2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Büyük oğlan da kış doğumlu di mi? Panco falan mı giydin karnın iyice sisince? Mont kapanmiyor da şu an.
evet canım o da ocak doğumlu aynen panço iyi oluyor montun önü açık geziyordum panço daha iyi canım

cordi Can'ım sen cartersları nereden sipariş ediyorsun

Unnado'dan. Boyner'den de almıştım birkaç takım indirim varken. Unnado'nun şu an Carters butiği yok galiba ama sık sık butikleri oluyor ve daha uygun piyasadan. 45'ti tulumlar ben aldigim zaman. Sadece biraz geç geliyor.

Yalnız zara'nın da bebek reyonuna bak. Bana kalırsa onların bebek kıyafetleri carters'dan daha güzel ve çok tarz.

B bugza aaa miad şeysim anladım. Valla ben ona 50-60 gözüyle bakıyorum buzikom. Hiç 81 gün duracak toto yok bu çocukta gibime geliyor. :/

Canım bilmiyorum da panço da 2 kat hamile gösteriyor gibi. Waikiki önü parça ekli mont çıkarmış hamilelere. Fermuarlı bi parça ilerde çıkarıp normal de giyilebilir. Ben öyle bişey düşünebilirim bak resmî su

I ikizcan2016 ne yaptınız canım çıktınız mı doktordan?

ciktik canim, bi sikinti yok, ikisi de 1kg olmus :)
artik yavaslicaklarmis, hafta olarak geri cikacakmis bundan sonra..
tek bebek gibi buyumiceklermis..
2,5 civari dogarlar dedi..
napalim
37 bitince 38in icinde alicaz dedi, 1 ocak olabilirmis..
hic resim alamadik, yuzleri kapaliydu hic goremedim..ama iyiler cok sukur :)

2.5 ikizler için çok güzel rakam canım. Benimde 38 in içinde alacaklar sanırım boşver erkenden almış oluruz :)

sağlık olsun canım sıkma canını sağlıklılar ya şükür önemli olan o 38. hafta bitse de 39 un içinde alsa doktor olmaz mı acaba canım sorsaydın keşke ne kadar kalsalar o kadar iyi yani 39 a kadar tabi

Gözün aydın hadi iyi olsunlar da hemen süt içip büyütürsün sen onları :)

Valla kızlar şu süt sağma pompa konusunda zaten önceden yazmıştım fikrimi "hiçbir makine bebeğin anneyi emdiği gibi sağamaz. " Üstelik bu konuda makinelerin anne sütünün son yağlı kısmını makinelerin çekmediğine dair araştırmalar var demiştim.

Ben sütümün olacağına inanıyorum. Nereden biliyorsun lem müneccim misin demeyin. Inanıyorum işte. O konuda hiçbir kaygım yok.

Aksine makineyi varolan sütü arttırmak ve fazla sütü sağmak için alacağım. Malum bebeye mastit olmuş memenin enfeksiyonlu sütünü içirmek istemem. Elbetteki çocuğumun ağzına biberon verip, onun besine kolay ulaşıp anne memesinde öğrenmesi gereken tutma refleksinden, çene kaslarının gelişiminden mahrum bırakmayacağım. Böyle bir durum riskine karşı da anne memesi zorluğunda bir biberon kullanırım.

Ben sağdığım sütü saklamayı da düşünmüyorum. Anne vücudu bebeğin her dönem neye ihtiyacı varsa o şekilde süt üretiyor. 50-60 poşeti -emin olun bu kadar ve daha fazlası birikiyor- buzlukta aman da ilk ay sütü çok faydalı diye saklamanın bir alemi yok bence. Olası bir hastalık için bunun yüzde 10'u yeterli.

Bilmiyorum hiç denk geldiniz mi. Etrafımda bebeği kuvözde kalan çok fazla insan oldu.
Bebekleri kucağında olmadığı için ne kadar makineylede sağsalar, bir yerden sonra süt verimini kaybettiler. O durumda anne sütüyle ağızdan beslenmeye başlayan bebekler için anne sütünün ne değerli olduğunu tahmin bile edemeyiz bence. O koridorlarda bu hafta benim sütüm çıkmadı diye başka prematüre anneleriyle süt takası yapan, süt bankası kolektiflerinden çocuğu mama değil de anne sütü içsin diye süt arayan bir dünya insan var. Zaten o ünitelerin çoğu da bu Ayşe bebeğin annesinin sütü başkasına vermeyelim mantığıyla çalışmıyor. Hangi bebeğin ne kadar ihtiyacı olursa paylaştırılıyor. Ben bu yüzden sütümü bağışlamayı düşünüyorum. Hiçbir şey için değilse bile sırf bunun için çocuğum emmese bile yine alırdım makine. Sütüm olmasa çocuğuma birinin süt annelik yapmasını da seve seve kabul ederdim.

Aldığım, yaptığım her şeyde ucunun başka insanlara da hayır olarak dokunması benim için her zaman öncelik. Bu dünyada bir tek biz yaşamıyoruz yani ben bu açıdan bakıyorum buna.

Kızlar misafirim var diye doktor randevumu ertelemiştim ama misafir ekti beni :) e randevu da gitti tabi
Sabahtan beri de hazırlık yapıyorum hangisine yanayım sizce :)))
Pazartesi evime yakın bi doktor var ona mı gitsem yoksa haftasonunu beklemem gerekecek gene bir hafta daha geç göreceğim yani :/

Ah çok güzel düşünce bu bence.
keşke herkes öyle düşünse orda küvezde kalan bebeklerin ve annelerin sağlığı mutluluğu için ne güzel olur
Benim olur mu bilmiyorum hiç fikrim yok ama olursa dediğin gibi yapmak isterim. olacağına da şimdiden inanıp pozitif msj göndereyim beynime ki süt üretsin vücut :)
Bu arada anne memesi zorluğunda olan biberon hangisi acaba ?

hıımm o Zaman takip edeyim unnado yu.birkaç tulum alıcam pek bi eksiği kalmadı Zara'ya da bakayım çok sağol cnm

aaayy kötü olmuş.arasana doktorunu belki boşluğu vardır bugün için.

Oyyy maşallah subhanallah 1 kg diyorsunn daha ne olsun
Bundan sonrasını hiç kafana takma canım, elbetteki iki çocuk bunlar 3-4 kilo doğmaları pek mümkün değil. Sen güzel beslenmene devam et gerisi Allah kerim. Sağlıkları daim olsun inşallah.
İnşallah 1 Ocak'a kadar da dururlar.

Olur, olur olmayacak diye düşünme katiyen. :) Olmaması durumundaki çözümleri elbette hepimiz araştırıyoruz. Olmayacak fikri hiç geçmiyor ama aklımdan.

O biberon konusunda da en iyisi Medela Calma ve Medela Soft Cup bu konuda hattâ hiç meme kabul etmeyen bebekler bu biberonlarla meme tutmuş.

ya oyle degilmis canim, ozellikle ikizlerde yer daraldikca strese giriyolarmis, kalp atimi yavasliyormus, o olmadan alicaz dedi.. duruma gore belki biter 38 bilmiyorum, o sonlara dogru belli olacak anladigim kadariyla..

Oh maaşallah kuzum ya haftasındalar ne güzel şu an. Gelişimleri de eşit gidiyor.

Dr'un haklı bu arada bence. Hiç üzme kendini. Sağlıklı olsunlar, kilosu falan mühim değil.
Ikisi 2,5 kilo olsa bile çok iyi. Normal insan vücudunda tek bebek 4'ün üzerine çıkınca sıkıntı oluyor. Sen iki tane taşıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…