2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Allah rahmet eylesin canım mekanları cennet olsun..Rabbim sana da kolaylıklar versin..Allah sana hepimizden daha çok güç veriyordur ama insan yanında bir yakın istiyor yine de böyle zamanlarda..kardeşin veya bir akraban kısa süreliğine de olsa yanında olsa keşke daha kolay atlatırsın lohusalığı..yavruna sarıl şükret Allah sana ne güzel bir evlat nasip etmiş..hem kendini hem onu üzme..

Canım dua oku sürekli ve pozitif şeyler düşünmeye çalış. Mesela yazin bebişler biraz büyüyünce alip parka bahçeye çikarız bunu düşün güzel şeyler hayal et. Benimde doğumda ve sonrasında yanımda sadece eşim olacak bende yalnız olacağım. Yakın arkadaşların varsa onları çağır her fırsatta gelsinler yalnız hissetmezsin böylece. İnşallah atlatırsın kısa zamanda. Keşke yakın olsa tanışıyor olsak yanında olmaya çalışırdım.

stresten uyayamıyorum ya..ne olcak ne bitcek nasıl olcak..ne zaman olcak..yeterince iyi bakabilcek miyim..yavrumun hareketleri 2 gündür az iyi mi acaba..kafa kazan gibi..
Evet resmen uyumuyoruz hicbirimiz. Ayni durumdayim. Bebek bi tuhaf bu gece, ne zaman olcak artik bacaklarim uyuşuyor malesef, uykuya dalamiyorum dusunmekten, midemde bi alev topu bide ölüm korkusu basıyor. Ay bunlar ne zaman gecicek

haklısın canım..gidişatına bırakmak en iyisi..kötü doğum hikayelerini duymak okumak beni bu hale getirdi en iyisi bir daha doğum hikayesi dinlememek..
yok yok çıkarma canım ben yaptım siz yapmayın:) alt tarafı yumuşak ya bükülüyor kapak yerine otursun diye bastırınca..yani olmadı uğraştık ama bantlamayı düşünüyorum artık. eşim geldiğinde ne var kapatamıcak dedi eline aldı o da yapamadı:)

Canım bebeğine bak ve mutlu ol,ne mutlu sanaki allah böyle bir lütuf bağışlamış sana ,şimdi o bebeğin koruyucu meleğisin sen ,güçlü olmalısın ki bebeğine yetebilesin,zamanla agucukları gönlüne merhem olur,içini ferah tut yakında hafifler yüreğin inşallah

Evet resmen uyumuyoruz hicbirimiz. Ayni durumdayim. Bebek bi tuhaf bu gece, ne zaman olcak artik bacaklarim uyuşuyor malesef, uykuya dalamiyorum dusunmekten, midemde bi alev topu bide ölüm korkusu basıyor. Ay bunlar ne zaman gecicek
hepimizde aynı şeyler:) ölcem mi acaba ben diye hamileliğim boyunca kaç kere oturup ağlamışlığım var..ama benimki biraz başka sebeplerden..eşimi de bunalttım..ben ölürsem çocuğum napar gibi düşünceler komik ama her hamilenin aklına takılıyor demek kii..bacak uyuşması ve mide yanması zaten bir aydır var..oturken ayağa kalkınca üzerine basamıyorum bi süre..
eşim horul horul uyuyor kalksa da benle ilgilense diye bakıyorum ama napsın işe gidiyor o da..off off az kaldı ama zor gececek anlaşılan bu zamanlar..

Ay hamile hislerim beni yaniltmadi, iyiki uyumamak için diretmisim, bebisim de huzursuzdu ztn, az once bankamdan msj geldi kredi kartimla alisveris yapilmis 60tl civari. Hemen aradim ben deilim die kapattrdim karti. Ay cok heyecanli. Aferin benim ogluma. Dogru zamanda debelendi

Valla iyiki de uyumamışsın ,kimbilir sabaha kadar ne kadar çizerlerdi

8 tane teyzem var. Normalde asla yalnız bırakmazlar diyordum ama sadece biri ilgilendi o da üst üste yorulunca eve geldiğimiz 2.gün ben emzirmeyi bile beceremediğim halde bebeğimle yalnız kaldım. Yavrum aç ağlıyor, ben ağlıyorum. Elimden de bırakamıyorum sağayım ya da mama yapayım. O durum çok etkiledi beni, şimdi hiç yalnız kalmak istemiyorum. Teyzem illa ki gidecek evine, inşallah o gidene kadar bende kendimi toparlarım.

Çok teşekkür ederim düşünmen yeter. Normalde bende teyzelerime çok güvendim ve emziremeyince bu psikolojiye büründüm. Şimdi hiç yalnız kalmak istemiyorum bebeğimle, içim bir tuhaf oluyor yalnız kalacağımı düşününce. Ama diğer taraftan kalmam da lazım, olması gereken bu.

İnşallah tek avuntum o zaten, doğumdan önce hiç böyle değildim. Alışacağım mutlaka teşekkür ederim.

Allah rahmet eylesin annelerin ikisine de. Doğum öncesi ve sonrası kaygılar yaşamak çok normal. Yanımızda biri olsa da olmasa da maalesef bu düşüncelere kapılabiliyoruz. Tecrübesiz olduğumuzdan da daha çok panikleyebiliyoruz. Bebişin ağlaması da üstüne gelince muhtemelen daha kötü hissediyoruz. Daha doğmadı benimki ama tahmin edebiliyorum hissettiklerini.

Bebişin annesi sensin, senden daha fazla iyiliğini düşünmez onun. Bu durumda olan ilk kişi de sen değilsin. Herkes tecrübe ederek anne oluyor. Yanlış yapmaktan da korkma. burada da , normal hayatta da eminim destek olacak çok fazla kişi vardır. Aklına birşey takıldığında mutlaka paylaş biriyle, tek başına tüm yükü almaya çalışıp da hırpalama kendini.

Anne sütünü en çok etkileyenlerden biri de annenin psikolojik durumu. Sen iyi ol , zamanla herşey düzele elbet oturur. Bol bol su iç, kendini aç bırakma bir de emzirme ile ilgili vaktin olduğunda güzel bilgiler alabilirsin paylaştığım linkten;

http://www.lllturkiye.org/2011/07/emzirme-pozisyonlar.html

umarım yararı olur , herşey çok daha güzel olacak. :)

yine uyuyamıyorum, hadi ona alıştım da bugün bir kırgınlık geldi. Sürekli hapşırmaya da başladım sanırım doğum öncesi hasta olanlardanım. son bi kaç gündür yaşadığım reflü geçse razıyım yawf. yatamıyorum doğru düzgün..

bu arada da komik geldi. hamilelik takvimimde de "Bu noktadan sonra uyumada zorluk yaşamanızın bir çok sebebi vardır. Bebeğinizin çok daha fazla aktif olması, periodik kasılmalar yaşamanız, sinirli olmanız, ve doğumu bekliyor olmanız bu sebeplerden bazılarıdır. Bütün bu sebepler öngörülebilir ve çok yaygındır." diyor :)

İnsallah canim.
Uyanik kalma suresi biraz daha artti sanki duzelecek umarim.
Uyanik kaldikca emzirebiliyorum uyurken almiyor malesef mama veriyorum biberonla.
Size de gecmis olsun darisi bize :)

Ben anneni kaybettigin zamanlardan hatırlıyorum bdv deki konularını, cok üzülmüştüm.
Disaridan soylemesi cok kolay elbet ama sen bu yasinda annene ne kadar muhtac hissettin kendini bak...minicik bir yavru var kollarinda simdi, herkesten cok sana muhtaç. Senden baska kimseyi tanimiyor bile. Onun iyiligi icin saglam durmalisin.
Gerekirse profesyonel destek al, eve yardimci olabilecek birilerini ayarla, uzerindeki yuk azalsin, ama saliverme kendini.
Allah yardimcin olsun insallah gececek bugunler de.

Emzirme olayina cok takilma bir de. Benim nacizane görüşüm bu yönde.
Ben ilk kizimi 2 ay emzirebildim. Sutum vardi ama emmedi, sagarak verdim.
Dogumdan sonraki ilk 6 ay surekli sut sagdim surekli agladim.
O günler geçtikten sonra bir baktim ki kendimi bos yere hirpalamisim,uzmusum.
O bebek bir sekilde buyuyor, ama mamayla ama anne sutuyle. Olan senin psikolojine oluyor.
Simdi oglumu da tam anlamiyla emziremiyorum. Sarilik oldu memeyi tutamiyor. Zaten meme ucum yok, silikon uclarla emziriyorum
Her goren buna takiyor kafayi, kayinvalidem surekli'o lastikle verilmez meme' modunda.
Ben mi?
Amaaaan sen de, cok bilen kendi dogurup emzirsin modundayim artik. Umrumda değiller. Her firsatta emziriyorum, olmayinca mama veriyorum.
Hicbir sey dünyanın sonu degil.
Kendini uzup hirpalama, hepsi olur zamanla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…