2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Evde dezenfektan varsa kullan muhakkak. Dediğin gibi birden hiçbir şey yokken çat diye belirtiler başlıyor.

Türkiye'den gelen getiriyordur. Çocuğum olsa damacana suyla yıkardım su an muhtemelen. Şebeke sularına ne halt ettilerse yine kırılıp geçti ortalık. Ben de olunca eşim doktor arkadaşıyla konuşmuştu. Sakın getirme, aciller dolu temas halinde mikrop tekrarlar. Hamile zaten bol bol sıvı tüketsin demişti.

Dezenfektan aldık biz de. Lavaboyla uğraşınca bile elimizi, kolumuzu dezenfekte ediyoruz.
Benim cantamda hep vardir Dezenfektan jeli market alisverisi sonrasi demir para elledigimde surerim wc lerde kullaniyorum ama iste çocuklari öptüm sarildim sonrası da elim agzima geldi ise tamam iste yarına cikar ortaya ili gun icinde belli ediyor en gec

Teşekkürler canım,umarım adaletin zamanında tecelli ettiği bir dönem olur:KK50:

Bu arada ne zamandır göremedim seni pek,bebiş nasıl? Ayrıntılıya girdin mi?:KK36:

Ayrıntılıya girdim, bebiş de çok şükür gayet iyi. Benim bi kalp rahatsızlığım var bu haftalarda da kan basıncı artıyormuş ondan çok fena nefes darlığı ve halsizlik var, pek yazamıyorum o nedenle. İş dışında direkt dinlenmeye çalışıyorum.
Seni takip ediyorum ama, neşen bozulmasın ;)

Ayrıntılıya girdim, bebiş de çok şükür gayet iyi. Benim bi kalp rahatsızlığım var bu haftalarda da kan basıncı artıyormuş ondan çok fena nefes darlığı ve halsizlik var, pek yazamıyorum o nedenle. İş dışında direkt dinlenmeye çalışıyorum.
Seni takip ediyorum ama, neşen bozulmasın :KK66:

Dennis'cim benim doktorum da söylemişti. Kalp rahatsızlığı yüzünden 20. haftadan sonra nefes darlığı başlar, oksijen desteği almak zorunda kalabilirsin zaman zaman diye. Tınlamamıştım açıkçası. Bu hafta aynıları başladı bende de. İki adım merdiven çıksam, banyoda uzun kalsam nefesim kesiliyor. Bebişin fetal ekosu temiz çıktı bizim de çok şükür. Ailede genetik olunca özellikle bakılıyor.

Artık bizde gittiği yere kadar, annelik kolay değil. :/

Dennismasal Dennismasal
gozun aydin canim, sagliklari iyi olsun da..
sana da gecmis olsun.. ben de pek nefes alamiyorum daha simdiden.. 4-5 haftaya yardimsiz kalkamicam gibi..
cordeliac cordeliac balim, kim kizdirdi seni :)
isteyen istedigi gibi alsin mobilyasini, ben de baktim, çilekte guzel bisey yoktu.. ama zevk, begenen seven alsin kullansin :)

derinn83 derinn83
mahallenin en uslu bebeginin uyku biseysi,
ayse oner,
bi de tracy hogg un bebek bakimi zimbirtisini aldim bugun internetten :)
once hangisini okusam ki..
dogal dogum, normal dogum, mucize.. fln almadim, benim direkt sezeryan.. ikiz bebek, bi de kuyruk sokumum kirik..
spinal mi genel anestezi mi onu secebilirim :))

Dennismasal Dennismasal
gozun aydin canim, sagliklari iyi olsun da..
sana da gecmis olsun.. ben de pek nefes alamiyorum daha simdiden.. 4-5 haftaya yardimsiz kalkamicam gibi..
cordeliac cordeliac balim, kim kizdirdi seni :)
isteyen istedigi gibi alsin mobilyasini, ben de baktim, çilekte guzel bisey yoktu.. ama zevk, begenen seven alsin kullansin :)

Dennis'le park yatak muhabbeti yaptık bugün de. Onunla ilgili blablabla. Kızmadım kız. B bugza 'nin içinden çirkef çıkartmaya çalışıyorum sabahtan beri, ölü taklidi yapıyor mikrop.

asli2434 asli2434 sen Ecoprin içiyorum dedikçe ben burada rahatlıyorum inanmayacaksın. Benimki kalp problemlerim yüzünden. Ömrümün sonuna kadar da içeceğimde, gebelikte içerken inanılmaz suçlu hissediyordum kendimi nedense. Zaten tahlillerde bundan mıdır bilmem kanın pihtilasmama seviyesi en üst sınırda.
Benim doktorum da 35 civarı bırakırız demişti ama 36+37 haftalarda doğum olursa problem olur muymuş bu? Hiç sordun mu?
hiç sormadım ama bende kan pıhtılaşma sorunu yok benim rahim de damarlardan biri problemli ama hangi taraf bilmiyoruz.bebek eğer problemli tarafa tutunduysa tekrar çentik problemiyle karşılaşmamak için kanı biraz daha sıvıltıyoruz diyelim.ama geçen hafta detaylı mı çeken perinatoloğa sordum işinde çok iyi biri ecopirinin hiç bir zararı yok içebilirsin dedi.sende kendini kötü hissetme bebeğimizi daha güzel besliyoruz ecopirinle ben böyle düşünüyorum

derinn83 derinn83
ayse oner,
dogal dogum, normal dogum, mucize.. fln almadim, benim direkt sezeryan.. ikiz bebek, bi de kuyruk sokumum kirik..
kesinlikle spinal olmalısın bence sakın genel anestezi olma ikisinide test etmiş biri olarak söylüyorum

Seni takip ediyorum ama, neşen bozulmasın :KK66:

Geçmiş olsun canım :( iki gülüyorum sonra kafam tutuyor ya,resmen gebelikte migrenim çıktı ağrıdan ölüyorum şuan başım çatlıyor :(

Ilk kez bu kadar hareketliydi 19+4 288 gr dedi doktor. Ama normal mi kilosu diye sormak aklima gelmedi

Normal demekki yoksa söylerdi canım

Gebelikte başı çatlayan,koparıp atmak isteyen var mı?

Varsa bir allahın kulu bu ağrıyı nasıl çözüyorsunuz?

Az daha ağrırsa,kesip kenara bırakacağım başımı:kızgın:

Bugün usamarkabebeden sipariş verdim ilk kez,Bayram'dan sonra gelecek inşallah bakalım. Babystrendse de sipariş verdim. Hemen gelseler ya :)

Ben canım migrenim vardı önceden zaten bi minoset içiyorum gözümüde sıkıca bağlayıp yatıyorum

derinn83 derinn83
ayse oner,
Ayşe Öner le başla bence canım bizim kültüre ve kafaya en yakın o. Tracy i en sona bırak bilerek, onun stretijiler bizim pek alışkın olduğumuz cinsten değil :)

Senin kuyruk sokumun mu kırıktı canim çok geçmiş olsun. Benim tek bebekle bile biraz fazla yürüyüp ayakta dursam kuyruk sokumum oturunca resmen küfür ediyor bana, seni iki bebekle düşünemiyorum o Zaman :(

kesinlikle spinal olmalısın bence sakın genel anestezi olma ikisinide test etmiş biri olarak söylüyorum
Benimki malum tüp bebek ve genel de tüp bebekleri zor elde edilen gebelik ve bebekler oldukları için sezaryen yapıyorlar. Gerçi doktorumla henüz doğum şekli hakkında görüşmedik ama sezaryen hakkında şimdiden bilgi sahibi olmak istiyorum bende. İkisinin de artı ve eksileri neler acaba canım? Epidural yapan da genel anestezi ile yapan da arkadaşlarım var, hangisine sorsam benimki gibi yaptırma diyor iyice gözüm korkuyor.

soylemlerin aynı migren hastası cümleleri maalesef. benim migrenim var, kendimi bildim bileli . kahve iyi geliyor. agrılarımı ya azaltıyor ya da tam geçiyor. gecenlerde yine cok agrım vardı şekersiz türk kahvesi yaptım iyi geldi. maalesef her migrenlide işe yaramıyor. Ya da karanlık, sessiz bi odada başının ağrıyan yerine buz da koyabilirsin. Genelde benim ağrılar şişen damarlardan zonklama hissi yaratıyor. orada buz koyduğumda biraz iyi gelebiliyor.

Ben canım migrenim vardı önceden zaten bi minoset içiyorum gözümüde sıkıca bağlayıp yatıyorum

soylemlerin aynı migren hastası cümleleri maalesef. benim migrenim var, kendimi bildim bileli . kahve iyi geliyor. agrılarımı ya azaltıyor ya da tam geçiyor. gecenlerde yine cok agrım vardı şekersiz türk kahvesi yaptım iyi geldi. maalesef her migrenlide işe yaramıyor. Ya da karanlık, sessiz bi odada başının ağrıyan yerine buz da koyabilirsin. Genelde benim ağrılar şişen damarlardan zonklama hissi yaratıyor. orada buz koyduğumda biraz iyi gelebiliyor.

Kızlar bende migren yoktu.
Benim başım hiç ağrımazdı bile.Ama şu 15.haftadan itibaren 2 günde bir zonkluyor. Başım ağrıyor,sese dayanamıyorum.
Önceden hiç yoktu,ben normalde hiç ağrı kesici veya normal ilaç hiç kullanmazdım bilmiyorum bu yüzden de.ne yapsam diye.

Gebelik sonrası oluşan bir şey oldu bu.Niye oldu bilmiyorum ama gözlerim sulanıyor kafam uyuşmuş gibi geziyorum.

Tansiyonum hep oynuyor bi de o da mı etkiliyor? Bir gün 10/7 bir gün 12/8 nabız dün 92 bugün 80. Bilmiyorum ama sanki sarhoş olmuşım da kafam uyuşmuş gibi

Kızlar bende migren yoktu.
Benim başım hiç ağrımazdı bile.Ama şu 15.haftadan itibaren 2 günde bir zonkluyor. Başım ağrıyor,sese dayanamıyorum.
Önceden hiç yoktu,ben normalde hiç ağrı kesici veya normal ilaç hiç kullanmazdım bilmiyorum bu yüzden de.ne yapsam diye.

Gebelik sonrası oluşan bir şey oldu bu.Niye oldu bilmiyorum ama gözlerim sulanıyor kafam uyuşmuş gibi geziyorum.

Tansiyonum hep oynuyor bi de o da mı etkiliyor? Bir gün 10/7 bir gün 12/8 nabız dün 92 bugün 80. Bilmiyorum ama sanki sarhoş olmuşım da kafam uyuşmuş gibi

Tansiyon da etkiliyor olabilir tabiki, migreni vakti zamanında pek araştırdıydım. Östrojen hormonu ile bağlantısı var. Muhtemelen hormon değişikliğinden dolayı ağrıyodur başın. Doktoruna gittiğinde sor mutlaka. Minoset falan içmiyorum, geçirmeyeceğini bildiğim için. Umarım yoktur tabiki migren falan değilsindir. Buzu dene ama, gerçekten iyi geliyor. Ağrıyan yeri uyuşturuyor.

Bir de migren maalesef aile hastalığımız. Migreni tutunca tansiyonu oynayan kuzenlerim de var. Ben kendi çapımda okuyan biriyim. Bende var diye panik yapma lütfen. Rahatlatanları paylaşmak için ayrıntılı yazdıydım. Buz, uyku, sessizlik, kahve benim için. :KK43: umarım en kısa sürede geçer

Benimki malum tüp bebek ve genel de tüp bebekleri zor elde edilen gebelik ve bebekler oldukları için sezaryen yapıyorlar. Gerçi doktorumla henüz doğum şekli hakkında görüşmedik ama sezaryen hakkında şimdiden bilgi sahibi olmak istiyorum bende. İkisinin de artı ve eksileri neler acaba canım? Epidural yapan da genel anestezi ile yapan da arkadaşlarım var, hangisine sorsam benimki gibi yaptırma diyor iyice gözüm korkuyor.
spinal yaptıran neden yaptırma diyor çok merak ettim doğrusu.ben de dahil kiminle konuştuysam herkes spinal sezeryanı tercih ediyor ve öneriyor bi sorsana sana ricam neden tavsiye etmiyorlarmış

Back
X