Gözün aydın. Adı da çok güzelmişDoğum yapanlar hayırlı olsun.
Gözünüz aydın...
Ben 39+1 de doğum yaptım. 3760 kilo doğdu oğlum. Anne karnında biraz sıvı yuttuğu için solunum sıkıntısı yaşadık midesini temizlediler. Şimdilik iyiyiz elhamdülillah.
Doğum sancımı saat yediden sonra kaale alıp dakika tutmaya başladım ama hala belli belirsiz bişeydi. Doğum sancısımı değilmi diye tereddütteydim. Dakikalar beşe düşünce saat 12de hastaneye gittik. Yaklaşık bir buçuk saat sonra doğum gerçekleşti.
Adı ahmet selim oldu. Küçük bir kesim varmış. Sanırım üç dikiş. Bizden haberler bu kadar.
Kacinci gunde gecmisti sariligi ozellikle gozlerinde ki . Bir de ek tahliller yapilmismiydiCanım benim ilkinde sarılık 25 le yatmıştı devlette küvezde 4 gün kaldı 9 a düşünce çıkardılar,emzirememişim anlamamıştım,bunda süt gelmezse direk mama vericem valla
depend bu oluyo.büyük boyunu al sorun olmaz hatta rahat olur.çok kullanışlı oluyor hastanedeYazmayı unuttuklarim var battaniye krndime corap
Islak mendil
Bez ağız bezi koydum
Atlet giymiyorum emzirme sutyenide evde takarim hastane kullanmak zor olur
Depend kilot nasıl kızlar ped küçük gelir benim kanaman çok olu o ilk oğlundan bilmiyor um
Canim korkutmak istemem ama bende agriyla gittim 1.5-2 cm acikligin var dedi ebe nisanim gelmemişti ama aciklik varsa nisan gelmis sayiyoruz dedi. Zaten yarim saat sonra yolda nisanim geldi hastaneye giderken. Kasilman sancin varmi onu takip et ben direkt hemen sezeryana girdigim icin geri kalan sureci hic bilmiyorum. Dr un ciger gelistirici igne yapti mi ? Yapmadiysan acilen onu yaptirmalisin lutfen ihmal etme.
Devlet hastaneleri daha doğal yolları tercih ediyor özeller o hiçbir riski almak istemeyen. Demekti kesişir de olabiliyor.Canım pazartesi kendi drumuz 2850 demişti. Perşembe diğer dr 3600 dedi. Yani ikinci dr tutturdu 3 gün sonra 3460 doğduk.
Son kontrolde kendi drumuz 3300 ü geçmez gününü beklerse demişti hatta...
Valla hrlal olsun dikişsiz doğurana ama çoğu dr bu riski almıyor. Çünkü ıkınma ile makata doğru yırtılma olabiliyormuş. Dikiş atarken drumla konuştukta biraz...
Bu arada ben kendi drumda doğurmadım. Hava feciydi çağıramadık drumu ama allahtan ilk drfa gördüğüm bir dr olmasına rağmen rahattım.
Şimdi ilk etap için birini tercih etmek zorundasın bebek doğunca hangisi bebeğine iyi gelirse deneyerek onunla devam edeceksin zira en iyi bez bile bazı bebeklere iyi gelmiyor.Ocak anneleri doğum yapanların bebekleri hayırlı olsun yapmayanlara da Allah kolaylıklar nasip etsin.
Şubat annesi olacağım nasipse.
Hangi bebek bezi alıcam ya? Her yerde farklı şeyler yazıyor. Prima çok sızdırıyormuş. Molfix sertmiş. Huggies kalınmış.
Kafayı yedim
Ooo sen o haberlere yaşanan olaylara bakarsan en tehlikelisi genel anestezi. Genel anesteziden hiç geri uyanamayan insanlar oldu bu memlekette.İnşaAllah canım dediğin gibi olur. Çünkü bir ara haberlere çıktı kadın epidural olmuş beyin felci geçirmiş o haberi duyduktan sonra eşim genel daha iyi demeye başladı tabiki herşey nasip kısmet ama benden çok eşim korkuyor epiduralden :))
Kızlar cok şükür atlattık doğumu dün sezeryan gerçekten zormuş bence asla bir seçim olmamalı risk yoksa tabiki yarın hastaneden çıkacağız zorlu günler bekliyor bizi dün sabahladık resmen ama çook güzel bir duygu hepiniz hayırlısıyla alın kucağınıza:)
İlk sayfada liste var bakarsan eksiklerini görebilirsin.Kızlar 23 ocak sezeryan günümü aldım evimi temizliyor um son şeyleri gözden geçiriyorum bavuluma koydukları sizce eksik var mi
1 gecelik
1 alt üst pijama sabahlikli
2 takım hastane çıkışı tam takım
Ayrı 2 alt üst zihin
Bebek çorap
Biberon
3 kilot
Terlik
Peçete havlu koy cam
Eksik neler var
Buarada herkese hayırlı doğumlar figüranlar bol sütlü stressiz gunler
Burada çok daha erken doğan bir bebeğimiz oldu seninki onun yanında büyük bile herşey Allahtan hakkınızda hayırlısı. Belki erken doğasında vardır bir hayır ihmal etme doktora görün biraz önce.Yaptilar ablacim üniversite hastanesine gitmistim hemen yatis yapman lazim takipte olmamiz lazim dediler ama ben ozele gitmek istedim. Nst de sancim cikmiyor bende agri sizi hissetmedim bu iyi birseymis. 2 tane ciger geliştirici igne vurdular. Adalat iciyorum alttanda progestan. Ne yapacağımı sasirdim daha cok kucuk bebegim
Niye zorluyorsun 19u olsun diye riske girmeye gerek var mı bebek geleceğim diyorsa vardır bir hikmet.Kızlar bugün kontrolum vardı Dr USG bakarken günün 19 da doluyor dedi ameliyat için 19 uygun dedi ve bebeğin baş kısmını incelerken sancinmi var dedi bende ağrıyor dedim çünki bayagi aşağıdan bakiyordu canım açıyordu ve hemen nst istedi ve duruma göre 12 sinde alacagini söyledi bende şaşırdım not baglandim her zaman 10 15 arası olan sancı baglaninca 30 dan başladı 40 50 60 arası gitti hep ve öksürük olunca cihaza baktım ve 100 vuruyor sancı fakat hassas makine olduğu için eminim ama 40 50 60 arası normal seyretti Dr sonuç götürdüm direk yatış yapılsın dedi acil Dr yapsın dedi bende hocam oksurunce 100 vuruyor duruma ben bugun istemiyorum bari sabah tekrar gelirim hala bu şekilde sancı çıkarsa yatış yaparsınız dedim Dr da ama zaten 40 50 60 düzenli oksurugun saymazsak bile sancin var dedi hakikaten yuruyemiyordum bacak aram daki doluluktan agridan ben seni eve yollarsam bu sancı artarsa dikişlerin patlar dedi ama ben ısrarla eve gitmeliyim dedim tamam sabah gel sancı bu şekilde olursa öğle arası yada perşembe sabahi alırım dedi evdeyim şimdi ama ağrı var kasiklarimdan yuruyemiyorum ..ama hala ben 19 unda ameliyat olayim zamanında gelsin diyorum sanki bebeği Dr perşembe alırsa haksızlık yapiyormusum gibi geliyor bebeğim e ..kafam çok karışık .. dr Devlet hast. Olduğu için sancı olmasaydi 19 unu zaten beklemek zorundaydim dedi için rahat olsun dedi isteğe göre sen al desen de 12 side alamazdim dedi ..çok saskinim hiç beklemiyordum öfff
Canım zaten doğum haftasına girmişsin zaten. Daha kötü olmasın doktorunu dinle benceKızlar bugün kontrolum vardı Dr USG bakarken günün 19 da doluyor dedi ameliyat için 19 uygun dedi ve bebeğin baş kısmını incelerken sancinmi var dedi bende ağrıyor dedim çünki bayagi aşağıdan bakiyordu canım açıyordu ve hemen nst istedi ve duruma göre 12 sinde alacagini söyledi bende şaşırdım not baglandim her zaman 10 15 arası olan sancı baglaninca 30 dan başladı 40 50 60 arası gitti hep ve öksürük olunca cihaza baktım ve 100 vuruyor sancı fakat hassas makine olduğu için eminim ama 40 50 60 arası normal seyretti Dr sonuç götürdüm direk yatış yapılsın dedi acil Dr yapsın dedi bende hocam oksurunce 100 vuruyor duruma ben bugun istemiyorum bari sabah tekrar gelirim hala bu şekilde sancı çıkarsa yatış yaparsınız dedim Dr da ama zaten 40 50 60 düzenli oksurugun saymazsak bile sancin var dedi hakikaten yuruyemiyordum bacak aram daki doluluktan agridan ben seni eve yollarsam bu sancı artarsa dikişlerin patlar dedi ama ben ısrarla eve gitmeliyim dedim tamam sabah gel sancı bu şekilde olursa öğle arası yada perşembe sabahi alırım dedi evdeyim şimdi ama ağrı var kasiklarimdan yuruyemiyorum ..ama hala ben 19 unda ameliyat olayim zamanında gelsin diyorum sanki bebeği Dr perşembe alırsa haksızlık yapiyormusum gibi geliyor bebeğim e ..kafam çok karışık .. dr Devlet hast. Olduğu için sancı olmasaydi 19 unu zaten beklemek zorundaydim dedi için rahat olsun dedi isteğe göre sen al desen de 12 side alamazdim dedi ..çok saskinim hiç beklemiyordum öfff
Canım 4 günlükken yatırdılar 8 günlükken çıktı hastaneden,çok tahlil yaptılar ,çıktığında bariz rengi açılmıştı çocuğun, geçmiş olsun canım,sizin sarılık kaçtı kiKacinci gunde gecmisti sariligi ozellikle gozlerinde ki . Bir de ek tahliller yapilmismiydi
Canım sancı düzenli ise doğum süreci başlamış demek oluyor,gelişim bu haftalarda miadı doğlduğu için tamamlanmış oluyor,bende bugün kontrole gittim şu an doğsa sıkıntı olmaz dedi 37+3 ama ben haftaya kadar doğırmayayım dedim kar kış malum,o yüzden magnezyumu haftaya bırakıcamki o zaman gelsin,şu an bile nst de iki kere kısa aralıkla 80-90 sancı çıktı,çok sık olursa ihmal etme gel yinede dedi,yani bebek kendi belirliyor geleceği günü, illa tarihle uyumlu olması gerekmez miadını da doldurduysa sorun yapma canım,çok rahatsız olursan git Dr a bekleme ,evde doğurursun mazallahKızlar bugün kontrolum vardı Dr USG bakarken günün 19 da doluyor dedi ameliyat için 19 uygun dedi ve bebeğin baş kısmını incelerken sancinmi var dedi bende ağrıyor dedim çünki bayagi aşağıdan bakiyordu canım açıyordu ve hemen nst istedi ve duruma göre 12 sinde alacagini söyledi bende şaşırdım not baglandim her zaman 10 15 arası olan sancı baglaninca 30 dan başladı 40 50 60 arası gitti hep ve öksürük olunca cihaza baktım ve 100 vuruyor sancı fakat hassas makine olduğu için eminim ama 40 50 60 arası normal seyretti Dr sonuç götürdüm direk yatış yapılsın dedi acil Dr yapsın dedi bende hocam oksurunce 100 vuruyor duruma ben bugun istemiyorum bari sabah tekrar gelirim hala bu şekilde sancı çıkarsa yatış yaparsınız dedim Dr da ama zaten 40 50 60 düzenli oksurugun saymazsak bile sancin var dedi hakikaten yuruyemiyordum bacak aram daki doluluktan agridan ben seni eve yollarsam bu sancı artarsa dikişlerin patlar dedi ama ben ısrarla eve gitmeliyim dedim tamam sabah gel sancı bu şekilde olursa öğle arası yada perşembe sabahi alırım dedi evdeyim şimdi ama ağrı var kasiklarimdan yuruyemiyorum ..ama hala ben 19 unda ameliyat olayim zamanında gelsin diyorum sanki bebeği Dr perşembe alırsa haksızlık yapiyormusum gibi geliyor bebeğim e ..kafam çok karışık .. dr Devlet hast. Olduğu için sancı olmasaydi 19 unu zaten beklemek zorundaydim dedi için rahat olsun dedi isteğe göre sen al desen de 12 side alamazdim dedi ..çok saskinim hiç beklemiyordum öfff
Tesekkur ederim 21 ile yattik ertesi gun 11 ile ciktik. Su anda 20 günlük oldu ama sariligi ilk zamanki gibi olmasada devam ediyor. Bizimkinin emmesi iyiydi kilo kaybi olmadi hic nedeni cok anlasilamadi sariligin.Canım 4 günlükken yatırdılar 8 günlükken çıktı hastaneden,çok tahlil yaptılar ,çıktığında bariz rengi açılmıştı çocuğun, geçmiş olsun canım,sizin sarılık kaçtı ki
Çok geçmiş olsun canım iyi hızlı düşmüş ,geçmiştir o 20 gün olduysa sıkıntı yapma,düzenli beslensin yeter,hem kilo kaybıda olmamış takma kafana canımTesekkur ederim 21 ile yattik ertesi gun 11 ile ciktik. Su anda 20 günlük oldu ama sariligi ilk zamanki gibi olmasada devam ediyor. Bizimkinin emmesi iyiydi kilo kaybi olmadi hic nedeni cok anlasilamadi sariligin.
Bizimde yarin kontrolümüz var 38 olduk tam benimle gunu aynı olanlar doğuyor bizimki daha beklemede kuzenimin eşiyle aramızda bir hafta vardı oda doğmuş. Nasip bakalım hayirlisi ne zamansa o zaman gelsin inşallah.
Sabah erken olmak zorundamisin dr ile konusup gec saatte olamazmisin bence yardimci olurlar. Sonucta 8 saat aclik lazim ona gore ayarlarsin kendini.
Sakın korkma bende senin gibi çok korkardım ama sezeryandan değil sonrasından korkardım dikişlerimin şişmesinden çünkü kışın ne çorap giyerim ne atlet ama çok şükür 2 yıldır hiç sıkıntı olmadı hatta eve geldim hemen ayağa kalktım inşallah 2. De de öyle olurum sadece kendini salma
Hayırlısı olsun canım ,tosun geliyor desenemaşallah
Ya ben anlamadim benim oğlanın bezi kupkuru oluyor ama ust bas çiş icinde.Ben prima kullanıyorum ve çok memnunum
Sızdırma yapıyor diyenlerin de çok beklettiğini düşünüyorum açıkçası
Masallah gozun aydin, gule gule buyut oğlunu.Kızlar merhaba, kısa vadede geri dönemedim, akşam sancılarım vardı, 11 den sonra iyice arttılar, sabaha kadar artarak devam eden sancılarla doğumhaneye alındım, doğumhanede geçen 15 dakika sonrasında ise muciZem dünyaya geldi, normal doğum oldu , sıfır müdahale , yalnızca epizyo var, sıkıntılı bir gece idi evet , sonlara doğru zorlaştı, ama onu kucağıma almak herşeye değdi, doğum sonrası çok hızlı toparlandım,sırf bu rahAtlık için bile yine olsa yine normal doğumda ısrarcı olurdum, 3500 gr bir oğlum oldu, ikimiz de sağlıklıyız çok şükür, dualarım sizlerle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?