2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Yanlış hatırlamıyorsam tutumluanne de satışlar güvenli e-ticaret şeklindeydi değil mi? Yani ürün sizden başka bi şehirdeyse siparişi verirsiniz, ödemenize istinaden kartınıza rakam kadar bloke konur, ürün gelipte okeyseniz sistemden onay verirsiniz para transferi alıcıya yapılır. Yok içinize sinmediyse iade şansınız var ve blokeniz iptal edilir para hesapta kalır.
ben bir daha çocuk düşünmediğim için kızımın mama sandalyesini tutumlu anne de satmıştım kızlar.sattıktan sonra da hamile kaldım :KK48:evet güvenli e-ticaret yapıyorlar

herkezee merhaba. Bugün ayrıntılı ult girdim çok şükür bebekte bir problem yok. Ağırlımız 414 gr haftasıyla uyumlu çıktı. kesin olaarak erkekiz :) yanlız canımı sıkan bir durum var. Rahim damarlarımda çentik görüldü böyle bir problem olan varmı 24-26 haftalarda kendiliğinden geçiyormuş ama canım sıkıldı. Lütfen böyle olan varsa veya olup düzelen yazabilir mi?
Can'ım aynı şeyi fantasktik-fabi fantasktik-fabi içinde söylediler geçen hafta.benim ilk gebeliğim de çıkmıştı çentik.önemli olan tek tarafta mı çift taraftamı?benim 27.haftada tek tarafta çıkmıştı o Zaman ki doktorum beni çok korkutmuştu.bebeğini her an kaybedebiliriz hazırlıklı ol filan demişti dünyayı başıma yıkmıştı ben de o Zaman doktorumu değiştirdim ve ne oldu biliyor musun daha sıkı ve düzenli bir takiple 37+1 de sezeryana alındım ve 2.600 sağlıklı bir şekilde kızımı aldım kucağıma Allah'ın izniyle.hiç korkma su seviyen için ne dedi doktor peki?

Öncee çok teşekkür ediyorum zaman ayırıp ayrıntılı bi şekilde cevap yazdığın için
Senden yardım istemem de bu yüzdendi, önceki yazışmalardan da hatırlıyorum benzer şeyler düşünüyorduk ilerisi için de. İkea modelleri sade olduğu için cazip geliyor, dediğin gibi bize özgürlük alanı sunmuş oluyor. Ben genel olarak evimde de hep sadelikten yana oldum mobilyada ki tablolarla biblolarla vs gerçek anlamda ev haline getireyim diye. Sırf mobilyadan oluşan bi oda istemiyorum şimdi çocuğum için de.

Park yatak konusunda aynı şeyleri düşünüyoruz, eltimin bebeği oldu yakın zamanda, park yatak almışlar. Bebeği içinde görünce acıdım inan. O alt açma kısmı baya kapatmış üstünü, e zaten dört tarafı naylonumsu i bezle kaplı, yavrum minicik kalmış içinde.

Ben büyüyen karyola yazmışım ama yanlış olmuş o, büyük karyola yazacaktım. Yani şu 60*120 olanlardan. Ben de o anne yanı yataklardan isterdim ama maalesef bizim yatak odası baya küçük, anne yanı beşik koysak yatağın diğer tarafı duvara sıfır olur ve eşim de ben de zorlanırız. Şimdi tam burda bi soru :) yatak odamızdaki benim şifonyeri çıkaracağımız için orda 1.5 metre gibi bir boşluk olacak, oraya bu ikeanın 60*120 olan karyolasını koysak nasıl olur sence? yeni doğan bebek için sorun olur mu ki? zaten her türlü yan yatış yastığı ya da direkt reflü yatağı alacağım içine. Bir de bunların alt kademesi yere çok yakın, ön parmaklık çıkarılınca montessoriye de giriş yaparız zamanı gelince. Yani şimdi anne yanı olmayacağı için bu şekilde olabilir gibi geldi bana ama bebiş rahat eder mi ki? gerçi ikeada 0-2 yaş kategorisinde zaten bu bahsettiğim karyolalar

Çok rahat da olur kuzum oraya. Zaten ikea beşiklerin en üst kademesi epey yüksek alıp çıkarması rahat olur çocuğu. Ben park yatak kadar babynest'ten de hoşlanmıyorum bu arada ama çocuk beni ister -ki illaki anne yanı bile olsa annesinin yanında yatmak ister bebek- diye düşünürsen ortanızda yatırmak için en güvenli çözüm babynest olur. Ben onu almayacağım ama şunlardan yaptıracağım, uçlarını tutturup koltukta falan dururken bariyer gibi kullanırım ya da aramıza aldığımız zaman. O karyolaların ön bariyerini çıkartıp yan koruma kolu takıldığı zaman en alt kademede dört yaşa kadar gideri var. Gecen instagram'da bir annede görmüştüm tekrar denk gelirsem atarım.

Ben yanımda beşik kullanacağım için odasına busunge uzayan karyola, sundvik dolap ve şifonyer alacaktım direkt. Karyolasi 1 yaştan itibaren kullanılabiliyor. Stok yok şu an. Geldi, geldi. Gelmedi beşik. Busunge modelinin dolaplarına bak istersen tam montessori dolabı hepsi.

Dennismasal Dennismasal şunlardan dediğim bu. Bunlar karyola koruması da oluyor aynı zamanda. Hem de oyuncak. Uzun vadede kullanışlı yani.

Bir de @ikeababiesua hesabına bak instagram'dan istersen. Tasarım açısında fikir verir belki.

Eklentiler

• Screenshot_20160905-175900_1.webp
    Screenshot_20160905-175900_1.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 106
Ay hicte icine giydirmem bebek onlar ya rengimi olur tamam kizlarin cicilibicili oluyorda erkek bebek neden pembe giymesin koca koca adamlar giyiyor bebeler her turlu giyer bence :)
0-3 aylık askılı bodyler nasıl dışına giydiriceksin Sabirsiz61 Sabirsiz61 çok merak ettim kış ortasında.
Yavrum bahsi geçen kıyafetin özelliğini bilmeden,iki bebeğin doğum ayları farklı olduğu için aynı ölçülerde farklı mevsimlerde yaşadıklarını da bilmeden ahkam kesmissin orda "ay hiçte içine giydirmem" diye. Biri temmuz bebesi diğeri ocak bebesi. Aynı olcudeki atlet yazlık alınmış daha önce şimdi oğlana tek dışarı çıkarken pembe atlet mi giydireyim kış ayazinda???

Ya da yegenimin 6aylikken kışın giydiği kadife pembe tulumu ben seneye Temmuz'da mi giydireyim????

Bir de giysilerin uzerindeki taşlardan ve işlemelerden bahsetmicem ki sen maalesef yine sabırsız davranıp bebeğin rengi mi olur vs diye ordan ahkam kesiceksin bilmedigin bir konuda.

Yazdıklarımı dikkatle okumadiysan bi daha oku tatlım. Konu ikinci el eş dosttan gelen kıyafetlerin değerlendirilmesi, yani giydirilmesinin faydalı olduğu idi. Yani içine ya da dışına nereye uygunsa bi şekilde kullanılmış kıyafet giyilsin savunuyordum ben. Sen de aynı fikirdesin okuduğum kadarıyla ama işte sabırsız olduğun icin "ben içine bile giydirmem dışına giydiricem" diye hopladin ordan.

Tavsiye verirken tüm detayları bilmiyor olabiliriz bunu göz ardı etmeyelim lütfen..

Son düzenleme:
0-3 aylık askılı bodyler nasıl dışına giydiriceksin Sabirsiz61 Sabirsiz61 çok merak ettim kış ortasında.
Yavrum bahsi geçen kıyafetin özelliğini bilmeden,iki bebeğin doğum ayları farklı olduğu için aynı ölçülerde farklı mevsimlerde yaşadıklarını da bilmeden ahkam kesmissin orda "ay hiçte içine giydirmem" diye. Biri temmuz bebesi diğeri ocak bebesi. Aynı olcudeki atlet yazlık alınmış daha önce şimdi oğlana tek dışarı çıkarken pembe atlet mi giydireyim kış ayazinda???

Ya da yegenimin 6aylikken kışın giydiği kadife pembe tulumu ben seneye Temmuz'da mi giydireyim????

Bir de giysilerin uzerindeki taşlardan ve işlemelerden bahsetmicem ki sen maalesef yine sabırsız davranıp bebeğin rengi mi olur vs diye ordan ahkam kesiceksin bilmedigin bir konuda.

Yazdıklarımı dikkatle okumadiysan bi daha oku tatlım. Konu ikinci el eş dosttan gelen kıyafetlerin değerlendirilmesi, yani giydirilmesinin faydalı olduğu idi. Yani içine ya da dışına nereye uygunsa bi şekilde kullanılmış kıyafet giyilsin savunuyordum ben. Sen de aynı fikirdesin okuduğum kadarıyla ama işte sabırsız olduğun icin "ben içine bile giydirmem dışına giydiricem" diye hopladin ordan.

Tavsiye verirken tüm detayları bilmiyor olabiliriz bunu göz ardı etmeyelim lütfen..
Ahkam kestigim atladigm zipladigim birsey yazmamisim o msjimda detaylarini bilemem renkten dolayi icine giydirmekten bahsedebileceginizi dusundugumden cocugun rengi olmaz birseyin altina degil uzerine de giydirirm direkt demek istedim ama destansi yazacak kadar rahatsiz etmis yorumum anlasilan tesekkur ederim yinede zahmet edip o kadar satir yazmissin.

Geçen biri sormuştu beşiğin ismi markası diye. Bezbebek dye geçiyor.

Sıfırı 150 ikinci eli 100 lira

Kızlar sanki yanlış anlaşılma oldu gibi geldi bana. Cordi nin avukatı değilim tabi onun zaten maşallah kalemi de çenesi de kendini savunmaya yeter de :) bence yazdığı yazıyı yanlış okudunuz.

"zaten asıl özelliği olan park kısmı (kafes maymunu mu bu çocuk ayol) mantığıyla bizde pek gitmiyor." Diye yazmış..

Yani bu ürünü Türkiye de bir ebeveyn tercih etmediği zaman sebebin bu olduğu anlatmaya çalışmış sanki. Aslında üzerime vazife değil belki araya girmek ama sanki rakamlara son günlerde çok takılır olduk gibime geldi o yüzden bende iki kelam etmek istedim. Bence hepimiz bilgilerimizi paylaşalım herkes içinden kendi mantığına ve bütçesine uygun olanı değerlendirsin. Ben bu topik sayesinde yani sizler sayesinde bilmediğim ve belki de hiç bilemeyeceğim çok şey öğrendim. inşallahta ağzımızın tadı bozulmaz güzel güzel devam ederiz paylaşımlara :KK200:

Senin bu mesajını okuyana kadar acaba ben çocuklara maymun mu dedim diye düşünüp tekrar tekrar yazdığımı okudum. Beni anladığın için sana minnettarım şu an resmen.

Demek istediğim aynen park yatağın birinci vazifesi çocuğun korumalı bir alanda oyun oynamasını sağlamak iken biz Türk ve dâhi Asya topraklarının ebeveynleri çocuğun bir kafese tıkılmış olacağı düşüncesiyle bu özelliğini kullanmıyor oluşu olacaktı. Park yatakların tarihine gittiğinde bu Avrupalı Amariganya'lı annelerin çocuğu dokunmadan evin içinde kendi sınırları içerisinde yetiştirdiği alan anlayışı hakim. Çok değil 10 sene önceki bizim park yatak diye tabir ettiğimiz oyun çemberinin yatak özelliği dâhi yoktu çoğu kez. Değişen pazar anlayışı ile bu özellikte gelişti haliyle. Tabiî son 10 senede çocuk bakımı konusunda bilinen çok şey de değişti. Eski ananelerimize dönüyoruz bu konuda yeniden yavaş yavaş.

Benim eşim hep bebek doğunca onu tişörtümün içine sokacağım, geceleri benim kokumla uyuyacak derdi hep ben de bir erkek olarak bundan o hareketi garipserdim açıkçası. Eşimin ailesi Hollanda'da yaşıyor mesela. En küçük yeğeni kendiyle yaşıt neredeyse. Inanmayacaksın 30 sene önce çocuklarının hepsini bu yöntemle büyütmüşler. Tişörtlerinin içinde büyümüş çocuklar, oyuncaklarına dâhi kendi kokularını sindiriyorlarmış ki çocuk güvende olduğu duygusunu hissetsin. Bizim ülkeye de bu kanguru yöntemi denen ten tene temas olayı daha yeni yeni yaygınlaşıyor neredeyse. Zamanla ihtiyaçlar tersine dönebiliyor anlayacağın.

Konunun özüne dönersek ben burada ben burada Fatih Kıral'ı da gömüyorum yeri geliyor. Yeri geliyor Çilek'in balkabağı beşiğiyle de dalga geçiyorum. Milyar dolar verseler üzerine çocuğumu onun içinde yatırmam mesela. Ha başkasının da hoşuna gider, yatırır. Benim seçimlerimi beğenmez. Gömer. Bu ne benim tercihimi değiştirir ne de alınganlık yaparım açıkçası. Kaldı ki o attığım post'ta da yer minderi de olsa kendi bağımsız alanı olsun deyip Çilek mobilyayı gömmüşüm. Konu nerelere nerelere gelmiş. Rakamlarda değilim, benim alacağım beşikten iki misli pahalı park yataklar da var. Sadece çok önceden bir arkadaşım çadır bezi dedi, ben de aynı kanıda olduğumu söyledim. Bu hakir görmek, ucuzlamak değil ki. Benim jargonum böyle. :)

Anlayış için tekrar teşekkürler. Birilerinin fikirlerini değiştiriyorsa yapabileceğim bir şey yok.

Ahkam kestigim atladigm zipladigim birsey yazmamisim o msjimda detaylarini bilemem renkten dolayi icine giydirmekten bahsedebileceginizi dusundugumden cocugun rengi olmaz birseyin altina degil uzerine de giydirirm direkt demek istedim ama destansi yazacak kadar rahatsiz etmis yorumum anlasilan tesekkur ederim yinede zahmet edip o kadar satir yazmissin.
"Ay hiçte içine giydirmem...bebeğin rengi mi olur?" Ne demek???

Basbaya ahkam kesmissin işte!!!

kızlar ben de bugün çok gerginim.yıldızların durumu mudur nedir?herkeste bir gerginlik.ben burada ki herkesi çok seviyorum Burada kimse birisini bilerek kıramaz biliyorum.sadece yanlış anlamalar oluyor.sizleri seviyorum baby si:KK200:

Çok rahat da olur kuzum oraya. Zaten ikea beşiklerin en üst kademesi epey yüksek alıp çıkarması rahat olur çocuğu. Ben park yatak kadar babynest'ten de hoşlanmıyorum bu arada ama çocuk beni ister -ki illaki anne yanı bile olsa annesinin yanında yatmak ister bebek- diye düşünürsen ortanızda yatırmak için en güvenli çözüm babynest olur. Ben onu almayacağım ama şunlardan yaptıracağım, uçlarını tutturup koltukta falan dururken bariyer gibi kullanırım ya da aramıza aldığımız zaman. O karyolaların ön bariyerini çıkartıp yan koruma kolu takıldığı zaman en alt kademede dört yaşa kadar gideri var. Gecen instagram'da bir annede görmüştüm tekrar denk gelirsem atarım.

Ben yanımda beşik kullanacağım için odasına busunge uzayan karyola, sundvik dolap ve şifonyer alacaktım direkt. Karyolasi 1 yaştan itibaren kullanılabiliyor. Stok yok şu an. Geldi, geldi. Gelmedi beşik. Busunge modelinin dolaplarına bak istersen tam montessori dolabı hepsi.

Bu kadar olur canım ya busunge hangi dolapmış diye açıp baktım da ben de bunu düşünmüştüm, fotoğrafını kaydetmiştim ama adına dikkat etmemişim. O gönderdiğin sarmal yatak diyelim adını bilmiyorum da:) senin verdiğin instagram hesaplarından birinde görmüştüm onu da kaydetmiştim işe yarar bu kesin diye. Hem hoş bi görüntüsü var hem de işlevsel ilerisi için de.
Bahsettiğin uzayan karyolalar da çok hoşuma gitmişti ama benim yer sorunum var, yatak odasındaki şifonyeri çıkarıp bebeğin odasına koyacağız, onun yerine karyola konacak. Sonra da yerlerini değiştireceğiz işte:)

Bu kadar olur canım ya busunge hangi dolapmış diye açıp baktım da ben de bunu düşünmüştüm, fotoğrafını kaydetmiştim ama adına dikkat etmemişim. O gönderdiğin sarmal yatak diyelim adını bilmiyorum da:) senin verdiğin instagram hesaplarından birinde görmüştüm onu da kaydetmiştim işe yarar bu kesin diye. Hem hoş bi görüntüsü var hem de işlevsel ilerisi için de.
Bahsettiğin uzayan karyolalar da çok hoşuma gitmişti ama benim yer sorunum var, yatak odasındaki şifonyeri çıkarıp bebeğin odasına koyacağız, onun yerine karyola konacak. Sonra da yerlerini değiştireceğiz işte:)

Hakikaten bu kadar olur. Mantıklar aynı frekansta demek. <3
O yılanı da bizim topiğin neredeyse gülü haline gelecek lilişko -liliitown- yapıyor.

O zaman bebek odası sifonyerini kuzucuk odaya geçtiği zaman al.

Şunun güzelliğine baksana tam küçük adam/hanım odası değil mi? Hem sade hem ferah ve şık.

Eklentiler

• images-3.webp
    images-3.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 86
  • images-5.webp
    images-5.webp
    14 KB · Görüntüleme: 80
Hanımlar sakin relax:KK36:

cordeliac cordeliac bence kırıcı bir yorum değildi yaptığın hatta baya beğenerek okudum çocuğun ne olursa olsun alanının olması gerektiğini yazmışsın.kesinlikle katılıyorum. Çocuk birey olması için kendine has alan yaratılması şart.

@BRBB canım hepimizin üslubu,cordinin dediği gibi jargonu farklı.Alınma lütfen.Park yatak bende düşünmüyorum ama köye kayınvalideme giderken kullanmak için alabilirim belki rahat edildiği söyleniyor.Tatillerde,arada rahat olabilir.Bebişine hakaret yok ortada,her anne yavrusunu önemser bunu zaten kimse sorgulayıp laf söylemeyemez.Bebeğin rahat mıydı rahattı o zaman gerisi seni ilgilendirmez çocuğunu rahat ettirmişsin demekki.

kızlar ben de bugün çok gerginim.yıldızların durumu mudur nedir?herkeste bir gerginlik.ben burada ki herkesi çok seviyorum Burada kimse birisini bilerek kıramaz biliyorum.sadece yanlış anlamalar oluyor.sizleri seviyorum baby si:KK200:

Yıldızların etkisi bir bende kafa yaptı galiba aslı,bir pozitifim sorma,hamilelik boyunca psikopattım halbuki:rapci:

asli2434 asli2434 Melina'ya katılıyorum. Ben de inanılmaz pozitifim bugün. Hattâ biri gelip ağzıma çatır çatır ş'aapsa yerlerde yuvarlanarak gülecek haldeyim. Yıldızlar bende de ters tepti demek.

B bugza 'yı nasıl sinir etsem de bana sarsa diye uğraşıyorum sabahtan beri hatunda tık yok. Yavrum sinirlenince çok seksi oluyorsun demiş miydim? :KK8:

Back
X