2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Bizde pek bu durumlar yok. Çıkmayız gece pek. Ya da ayrı çıkmayız

Ya biz bi kere adalet sarayının kapısından döndük sebep ne biliyo musun "annemlerin elini neden öpmedin" sen biz bu sebepten bir kavgaya tutuş ama kavga öyle saçma yerlere gitti ki,halbu ki kv elini öptürmeyi sevmez elini vermez bana normal öper. Sonra iki inatçı birimiz yay birimiz Koç aldı mı bizi bi inat kim kimi boşuyo bakalım dan. O zaman da kızıma hamileyim hormonlar tavan. Ben diyorum erkeksen boşarsın o diyo gururun varsa boşarsın. Kalktık gittik sıhhıyeye ne verilecek belge diye öğrenip verip yıldırım boşanması yapıcaz. Neyse adalet sarayının önüne geldik bana bi sancı girdi stresten. Eşim tabi hemen neyin var hayatım iyi misin doktora gidelim modunda ben daha çirkef bana hayatım deme diye cırlıyorım bi yandan da karnım kaskatı olmuş ona kıvranıyorum. Neyse baktım olmayacak kalk dedim doktora götür beni yarın boşanırız. Şimdi anlatırken be komik geliyor. Gittik Bebek iyiydi ama stresten çok gerilmişim rahim kendini kasarak korumaya almış. Bi kaç gün sakin bi ortam da kal anca öyle rahatlar dedi doktor. Çıktım diyorum ki bi hafta sonda boşanalım bi hafta sakin kalayım oda olur bi hafta daha çekeriz birbirimizi modunda. Neyse ilk gün hiç konuşmadık aynı evde aynı katta bile oturmadık ikinci gün biraz yumuşadık derken kavga da edemiyoruz tabi sakin olcaz diye. Böyle böyle bi hafta sonunda nerdeyse balayına çıkacaktık öyle düzelmişti aramız. Kızım o an kendini belli etmeseydi bize "durun bi napıyorsunuz" demeseydi kendi çapında şimdi boşanmıştık Çünkü inat vE gurur insana herşeyi yaptırır. Bak şimdi üstüne 2 yış geçti gülüyoruz hala tam neyden sonra boşanalım dediğimizi bile hatırlamıyoruz. Biraz sakin ol vE anneni biraz konudan uzak tut lütfen

Kızlar selam süt sağma makineleri ile ilgili baya sohbet dönmüş,bende tecrübeli bir anne olarak size görüşlerimi aktarayım dedim,bir kere kesinlikle Philips avent tavsiye ETMİYORUM 200 küsür liramız çöpe gitmekle kalmayıp süt sağamadığım için bebeğim sarılık olmuştu emmiyorduda ;
neyse bebeğim hastahanede sarılık tedavisi görürken orada sağma makinesi vardı markasını görmedim kocaman metalik bir rengi vardı ve süper sağıyordu; biz hastahane macerasından sonra araştırıp Medela marka hastane tipini kiralamıştık çift başlıklı,gelgelelimki birde kiraladığımız yerde 1 hafta gecikmeli ürün geldiği için adam bize Mamajo marka tek başlıklı elektronik mini bir sağma cihazı vermişti 1 hafta onunla idare edin diye ,ama sonra ben Onuda aldım sebebi ise çekim gücü olarak ikisinde aynıydı inanırmısınız o küçük cihaz koca makinanın aynı güçte süt sağıyordu,tabi ben çift başlık olduğu için sıklıkla pratik olması açısından hastane tipini kullandım,yedek olarak mamajoo yuda kullanıyordum ,gezmeye giderken pratik oluyordu.
Şimdi geçende çift başlık olanını nette gördüm hatta ebebekte 200 gibi bir rakama satılıyordu kampanyalı hala varmı bilmiyorum, performans olarak hastahane tipi ile aynı fiyatta uygun ve pratik bir ürün herkese tavsiyemdir ,ben evdekinin başlığını kaybetmişim bakıcam çift başlık olanından e bebek yada n11 denalıcam kendime, ve yine diyorum avent sadece gürültü yapıyor onunla 20 ml çekeceğim sürede mamajoo ile 70-90 ml çekiyordum göğüs başına ki zamanla süt artıyor ve sessiz bir ürün ( bu arada amma reklam yaptım merak eden olursa hayır ben ürünü satmıyorum )

ne zaman bakildi demire? 2 ay once benim de full du depom, gecen sefer sifira inmis nerdeyse.
demir olmazsa olmaz, sen o solgari ic bence :)
Evet demir cabuk dusuyor benimde 1 ay once 12.5 lardaydi simdi ise 10 a dustu hemde 1 aydir demir ilacina baslamis olmama ragmen.

Böyle dediğime bakma ilk hamilelikte tam 25 kilo almıştım :))) bazen bana da soruyorlar ne yedin de aldın diye valla hatırlamıyorum diyorum :) ama hepsi gitti geri
Bi bilsem Ama sürekli acıkıyorum. Okul açılmadan günde 2 öğün yiyordum şimdi 3 e çıktı. Düzenli ve mütemadiyen yiyorum ve doymuyorum Sabah hele şu lokmayı da yiyeyim şundan da alayım ay ceviz yemedim ay bal da yemeliyim derken okula geç kalıyorum Ama yarından itibaren hadi yemek ver gönder gelsin tekmelerini göz ardı edicem. Yoksa yürüyemiycem yakında. Zaten ayaklarımda bacaklarımda ödem de var

Diyet yaparsin yapmasimada kontrolde bebis zayif falan cikarsa kendini iyi hissedecekmisin bosver al kilo bende 8.5 kilo aldim vericez bir sekilde milet nasil veriyorsa uzme kendini gecen oturup agladim cok kilo aldim diye ama sonra bebegimide strese soktum uzdum diye kendime hayiflandim cidden degmiyor hamileyiz sonucta tadini çıkarmaya bak. Kaburga agrisi bebistense sıkıntı yok nedenini bilelimde varsın olsun :)

Son düzenleme:
Bizde pek bu durumlar yok. Çıkmayız gece pek. Ya da ayrı çıkmayız
Aynı şeyler olmadığını biliyorum ama benzer özellikler olabileceğini düşündüm demek ki anlattığın bi kaç durumla.öyle hatırladım..
bi de daha rahat kafa düşün demek istedim bazı olayları büyütmeden..
inşallah hayırlısı olur hakkınızda.

Evet demir cabuk dusuyor benimde 1 ay once 12.5 lardaydi simdi ise 10 a dustu hemde 1 aydir demir ilacina baslamis olmama ragmen.
Demir ilacını sabah akşam iki kere mi içiyorsun acaba? bana eczacım Demir ilacını limonlu suyla iç üstüne c vitamini ye 1 saat süt ve süt ürünleri yeme demişti hepsine dikkat ettim ama
1 ay arayla ölçtürdüm nerdeyse hiç fark olmamış 11.3 tü 11.9 olmuş. kullanmasam daha da düşecekti belki bilemiyorum

senin Burcu'n ney kız merak ettim?

Bende de bi damar var kimseye basmasını tavsiye etmediğim. O raddeye kolay gelmem ama Allahtan.Eşim bazen espirisine ne laz damarımı oda birşey mi siz hiç lazla azerinin karışımını gördünüz mü der. Birde benden kimse beklemez normalde 32 diş gezen bir tipim.
Şeker yüklemesi 1-2 güne belli olacakmış doktorunuzu arayıp bilgi alın dediler. Hayırlısı kolay içtim ama 1 saat beklerken içim bi tuhaf oldu valla.
Doğumla ilgili görüştüğüm bayan fiyatlar odalar neler dahil fiyata onları anlattı ve odayı gösterdi suit ve standart diye ikiye ayırmışlar ama komik yani suitin tek farkı odanın girişinde bir oturma bölümü var gelecek olanlar icin o kadar ve fiyatı standart odadan 1000 lira fazla. Ben zaten hastaneye eşim gelse yeter diye düşünüyorum yani gerek yok bence.
Canım buradan alıp yollayabilirim istediğin rengi söylemen yeterli. Ben geçen bizim mahalledeki tuhafiyeye baktım penye ip vardı ama canlı renk yoktu almamıştım bugün orada çok çeşit vardı renkleri zor seçtim. Ben daha önce arkadaşlarıma keçeden filan lohusa tacı yapmıştım hediye kolay ya dediğin gibi silikonla çiçek dantel bişiler yapıştır bitti gitti.

Yok sadece sabahlari ac karina iciyordum ama bugun itibariyle aile hekimindeki ebe 2 ye cikart aksam yatarkende ic dedi cunku etkilenmediği gibi asagiyada dusmus sanirim bu sekildede duzelmezse igneye başlayacağız bakalim ne olur. Bana 15 dk hicbirsey yeme bagirsaklarda emilmesine firsat ver demisti sadece limon falan demedi

sarra13 lutfen yanlis anlama, cok muhabbetimiz olmadigi icin yazmak istemedim ama duramadim.
sen simdi bu adama her defasinda rest cekersen bu adam senin yaninda nasil dursun? basit bir empati yap. kavga ediyosun ve adama diyorsun ki tasini taragini topla git. simdi birisi bunu soylese sen o evde nasil kalirsin, sana yarin obur gun kocanin ne gurursuz kadinsin git dedim gitmedin demeyecegini bilebilir misin? kizginligin konusunda hakli olabilirsin birsey diyemem de tepkin konusunda hakli misin?
ben evlilik, anne kutsaldir hikayalerine inanmiyorum. hayata bir kez geliyoruz ve kendi hayatimizi guzellestirmek icin herseyi yapmaliyiz, bosanmak da buna dahil. ama tripten bosanmak nedir? desen ki bizim temel anlayislarimiz farkli oturup konusup anlasamiyoruz eyvallah ama siz bu afra-tafra (gunumuzun tabiriyle trip) yuuzunden oturup konumuyorsunuz ki anlasasiniz.
aileni icine sokman iyi olmamis ama onlari sakinlestirmenin bir yolunu bulursun. gerekirse sucu ustune alip ben bu aralar cok ustune gittim onun filan dersin.
onemli olan bu karar icine siniyor mu, yoksa bir anlik anlamsiz bir tepkiyle verilmis bir karar mi onu icinde ölc bic. eger dersen ki aslinda ciddi birsey yok o zaman bence geri adim atmasi gereken sen gibisin, cunku once git diyen sensin.

Orasını hiç bilmiyorum ama şimdi de üzülüyorum en azından bu kiloda kalmaya çalışayım.

Yok canım sadece indim

Kız günlerimiz aynı bakalım nasıl doğacaklar
Evet canım yaa bakalım bebekler bize nasıl bir sürprizle gelecekler hayırlı sağlıklı olsunlar inşallah gerisi geçer. Sen yine tecrübelisin ben zaman yaklaştıkça tırsmaya başladım iyice. Seninki erkekti gel beşik kertmesi yapalım

Benim de ilacı değiştirdi doktorum günde ikiye çıkarttı ama bundan sonraki haftalarda tekrar test yapmak lazım mı ki
Sen de bu söylediklerime dikkat ederek iç bakalım bi değişiklik olacak mı I ikizcan2016 benim eczacı abartmış mı yoksa :)))

Her kavgada değil canım. Her kavga da şikayet eden bunaldım sıkıldım tiplerine o girer.

Şu iki tartışmamızda en hassas yerimden vurdu resmen o yüzden gerildim. Yoksa durup dururken boşanalım demiyorum.

Ama çok şikayetçi şüpheci sorgulayıcı. Bende bunalıyorum. Umursamaz davranıyor gibi yapması da bıktırıyor.Bende patlama yaşadım sonunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…