2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Günaydın herkese sonunda topiğimiz olması gereken hale gelmiş doğum hazırlıkları konuşulmaya başlamış çok sevindim hepimizde tatlı heyecanlar var şu alışveriş konusunu tamamladım gibi ama hala güzel bişey görünce alasım geliyo o kadar küçük ve tatlılar ki insan gözünü alamıyo. bu hafta sonu kontrol var 32 hafta çalışabilir raporu alıcam oğlum nasıl çok merak ediyorum yaramaz kıpır kıpır bakalım ne kadar büyümüş

Günaydınnn, annecikler :)
günümüz mutlu huzurlu sağlıklı hayırlı günler olsun inşaAllah...

Sol Kaburgam hala aynı kırılıyor resmennnn yara gibi ağrıyor ayrılıyor bugünde dönmedi danacık, neyse son haftalar aylar uzatmaları oynuyorlar :)) sağlıklı sıhhatli doğsunlarda.

Günaydın kızlar,
evet iç gömlek tarzı zaten ben sadece hastane çıkışlarının içinde gördüm onlardan. önden çıtçıtlı badi pek görmedim ben genelde yakadan ve alttan çıtçıtlı oluyorlar ama önden olanlar tabi daha rahat giydirilir. ama görmedim hiç

Kızlar günaydın depend ile ilgili bilgi vereyim yeni normal doğum yapan arkadaşım kullandı içine ekstra ped kullanılmıyor yalnız çok rahat olduğunu ama M beden olduğu halde en buyuk boyunu almış banada o şekilde tavsiye etti. Kanaması pıhtısı çok olmasına ragmen sızdırma falan yaşamamış 1 paket anca yetiyor dedi bilginiz olsun.

kızlar gunaydın bu depend pedı nerde bulabılırz gratıste falan varmıdır

kızlar depend pedi ile çok soru olmuş ben kullandım daha önce. şöyle bir zımbırtı bu bildiğimiz külot gibi giyiliyor. dışı muşamba gibi içi çocuk bezine benziyor. ben M bedenini giyindim hamile falanda değildim (azcık tombik kadındım sadece) biraz büyük bir beden almakta fayda var yada bir tane alıp açıp bakmak lazım. hiç doğum yapmadım ne kadar kanıyor insan bilmem ama pedden iyi tutacağı garanti. nereden alınır sorusu ise bana özel bir klinikte vermişlerdi sonra bir eczanede gördüm.

Günaydın cümleten,canım o iç gömlek göbeği düşene kadar daha hassas diye falan giydiriliyor,ama ben kızımda çok kullanmadım,yani alttan çıtçıtlıda rahat giydiriliyor,önceden korkardım nasıl olacak falan diye ,insan anne olunca acayip pratik giy Çıkart yapıyor,önden ve alttan çıtçıtlı badi lcw de var ince penye ,internet sitesinden bakabilirsiniz,yani kruvaze geliyor önü

Canım buda güzel ,biz ilkinde ebebekte satılan reflü yastığını kullanmıştık çokça tabi bu daha konforlu gözüküyor,bende birine vermiştim reflü yastığı yeniden alacaktım,şimdi bunu görünce bunumu alsam acaba oldum,ha birde şöyle birşey var insan ne kadar olsa rahat edemiyor ,biz çoğunlukla sırtımıza rampa şeklinde yastık yapıp bebeği yüzü koyun göğsümüzde yatırdık, hem nefes alış ve kalp atış Sesimizle rahatlıyordu hemde acıkınca ağlayınca hemen duyup ilgileniyorduk,çünkü ilk aylarda ağladıkları bile tam belli olmuyor sesleri pek çıkmıyor yavrucakların

Aklıma birsey takıldı bayanlar, bebekler doğduğunda göbeğinde biraz kordon kalıyor vs 1 haftaya düşüyor muş normalde , yıkarken mecbur oraya su değer mikrop vs kapar mı ondan çok korkuyorum . Tabiki büyükler annem gil yanimda olacak hatta ben yanlarına gidip nasipse doğumu orada yapacagim ama anneme söyledim ilk yıkarken bende çok korktum sizde anneannenle yıkadık hep dedi. Ve hala yıkarken çekindiginden bahsetti mikrop olayından sizin bilginiz varmı

Birde depend külot konusuna değinmeden geçmeyeyim,kızlar doğum sonrası aşırı kanama oluyor bu depwnd tek kullanılmaz pede destek olsun iç çamaşır ziyan etmeyelim diye kullanılır,hastaneden sargı bezine sarılı pamuk ped veriyorlar kocaman ,normal ped kesmiyor zaten,ben eve geldiğimde o büyük pamuklu sargı bezleri çok işime yaramıştı ama bitince mecbur normal pede geçtim,bende doğum kesisi ve altta dikiş olduğundan ped rahatsız ediyordu,şimdi medikalden bakıcam yada kendim hazırlıcam doğum sonrası için sargı bezli içi pamuk ped,sizede öneririm

Canım ben göbeği düşene kadar ıslak pamukla siliyordum ,zaten hastahane de yıkayıp verdiler kızımı,açıkçası risk almak istemedim,ama hemşire demişti olurda sırtına kadar kaka yapar yıkamak mecburi olur, dikkat ederek yıkayın ıslanırsada korkmayın nazikçe tülbent ve gazlı bezle kurulayıp alkol bakım ile steril edin,ıslanması sadece kuruyup düşmeyi geciktirir demişlerdi,alkolle pamukla steril olmasına dikkat edin sorun olmaz, zaten hemşire gösteriyor altını değiştirir ken böyle bakım yapacaksınız diye öğretmişlerdi

Yıkadığın su içme suyu olsun, göbegine temiz tülbent koyup öyle tut ve vucuduna su dışında jel, şampuan falan birşey değdirmeyerek öyle yıkarsan yeni doğdugunda hiç bir sıkıntısı yok. Yıkadıktan sonrada göbeğini nazik ve güzel bir şekilde kuruladın mı tamamdır :)

Yıkanma konusunda bebişleri göbek bağı düşmeden yıkamayın diyorlar ıslak pamukla sileriz güzelce inşallah bizimkiler kakasını sırtına kadar yapmaz o vakte kadar :)))
Hastanede de söyleyin hatta yıkıyorlar mı önceden konuşun benimkini yıkattırmayacagım inş
bebeklerin üstünde doğduklarında Verniks tabakası oluyor biliyorsunuz peynir gibi beyaz krem gibi bi şey o gerçekten de Bebek cildinin kremi gibi nemlendiriyor ve koruyor bebeği. hastanede yıkarlarsa gidiyor o koruyucu tabaka.

Benimkide ters duruyor. Aşağıya öyle bir vuruyor ki valla korkuyorum.

Bende kızımda kendim hazırlamıştım sargı bezlerinin içine pamuğu çok rahat yine hazırlayacam. Dediğin gibi ped dikişleri çok rahatsiz etmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…