Aynen canım tabiki öyle herkes kendi maddi imkanları dahilinde çocuğuna en iyisini yapmak ister ben yargılamak için söylemedim kesinlikle bana gerekli gelmeyen bişey başkasına çok gerekli olabilir bu ayrı bir konu mesela diyorsun ya hani yeni doğum yapmış annelerden anne bloglarından öğrendiğim ihtiyaçlar ben zaten sadece bu forumdakiler sizler için demiyorum zaten bu devirdeki tüm yeni anneler ve anne adayları için böyle düşünüyorum hani ne gerekli ne gereksiz bunun pek bilincinde olunmadığını düşünüyorum kimsenin maddi durumunu bilemem karışmakta haddime değil boş yere para harcıyorsunuz filan da demiyorum fakat atıyorum hani ben iyi bir anneyim veya çok iyi bir anne olayım diye düşünmek bunun için çabalamak ihtiyaç olsun olmasın tüm bebek malzemelerini almak değil bence onu da alayım aaa bak bu da gerekliymiş bunu da alayım şunu da alayım filan bilmiyorum ben kendimce abartılı buluyorum canım sana değil sözüm sakın yanlış anlama mesela ben dünya zengini de olsam hayatta gidipte bebeğe süt sağma makinası almam ama kendim için diyorum bunu belki istisnalar vardır gerçekten ihtiyaç duyan bilmiyorum anlatabildim mi ama :) ben de uzun yazdım canımYaşı birbirine yakın iki çocuk hakikaten alışveriş noktasında süper oluyor :) Benimde arkadaş ve akrabalarımdan gelen ikinci el çok güzel eşyalarım var, inşallah bende bebişi büyütünce başkalarıyla paylaşıcam.
Diğer yazdıklarına gelince; o konu resmen tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan kıvamında :)) Tamamiyle tüketim toplumuyuz, evlilik ve doğumda maalesef ki kapitalizmin en sevdiği beslenme kaynakları. Aynı zamanda bu olaya bakış açısı farkı da çok var. Bak mesela ben kendime bazen fazla mı abartıyorum acaba diyorum ama eşimin bazı akrabaları hamile kalınca bebek alışverişlerini İtalya'ya gidip yapıyor.. Şimdi gidip onlara sorsan "ay bu kızda cimrilikten ölecek üçün beşin hesabını yapıyor" derler. E çok sevdiğim bi arkadaşım var onlarında maddi imkanları kısıtlı, birazda eski usül çocuk bakımından yana ona da sorsan "ay ne müsrifsin senin harcadığın parayla ben beş çocuk büyütürüm" der :)) Hee bu arada aldıklarımın çoğunu da yakın çevremde son dönemlerde Doğum yapmış arkadaşlarımdan-anne bloglarından-bu sitede doğum yapmış diğer topikteki annelerden falan duyup alıyorum. Almazsan ne olur dersen, rahat bi %70 i olmadan da çocuk büyür. Burda da kişinin çocuğunu nasıl ve hangi şartlarda büyütmek istediği devreye giriyor! Şahsen benim şuan annelikten daha önemli bir işim yok. Bütün gün evdeyim bebekle ilgili şeyler araştırıyorum ve bundan zevk alıyorum. Yapabileceğim belki de tek çocuğu da gücümün en iyisiyle büyütmek istiyorum. Ama yaptıklarımdan ya da aldıklarımdan ötürü de almayan ya da alamayanlar sebebiyle vicdan azabı çekmek falan da istemiyorum.
Ben şahsen bu tür durumlarda şunu uyguluyorum; -biri birşey aldığında bana göre çokta gerekli değilse ama alınmasının da bi zararı yoksa sessiz kalıyorum -bence de alınmalıysa ya da kesinlikle alınmaması gereken birşey ise fikir alışverişinde bulunuyorum. Bunun dışında kim ne yapmak isterse yapsın yani herkes nasıl çocuk yetiştirmek istiyorsa öyle yetiştirecek en nihayetinde. Herkesin de yaptığına ettiğine anlam yüklemeye hak vermeye kalkarsak ohoo :)) Biraz uzun oldu başını şişirdim biliyorum ama ne zamandır yazmak istediğim birşeydi iyi oldu konuyu açman
birçok yazdığına katılıyorum.bende iki tane büyüttüm bu üçüncü çocuğum olacak inşallah.hiç sterilazör filan almadım.ha ben süt sağma makinesi alıcam bu sefer çünkü benim çok sütüm olmuyor.sağmayla sağınca artıyor epey.hani senin de sütün gelmemiş ya ilk doğumda bence bunda lazım olabilir sana inşallah gerek kalmaz diyelim de.ama çok fazla kıyafetti çeşit çeşit biberonlardı banada çok gereksiz geliyor.birde çocuk doğduktan sonra da hava almaya dışarı çıkıyoruz bir şeyde gözümüz kalıyor çok beğeniyoruz alıyoruz filan.şimdiden hepsini kara borsaya düşecekmiş gibi almamak lazım bence.tabi bu benim fikrim.umarım çok alışveriş yapanlar kızmazsınız banaEvet canım beşiği biberonu kıyafetleri filan var abisinden kalanlar onları yıkayıp kullanıcam zaten pek bi fark yok arada oğlum da 2015 ocak doğumlu yeni yani hemen hemen tüm eşyaları bence siz de fazla uçuyorsunuz alışverişte ben sizin aldıklarınızı düşününce bir çok şeyi gereksiz buluyorum tabi siz de tecrübesiz olduğunuz için bazı şeyleri bilemiyorsunuz gereklilik anlamında diyorum buda normal deneyimlenince daha iyi anlarsın canım dediklerimi alması iyi güzel hoşta sonrasını düşünmek lazım bir de borç batağı resmen :) abim ankarada botti bebek mağazasıda çalışıyor ve abimin de bebeği var 8 aylık ve inan kendisi diyor sattığımız bir çok ürün gereksiz %90 ı masraftan başka bişey değil firmaların anne babaların hevesini zaafını kullanmak için ticari amaçla üretilmiş malzemeler bir çoğu ama biz anne babaya çok büyük bir ihtiyaçmış gibi gösteriyoruz anlatıyoruz işimiz bu yapmak zorundayız diyor bir de daha bebiş doğduktan sonra farklı ihtiyaçlar çıkabiliyor canım çok açılmamak gerek bence ben ilk oğlumda da süt sağma makinası sterilizatör vb çokta gerekli olmayan ayrıntılı malzemeler almadım canım ihtiyacım da olmadı şükür ben emziğe de karşı olduğum için ne aldım ne kullandım oğlumda klasik annelerimizin büyüttüğü gibi büyüttüm biraz :)
Eskiden çok kayardım kulağım yan masalara, eşim hayret ederdi ne ara hem beni hem onları dinledin diyeKızlar mama konusu açılmışken bıkac hafta önce sahıt Olduğum bı olayı anlatıcam
Restorantda yemek yerken arka masamdaki Konuşmalar ılgımı cektı dınlemeye başladım
Olay ıkı ılaç mümessili ve bır cocuk Dr Arasında gecıyo
Dr ist cok unlu hastanesının cocuk Dr u
Mümessiller hangı mama fırmasıyla calışıyo anlayamadım
Görüşme sebeplerıne gelınce Dr un o mama fırmasına katkısı
Sureklı kota promosyon amerıka tatıli önumuzdekı yıl hedeflerı barajı asmaktı dıllerınde olan kelımeler
Ne mama içerıgı ne de bişey konuşulmadı bıle
Yanı demem o ki
Dogum sonrası Dr unuz sadece mama için degıl herhangı bır urun ıcın markada ısrarlı olursa aklınıza bu duyduklarım gelsın
aynen öyle doktorlar da kendi çıkarlarına göre tavsiye de bulunuyorlar.yalnız ist Anadolu yakasında yaşayıp özel sigortası olan arkadaşlara bi önerim olacak.burada Hisar hastanesinde Yunus nas çocuk doktoru var.biz sülalecek çocuklarımızı Yunus beye götürüyoruz inanılmaz memnunuz.hatta size birşey daha söyliyim sırf çocukları yunus beye götürebilmek için özel sigorta başlattık ben ve ablalarım.çok ilgili ve bilgili bir doktor.ailemizden biri gibi.aklınızda bulunsun istedimKızlar mama konusu açılmışken bıkac hafta önce sahıt Olduğum bı olayı anlatıcam
Restorantda yemek yerken arka masamdaki Konuşmalar ılgımı cektı dınlemeye başladım
Olay ıkı ılaç mümessili ve bır cocuk Dr Arasında gecıyo
Dr ist cok unlu hastanesının cocuk Dr u
Mümessiller hangı mama fırmasıyla calışıyo anlayamadım
Görüşme sebeplerıne gelınce Dr un o mama fırmasına katkısı
Sureklı kota promosyon amerıka tatıli önumuzdekı yıl hedeflerı barajı asmaktı dıllerınde olan kelımeler
Ne mama içerıgı ne de bişey konuşulmadı bıle
Yanı demem o ki
Dogum sonrası Dr unuz sadece mama için degıl herhangı bır urun ıcın markada ısrarlı olursa aklınıza bu duyduklarım gelsın
Yok estağfirullah yanlış anlamadım canım, beyin fırtınası yapıyoruz fena mı :) iyi niyetinden de kesinlikle şüphem yok, özellikle de tecrübeli annelerin fikirlerine çok önem veriyorum.Aynen canım tabiki öyle herkes kendi maddi imkanları dahilinde çocuğuna en iyisini yapmak ister ben yargılamak için söylemedim kesinlikle bana gerekli gelmeyen bişey başkasına çok gerekli olabilir bu ayrı bir konu mesela diyorsun ya hani yeni doğum yapmış annelerden anne bloglarından öğrendiğim ihtiyaçlar ben zaten sadece bu forumdakiler sizler için demiyorum zaten bu devirdeki tüm yeni anneler ve anne adayları için böyle düşünüyorum hani ne gerekli ne gereksiz bunun pek bilincinde olunmadığını düşünüyorum kimsenin maddi durumunu bilemem karışmakta haddime değil boş yere para harcıyorsunuz filan da demiyorum fakat atıyorum hani ben iyi bir anneyim veya çok iyi bir anne olayım diye düşünmek bunun için çabalamak ihtiyaç olsun olmasın tüm bebek malzemelerini almak değil bence onu da alayım aaa bak bu da gerekliymiş bunu da alayım şunu da alayım filan bilmiyorum ben kendimce abartılı buluyorum canım sana değil sözüm sakın yanlış anlama mesela ben dünya zengini de olsam hayatta gidipte bebeğe süt sağma makinası almam ama kendim için diyorum bunu belki istisnalar vardır gerçekten ihtiyaç duyan bilmiyorum anlatabildim mi ama :) ben de uzun yazdım canım
Bence aşağıdaki tek zürafa olan :)
Canımcımm sağolasın verdim siparişi. Hala o fiyatlara aldığımıza inanamıyorumderinn83 valla ikinci maili attım unnado'ya kuzum bugün çalışmıyorlar herhalde o kategorideki diğer ürünlerde hızla tükeniyordu. O yüzden riske giremedim. Skt 3 ay kalmış olsa bu bile bu fiyata evladır. Tedarik edilir mi bu fiyata ondan da şüpheliyim ama yine de şansımı denedim.
Evet kızlar şimdi unnado'nun kategori kısmına giriyoruz, oradan temizlik ve bakım ürünleri>kişisel bakım ürünleri seçeneğini seçiyoruz. O sayfanın en altına yakın bu Earth Mama ürünleri çıkıyor karşımıza.
Mutlu Anne şampuanını tamamiyle bitkisel olduğu için bebek de kullanabiliyor. Doğum sonrası yara merhemi de olusmamış çatlak tedavisinden, sezaryen ve epizyo dikişi bakımı, bebeğin göbek bağı bakımına kadar bir çok alanda kullanılabiliyor. Genital bölge spreyini doğumdan sonra bakım amaçlı aldım ben. Yalnız bu ürünler unnado'nun kasa önü, kargo bedavaya getirme ürünleri olduğu için resimde görüldüğü gibi sepete başka bir ürün eklemek gerekiyor. Yoksa eklenmiyor. Ucuz bir şey alıverin. Şampuan 160 ml olmasına rağmen 300 pompa yapıyormuş. Skt dezavantajı olabileceğini düşününce pompalılardan tek, merhem çok fonksiyonlu olduğu için daha fazla aldım ben. 3 ürün normalde earth mama'nin tek ürünün yarı fiyatına denk geliyor. İnşallah bi' yanlışlık yoktur sistemde de sağsalim gelirler.
Paylaşayım dedim.
Teşekkürler canım sanırım doktor da bilmiyor ben doktora dedim doğumdan iki ay önce izne ayrılcam rapor istedi iş yerim dedim doktor bana demedi mesela doğum izni için 32. Haftada rapor almam gerektiğini
Bir de şeyi merak ediyorum canım mesela şu an 28 haftalığım ya usg de 29 haftalık görünüyorum usg ye göre mi yoksa sata göre mi 32 hafta bitince gidecem?
Canımcımm sağolasın verdim siparişi. Hala o fiyatlara aldığımıza inanamıyorum
Geç olsun güç olmasın canım daha doğuma 80 gün var o zamana kadar getirsinler razıyım :))Sen mi ben mi. Yok ya gelmez bunlar gözüyle bakıyorum. Gerçi orası da direkt yurtdışından mı getiriyor n'apıyorsa 20 gün önce aldığım carters'lar daha yeni paketleme evresine geçmiş.
Ondan sonra bi' daha alışveriş yaparken tam ödeme esnasında kargoyu bedavaya getirme ürünlerinde gördüm geçen gün uygulamada. Inanmam hayli güç oldu. Web sitesinde ya da earth mama yazınca aramaya çıkmıyor, uygulama indirilsin diye uygulama kampanyası herhalde. Sonra kaybedip o kategoride zar zor bulmuştum. :)
Almadım almam da canım doğum yaptığımda doktorum sütü arttıran daha çabuk gelmesini sağlayan tek şey bebeğin emmesi ve emmese de memeye temas etmesidir demişti benim görüşüm de uygulamam da bu yönde kullanan kullansın gereksizdir kimse almasın demiyorum bunlar kendi düşüncelerim benim sütüm de zaten maşrapaya sağıpta dökecek kadar çok olmadı hiç olsa bile elimle sağar boşaltırım musluk değil ya elektronik alet gerektirecek kadar ve süt fazlalığı durumum da hiç olmadı zatenSüt sagma makinesini hayatta almam diyen arkadaş bu dogumda kullanmak zorunda olacaksın gibime geliyor.gerci kullanmasan da herkesin ihtiyacı düşüncesi farklıdır.
3.bebegime hamileyim. Diğerlerinde fazla olan sütü bir masrapaya sagip dökmüştüm maalesef.
Ne öyle bir makineden haberdardim nede saklanacagindan.
Şimdi süt olsada şart olmasada diye düşünüyorum.
Alacağım hemde elektrikli çiftlisinden. Süt gelmeye başlayınca boşaltamiyor bebekler afedersin ama inek memesi gibi dolasiyordum.ilk sütü (dolu kismi) sagarsan hem kolay tutar hemde yağlı kısmı emmiş olur bebek.ilk süt derken ilk bir iki günlük sütten bahsetmiyorum
birçok yazdığına katılıyorum.bende iki tane büyüttüm bu üçüncü çocuğum olacak inşallah.hiç sterilazör filan almadım.ha ben süt sağma makinesi alıcam bu sefer çünkü benim çok sütüm olmuyor.sağmayla sağınca artıyor epey.hani senin de sütün gelmemiş ya ilk doğumda bence bunda lazım olabilir sana inşallah gerek kalmaz diyelim de.ama çok fazla kıyafetti çeşit çeşit biberonlardı banada çok gereksiz geliyor.birde çocuk doğduktan sonra da hava almaya dışarı çıkıyoruz bir şeyde gözümüz kalıyor çok beğeniyoruz alıyoruz filan.şimdiden hepsini kara borsaya düşecekmiş gibi almamak lazım bence.tabi bu benim fikrim.umarım çok alışveriş yapanlar kızmazsınız bana
Büyük oğlan da kış doğumlu di mi? Panco falan mı giydin karnın iyice sisince? Mont kapanmiyor da şu an.Almadım almam da canım doğum yaptığımda doktorum sütü arttıran daha çabuk gelmesini sağlayan tek şey bebeğin emmesi ve emmese de memeye temas etmesidir demişti benim görüşüm de uygulamam da bu yönde kullanan kullansın gereksizdir kimse almasın demiyorum bunlar kendi düşüncelerim benim sütüm de zaten maşrapaya sağıpta dökecek kadar çok olmadı hiç olsa bile elimle sağar boşaltırım musluk değil ya elektronik alet gerektirecek kadar ve süt fazlalığı durumum da hiç olmadı zaten
cordi Can'ım sen cartersları nereden sipariş ediyorsunSen mi ben mi. Yok ya gelmez bunlar gözüyle bakıyorum. Gerçi orası da direkt yurtdışından mı getiriyor n'apıyorsa 20 gün önce aldığım carters'lar daha yeni paketleme evresine geçmiş.
Ondan sonra bi' daha alışveriş yaparken tam ödeme esnasında kargoyu bedavaya getirme ürünlerinde gördüm geçen gün uygulamada. Inanmam hayli güç oldu. Web sitesinde ya da earth mama yazınca aramaya çıkmıyor, uygulama indirilsin diye uygulama kampanyası herhalde. Sonra kaybedip o kategoride zar zor bulmuştum. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?