2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Esra Z zeyyil
Kızlar Bende de aynı durum var zaten öyle şakır şakır akmadı hiç ama yetiyordu bi kaç gündür mama takviyesi yapmak zorunda kaldım çünkü doymayınca ağlıyor uyumuyor
Bebişler büyüdü tabi mideleri de büyüdü daha çok ihtiyaç hissediyorlar sanırım
Ben de bol yeşillikli salata dereotu kayısı hurma bulgur pilavı yiyorum bi de doktorum tavuk suyu çorbası yap bol bol iç demişti humana içiyırm ama inş artar sütlerimiz ya
dinlenmek de önemli süt için aç kalmamak lazım ben bi kaç gün çok geç kalhvaltı yapmıştım iştahım da kapandı pek bi şey yiyemedim belki ondan da azaldı bilmiyorum

kizlar sutu artirmak ne yapiyorsunut benI'm sut az ya yetmiyor oglusa bol su iciyorum humana iciyorum baska one ri var mi ilk zaman tasiyor du simdi yok
Hurma ve boza... Birde yogurda dereotu dograyip yiyorum su disinda bunların faydasını gordum.

Emmediginde sagmiyor musun ?

Canım süt arttırıcı damla ilk defa duydum, benimde hemen gelmez diye düşünüyorum ilk kızımdada gelmemişti, zaten dolulukta hissetmiyordum bile şimdiden,damlayı yazarmısın adını bende şimdiden hazır bulundursam iyi olur

kizlar sutu artirmak ne yapiyorsunut benI'm sut az ya yetmiyor oglusa bol su iciyorum humana iciyorum baska one ri var mi ilk zaman tasiyor du simdi yok

Dun bi anneden tavsiye aldim. Tahin işe yariyormus. Her bunye farkli tabiki. Ama denemekte fayda var. Bazen sütünu cok artiran bisi bi sure sonra etkisiz olabiliyor. Cunku sütun muhteviyati bebeginin ihtiyacina göre sekilleniyor. Göğüs ucundaki reseptorler bebegin agziyla temasa girdiğinde mucizevi bir sekilde içeriğini ayarliyor. Dont panic. Suyu cok icmeye devam etmekle birlikte kuru dut kaynatip icebilirsin, kuru incir tuketebilirsin. Bu arada 3.ayda süt uretimini vucut durduruyor, sütü azaldi sananlar ya da yetmiyor sananlar bu yanilgiya düşmesin, bu gayet normal, emzirmeye devam ettikce tekrar cogalicak. Bunun da bazi sebepleri var. Arastrabilirsiniz :)

Hurma ve boza... Birde yogurda dereotu dograyip yiyorum su disinda bunların faydasını gordum.

B

bol hurma incir tahin helvası bende çok süt yapıyodu bide rezene çayı

Valla tatlı bir şeyler yemekten dişlerim ağrıdı tahin helva yiyorum bu soğan falan gaz yapmaz mı ya yiyelim ok de bi de gaz olayı var benim de iştah Yok pek 66 kilo ile Doğum yaptım 57 kiloya düştüm şu damla haplar işe yarıyor mu acaba bozadan başlayayım en iyisi

Bir turlu duzene oturtamadim. Bakiyorum uyuyor sagiyorum, sonra uyanip meme istiyor memeler boş sinirleniyor, biberona donuyoruz .
Nasil yapsam bilemiyorum.
Pompam bozuktu zaten iki gundur calisiyor.
Benim birini emiyorsa digerini sagiyorum. Surekli saginca yada emince sut urerimide o dogrultuda artıyor. 1 saat ara veriyorsa tekrar emebilmesinin onunde engel yok. Sagmayi ihmal etme. Oldu ya erken talep etti sagdigindan ver eger gogsun bossa aglarsa. Zamanla oturacaktir duzenin endise etme emdi gogsumde sut yok diye birseyde yok o cektikce gelecek pompaya gelmeyen onun çekmesiyle geliyor mucize gibi.

Aslinda yazmistim daha once
Ben tesadüfen gordum, ilk dogunmda cok sıkıntı yasadigimdan arayistaydim acikcasi.
Adı Galactago.bitkisel bir urun.
Facete sayfasi var isteyene numune gonderiyorlar.
Ben onu kullandim bildign sutum akti tabi ondan oldugunu bilmiyorum.sonra bitti numune benim sut de cekildi adeta.
Ben ona bagladim acikcasi.
Orjinal boyunu siparis ettim dun n11 de uygun fiyatlari.
İnsallah ise yarar mamayi artirmak zorunda kaldik bir hayli.

Adamakilli emse boyle olmazdi zaten.pompa da bozulunca kaldi sutlet oyle sonra böyle olduk.
Cok ilginc ama benim sag gogsumde pek sut olmuyor. Kizimda da böyleydi simdi de ayni.
Oglum istemiyor resmen sagi.
Simdi solu emzirip sagi sureki sagip arttirmaya calisiyorum.

Ayni durumdayim sagi almiyor sut olmasina ragmen bende her seferinde teklif ediyorum sagi amlayinca solu verip sagi sagiyorum insallah almaya baslar.

Kızlar merhaba,biraz midenizi bulandırıcam kusura bakmayın ama sormadan edemedim burnumdan bu tarz birşeyler aktı geldi. Neden olabilir sizce bir bilgisi olan varmı. Geçen hafta griptim sinüzit tarzı birşeydenmi kaynaklıdır yoksa hamilelikle ilgili sorun teşkil edecek bişey olabilirmi ? Hamile olunca herşeyden tedirgin oluyor insann

Eklentiler

• IMG-20170108-WA0001.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 57
Kızlar size birşey sormak istiyorum
Benim bu pazartesi randevum vardı. Bugün hastaneden aradılar doktorum bu hafta rapor almış ve hastaneye gelmeyecekmiş, randevunuzu diğer hafta pazartesine alıyoruz dedi sekreter.

Bu cuma farklı bir doktora daha gitmiştim bebeğe hep 3 hafta ileri diyor diye doktorum.(ikisinin söylediğini kiyaslayabilmek için )

Yeni doktor bu salı yada çarşamba sezaryen olmalısın 3 hafta gerçekten ileri gidiyor başı ve omzu geniş imkanı yok normal doğum yapamazsın 4kg yu geçmiş demişti.

Benimde normalde yarın kendi doktorumda randevum vardı kendi doktorumda sezaryen derse ona göre plan yapacaktim .

Az önce hastaneden aradılar kendi doktorumun hasta olduğunu ve 1 hafta rapor aldığını ancak haftaya pazartesi gelebilecegini söylediler.

Yani şuan 38+1 Haftadayım kendi doktorum geldiğindeyani haftaya 39+2 olmuş oluyorum.

Sancim vs hicbirseyim yok sizce haftayı beklemeli miyim yada ne yapmalıyım... ?

Eğer sezeryan olacaksa 40 a kadar bekle bence benimde ilk bebeğimde kilolu olduğu için sezeryan demeye başlamıştı dr um bende sonuna kadar bekleyelim diye ısrar ettim Cidde'n 4370 gr doğmuştu kızım en azından gününü tamamlamış olursun

Eğer sezeryan olacaksa 40 a kadar bekle bence benimde ilk bebeğimde kilolu olduğu için sezeryan demeye başlamıştı dr um bende sonuna kadar bekleyelim diye ısrar ettim Cidde'n 4370 gr doğmuştu kızım en azından gününü tamamlamış olursun

Bende o düşüncedeyim bir yerden de korkuyorum zırt diye doğmaya kalkarsa diye. Aslında bakıyorum 38+1 olmama rağmen karnım hala yukarıda yani doktor bebek dönmüş ama iri olduğundan doğum kanalına giremiyor dedi .karnım da aşağı doğru bir iniş yok eskiye göre biraz inmiş ama hala doğacak gibi değil inşaAllah seninki gibi 40. Haftayı bekler canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…