Hurma ve boza... Birde yogurda dereotu dograyip yiyorum su disinda bunların faydasını gordum.kizlar sutu artirmak ne yapiyorsunut benI'm sut az ya yetmiyor oglusa bol su iciyorum humana iciyorum baska one ri var mi ilk zaman tasiyor du simdi yok
Emmediginde sagmiyor musun ?Ben de ayni durumdayim. 10 gun oldu bugun.
Birkac gun once akiyordu kendiliginden su an nerdeyse yok.
Cok moralim bozuluyor.
Bebegim surekli uyuyor duzenli emmiyor herhalde ondan boyle oldu.
Emse de bagiriyor zaten mama verince sakinlesiyor, sutle doyuramiyorum malesef.
Ben sut arttirici damla siparis ettim iki gune elimde olur herhalde.
Bozayi ben de deneyeyim.
Humana, rezene, tahin helvasi, dereotu ve feci miktarda su...ona ragmen sutum azaldi.
bol hurma incir tahin helvası bende çok süt yapıyodu bide rezene çayıkizlar sutu artirmak ne yapiyorsunut benI'm sut az ya yetmiyor oglusa bol su iciyorum humana iciyorum baska one ri var mi ilk zaman tasiyor du simdi yok
Allah sağsalim kavuştursun canım, içini ferah tutKızlar yarın 11 de ıkizlerime kavusuyorum dua edin bana bir sorun olucak diye aklım çıkıyor
Hadi bakalım az kaldı kavusmana darısı basımıza :)Kızlar yarın 11 de ıkizlerime kavusuyorum dua edin bana bir sorun olucak diye aklım çıkıyor
İnşallah gercege cıkar canım :)Selam kızlar bende dün rüyamda oglumu görmüştüm .. hiç sancisiz doğmuştu ve emziriyodum göğsüm süt doluydu ve şarıl şarıl süt akıyordu oğlumda emiyodu hayırlara çıksın inşallah
kizlar sutu artirmak ne yapiyorsunut benI'm sut az ya yetmiyor oglusa bol su iciyorum humana iciyorum baska one ri var mi ilk zaman tasiyor du simdi yok
Esra Z zeyyil
Kızlar Bende de aynı durum var zaten öyle şakır şakır akmadı hiç ama yetiyordu bi kaç gündür mama takviyesi yapmak zorunda kaldım çünkü doymayınca ağlıyor uyumuyor
Bebişler büyüdü tabi mideleri de büyüdü daha çok ihtiyaç hissediyorlar sanırım
Ben de bol yeşillikli salata dereotu kayısı hurma bulgur pilavı yiyorum bi de doktorum tavuk suyu çorbası yap bol bol iç demişti humana içiyırm ama inş artar sütlerimiz ya
dinlenmek de önemli süt için aç kalmamak lazım ben bi kaç gün çok geç kalhvaltı yapmıştım iştahım da kapandı pek bi şey yiyemedim belki ondan da azaldı bilmiyorum
Hurma ve boza... Birde yogurda dereotu dograyip yiyorum su disinda bunların faydasını gordum.
B
bol hurma incir tahin helvası bende çok süt yapıyodu bide rezene çayı
Dun bi anneden tavsiye aldim. Tahin işe yariyormus. Her bunye farkli tabiki. Ama denemekte fayda var. Bazen sütünu cok artiran bisi bi sure sonra etkisiz olabiliyor. Cunku sütun muhteviyati bebeginin ihtiyacina göre sekilleniyor. Göğüs ucundaki reseptorler bebegin agziyla temasa girdiğinde mucizevi bir sekilde içeriğini ayarliyor. Dont panic. Suyu cok icmeye devam etmekle birlikte kuru dut kaynatip icebilirsin, kuru incir tuketebilirsin. Bu arada 3.ayda süt uretimini vucut durduruyor, sütü azaldi sananlar ya da yetmiyor sananlar bu yanilgiya düşmesin, bu gayet normal, emzirmeye devam ettikce tekrar cogalicak. Bunun da bazi sebepleri var. Arastrabilirsiniz :)
Bir turlu duzene oturtamadim. Bakiyorum uyuyor sagiyorum, sonra uyanip meme istiyor memeler boş sinirleniyor, biberona donuyoruz .Emmediginde sagmiyor musun ?
Benim birini emiyorsa digerini sagiyorum. Surekli saginca yada emince sut urerimide o dogrultuda artıyor. 1 saat ara veriyorsa tekrar emebilmesinin onunde engel yok. Sagmayi ihmal etme. Oldu ya erken talep etti sagdigindan ver eger gogsun bossa aglarsa. Zamanla oturacaktir duzenin endise etme emdi gogsumde sut yok diye birseyde yok o cektikce gelecek pompaya gelmeyen onun çekmesiyle geliyor mucize gibi.Bir turlu duzene oturtamadim. Bakiyorum uyuyor sagiyorum, sonra uyanip meme istiyor memeler boş sinirleniyor, biberona donuyoruz .
Nasil yapsam bilemiyorum.
Pompam bozuktu zaten iki gundur calisiyor.
Aslinda yazmistim daha onceCanım süt arttırıcı damla ilk defa duydum, benimde hemen gelmez diye düşünüyorum ilk kızımdada gelmemişti, zaten dolulukta hissetmiyordum bile şimdiden,damlayı yazarmısın adını bende şimdiden hazır bulundursam iyi olur
Adamakilli emse boyle olmazdi zaten.pompa da bozulunca kaldi sutlet oyle sonra böyle olduk.Benim birini emiyorsa digerini sagiyorum. Surekli saginca yada emince sut urerimide o dogrultuda artıyor. 1 saat ara veriyorsa tekrar emebilmesinin onunde engel yok. Sagmayi ihmal etme. Oldu ya erken talep etti sagdigindan ver eger gogsun bossa aglarsa. Zamanla oturacaktir duzenin endise etme emdi gogsumde sut yok diye birseyde yok o cektikce gelecek pompaya gelmeyen onun çekmesiyle geliyor mucize gibi.
Ayni durumdayim sagi almiyor sut olmasina ragmen bende her seferinde teklif ediyorum sagi amlayinca solu verip sagi sagiyorum insallah almaya baslar.Adamakilli emse boyle olmazdi zaten.pompa da bozulunca kaldi sutlet oyle sonra böyle olduk.
Cok ilginc ama benim sag gogsumde pek sut olmuyor. Kizimda da böyleydi simdi de ayni.
Oglum istemiyor resmen sagi.
Simdi solu emzirip sagi sureki sagip arttirmaya calisiyorum.
Eğer sezeryan olacaksa 40 a kadar bekle bence benimde ilk bebeğimde kilolu olduğu için sezeryan demeye başlamıştı dr um bende sonuna kadar bekleyelim diye ısrar ettim Cidde'n 4370 gr doğmuştu kızım en azından gününü tamamlamış olursunSezaryen kervanına bende katıldım kızlar bugün farklı bir doktora gittim o doktor da bebek çok iri dedi. Normal doğum kesinlikle yapamazsın dedi 4 kg olmuş sen daha 37. Haftadasın ben ilk gördüm 40. Hafta sandim dedi karnın çok büyük dedi. Bebek çok iri olduğu için normal doğumda parcalanirsin dedi çok dikiş atılır ve ben Bu riske girmem dedi Ve bebek dönmüş doğum kanalına girmek için zorluyor ama bu irilikle giremez dedi, bu şekilde normal doğum yaptırırım diyen varsa ona git dedi. 37. Hafta ama gelişimi 40. Haftada dedi. Çok korkuttu beni bilmiyorum. Pazartesi de kendi doktoruma gideceğim oda zaten sezaryen diyordu bakalım ona göre karar vereceğim egerki sezaryen olursa bu salı veya çarşamba sabah ameliyata alınacak misim. Korkmaya başladım iyice
Eğer sezeryan olacaksa 40 a kadar bekle bence benimde ilk bebeğimde kilolu olduğu için sezeryan demeye başlamıştı dr um bende sonuna kadar bekleyelim diye ısrar ettim Cidde'n 4370 gr doğmuştu kızım en azından gününü tamamlamış olursunSezaryen kervanına bende katıldım kızlar bugün farklı bir doktora gittim o doktor da bebek çok iri dedi. Normal doğum kesinlikle yapamazsın dedi 4 kg olmuş sen daha 37. Haftadasın ben ilk gördüm 40. Hafta sandim dedi karnın çok büyük dedi. Bebek çok iri olduğu için normal doğumda parcalanirsin dedi çok dikiş atılır ve ben Bu riske girmem dedi Ve bebek dönmüş doğum kanalına girmek için zorluyor ama bu irilikle giremez dedi, bu şekilde normal doğum yaptırırım diyen varsa ona git dedi. 37. Hafta ama gelişimi 40. Haftada dedi. Çok korkuttu beni bilmiyorum. Pazartesi de kendi doktoruma gideceğim oda zaten sezaryen diyordu bakalım ona göre karar vereceğim egerki sezaryen olursa bu salı veya çarşamba sabah ameliyata alınacak misim. Korkmaya başladım iyice
Eğer sezeryan olacaksa 40 a kadar bekle bence benimde ilk bebeğimde kilolu olduğu için sezeryan demeye başlamıştı dr um bende sonuna kadar bekleyelim diye ısrar ettim Cidde'n 4370 gr doğmuştu kızım en azından gününü tamamlamış olursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?