Bebek icin
Yenidogan bebek bezi
Hastane cikisi 2takim
Penye ve kalin 2 battaniye
Anne icin
Iki gecelik(kanama vs) bir pijama tkmi
Terlik (biri lastik banyo dus icin)
Havlu
Dis fırçası macunu tarak sabun vs
Makyaj malzemesi (fotoğraf vs icin)
Atıştırmalık ceviz badem vs
Dinlendirici muzik
Tenis topu (bele masaj)
Meme ucu kremi
Ekleyeceklerinizi siz de yazin ilk sayfaya guncelleyerek yazayim. ihtiyac duyan ordan faydalanir.
Bebek icin
Yenidogan bebek bezi
Hastane cikisi 2takim
Anne icin
Havlu
Dinlendirici muzik
Tenis topu (bele masaj)
Meme ucu kremi
Ekleyeceklerinizi siz de yazin ilk sayfaya guncelleyerek yazayim. ihtiyac duyan ordan faydalanir.
bebek için pişik kremi, emzik ve biberon vardı birçok listede ama ne kadar gerekliler bilmiyorum
anne içinde göğüs pedi ya da kalkanı..kullan at çamaşır ve ped
Bebek icin
Yenidogan bebek bezi
Hastane cikisi 2takim
Anne icin
Havlu
Dinlendirici muzik
Tenis topu (bele masaj)
Meme ucu kremi
Evet göğüs ucu yarası çok acılı oluyor gerçekten. O yüzden özellikle ilk 1 ay kalkan tavsiye ediyorum ben.
Kalkanın delikleri olduğu için hava almasını sağlıyor. Lansinoh kremi sürüp kalkanı takardım.
Sonra uclar alışınca göğüs pedine geçtim ama oğlum emmediği için makina ile sağmaktan göğüs ucları hep yarılmıştı ve kanardı.
Kalkan hic kullanmadım alayim en iyisi bu sefer.
Dedigin gibi pompadan oldu hep benim de.
Hangisi daha iyi sut ceker diye diye kac cesit pompa denedim, her biri ayri tahriş etti.
İnşallah bu sefer emzirebilirim kolayca.
O zamana nispeten cikti cunku gogus uclarim simdi.
Ayy en büyük kotkum o Benim de ameliyatlık yara açılmıştı. Sağıyordum sütten çok kan geliyordu. Dr en sonunda dövecekti beni emzirmeye ısrar ettiğim için
Aaah ah yaralara raziydim ama emmedi benim kizim. Sagarak vermek zorunda kaldim. Cok kisa bir sure silikon ucla emzirebildim, esim odadan kaçıyordu o anlarda halimi gormemek icin.
Neyse cok anlatip tecrubesi olmayanlari korkutmayalim en iyisi :)
Yok yok inan herkesin ayni olmuyor.
Ufacik agri siziyla atlatan da var, hic yasamayan da.
Bak onca seyden bahsettik ama hic bunun icin emzirmeyi birakan yok:) bir sekilde tahammul ediyor insan.
kızlar 31. haftamıza yeni girdik birkaç gün önden gidiyordu bebiş..ama doktora en son gittiğimde 69dum 25 gün oldu doktora gideli 69.50üm şuan kilo alımım durdu gibi..ama herkesten duyduğum en çok kiloyu 7-8-9da alırsın diyeydi..bu ay çok az almışım..bebek iyidir inşallah..sizlerde de son ayda kilo alımında azalma oldu mu?
Yok yok inan herkesin ayni olmuyor.
Ufacik agri siziyla atlatan da var, hic yasamayan da.
Bak onca seyden bahsettik ama hic bunun icin emzirmeyi birakan yok:) bir sekilde tahammul ediyor insan.
Bbugza
canım 30+1 59um +10 ile devam bu arada kızımın adı defne olacak onu da güncelleyebilirsin çantaya da kirliler için torba yada poşet bide pamuk kaynatıp tupperware içine koycam ıslak mendil yerine
Bbugza
anne için iç çamaşırı + emzirme sütyeni ve atleti + çorap yada patik + yelek
bebek için ağız bezi
Birde inanca göre değişir ama peygamber efendimiz S.A.V sünneti olduğu için yazma gereği duydum.
ilk emzirmeden önce 1-2 damla zemzem ve medine hurması verilirmiş bebeğe. Peygamber efendimiz S.A.V hurmayı çiğneyip suyunu verirmiş ama artık öyle bir alim olmadığı için, hepimizin ağzı yalan dolu olduğu için
Ben hurmayı zemzemin içinde ezip ondan bir iki damla vermeyi düşünüyorum. belki yapmak isteyen olur istersen bunuda ekle liste sonuna
Hastane çantasını hazırlamadım daha haftasonu yıkayıp ütülerim artık çantaya yavaş yavaş koymaya başlarım
Hazırlayanlar paylaşsa süper olur gerçekten :)
Hem eksikleri görürüz hem belki eklemesi gerekeni söyleriz fikir olur hepimize :)
Hastane çantasını hazırlamadım daha haftasonu yıkayıp ütülerim artık çantaya yavaş yavaş koymaya başlarım
Hazırlayanlar paylaşsa süper olur gerçekten :)
Hem eksikleri görürüz hem belki eklemesi gerekeni söyleriz fikir olur hepimize :)