2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
B bugza sana seksi yazınca sayfamda bu reklam çıktı. Evren bize bir şeyler anlatmak istiyor galiba. :KK70::KK70:
Screenshot_20160905-192717_1.webp

Hanımlar sakin relax:KK36:

cordeliac cordeliac bence kırıcı bir yorum değildi yaptığın hatta baya beğenerek okudum çocuğun ne olursa olsun alanının olması gerektiğini yazmışsın.kesinlikle katılıyorum. Çocuk birey olması için kendine has alan yaratılması şart.

BRBM BRBM canım hepimizin üslubu,cordinin dediği gibi jargonu farklı.Alınma lütfen.Park yatak bende düşünmüyorum ama köye kayınvalideme giderken kullanmak için alabilirim belki rahat edildiği söyleniyor.Tatillerde,arada rahat olabilir.Bebişine hakaret yok ortada,her anne yavrusunu önemser bunu zaten kimse sorgulayıp laf söylemeyemez.Bebeğin rahat mıydı rahattı o zaman gerisi seni ilgilendirmez çocuğunu rahat ettirmişsin demekki.
Öyle tabi canım ben çocuğumu düşünüp onun rahat etmesiyle ilgilenirim kimse de fikirlerimi değiştiremez sen de haklısın herkesin üslubu farklıdır pozitif olman ne güzel :) :KK68:

Can'ım aynı şeyi @fantasktik-fabi içinde söylediler geçen hafta.benim ilk gebeliğim de çıkmıştı çentik.önemli olan tek tarafta mı çift taraftamı?benim 27.haftada tek tarafta çıkmıştı o Zaman ki doktorum beni çok korkutmuştu.bebeğini her an kaybedebiliriz hazırlıklı ol filan demişti dünyayı başıma yıkmıştı ben de o Zaman doktorumu değiştirdim ve ne oldu biliyor musun daha sıkı ve düzenli bir takiple 37+1 de sezeryana alındım ve 2.600 sağlıklı bir şekilde kızımı aldım kucağıma Allah'ın izniyle.hiç korkma su seviyen için ne dedi doktor peki?
Öncellikle bana tek cevap veren sen olduğun için çok teşekkür ederim . Aslında bebek gayet haftasına uyumlu çıktı.Kilo olarak da 414 gr az falan demedi. Suyumun gayet iyi olduğunu belirtti. Ama asıl can sıkıcı durum her iki tarafta da görülmüş. Değerleri de vermiş beni korkutmamak için pek bir şey demedi ben bunu yazdım ama bu kendiliğinden de geçebilir dedi. Ama ben bunlarla alakalı olaslıkları okuyunca korktum. değerlerim böyle nasıl çıkmıştı ?
umblikal arter - MCA - sağ uterin arter - sol uterin arter
S/D: 3.73 4.23 2.64 3.11
PI: 1.25 1.57 1.11 1.44
RI: 0.73 0.76 0.62 0.68

Hakikaten bu kadar olur. Mantıklar aynı frekansta demek. <3
O yılanı da bizim topiğin neredeyse gülü haline gelecek lilişko -liliitown- yapıyor.

O zaman bebek odası sifonyerini kuzucuk odaya geçtiği zaman al.

Şunun güzelliğine baksana tam küçük adam/hanım odası değil mi? Hem sade hem ferah ve şık.

Gerçekten çok şık hem de sade. Hatta pembe oda takımlarını pek beğenmediğim halde bunun pembesi çok hoşuma gitmişti. Yine beyazını alırım muhtemelen ama ikisi de güzel.
Aynen canım şifonyeri artık bebeğimizi kendi odasına geçirdiğimizde alıcaz.
Lili gerçekten harika ama senin o listedekiler genel olarak çok iyi, baya aklıma yatan şeyler çıktı, bugün duruşma beklerken hep onları inceledim :)

Can'ım aynı şeyi @fantasktik-fabi içinde söylediler geçen hafta.benim ilk gebeliğim de çıkmıştı çentik.önemli olan tek tarafta mı çift taraftamı?benim 27.haftada tek tarafta çıkmıştı o Zaman ki doktorum beni çok korkutmuştu.bebeğini her an kaybedebiliriz hazırlıklı ol filan demişti dünyayı başıma yıkmıştı ben de o Zaman doktorumu değiştirdim ve ne oldu biliyor musun daha sıkı ve düzenli bir takiple 37+1 de sezeryana alındım ve 2.600 sağlıklı bir şekilde kızımı aldım kucağıma Allah'ın izniyle.hiç korkma su seviyen için ne dedi doktor peki?
peki sen aspirin falan kullandın mı biraz araştırınca aspirin kullandılaran doktorlar da var ? ben günde 2,5-3 lt su içiyordum bunun için 4 lt gibi tüketilmeli yazmış biriside ne kadar doğru bilemiyorum

Gerçekten çok şık hem de sade. Hatta pembe oda takımlarını pek beğenmediğim halde bunun pembesi çok hoşuma gitmişti. Yine beyazını alırım muhtemelen ama ikisi de güzel.
Aynen canım şifonyeri artık bebeğimizi kendi odasına geçirdiğimizde alıcaz.
Lili gerçekten harika ama senin o listedekiler genel olarak çok iyi, baya aklıma yatan şeyler çıktı, bugün duruşma beklerken hep onları inceledim :)

Kendisi de harikadır kurban olduğum. Bugün hasta hasta bana oyuncak dikmiş hediye. Incelikli insanları seviyorum.

Orada bi' hata yapmışım ben @kardesfikirler'i organizer'cı demişim. Sonradan fark ettim @sinemindusleratolyesi olması lazım çok güzel organizer ve çantalar yapan. Hesabımda takip ettiğim iki kardeş üretici vardı. Biri Sinem olan da kardeşi kimdi onu hatırlayamadım.

Öncellikle bana tek cevap veren sen olduğun için çok teşekkür ederim . Aslında bebek gayet haftasına uyumlu çıktı.Kilo olarak da 414 gr az falan demedi. Suyumun gayet iyi olduğunu belirtti. Ama asıl can sıkıcı durum her iki tarafta da görülmüş. Değerleri de vermiş beni korkutmamak için pek bir şey demedi ben bunu yazdım ama bu kendiliğinden de geçebilir dedi. Ama ben bunlarla alakalı olaslıkları okuyunca korktum. değerlerim böyle nasıl çıkmıştı ?
umblikal arter - MCA - sağ uterin arter - sol uterin arter
S/D: 3.73 4.23 2.64 3.11
PI: 1.25 1.57 1.11 1.44
RI: 0.73 0.76 0.62 0.68
Can'ım İnan değerleri hatırlamıyorum ama doktorun dediği gibi 26 hafta gibi geçiyor.geçmezse de yakın takiple birşey olmaz.swn dikkatli ol mümkün olduğunca soluna yatmaya çalış bana öyle demişti doktorum.bir de doktoruna sor ve ecopirin veya coraspin kullanabilirsin.bemim bu üçüncü hamileliğim ve ilk hamileliğim de bu problemi yaşadığım için doktorum 5. haftadan beri bana ecopirin verdi günde bir içiyorum.35. haftaya kadar içecekmişim

Anladım canım çok teşekkür ederim , 21+3 günlüğüm şuan. Çarşamba günü gebe okulum var oradaki ebemizede bir sorarım zaten 4 bıyutluda çok net foto alamadığımız için bayramdan sonra yine çağırmıştı radologum olmazsa 26.haftaya denk getireyim hem o sırada azılıp azalmadığını da görürüm. 21.ninde de kendi doktoruma göstereceğim ozaman sorarım inş

Can'ım İnan değerleri hatırlamıyorum ama doktorun dediği gibi 26 hafta gibi geçiyor.geçmezse de yakın takiple birşey olmaz.swn dikkatli ol mümkün olduğunca soluna yatmaya çalış bana öyle demişti doktorum.bir de doktoruna sor ve ecopirin veya coraspin kullanabilirsin.bemim bu üçüncü hamileliğim ve ilk hamileliğim de bu problemi yaşadığım için doktorum 5. haftadan beri bana ecopirin verdi günde bir içiyorum.35. haftaya kadar içecekmişim
Anladım canım çok teşekkür ederim , 21+3 günlüğüm şuan. Çarşamba günü gebe okulum var oradaki ebemizede bir sorarım zaten 4 bıyutluda çok net foto alamadığımız için bayramdan sonra yine çağırmıştı radologum olmazsa 26.haftaya denk getireyim hem o sırada azılıp azalmadığını da görürüm. 21.ninde de kendi doktoruma göstereceğim ozaman sorarım inş

peki sen aspirin falan kullandın mı biraz araştırınca aspirin kullandılaran doktorlar da var ? ben günde 2,5-3 lt su içiyordum bunun için 4 lt gibi tüketilmeli yazmış biriside ne kadar doğru bilemiyorum
evet ilk gebeliğim de problemle birlikte başlamıştım.bu hamileliğim de 5.haftadan beri içiyorum olası bi problemle karşılaşma durumu olabilir diye.eğer 26 haftadan sonra problem devam ederse suyunda azalma olabilir o yüzden ilk mesajda suyun Nasıl diye sordum.

Öyle tabi canım ben çocuğumu düşünüp onun rahat etmesiyle ilgilenirim kimse de fikirlerimi değiştiremez sen de haklısın herkesin üslubu farklıdır pozitif olman ne güzel :) :KK68:

Şu sıra bir gülecim nazar değmesin ;) ne zamandır kavgacıydım epey :oops:

asli2434 asli2434 sen Ecoprin içiyorum dedikçe ben burada rahatlıyorum inanmayacaksın. Benimki kalp problemlerim yüzünden. Ömrümün sonuna kadar da içeceğimde, gebelikte içerken inanılmaz suçlu hissediyordum kendimi nedense. Zaten tahlillerde bundan mıdır bilmem kanın pihtilasmama seviyesi en üst sınırda.
Benim doktorum da 35 civarı bırakırız demişti ama 36+37 haftalarda doğum olursa problem olur muymuş bu? Hiç sordun mu?

Kızlar bu arada yazacağım yazacağım unutuyorum. Bu ara leş bi' salgın var Tr genelinde. Şebeke içme sularından diyorlar ama siz yine de banyo yaparken ağzınızı, burnunuzu kapalı tutun. Dışarıdan yemek yememeye, kalabalık yerlere girmemeye özen gösterin. Karın ağrısı, mide bulantısı, ishal, kusma dörtlüsü hiç belirti vermeden çat diye geliveriyor. Geçen bana oldu. ninocin ninocin yavrum da kaç gündür ondan yazamıyor. Bizim Lili'yi de vurmuş bugün.
Eşim aciller full bu yüzden dedi.

Dikkat edin kendinize ve yavruşlarınıza.

Kızlar bu arada yazacağım yazacağım unutuyorum. Bu ara leş bi' salgın var Tr genelinde. Şebeke içme sularından diyorlar ama siz yine de banyo yaparken ağzınızı, burnunuzu kapalı tutun. Dışarıdan yemek yememeye, kalabalık yerlere girmemeye özen gösterin. Karın ağrısı, mide bulantısı, ishal, kusma dörtlüsü hiç belirti vermeden çat diye geliveriyor. Geçen bana oldu. ninocin ninocin yavrum da kaç gündür ondan yazamıyor. Bizim Lili'yi de vurmuş bugün.
Eşim aciller full bu yüzden dedi.

Dikkat edin kendinize ve yavruşlarınıza.
Rota virusu sanirim bu suan avrupada da salgin viruslu kisilerin oldugu ortamlarda temas halinde geciyor cok kotu karinda kramp kusma ishal halsizlik turikiyeden gelen uc ailede direk rota virusune yakalandi gümrüklerde mi sorun var anlamadim dun de ablam geldi onlarda da bugun basladi ve bugun ayni ortamdaydik yegenlerimi bi guzel optum bi iki saat sonra onlarda kramp lar ishal basladi kactim eve ama olan oldu insallah birsey olmaz hamilelikte cok cok zor sivi kaybi

Senin bu mesajını okuyana kadar acaba ben çocuklara maymun mu dedim diye düşünüp tekrar tekrar yazdığımı okudum. Beni anladığın için sana minnettarım şu an resmen.

Demek istediğim aynen park yatağın birinci vazifesi çocuğun korumalı bir alanda oyun oynamasını sağlamak iken biz Türk ve dâhi Asya topraklarının ebeveynleri çocuğun bir kafese tıkılmış olacağı düşüncesiyle bu özelliğini kullanmıyor oluşu olacaktı. Park yatakların tarihine gittiğinde bu Avrupalı Amariganya'lı annelerin çocuğu dokunmadan evin içinde kendi sınırları içerisinde yetiştirdiği alan anlayışı hakim. Çok değil 10 sene önceki bizim park yatak diye tabir ettiğimiz oyun çemberinin yatak özelliği dâhi yoktu çoğu kez. Değişen pazar anlayışı ile bu özellikte gelişti haliyle. Tabiî son 10 senede çocuk bakımı konusunda bilinen çok şey de değişti. Eski ananelerimize dönüyoruz bu konuda yeniden yavaş yavaş.

Benim eşim hep bebek doğunca onu tişörtümün içine sokacağım, geceleri benim kokumla uyuyacak derdi hep ben de bir erkek olarak bundan o hareketi garipserdim açıkçası. Eşimin ailesi Hollanda'da yaşıyor mesela. En küçük yeğeni kendiyle yaşıt neredeyse. Inanmayacaksın 30 sene önce çocuklarının hepsini bu yöntemle büyütmüşler. Tişörtlerinin içinde büyümüş çocuklar, oyuncaklarına dâhi kendi kokularını sindiriyorlarmış ki çocuk güvende olduğu duygusunu hissetsin. Bizim ülkeye de bu kanguru yöntemi denen ten tene temas olayı daha yeni yeni yaygınlaşıyor neredeyse. Zamanla ihtiyaçlar tersine dönebiliyor anlayacağın.

Konunun özüne dönersek ben burada ben burada Fatih Kıral'ı da gömüyorum yeri geliyor. Yeri geliyor Çilek'in balkabağı beşiğiyle de dalga geçiyorum. Milyar dolar verseler üzerine çocuğumu onun içinde yatırmam mesela. Ha başkasının da hoşuna gider, yatırır. Benim seçimlerimi beğenmez. Gömer. Bu ne benim tercihimi değiştirir ne de alınganlık yaparım açıkçası. Kaldı ki o attığım post'ta da yer minderi de olsa kendi bağımsız alanı olsun deyip Çilek mobilyayı gömmüşüm. Konu nerelere nerelere gelmiş. Rakamlarda değilim, benim alacağım beşikten iki misli pahalı park yataklar da var. Sadece çok önceden bir arkadaşım çadır bezi dedi, ben de aynı kanıda olduğumu söyledim. Bu hakir görmek, ucuzlamak değil ki. Benim jargonum böyle. :)

Anlayış için tekrar teşekkürler. Birilerinin fikirlerini değiştiriyorsa yapabileceğim bir şey yok.
Ben ben ben demistim fikrim degismedi hala oyle dusunuyorum ki bence ayni kumastan yapiliyolar izcilik gecmisim var :KK53:

Rota virusu sanirim bu suan avrupada da salgin viruslu kisilerin oldugu ortamlarda temas halinde geciyor cok kotu karinda kramp kusma ishal halsizlik turikiyeden gelen uc ailede direk rota virusune yakalandi gümrüklerde mi sorun var anlamadim dun de ablam geldi onlarda da bugun basladi ve bugun ayni ortamdaydik yegenlerimi bi guzel optum bi iki saat sonra onlarda kramp lar ishal basladi kactim eve ama olan oldu insallah birsey olmaz hamilelikte cok cok zor sivi kaybi

Evde dezenfektan varsa kullan muhakkak. Dediğin gibi birden hiçbir şey yokken çat diye belirtiler başlıyor.

Türkiye'den gelen getiriyordur. Çocuğum olsa damacana suyla yıkardım su an muhtemelen. Şebeke sularına ne halt ettilerse yine kırılıp geçti ortalık. Ben de olunca eşim doktor arkadaşıyla konuşmuştu. Sakın getirme, aciller dolu temas halinde mikrop tekrarlar. Hamile zaten bol bol sıvı tüketsin demişti.

Dezenfektan aldık biz de. Lavaboyla uğraşınca bile elimizi, kolumuzu dezenfekte ediyoruz.

Sezeryan ve normal dogumar baslanilmis konusulmaya ;) bende sezeryan tercihim avrupada kesiinlikle sezeryan yapmiyorlar son ana kadar tehlikeye kadar bekliyorlar yasak hastaneler bu konuda cok araştırılıyor hatta sezeryan olan annelere aci parasi veriliyor cunku zorunlu oldugu icin..benim hic korkul yoktu ama kizimin gunu geldi gecti 1 hafta bekledik git gel eve ama sanci yoktu sonra hastaneye aldilar bana bi hafta suni sanci verdiler hem serum hem alttan fitil ben o suni sanci verilirken dogum yapanlarun seslerini duydum merakli gibi geziorum yatsana korktum zaten doktorda da muane olurken kasiliyordum ve o sancilar bana islemedi 1 hafta altan usten 1 cm bile aciklik yok her gun degisik doktor geliyor biri diyor ben olsam ameliyat ederik digeri bekleyelim fln artik 42 hafta da tam kahvalti yapacagim sirada apar topar hemen ameliyat olacaksin yeme dediler o sekidle sezeryan oldum aradan 9 sene gecti normalde 3 sene sonra normal doguk yaptiriyorlar 1 ayda bebegimi kaybettim kanama ve krampar vardi en son 1 dk icinde sancim geliyordu bu dogum sancisi gibi birseymis sanirim dayanamadim bayilma noktasina geldim ve anladim ki ben doguramamm ;)

Back
X