catlak kremiyle fln bosuna ugrasiyorum ben desene :))
o gobekle iyi disari cikmiş geziyor, ben evden cikamazdim heralde, agirlasmadan hallediym diye aldim odasini fln.. daha simdiden evde bile fazla dolanamiyorum :)
Yok ya. Sen korkma kuzum. Hiçbir kadının karnı o kadar büyük olamazdı hamileyken herhalde. 4'üz beklesen o kadar büyür ancak. Eşim bu kadının içinde ekstradan iki üç çocuk daha var herhalde görememişler falan diyordu. O gezinme bünye meselesi ya. Benim arkadaşım iki çocuk ağırlığında bebek doğurdu resmen, doğum yapacağı gün fink atıyordu dışarılarda.
masmaviyim
aynen benim kız 6 ay yatabildi bu beşikte serseri altıncı ayda atlamaya kalktı :) ama kardeşi de kullanacak şimdi çok hevesim vardı almıştım napıyım ay :) iki kere kullanmış olacağım için boşa gitmemiş oldu :))
Ya kızlar yapmayın bunu ben tek beşik alacağım hemde oda yapacağım odanında acelesi yok diye düşünüyorum ama bu beşiklerde de eskiden beri gözüm var. Ben daha uzun vadeli bi beşik olsun ondan direk yatağına geçsin diyorum bunlarda az yatabiliyorlar dayimlarinda vardı bundan sattılar az kullanıldı.
Itiraf ediyorum. Bu beşikleri hiç sevmiyorum ben.
Hatta ödüm patlıyor çocuk altı yedi aylık olunca atlar içinden diye. Zaten fazla eşya da sevmiyorum ben. Evinde 3 tane beşik artı ana kucağı ve puset olan insanlar gördü bu gözler. Kafayı yerim ben öyle olsa.
kızlar bu arada dun detaylıya gırdık cok sukur sıkıntımız yok cok mutlu oldum ınsallah hepınıze nasıp eder allah bu duyguyu.benım sıpa yuzunu göstermemek ıcın buyuk caba harcadı elı yuzunde sureklı bıde daha bacakarıylada kapatıo=))
Itiraf ediyorum. Bu beşikleri hiç sevmiyorum ben.
Hatta ödüm patlıyor çocuk altı yedi aylık olunca atlar içinden diye. Zaten fazla eşya da sevmiyorum ben. Evinde 3 tane beşik artı ana kucağı ve puset olan insanlar gördü bu gözler. Kafayı yerim ben öyle olsa.
Bende öyle olsun istemiyorum işte bir beşik alalım uzun kullanılabilecek birşey olsun istiyorum ben 6-12 aylık olunca odasını ayırmak istesemde zaman ne gösterecek bebek ne isteyecek bilemiyorum tabi. Hem diyelim 6 aylıkken ayırdık beşiğiyle beraber odasına alırız odasına da montessoriye uygun bir yatak bir dolap birde sifonyer ve küçük ikea da ki masallardan istiyorum kısmetse.
Hay maşallah en hızlı büyüdükleri dönemler olunca bende acaba boyu ne kadar oldu ne kadar büyüdü diye düşünüyorum,son 3 haftadır her gün çok hissediyorum kıpır kıpır,iyice güçlendi herhalde diye merak ediyorum,yüzünü görmek istiyorum az çok bana benziyor tahmini yapmak istiyorum :)
Hay maşallah en hızlı büyüdükleri dönemler olunca bende acaba boyu ne kadar oldu ne kadar büyüdü diye düşünüyorum,son 3 haftadır her gün çok hissediyorum kıpır kıpır,iyice güçlendi herhalde diye merak ediyorum,yüzünü görmek istiyorum az çok bana benziyor tahmini yapmak istiyorum :)
boyunu sölemedı doktor=((( zaten bı önemı yok bacak boyunu 7ile çarpıolar dıye gecıstırdıbenımkı hıc bana benzemıo tıpkı babasi=) sende görursun canm 7 ekıme kadar buyumus olur daha buyuk görurusun=)ayrıntılıdan daha cok sey beklıodum ben ne beklıosamonuda bılmıyorumda=))))) doktor sureklı ölcum yapıyo sen bıse anlamıyosun tek guzel yerı yuzunu gösterdıgı yer=)
3-4 lt mi :)
mumkun degil..
normalde en az 2lt icerdim, hamile kalinca yudum yudum anca, bicok gun onu bile icemedim, gunde 11-12 kez kusuyordum.. 2gunde 1 seruma gittim, cok sukur ciddi bi idrar yolu enf. gecirmedim.. simdi yeni yeni 1lt ye cikmaya calisiyorum :))
yok bu yorgan güya :) altinda bi katman daha var, onun ustune yaticak, ama diyorduk ya reflu yatagi fln, onun ustune yatiririz..
bu yorgan da süs yorgan yanlari hep acik kalir, fermuarli bisey de diktirebiliriz aslinda, uyku tulumu gibi..
bizimkine ada yazmislar da adini ada koymicam
tam laz işi oldu :)))
Ben ilk defa duydum bu markayı şimdi videosunu izledim bu modeller bana çok ağır ve kullanışsız geliyor 10.5 kilo arabanın ağırlığı var zaten birde oturma ünitesi kalkıp yön değişiyor oda kullanışsız. Ama görüntü olarak güzel tabi.
Bbugza
Can'ım şimdi geldim dr dan çok şükür herşey yolunda ama tokluk şeker ölçümlerim biraz Yüksek çıktı diyet aldık.bakalım ne olcek?bu arada kilom 63 +8 kilo ile devam
Bbugza
Can'ım şimdi geldim dr dan çok şükür herşey yolunda ama tokluk şeker ölçümlerim biraz Yüksek çıktı diyet aldık.bakalım ne olcek?bu arada kilom 63 +8 kilo ile devam
Battaniye örtmeyeceğim ben, boğulma hikayeleri okudum mümkün değil örtemem artık takıntı oldu. Uyku tulumları var çok yumuş yumuş, onlardan aldım. Üstünü açma derdi de olmuyor.
Bende maalesef boğulma hikayelerini duydum canım özellikle de kalın ve büyük boyuttaki yorganlarda daha çok yaşanıyormuş. Aslında bunun en büyük sebebi biz çocukları yanlış sistemle yatırıyoruz. Bizde çocuk yatağa, başı yatağın başına hizlanarak yatırılıyor. Dolayısıyla bebek hareket ettikçe aşağı doğru kayıp yorganın altında kalıyor. Bilakis bebek ayakları yatağın ayak ucuna hizalanarak yatırılmalı. Böylece hem kaymamış oluyor hem de yorgan altına kaçtı olayı olmuyor. Uyku tulumu alırkende özellikle bisiklet yakalı ve kollu olmasına özen göstermek gerekli. İnternette görüyorum bazen örgüden çok şık tulumlar yapılmış ama yaka ve kol olayında tehlikeliler. Sen nasıl bi tulum aldın canım foto neyin varsa gönderir misin bakalım bize de fikir olsun.
Bende öyle olsun istemiyorum işte bir beşik alalım uzun kullanılabilecek birşey olsun istiyorum ben 6-12 aylık olunca odasını ayırmak istesemde zaman ne gösterecek bebek ne isteyecek bilemiyorum tabi. Hem diyelim 6 aylıkken ayırdık beşiğiyle beraber odasına alırız odasına da montessoriye uygun bir yatak bir dolap birde sifonyer ve küçük ikea da ki masallardan istiyorum kısmetse.
Montessori kitaplığı da yaptır. Çok ciciler ya, Çok uyguna yapıyorlar bir de. 170 lira civarı bir şeydi en son gördüğümde. Boş kalacak bir duvar var. Oraya düşünüyorum ben. Busunge serisinin beyazı gelse ikea'ya onun dolabı da sifonyeri de çok uygun montessoriye. Yine ikea'nin gulliver karyolasi ayakları çıksa çok uygun aslında montessoriye. Bak şu model. Açıkta kalan kısmını duvara verip ilk yaştan itibaren kontrollü olarak kullanabilir gibi geldi bana. Çok yüksek değil aslında bariyeri de var öylece de kullanabilir çocuk. Şu montessori yataklarının sırf iskeletini 1500 tl'ye mi ne görmüştüm bir yerlerde. Rezil bir atölyede yapıyorlardı bi'de. Işçiliği olsa gam yemeyeceğim. Yerin olsa kendin bile yaparsın. Öyle bir şey.