- 14 Mart 2016
- 496
- 728
- 33
- 39
Canım keşke benimki günde 3-4 kaka yapsa cumartesi akşam yapmıştı 5. günün sonunda bu akşam tekrar yaptı çok şükür yoksa 4-5 günde ancak yapıyoS SweetNovember30 Günde 3 4 kez, özellikle kaka çoksa, lavaboda yıkıorum çucuğun popoyu. O da her seferinde kurularken koca havluyu pıt yapıp kirletiyodu. Şimdi müslinlere kuruluyorum. Kirlense de hacmi küçük, hop yıka kurut..
Tabloya göre haftası gereği 24 saat içerisinde toplamda 7 öğün ve öğün başına 90 cc yemesi gerekli. Tabi kilo da önemli. Eğer bebeğinin kilosu 5 ve üzeri ise 120 cc az geliyor olabilir belki. Yalnız bu veriler mama firmaları tarafından hazırlanmış. Satışlarını yüksek tutmak için cc ler ihtiyaçtan fazla bile yazılmış olabilir. Sen acıktığı için meme arandığına emin misin? 2 saat bile dolmadan ikinci verdiğin 120 cc nin de hepsini bitiyor mu? Ben sadece anne sütü ile beslediğim için kızımın her öğün kaç cc içtiğini bilemiyorum. Mama veren anneler de fikir verirse iyi olur tabi.Sağol canım çok teşekkürler. Şimdi benim oğlum 41 günlük 120 cc veriyorum annem sanki doymuyo gibi dedi. Bide size sorayım dedim. Bazen 2 saati bile beklemeden acıkıyor çünkü durmuyo.
Hoşgeldin canım özlettin kendini :)Kızlar iyi akşamlar,çok uzun zaman olmuştu topiğe gırmeyelı ve yazmayalı hatırlayanınız varmı bılmıyorum?
Umarım herkes ıyıdır ve saglıkla bebeklerını kucağına almıştır
Ben dogum sonrası epıdural konusunda tekrar hastanelık olduğumdan verılen ilaçlar yuzunden bı sure emzıremedım sonrasında da şutum azaldığından mama takvıyesıyle devam ettım
Sutu arttırmak için denemedıgım şey kalmadı
Fayda gorduklerım ınce bulguru kısır yapar gıbı su yerıne sütle ıslatıp kuru üzüm ekleyıp yıyın
Dıgerı dereotu
Bır dıgerı de solgarın evenıng prımrose oIl
Gnc fenugreek tabletleri
Umarım işinize yarar
Minigim17 mama konusunda söyle yapabılırsın bebegının kılosu çarpı 150 günlük vermen gereken ML
Bunu öğünlere bölersen sana fıkır verır
2 saatte 120 bana cok gıbı geldı,gerçı bebegın kaç kılo bılmıyorum ama kusması çoksa verdıgın ona cok gelıyo olabılır ve mutlaka bılıyosundur herzaman aç olduklarından emmek istemıyolar ,emmek onlar için bi refleks ve huzur buluyorlar
Yani tok olsada emmek ister
Emzık verebılıyosan onu dene istersen bı de canım
Bize doktor tanıdığımız 160 ile kilosunu carpıp öğün sayısına böl demişti. Örneğin bebeğin 4kg ise 160 x 4=640 üç saatte bir besliyorsan günde 8kez besliyorsundur. 640:8=89cc vermelisin. Maşallah seninki baya yemeği seviyor galiba :)Sağol canım çok teşekkürler. Şimdi benim oğlum 41 günlük 120 cc veriyorum annem sanki doymuyo gibi dedi. Bide size sorayım dedim. Bazen 2 saati bile beklemeden acıkıyor çünkü durmuyo.
Canım hoşgeldin çokta geçmiş olsun. Bu kadar uzun ara verme artık...Kızlar iyi akşamlar,çok uzun zaman olmuştu topiğe gırmeyelı ve yazmayalı hatırlayanınız varmı bılmıyorum?
Umarım herkes ıyıdır ve saglıkla bebeklerını kucağına almıştır
Ben dogum sonrası epıdural konusunda tekrar hastanelık olduğumdan verılen ilaçlar yuzunden bı sure emzıremedım sonrasında da şutum azaldığından mama takvıyesıyle devam ettım
Sutu arttırmak için denemedıgım şey kalmadı
Fayda gorduklerım ınce bulguru kısır yapar gıbı su yerıne sütle ıslatıp kuru üzüm ekleyıp yıyın
Dıgerı dereotu
Bır dıgerı de solgarın evenıng prımrose oIl
Gnc fenugreek tabletleri
Umarım işinize yarar
Minigim17 mama konusunda söyle yapabılırsın bebegının kılosu çarpı 150 günlük vermen gereken ML
Bunu öğünlere bölersen sana fıkır verır
2 saatte 120 bana cok gıbı geldı,gerçı bebegın kaç kılo bılmıyorum ama kusması çoksa verdıgın ona cok gelıyo olabılır ve mutlaka bılıyosundur herzaman aç olduklarından emmek istemıyolar ,emmek onlar için bi refleks ve huzur buluyorlar
Yani tok olsada emmek ister
Emzık verebılıyosan onu dene istersen bı de canım
120 ml.cok degil mi benim ki 60 günlük 90 ml iciyo bebekler tok olsada bseyler emmek isterlerSağol canım çok teşekkürler. Şimdi benim oğlum 41 günlük 120 cc veriyorum annem sanki doymuyo gibi dedi. Bide size sorayım dedim. Bazen 2 saati bile beklemeden acıkıyor çünkü durmuyo.
bence 60 ml ver doktor fazla beslenirse gazi cok artar demisti bi de benim bebegimin gazi olunca sürekli bsey emmek istiyo öyle rahatlayacagini sanıyo zaten bebeklerin tek bildgi emmek ağlamak yine de sen bilirsin canim
Phillips avent guzel gerçekten tavsiye ederim ben memnunummerhaba ocak anneleri tahmini fikirleri almaktansa yaşayıp tecrübe kazanmışlar olarak size danışmak istedim aranızda tatlı bebişinden fırsat bulup cevap veren olursa çok memnun olurum. süt sağmak için hangi marka veya model pompa aldınız hangisi daha gerekli ve daha kullanışlı onu öğrenme istemiştim. şimdiden çok teşekkür ederim sevgiye kalın
günlük 40 gr bana biraz fazla geldi 40*30 dersek aylık 1200 gr alması demek,bu yüksek bi rakam aylık 600 gr alan bebeğe de sağlıklı diyorlarken.ama kilo alım eğrisini bi çocuk doktorunla görüşsen daha iyi olur sanki.bence aksi bi durum yok gibiSizce aylik kilo takibi mi yoksa haftalik kilo takibi mi önemli arkadaslar?
Sutum var ama oglumun sorunlu bir emmesi var anlatıyorum bazen. Kavga eder gibi yarim yamalak emiyor. Bu durum başladığından beri haftalik kilo takibi yaptirdim ama bu hafta pazartesi gitmedim cuma asisi var diye.
Baslangicta aldigi kilo bir haftalik miktarin ustundeydi, zaten ondan sonra meme kavgasi basladi. Simdi giderek dusmus gorunuyor. Evde tarttim bugun ama hep ayni cikiyor saglik ocagiyla.
Cuma gunu muhtemelen aylik kilosu normal cikacak ama gittikce dusen bir egride görünüyor.
Bana saglik ocağında gunluk 40gr almali dediler ama ben 30 gr diye okudum hep.
Haftaliklari gormezden gelip aylik kiloya mi odaklanmaliyim?
Bu sekilde giderse zaten önümüzdeki ay ortalaması dusecektirniye sakin sakin emmiyor sanki.
Sagol Aslicim. Henüz duzenli takip yapacak dr bulamadık kendimize. Cocuk doktoru konusu hep sıkıntı oldu. Gecenlerde goturdum bir doktora, toplamda aldigi kiloya bakip oh oh tosun masallah dedi konuyu kapatti :)günlük 40 gr bana biraz fazla geldi 40*30 dersek aylık 1200 gr alması demek,bu yüksek bi rakam aylık 600 gr alan bebeğe de sağlıklı diyorlarken.ama kilo alım eğrisini bi çocuk doktorunla görüşsen daha iyi olur sanki.bence aksi bi durum yok gibi
belki kusması için birşey önerir ve kusmasını azaltır.benimki de kusuyordu ama son zamanlarda azaldı kusması hatta geçti gibi bide ben çok abartıyordum sürekli emziriyordum annem bile yeter artık emzirdin çocuğa rahat ver uyusun diyordu.ki annem emzirmeye teşvik eder hep bizleri.artık ben ne kadar abartıyorsam :) sende emzirme aralıklarına dikkat et belki faydası olurSagol Aslicim. Henüz duzenli takip yapacak dr bulamadık kendimize. Cocuk doktoru konusu hep sıkıntı oldu. Gecenlerde goturdum bir doktora, toplamda aldigi kiloya bakip oh oh tosun masallah dedi konuyu kapatti :)
Benim derdim cocugun kilosu degil ki her hafta aldigi kilonun düşüyor görünmesi.
Bakalim belki evdeki olcum hatalidir, cuma gunku duruma göre yeni bir dr arariz.
Bana mama ver deseler de degisen bir sey olmaz cunku sutum yetmiyor degil, cocuk emmiyor. Biberona da aynisini yapiyor. 5 dk emiyorsa onun da yarisini genzine kaciriyor, yarisini kusuyor.
Kusmasi artti belki o yuzden dustu kilo alimi.
Bunlar hep öngörü tabiki bir gidelim bakalim asiya o zaman ortaya cikar.
Canım belki yapıyorsundur ama ben de bildiğim bi şeyi paylaşmış olayım :)Sizce aylik kilo takibi mi yoksa haftalik kilo takibi mi önemli arkadaslar?
Sutum var ama oglumun sorunlu bir emmesi var anlatıyorum bazen. Kavga eder gibi yarim yamalak emiyor. Bu durum başladığından beri haftalik kilo takibi yaptirdim ama bu hafta pazartesi gitmedim cuma asisi var diye.
Baslangicta aldigi kilo bir haftalik miktarin ustundeydi, zaten ondan sonra meme kavgasi basladi. Simdi giderek dusmus gorunuyor. Evde tarttim bugun ama hep ayni cikiyor saglik ocagiyla.
Cuma gunu muhtemelen aylik kilosu normal cikacak ama gittikce dusen bir egride görünüyor.
Bu sekilde giderse zaten önümüzdeki ay ortalaması dusecektirniye sakin sakin emmiyor sanki.
Bence aylık takibi önemli canım ya sende kendine çok stres yapma... Acaba yine emmeyecek diye stres mi yapıyorsun sen stresleniyorsan oda huysuzlanır.Sizce aylik kilo takibi mi yoksa haftalik kilo takibi mi önemli arkadaslar?
kızlar zaten bebeklerin kilo alımı ençok ilk 40 günde olur daha sonra her geçen ay azalmaya başlar.o yüzden ben ilk zamanlar b.kunu çıkardım bırakmadım ki bebek uyusunCanım belki yapıyorsundur ama ben de bildiğim bi şeyi paylaşmış olayım :)
Huzursuzluk, uykusuzluk ve meme reddi gibi durumlar için ten tene temas çok önemli
Senin bebiş gazdan yapıyor diyorsun gerçi ama
Yapmıyorsan bi dene bence çıplak göğsüne onu da soyup yatır bakalım inşallah faydalı olur
Eğer çok hareketli bi bebekse kilo alımı da azalmış gibi görünebilir benimkinin hiç elleri kolları durmuyor hatta başı bile durmuyor sürekli bi hareket hali içinde o yüzden ilk aya göre kilo alımı yavaşladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?