bizim son 10 gündür her gün öyle canım..sabah 6 da kalkıyor gece 12de anca yatıyor..önceden yine akşam 10 gibi uyurdu son 10 gündür iyice azaldı uykusu toplasan 6 saat uyumuyor..inan bugün ağlamaktan helak oldum eşimde çaresiz ona çatıp duruyorum..anlattıklrının aynısı kucağımızdan inmek istemiyor..bizimki gazını çok zorlayarak ıkınarak çıkarıyor..gaz sancıları zaten uyumasına izin vermiyor..biraz da çevrenin çok farkında her şeye çok dikkat ediyor sesler vs..çıt sesine uyanıyor..çekeceyiz biraz anlaşılan Allah yardımcımız olsun..bizde 41 günlük olduk bugün evet kolik sancıları 6-8 haftalarda artarmış ben de ona bağladım biraz..kaka yapıyor ama az yapıyor bizimki ve de zor bi şekilde yapıyor..kusması başladı bu aralar emdiğinin hepsini kusuyor nerdeyse ağız dolusu..kullandığımız damlalardan oldu galiba doktora gitcez ..kelin ilacı olsa kendi başına sürcek neler denedik yok..seni çok iyi anlıyorum..inşallah bir an önce biter sıkıntılarımız..Bugun biz de esimle cok yorulduk . Sabah 8den beri uyumadi yeni uyudu . Defalarca emxirdim . Emzirince uyukluyor yatiriyom en fazla 10 dk uyudu. Sonra surekli agladi bugun acaba doymadi mi deyip 2 defa mama verdim . Yine fayda etmedi
Hep kucakta gezmek istiyo yuzu disa dönük bi de oturmiycan hep gexicen . Onun disinda ağlıyor. Ikimizin de kollari koptu . Acaba gaz sancisi mi diyoruz ama ustten de alttan da gazi cikiyor .her altininactigimizda bacaklara bisiklet hareketi yapiyoruz esim karnina yagbile masaj yapiyo ve gazi cikiyo . Kolik sancilari 6 -8 haftalar arasi tavan yaparmis bizimki de 48 gunluk oldu acaba ondan mi .
Bir de 3 gundur kaka yapmiyor ne yapabilirim .
Heryerim agriyor cok yorgunum ne yapacaginizi sasirdik artik yeter ki aglamasin
Ben de surekli tuketiyorum rezene kimyon falan ama yine de cok gazlı oglum.Ben bir cok kez yedim barbunyada yedim karnibaharda degisik birsey yasamadik ama gundr 2 3 bardak rezene kimyon cayi iciyorum ve bu bahsettigim yemeklerde dahil her yemege kimyon atiyorun pisirirken. Sutun kalitesini arttirip yaglandirmak icinde hurma ceviz yumurta et balik gibi gıdalara yuklenebilirsin.
Aksam uyumuyor canim zaten cok kucuk 3580 di gecen sali . Ben simiye kadar hic mama vermek istemedim zaten yeterli diye ama aksam olunca aclikran aglayinca canimdan can gidiyor bormalde her gece 3 ve 6 da uyanir emziririm uyur ama aksam 8 9 gibi doymuyorCanım ben en son kızım 31 günlükken verdim yine 30 cc verdim bende sadece akşamları veriyodum bnm kızım 4100 dü o zaman emzirip sonra verdiğim için daha fazla vermedim bebekler hep aranıyor sen ona bakma sonrasında uyuyosa mesele yok doymasa uyumaz ortalığı yıkar zaten o zaman olmazsa bi 30 cc daha yaparsın
Bizim de anne sutuyle haftada 150 aldi .yavrum surekli agliyor uyumuyordu . Dr mama verdi gunde 3 defa 30 cc emzirmeden sonra . Emzirmeden sinra 30 cc vererek bile cocuk sustu uzun sure uyudu .benim de sutum gogusten damlayacak kadar cogaldi. Bir de incir komposto kesfettim.su ve kuru incir ksynatilio istedigin kadar ic . Hatta bugun mamayi 2 ye dusurdum .gecen hafta 300gr kilo aĺmis .dr bukadar mama ile artmaz sutun artmis dedi 2 defa mama vermekle dengeledimHer bezimiz çişli,çoğu özellikle gündüzleri dolu dolu oluyor. Böyle yapıp uyuduğunda gece ilk açtığım bezde çok az çiş oluyor. İlk ay 500 gr aldık. Geçen haftada 1 haftada 160 gr almıştık
Bn kullanıyorum çok faydasını gördüm tavsiye ederimGünaydın annişler süt artırmak için galactago'yu önermişti günde 3 kere 15 damla etkili olmustu bende.
Bizim doktorumuz mama vermeyi şimdilik erteledi. Sadece anne sütüyle devam ediyoruz. Benim sütüm hep damlıyordu ama sonuç bu. Demekki damlaması sütün bolluğuyla alakalı değil diye düşünüyorum. Emzirdikten sonra göğüslerim fena zonkluyor. Onu kadın doğum doktoruma sordum. Memeyi boşaltamadığın için dedi. Nerde bu sütler bende anlamıyorum.. 2. ay kontrolümüzde bakalım neler olacakBizim de anne sutuyle haftada 150 aldi .yavrum surekli agliyor uyumuyordu . Dr mama verdi gunde 3 defa 30 cc emzirmeden sonra . Emzirmeden sinra 30 cc vererek bile cocuk sustu uzun sure uyudu .benim de sutum gogusten damlayacak kadar cogaldi. Bir de incir komposto kesfettim.su ve kuru incir ksynatilio istedigin kadar ic . Hatta bugun mamayi 2 ye dusurdum .gecen hafta 300gr kilo aĺmis .dr bukadar mama ile artmaz sutun artmis dedi 2 defa mama vermekle dengeledim
Spinal sezeryan olan kizlar sorum size gelsin :)
Gece uyandigimda sag omzumdan asagisini kolumu hissetmiyorum kizimi besiginden alirken dusurecegim endisesiyle cabuk cabuk yataga dogru gidiyorum destek almak icin. Sagima yatmiyorum ya sola ya sirt ustu hani kolumun uzerine yatiyorum desem yatmiyorum. hep ayni agri var geceleri her uyanmamda. Bu 1 haftadir böyle ondan oncede yine sag dirsegimde bu agri vardi acamiyordum kolumu. Acaba spinal sonrasi yasanan bir agrimi bu yoksa baska bir sebebimi vardir. Carsamba icin dr randevum var ama baska yasayan var mi merak ettim.
Bizim doktorumuz mama vermeyi şimdilik erteledi. Sadece anne sütüyle devam ediyoruz. Benim sütüm hep damlıyordu ama sonuç bu. Demekki damlaması sütün bolluğuyla alakalı değil diye düşünüyorum. Emzirdikten sonra göğüslerim fena zonkluyor. Onu kadın doğum doktoruma sordum. Memeyi boşaltamadığın için dedi. Nerde bu sütler bende anlamıyorum.. 2. ay kontrolümüzde bakalım neler olacak
Ben hamilelikte özellikle son zamanlarda 11den önce kalkmıyodum. Bayılıyodum uykuya. Ama şimdi bebiş acıkınca uyandırıyor. Az daha uyuyim dinlemiyorselâm ocak anneleri yine ben yine sorum
cevaplarsaniz çok mutlu olurum kafama takıldı
Ben uyurken çok derin uyuyorum bomba atsalar duymaz derler ya ışte o kişi tam benim. beni yeri geldi ramazan davulcusu bile uyandıramadı oruca.
Bu her zaman olmuyor ama çoğu zaman oluyor.
şimdi gelelim soruya
Ben bebeğim olduğunda değişir miyim ?
o uyanıp ağlarken eger ki ben uyurda duymazsam kendimi hiç affedemem.bu durumu yaşayan var mi ?
(not : Normalde duyma problemim yok sadece uyurken)
Canım bence seninkine 30 cc yeter ben mamadan sonra biraz daha emziriyodum uyuyodu o zaman öyle deneyebilirsin yada 60 cc ver en fazla 90 çok ben de bu ara süt sağıyorum 60 verince içiyo 70 bile çok geliyo bitmiyoAksam uyumuyor canim zaten cok kucuk 3580 di gecen sali . Ben simiye kadar hic mama vermek istemedim zaten yeterli diye ama aksam olunca aclikran aglayinca canimdan can gidiyor bormalde her gece 3 ve 6 da uyanir emziririm uyur ama aksam 8 9 gibi doymuyor
Kanguru kullanıyorum ben ya da yatağına bırakıyorum etrafa bakıp oyalanıyor bir süreEv tipi ana kucagi konusu gecmis.
Kullanmayan arkadaslar nasil bas ediyorsunuz bebeklerle?
Benim elim kolum resmen.
Uyurken bile yalnız birakamiyorum kusuyor cunku.
Mutfaktaysam mutfaga, salondaysam salona tasiyorum. Uyanikken kucak istiyor surekli ama 10 dk dursa yetiyor bazen.
Benimki baby&plus rocker galiba. E bebekte inceledim cok fonksiyonlu ama elime alip tasimadim tabi. Biraz agirmis meger. Ama koltuk haline de getirilebiliyor ilerde de kullanilir.
Buyuk kizimda da dogar dogmaz kullanmaya baslamistim. Parcalanana kadar kullandik :)
Ben önceki gün hem öğlen hem akşam kuru fasulye yedimBiriniz siyah mercimek yemeyi deneyecekti. Sonuç ne oldu acaba? : )
3 4 çeşit ile besleniyorum doğduğundan beri. Gazdan ödüm kopuyo.
Bu şekilde de beslenemiyorum ve sütüm kalitesiz bence.. Naapmalıyım?
Karpel tunel olmuşsun sanırım :/Spinal sezeryan olan kizlar sorum size gelsin :)
Gece uyandigimda sag omzumdan asagisini kolumu hissetmiyorum kizimi besiginden alirken dusurecegim endisesiyle cabuk cabuk yataga dogru gidiyorum destek almak icin. Sagima yatmiyorum ya sola ya sirt ustu hani kolumun uzerine yatiyorum desem yatmiyorum. hep ayni agri var geceleri her uyanmamda. Bu 1 haftadir böyle ondan oncede yine sag dirsegimde bu agri vardi acamiyordum kolumu. Acaba spinal sonrasi yasanan bir agrimi bu yoksa baska bir sebebimi vardir. Carsamba icin dr randevum var ama baska yasayan var mi merak ettim.
Ama ellerde uyusma yok agri var omuz ve dirsekte bilemedim vallaKarpel tunel olmuşsun sanırım :/
Evet canım erkekler tembel sanki biraz benim kızımda 45 günlükken dönmüştü. Seste çıkarıyordu ama oğlum sadece gülüyor. Bizim birde ablaya acayip gülüyor bize o kadar değilOglum bugun tam 60 gunluk oldu ama agulamiyor hala.
Kendisiyle konusulmasindan hoslaniyor, cok guzel gulucukler dagitiyor, cok cok nadir ufacik bir ses cikariyor ama bize sesli tepki vermiyor.
Sizde durumlar nasil?
Kizim bu ayda aguluyordu, erkekler biraz daha mi pasif oluyor ki?
Canım hamilelikte sinir sıkışmaları olabiliyor. Benim ilkten kalma 3 yerde sinir sıkışması var sadece elimden ameliyat olmuştum. Ama asıl omuzumdaymış bu hamilelikte de arttı sanki biraz...seninde belki omuzundan olmuştur zamanla geçer diyor drlarAma ellerde uyusma yok agri var omuz ve dirsekte bilemedim valla
erkekler biraz daha tembel oluyor.Oglum bugun tam 60 gunluk oldu ama agulamiyor hala.
Kendisiyle konusulmasindan hoslaniyor, cok guzel gulucukler dagitiyor, cok cok nadir ufacik bir ses cikariyor ama bize sesli tepki vermiyor.
Sizde durumlar nasil?
Kizim bu ayda aguluyordu, erkekler biraz daha mi pasif oluyor ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?