Bence doktorlar devlet memuru olup olmamana bakmıyordur ya onlar için sorun olacağını düşünüyorsa ( ohalden dolayı herkes daha temkinli çünkü ) vermeyebiliyor.Canım ben devlet memuru değilim aslında.
Aslında ilk 8 saat kaka cis yapmıyor mama yerse yapar ama 10 adet bez ıslak mendil gül suyu yüzünü silmek için hemşire eşime istemisti oğlum doğunca, 2 kundak 2 battaniye 4 zibin tulum ilk kaka yapinca kundaklariı bile batabiliyor temizleyemezsek Çifter koy hep herseyden çorap hasta bezi 4 tane katiyorum ben diğerlerinde 3 adet eve geri getirmistim ertesi gün orkide kullandım çünki kanama olmayinca yinede her doğum farklı tabi ama orkidde koy çanta rahat edersin duruma göre . ben yanimda bebek maması götürecem ilk oglumda anne sutunun gelmesini bekledik sarılık yaptık 2 gün gelmedi ikincide açlıktan ağladı çok kaşık fıtığı yaptık Dr önermiyor maması diye ama bu defa doğar doğmaz önce memitoyu emzirecem göğüs u uyarsın süt erken gelsin sonra hemen 30 cc mama verecem tosunuma. . zaten eşler eksik oldumu getirir canım kafana takma .aklımda olan bunlar bilmiyorum yinede hatırlarsam koyarım, biberon emzik ,mamasıni da kavonoza kâtip koyacam çantaya evde.ben 14 kilo aldim suan 71 civariyim :)
siyah giydigim icin kucuk duruyodur yoksa buyuk baya..
gecelik bakmaya gittigimde kizlar bana 1-2 haftaya dogurursunuz zaten diyor, 37-38 haftalik saniyolar :)
bu arada cantalar hazir mi? ne koycaz? bez fln kac tane koycaz? bi paketi komple alsak mi?
Yavrum ya bizde ovulasyon topıgınden alışığız ya ilişki konusmaya, planlamaya. Bel altı olarak düşünmedimde kendini farklı anormal hissetmesin diye bende o durumdayım hormonlardan bunlar anormal değilsin diye yazıverdim meğer normal tarafı yokmuşYok kız sadece kocasını güya bi gün dur bir gün rahat birakmiyormus ya cinsellik tam gaz gidiyomus ya acaba erkekdi de yazdiklarimizdan mi ....... tövbe yarebbim taciz gibi hissettim inan psikolojim bozuldu ya gıcık oldum inan yok çok istekliymis falan offf offfg
Kocam bile saydırdı herifine daha ne diyeyim sanacanim biliyorum ne yazdigini merak etme :)
dedigim gibi cevap yazamadim uyeligim olmadigi icin ama kim ne yazdi hepsini okudum :)
kocayi hic sorma, ben millet uzulunce olayin geldigi noktaya uzuldum tabi, noldu fln deyince anlattim buna :)
dedim sen git bi kurban ayarla da kes bir an once :)
kulaklarim cok cinliyor hala bana sovuyolar mi diyodu :)
Sanirim ankarada sirasi olan eczaneyi bulmak zor olur diye eczacilar odasindan almak gerekiyor eczacilar odasi getirtiyormus sirasi olan eczaneden. ozel farketmiyor devlet karsiliyor 3 tlye aldi esim yapildi cuma gunuKan uyuşmazlığı bizde de var. Geçen hafta mor reçeteyle yazıldı ve yapıldı igne. Mor reçeteler her istenildiğinde alınabilen birsey diil. Manisa'daki uygulama şöyle. Her gun bir ecznenin sırası var. O gün kimdeyse sıra ondan almak zorundasınız. Üni hast gidiyorum ben ozelde durum nasıl bilemem.
Haha aynen yaaYavrum ya bizde ovulasyon topıgınden alışığız ya ilişki konusmaya, planlamaya. Bel altı olarak düşünmedimde kendini farklı anormal hissetmesin diye bende o durumdayım hormonlardan bunlar anormal değilsin diye yazıverdim meğer normal tarafı yokmuş
Aslında ilk 8 saat kaka cis yapmıyor mama yerse yapar ama 10 adet bez ıslak mendil gül suyu yüzünü silmek için hemşire eşime istemisti oğlum doğunca, 2 kundak 2 battaniye 4 zibin tulum ilk kaka yapinca kundaklariı bile batabiliyor temizleyemezsek Çifter koy hep herseyden çorap hasta bezi 4 tane katiyorum ben diğerlerinde 3 adet eve geri getirmistim ertesi gün orkide kullandım çünki kanama olmayinca yinede her doğum farklı tabi ama orkidde koy çanta rahat edersin duruma göre . ben yanimda bebek maması götürecem ilk oglumda anne sutunun gelmesini bekledik sarılık yaptık 2 gün gelmedi ikincide açlıktan ağladı çok kaşık fıtığı yaptık Dr önermiyor maması diye ama bu defa doğar doğmaz önce memitoyu emzirecem göğüs u uyarsın süt erken gelsin sonra hemen 30 cc mama verecem tosunuma. . zaten eşler eksik oldumu getirir canım kafana takma .aklımda olan bunlar bilmiyorum yinede hatırlarsam koyarım, biberon emzik ,mamasıni da kavonoza kâtip koyacam çantaya evde.
Ikincisi cok hosuma gitti guzel cantaymis su aralar fazla masraf yaptim canta iside artik sonraki zamana kalsinNasıl bir şey aradığın da önemli canım bazıları ısı geçirmeyen oluyor fiyatları değişiyor ona göre.
Ben normal bi sırt çantası almayı düşünüyorum özel bebek çantası degil de hem çok büyük olmayan günlük kullanılan çantalar gibi deri ve bi kaç gözü olan fotoğraf ekledim
ama ben tecrübeli anne değilim :)) sadece gezerken hem kendi çantamı hem Bebek için ayrı çanta taşımak istemiyorum
Bunlar dışında ne katacaksin canım ben de unuttuğum varsa ekleyimevet ben bi de bunlardan 2ser tane koycam :))
2-3 bavul gideriz biz hastaneye :)
dedigin gibi eksik olursa alir gelirler napalim..
Yüz havlusu, gögüs pedi, çöp torbası :) birde sen deneyimlisin de bana hele zıbın üzeri çorap üzerine tulum üşümez dimi yavru :) battaniyeye sarılacak zaten birde hastane ortamı sıcakta olur ocak ayı olsada çok kat kat giydirmek ne derece doğru olur bilemedim bende bugun başladım çantayı yerleştirmeye.Bunlar dışında ne katacaksin canım ben de unuttuğum varsa ekleyim
canım çöp torbasını kirli torbası olarak kullanabilir miyizz..kirli torbası yazıp duruyor da her yerde nasıl bişey götürcem bilemedim.Yüz havlusu, gögüs pedi, çöp torbası :) birde sen deneyimlisin de bana hele zıbın üzeri çorap üzerine tulum üşümez dimi yavru :) battaniyeye sarılacak zaten birde hastane ortamı sıcakta olur ocak ayı olsada çok kat kat giydirmek ne derece doğru olur bilemedim bende bugun başladım çantayı yerleştirmeye.
Ne bilem hiç doğurmadım ki daha önce :) ama mantık olarak kirlimi ben market posetine bile koyar atarım bavuluma ne olacakki kim ne der :) bu bağlamda çöp poşetinide bu niyetle kullanabiliriz düşüncesindeyim. Bu kadar detaya girip kasmaya gerek yokcanım çöp torbasını kirli torbası olarak kullanabilir miyizz..kirli torbası yazıp duruyor da her yerde nasıl bişey götürcem bilemedim.
Bunlar dışında ne katacaksin canım ben de unuttuğum varsa ekleyim
Benımkıde bı hafta önde gıdıyor:) sezeryan olursak heralde aralıkta dogururuz zaten.. bugun yıne cok istedim dıgmasını ya dogsalarda sevsek artık:)Benimki buradaki takvimden bir buçuk hafta önde gidiyor o yüzden ben haftaya yıkarım büyük ihtimalle. Çünkü 34 bitmiş olacak o zaman.
Dogum tarihi de öne gelirse eğer ben en geç aralık son hafta doğurmuş olurum kızlar :))
Dudakların da şok çatladığını söylüyorlar ben birde dudak kremi ekleyeyim :)gogus ucu kremi
pisik kremi
islak mendil
2 gecelik 1 pijama
lohusa taci (süssüz olmaz :))
ic camasiri
cok sarmaya kat kat giydirmeye gerek yok bence de, hastane hamam gibi oluyor zaten..
Dudakların da şok çatladığını söylüyorlar ben birde dudak kremi ekleyeyim :)
İkiz dönmüşün canım hoşgeldinbenim dudaklarim hep catlar, hele kisin hic yanimdan ayirmam dudak kremi :)
e simdi bu cantalari hazirlicaz mi cidden?
kirismaz mi gecelik vs?
Kız bunları bende katacam kendim e kırmızı tacsiz olmaz tabikide .bebeğe dair varmı dedim eksik hatirladigin. pisi krem gelince ben kullanmadım çocuklarım da ilk 5 6 ay pişmiyor altlari zaten sık değiş bezini yeterli ama kizcem senin bebek ikiz seni anca valiz paklar doguma giderken :::)))))bu arada hafiften yapacağın makyaj çantanida unutma hiigogus ucu kremi
pisik kremi
islak mendil
2 gecelik 1 pijama
lohusa taci (süssüz olmaz :))
ic camasiri
cok sarmaya kat kat giydirmeye gerek yok bence de, hastane hamam gibi oluyor zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?