan o kadar çaresiz kaliyor ki her seyi deniyor. Çok can yakan bir şey çünkü. Ben de şimdiden korkuyorum yine eskisi gibi olur muyum diye. Meme ucu mikrop kapinca bebek ağzında pamukçuk da oluyor. Bu sefer anneden bebeğe bebekten anneye tekrar tekrar geçiyor. O yüzden riske atmamak lazım. Bizim agzimizda bir sürü mikrop var çünkü.
(Alinti)
Bilim insanları şimdi tükürüğün içeriğini çıkarıp savaş yaralarında, diyabetik yaralarda, deri hastalıklarında ve cilt problemlerinde kullanmak üzere merhem ve krem yapma derdinde!
...........insan tukurugu kremlerde ve merhemlerde kullanılmak üzere! Çünkü tükürüğümüzde hücre büyümesi ve yenilenmesinde etkili olan büyüme faktörleri, bakterilerin hücre duvarını parçalamakla sorumlu olan ve bakteriyel enfeksiyonlara engel olan lizozim enzimi, ağızdaki yaraların derimizdekilere kıyasla katlarca kez daha hızla iyileşmesini sağlayan histatin adlı protein gibi yüzlerce, binlerce bileşen bulunuyor....... Vesaire..... Yani canim sen yazmasanda benm kremden sonra ikinci deneyecegim sey buydu zaten. Babamla benim zor durum tedavimizdir hep komik ama oyle :) peygamber efendimiz sav. zamanindaki kissalardan dolayi aklmzda kalmis olacak ki, insanin tukmugu kendine sifadir diyerek zor da kalinca deneriz yani :) :)
Ne güzel yapsınlar. Yaparken icindeki zararlı bakterileri olduruyorlardir herhalde. Yine de riske atmamak lazım. Bu sefer bebeğin ağzında bir sürü pamukçuk denen yaralardan çıkabilir. Dert üstüne yeni dert eklenir. Duydugumuz her şeyi deneyecek kadar acı cekicez belki ama sonucu daha kötü olmasın. Tükürükle hallolsaydi bu kadar krem ilaç yapılmaz kimse bu kadar acı cekmezdi. Inşallah bunların hiçbirine ihtiyaç duymaz buradaki anneler. Güzel ve sağlıklı bir şekilde emzirirler.

Ya insan o kadar çaresiz kaliyor ki her seyi deniyor. Çok can yakan bir şey çünkü. Ben de şimdiden korkuyorum yine eskisi gibi olur muyum diye. Meme ucu mikrop kapinca bebek ağzında pamukçuk da oluyor. Bu sefer anneden bebeğe bebekten anneye tekrar tekrar geçiyor. O yüzden riske atmamak lazım. Bizim agzimizda bir sürü mikrop var çünkü.

Ne güzel yapsınlar. Yaparken icindeki zararlı bakterileri olduruyorlardir herhalde. Yine de riske atmamak lazım. Bu sefer bebeğin ağzında bir sürü pamukçuk denen yaralardan çıkabilir. Dert üstüne yeni dert eklenir. Duydugumuz her şeyi deneyecek kadar acı cekicez belki ama sonucu daha kötü olmasın. Tükürükle hallolsaydi bu kadar krem ilaç yapılmaz kimse bu kadar acı cekmezdi. Inşallah bunların hiçbirine ihtiyaç duymaz buradaki anneler. Güzel ve sağlıklı bir şekilde emzirirler.

ben de aynı fikirdeyim ağzımızda bir sürü bakteri var.. minicik bebek zararlı olabilir..çürümeye başlayan bir diş, nefesimiz, hepsi risk bence..

Merhabalar. Anne ler ve hamişler. benim kizimda 39+2 olduk daha doğmadı bu gidişle 42 görücez ama daha biraz beklesin daha cantam hazır değil bu gün başlıycam hazıramağa 40+0. 12 mayısda kontrolüm var o zamana kadar doğmaz diye düşünüyorum. Biraz tenbel qaliba. Annesine cekmiş.

Canım 36+1deyim herkes çantayı hazırladı diye ben bile strese girdim, sendeki artık rahatlığı geçmiş, hadi bu günden itibaren bari çantan hazır olsun, aksama senden şunu şunu yaptım diye mesaj bekliyorum, allah korusun 40+0sin şakası olmaz, şimdiden kolay gelsin :)

Bugdaydan yapiliyor. hammaddesi buğday olduğu için çok süt yapiyor. Bulgur pilavi onerirler ya hani. Arkadaşım bu şekilde çözdü süt sorununu o yüzden eger baska bi sorunun yoksa (ins yoktur) eminim sonuc alacağından.
Bozanin ise yaradigini duymamistm canm esime diyim de bi de onu deniyim

Merhaba arkadaşlar bugün kontrolümuz vardı. 39+1 olduk. Bebek hala yüzünü gösteriyor. Kanala inmemis, inecek gibi de durmuyor. Dr bebek bu pozisyonda iken suni sancı da verilmez. Bebek sıkışır dedi. Çarşamba tekrar çağırdı. Hala inmemisse sezaryene alacak. Çok üzüldüm.var mı böyle bir şey ile karşılaşan. Bu doktora daha mı gitsem. 41 haftaya filan uzatmayip, alacak gibi.
Canim ben de aynı durumdayım 39+3 olduk daha kanala inmemiş ama bnm doktor kendi gelmek istesin kafadan sezeryan yapalim diyemeyiz sancini bekliycez süren var daha dedi.kanala inmesi hiç belli olmaz bi bakarsın dogumun gelmiş.biz de şimdilik beklemedeyiz.

Ben de aynı durumdayım canım. Haftanı bi doldur bakalım belki sancıyla beraber iner belki dedi. Yürüyüş yap dedi. 39+5 teki kontrolümde tekrar çatı muayenesi yaptı. İnmemiş. Bekledikçe kilosu da artıyor diyerek pazartesiye sezaryen için gün verdi. Suni sancı işe yaramaz dedi bana da. Sağlıkla doğsunlar da sezaryen ya da normal farketmez artık :) doktoruma güveniyorum sezaryen yanlısı değil. Sezaryen dediyse hakketen normal doğum risklidir diye düşünüyorum
Ben de 39+3 deyim Dr sancini bekliycez daha vaktin var diyor.bnm Dr da bebeğin durumuna göre hareket edecek.olabiliyorsa normal olmasını bekliyor olmazsa sezeryana alacak. Biz de Dr güveniyoruz hmn sezeryana karar almadı çok şükür. Sağlıklı gelsin de bu saatten sonra farketmez☺

Doğum yapan anneler gözünüz aydın darısı biz bekleyenlerin başına , tecrubeli hamileler ve anneler
ns t de sancı kaçlarda olunca doğum yakın demektir

Canım 36+1deyim herkes çantayı hazırla dı diye ben bile strese girdim, sendeki artık rahatlığı geçmiş, hadi bu günden itibaren bari çantan hazır olsun, aksama senden şunu şunu yaptım diye mesaj bekliyorum, allah korusun 40+0sin şakası olmaz, şimdiden kolay gelsin :)
Cantami az önce bitirdim, yalancı sancılar beni bu gün yuklamasa daha 5 gün var 40+0 diye rahatdım ama biraz korkutu kızım beni. 1 saatımi bile almadı. 2 canta oldu biri benim için biri kızım. acaba cokmu abartım içleri cok dolu değil bir cantaya bile sığdırırdim belki ama bebeğimin kiyafetleri benimkilere karışmasın isdedim.

Sezaryen sonrası 2. Gun cok guzel gazımı cıkarmış. Buyuk idrar yapabilmiştim. Suan 3. Gun gaz sancısından mahvoldum. Denemediğim şey de kalmadı ama maalesef cıkaramıyorum bir türlüüüüü. O yuzden emzirmekle birlikte uykusuzluk ustune gelince mahvoldum :KK43:((
Benim 12.gunum cok sukur tuvalet konusunda hic sıkıntı cekmedim .1 bardak kefir 2 kase kayisi hosafi 1 bardak rezene iciyorum hergun dene istersen .hangisi iyi geldi bilmiyorum ama rutin haline getirdim. İNşallah halledersin bu sorunu ilk gun gazdan cok cektim bende.

Benim de bir göğsümden fazla diğer göğsümden az gelirdi süt.yanına sürahiye su doldur.sürekli iç.su müthiş arttırıyor sütü
Benimde oyle sol gogsumde sanki hic yok sagiyorum 20 cc anca cikiyo bebegimde sol gogsumu emerken sinirleniyo herhalde sut gelmediğinden surekli sag tarafi emmek istiyo .

Cantami az önce bitirdim, yalancı sancılar beni bu gün yuklamasa daha 5 gün var 40+0 diye rahatdım ama biraz korkutu kızım beni. 1 saatımi bile almadı. 2 canta oldu biri benim için biri kızım. acaba cokmu abartım içleri cok dolu değil bir cantaya bile sığdırırdim belki ama bebeğimin kiyafetleri benimkilere karışmasın isdedim.

Yaa gönlün nasıl rahat ediyorsa öyle yap, ister iki çanta olsun ister tek, ama hazirlaman iyi olmuş dediğin gibi ne olur ne olmaz, bende bugün yıkadım bebişimin kıyafetlerini, önümüzdeki 4 gün daha çalışıp işten ayrılıyorum o zaman da yavaş yavaş ütü yaparım hazır olsun ne olur ne olmaz, senin iyi haberlerini de bekliyoruz inşallah güzel bir doğum geçirip, sağlıcakla bebisinı eline alırsın.

Benm 9 gun oldu hala ayni cnm en buyuk skntimiz tuvalete cikma ve idrar

Kayısı yemekten içmekten içimde kayısı agacı cıkacak.. tık yok..
bir de yattıgım yerden kalkmak en buyuk sorunum :((( ayaga kalkıp yuruyunce evin içinde takılınca iyiyim. Ama yoruluyorum mecbur yatıyorum.. hiç geçmeyecekmiş gibi hissediyorum :(

kayisi suyu gazi cikarmana yardimci olur gunde 1 lt ic ablamda sezaryenla dogum yapti 1 kilo kuru kayisi annem aldi suya koyup icirdi gaz sancisi cekmedi cuma bende sezaryen olacam bende 1 kilo kaysi aldim ameliyattan sonra icmek icin

Tesekkur ederim canım kayısıyı arttıracağım.
İlk gun ne guzel tuvaletimi de yapmıştım gaz da cıkarmıştım sonrasında da sıvı ile beslendim ama ne lanet bişeymiş.. allahım cok cektirmesin inş

Benim 12.gunum cok sukur tuvalet konusunda hic sıkıntı cekmedim .1 bardak kefir 2 kase kayisi hosafi 1 bardak rezene iciyorum hergun dene istersen .hangisi iyi geldi bilmiyorum ama rutin haline getirdim. İNşallah halledersin bu sorunu ilk gun gazdan cok cektim bende.

Bende tam tersi ilk gun gaz da cıkardım tuvalete de cıktım cok rahattım. Kayısıyı içiyorum ama rezene ve kefir denemedim. Onları da deneyeceğim. Tesekkurler

Aman ha canim dikkat et. Arkadasim erken dogum yapmadi 38 doldurmistu. Evindeydi de. Gecen hafta uzun suredir uyudugnu farketmisler, uyuyor die cok ustnde durmamslar.meger tam ememedgni farketmemisler. Kan sekeri dustgu icin bayilmis bebek. Uyandiramayipda minik kolu dusunce anlamislar .. Hastaneye gtmsler hemen.Hic bir sknti yok sukur cok panik yapmislar haliyle , bilemiyoruz ki dikkat etmek lazim
Allah korusun ya. Ben sağlık teknikeriyim aslında. Ama başına gelince afallıyor insan. Sarılığımızı da teninde farkederseniz getirin demişti doktor. Çıkmasın diye sürekli çabalıyorum işte N nergis001

Back
X