2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Esra evde nasıl tartıyorsunuz bebekleri?bebek tartısı mı aldınız?

Esra evde nasıl tartıyorsunuz bebekleri?bebek tartısı mı aldınız?
Ben cevap vereyim mi :) oncr kızımla cikiyorum banyo tartisina sonrada yalniz ve tutuyor asmdeki tartimla 100gr oynarsa oynar. Kiloyu bu kadar takinti haline getirmeyin bence her ay ilk ay gibi kilo almayacak yavas yavas azalacak 400 500grlara hatta 300gr lara dusecek sutu arttirmaya çalışırken bunun stresiyle iyice zora giriyor hersey azicik relaks:)

Bende sütüm az diye sürekli emziriyorum. Her emmeden sonra bir kısmını çıkarıyor bebek annem artık kızıyor çocuğun midesini bi rahat bırak diye

Yok ya ben takılmıyorum kilosuna zaten sağlıklı olsun da gerisi çok mühim değil

Bu arada evde ana kucağı kullananlar
Oğlumda bi şeyi keşfettim acaba öyle mi denk geldi sizde de oluyor mu :)
Ne zaman ana kucağına koysam beş dakika sonra kaka yapıyor gaz çıkarıyor :)
Dün geceden beri kaka yapmamıştı onun sıkıntısıyla uykuları da bölündü hep..biraz önce koydum gene yaptı ve gaz çıkardı.

Uzun zamandır giremedim. Tüm sayfalarıda okuyamadım ama görüyorumki bebeklerin kiloları konuşuluyor.

Benim derdim kendi kilom. Bu bi haftadır çok kafaya taktım. Çünkü ben ilk oğlumdan sonrada sütüm olsun diye yiye yiye kilo almıştım şimdide öyle olmaya başladı. Vermiyorum alıyorum.

Canım ben de mama takvıyesı yaptığımdan bu işe çok kafa yordum,bazı Dr lar arttırdıkça arttırıyo kımısı de kısıyo ama ortak görüş mamayla beslenen bebegın normalin üstü kılo alımını ıstemıyorlar
Ben süte yuklenebılmek ıçın mamayı kıstıkça kısıyorum ama senın emzırme ımkanın yok anladıgım kadarıyla
Bebegının kılosuna,yedıklerını kusma durumuna göre en ıyı sen anlarsın açlığını
Ben artık aclıktan mı emme ıstegınden mı yaptığını farketmeye başladım
Uyuklayıp emıyosa,heyecanı yoksa aç olmadığını anlıyorum
Belkı senınkınde de bu şekılde gozlemleyebılecegın noktalar olursa o an emzıgı ver :))

derinn83 nur_84 Hoşbulduk kızlar
Yok artık buralardayım,özlemİşim sızleri
Benımkı 3 hafta erken olarak 26 Aralık'ta Doğdu ve 2016 model oldu :/
Yarın aşılarımız var yani
Burada 2 hafta önce bı gece ateşlendı bu sebeple Dr yarınki rota vırusu aşısını 3. Aya erteledı,
Hem 3. Ayda aşı yok dedi
Siz 2. Aydamı yaptıracaksınız kızlar

Kizlar sagolun cevaplar icin.
Kiloyu takinti yapmıyorum ben oyle bir algi olusmasin. Buyuk kizimi fazla kilo aliyor diye doktor doktor gezdirmis insanim ben :)
Takildigim nokta bu cocuk neden adam gibi emmiyor. Emmesi sanki gittikce duzensizlesiyor ve bu kilo alimina da yansiyor gibi. Su an bana doktor mama ver dese de vermem. Cunku sorun sutun olmamasi degil. Oglum her istediginde emziriyorum ben. Mama versem emmeyi azaltacak dogrudan.
Dediginiz gibi belki kusmayla alakali ama evdeki olcume gore bu kadar kafami kurcalamasam daha iyi olur sanirim :)
Evde ben de once kendim tartiliyorum sonra oglumla tartiliyorum. Bir kere denedim grami gramina tuttu.
Bakalim bu sefer nasil olacak.

Hos geldin :)
Rota bu ay miydi ya? Ben 3.ay saniyorum hemen bakmam lazim ona. Oglum da 29 aralik dogumlu bu arada:)

Ben de almaya basladim verdiklerimi

Evet canım bi aksilik çıkmazsa 2.ay yaptırıcam. Rotavirüs aşısı zaten devletin rutin aşı takviminde yok, biz kendimiz satın alıp yaptırıcaz. Dolayısıyla marka seçimi bize kalıyor. Ben 3 dozluk olan Rotateq aşıyı yaptırıcam. 2-4 ve 6.ayda olmak üzere üç doza tamamlıycaz. Eğer sen de bu markayı kullanacaksan ilk dozunu bebişin 12.haftası dolmadan yaptırmaya dikkat et cnm.
Geçmiş olsun bu arada, bebiş nasıl oldu düzeldi mi şimdi?

Hos geldin :)
Rota bu ay miydi ya? Ben 3.ay saniyorum hemen bakmam lazim ona. Oglum da 29 aralik dogumlu bu arada:)
Esracım normalde 2 ve 4 teymiş fakat 2 de aşılar cok olduğundan 3 te aşı olmadıgından ve de benımkı bı grip atlattığından ıkı Dr da 3 ve 5. Aylarda olsun bi sakıncası yok dedi
Ağızdan damla olarakmış fakat hem rotanın hem 2. Ay aşısının içinde canlı virüs olduğundan ıkısı bır sarsıcı olabılıyomuş
Hatırlarsın belkı ben dogumu yurt dışında yapmıştım
Onların normal aşı takvımı rota 3 ve 5 te yani bu ay yaptıramasanda sıkıntı yokmuş :))
3 gun var demek aramızda
Benımkı ıyıce acelecı çıktı :))

Sagol canim bilgiler icin.
Agir gelecekse erteleyelim o zaman biz de. Ya da 1-2 hafta sonra yaptiririz illa ayin doldugu gun yapilacak diye bir sart yoktur herhalde:)
Sen dogum yapip dondun mu yurtdisindan?
Esinin ailesi ordaydi sanki dogru mu hatirliyorum?

Rotayi devletmi yapiyor ozel degilmiydi o yanlismi hatirliyorum
Ozel asi evet. Asm dekiler pek yonlendirmiyor burda. Ben kizomda zorla yaptirdim ozel asilari.
Gerekli olsa devlet takviminde olur sen de ne asi meraklisisin tarzi bir muamele gordum hatta :)
Kendimiz alip goturuyoruz asilari,onu bile yapmaya nazlaniyorlar.

12. Haftayı bılmıyodum ıyı oldu soyledıgın derincim
Dr umuz ıkı marka yazdı
Suan bakamıyorum çünkü kucakta uyuyo kılıt vazıyetteyım :))
Hatırladığım sankı markalardan bırı 2 bırı 3 dozdu
Neyseki duzeldı ama 3 gun ateş takıbı yapıldı daha bu kadar küçükken korkutuyo insanı
Dr eve cocuk gelmesını yasakladı
Cıddı bı Salgın varmış
Bende hakkaten 1 tane cocuk sokmadım

Söyle bişey bılıyorum ama rota ağızdan oldugu için durumu farklı sanırım
Canlı vıruslu aşılar ya aynı gun yada aralarında 28 gun olacak şekılde uygulanır dıye okumuştum
Istersen Dr a bı sorda sıkıntı Olmasın
Dogru hatırlıyorsun canım eşımın ailesının yanına gıtmıştım
Benım akıllı oğlum 3 hafta erken gelıp annesını oralarda uzun sure tutmadı
Onun bıle canına yettı
18 gunlukkende donduk çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…