2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Benimkide bugun hic uyumadi surekli agliyor bugun kucaktada agliyor aglamadigi tek an altini actigimda memede bile agliyor

Çok geçmiş olsun Aslı, kısa zamanda toparlanır inş. Hadi yabancıya nazımız pek geçmiyor ama bu senin yeğeninmiş, bi süre çocukları bir araya getirmeseniz daha iyi olur sanki.

Aslicim cok gecmis olsun.
Cok cocuklu evlerde olan en kucuge oluyor degil mi?
Kizimdayken hic bilmezdim burnu tikanmis, oksurmus vs.
Ama oglum doğduğu gunden beri hep boyle. Burun tikanikligi gecmiyor, oksurugu oluyor.
Ablasi surekli mikrop taşıyor okuldan.
Kerem in durumu da ayni.
Allah sifa versin cabuk atlatsin insallah

Kızlar bebeğim sadece anne sütü ile besleniyor ve d vitamini haricinde hiçbir ilaç kullanmıyor. Ama bir süredir 4-5 gün kaka yapmayıp sonra birden beline kadar yapıyor. Kaka yapmadığı günler herhangi bir sıkıntısı yok. Gazını sürekli alttan ve üstten çıkartabiliyor. Kaka yapınca da katı falan değil cıvık yapıyor.
Doktor kabız değil, kabız olması için sert dışkalama olması lazım dedi. Mama ile beslenen bebeklerde daha sık görülür ama anne sütü ile beslenen bebeklerde de uzun süreli kaka yapmama görülebilir dedi. Olağan bir durum belki ama yine de huzursuz oldum. Anne sütü ile beslenip benzer durumu yaşayan var mı aranızda?

İyi akşamlar hanımlar benim oğlum 45 günlük ve bugün tartildi 6 kilo sadece anne sütü veriyorum .. sizce hızlı mı kilo alıyor 15 günde 1 kilo almış. . Emzirmek için saat tutmuyorum çünkü bazen az emiyo erken acıkıyo bazen çok emiyo geç acıkıyor.. huysuz bi bebek değil sadece aç olunca agliyo günde 15 saat uyuyo ..

Ben ben ben :)) sutun cok yagli olmasida bu sekilde bizim kabizlik dedigimiz ama tibben kabizlik olmayan :) duruma sebep oluyormuş. Bizimki 3 4 gun yapmiyor sonra beline kadar dedigin gibi ve o gun bu sekilde 2 3 kez kaka yapiyor sonra yine ayni ama civik yani puturlu sutun yaradigini gosteren kaka seklinde yapiyor 10 gune kadarda normalmis takmamaya baslamak lazim huzursuz olmadigi surece mudahale etmiyoruz bir kez fitil verdik 4. Gun.

Çok geçmiş olsun Aslı, kısa zamanda toparlanır inş. Hadi yabancıya nazımız pek geçmiyor ama bu senin yeğeninmiş, bi süre çocukları bir araya getirmeseniz daha iyi olur sanki.
yeğenim de azıyı ele almış mı derler di?hiç laftan sözden anlamıyor delirtiyor beni.sorma ben bebekle çok gidip gelmekten yana değilim de kocam benden habersiz planlar yapıyor bende ablama ayıp olmasın diye birşey demiyordum.artık bugün kesin ve kati bi şekilde konuştum eşimle yaza kadar kimseyi istemiyorum çok görüşmek istiyorsan kendin gidersin tek başına dedim

aynen öyle sürekli hasta oluyor yavrum kurtulamadı bir türlü.büyükler hastalıkları atlatıyor da olan bebeklere oluyor valla.dua ediyorum bir an önce yaz gelsin diye

Sütler yağsız olsa bi dert olmasa ayrı bi dert desene :)
Bi ara ön sütüm fazla diye sağım yapıp öyle emziriyordum. Bu seferde ağırlıklı olarak yağlı kısımla beslendi diye bir haftada abartı bi kilo alımı oldu. Direk sağım olayını kestim ve geleni emzirdim gitti. Ama uzun süreli kaka yapmama olayı devam ediyor. Şu sütleri yağlandıralım diye içtiğimiz bozaları mı bıraksak ne yapsak :)

Benim oğlumun da saçma bir kaka yapisi var :))
Dogru duzgun bir kaka yapip rahatlamiyor.
Her gaz cikarisinda azcik bir miktar kaka yapiyor. Bazen hic fark etmiyorum 2-3 saat geciyor bezini aciyorum ,yapmış azicik bir sey bez yapismis poposuna
Boyle boyle pisik olacak velet.
Simdi siz 3-4 gun deyince düşündüm benim sutum yagsiz mi ki ya :/ sabahtan aksama kaka yapiyor sipa

Kızlar kayınvalidemler d vitamini kullanma diyolar sinir ediyolar beni çocugun kemiklerini fazla geliştirip obez yapıyomuş dogrumu bu beni aydınlatırmısınız lütfenn

Bizimkide 2 ayda 3 kilo aldi. Anne sutuyle beslenen bebeklerde obezlik diye bir durum soz konusu degil endise etme sutun yariyordur. Ama benimki gibi surekli kusmasi varsa oyalaman lazim bende senin gibi gak meme guk meme modunda emziriyordum kusmasi cogaldi doktorumuz kiloyuda gorunce hemen meme verme biraz oyala emzik verebiliyorsan emzik ver demisti. Ama baktin durmuyor ver memeyi birsey olmaz midesine yazik kusup duruyor yoksa sakinca yok dedi. El kadar bebege kilolusun sana meme yok diyemeyecegimize ve sadece acliktan degil bize ihtiyaclari oldugu icin meme istediklerinden onlara yok diyemeyiz zaten :)

Boza yaglandirmaktan ziyade arttiriyor onu cikartma hayatindan :) ya kabiz ishal mishal derken buyuyecekler bir sekilde zamana bırakmak lazim ama demesi kolay sadece :)))

Kızlar kayınvalidemler d vitamini kullanma diyolar sinir ediyolar beni çocugun kemiklerini fazla geliştirip obez yapıyomuş dogrumu bu beni aydınlatırmısınız lütfenn
Bu kayinvalidelerde bi d vitaminine karismamislardi hey masallaah ya bakma sen baskalarinin lafina kış cocugu bebeklerimiz onu mecburen kullanacagiz yaz gelsin kullanmazsin ben oyle yapacagim ama obez yaptigindan degil cunku yok oyle bisey :) gunesten alacagi icin.

Kakasinda kucuk kucuk parcaciklar varsa yaramiyor diyemezsin her yagli sut icen bebekte 3 4 gubde bir kaka yapacak diye birsey yok canim sen hemen kendini kiyaslama benimki ilk ay hergun 3 4 kere kaka yapiyorsu 1400gr aldi yaramiyir diyebilir miydik :)

Bir bebeğin günlük D vitamini ihtiyacı yaklaşık 400-600 IU civarında. Anne üstünde ise D vitamini maksimum 16 IU kadar var. E malum bizimkiler kış bebeği güneş yüzü gördükleri de yok. Kayınvaliden ilaç kullanmazsak bu bebekler nerden o kadar D vitaminini bulacak sanıyor acaba. Hatta bulacak da senin verdiğin ilaç fazlalık olacak diye düşünüyor birde, enteresanlar yani :) Allah yardımcın olsun canım, böyle yarı cahil insanlarla uğraşmak cahil insanla uğraşmaktan daha zor.

İstersen ona D vitamini eksikliğinde olabileceklerden bahset. Kemik erimesi, efensiyonlara dirençte azalma, kanser, depresyon, alerjik rinit, alerjik astım, atopik dermait, Sedef hastalığı, şişmanlık, tip II diyabeti, hipertansiyon gibi daha birçok hastalığa sebep... Ayrıca obezin kelime anlamını da bilmiyor sanırım. Kemikleri iri insana obez denmez. Fazla kilolu, vücut yağ oranı yağsız orana kıyasla fazla olan şişman insana obez denir. Fazla mama verip çocuğu obez yapma dese anlarım da d vitamini verip obez yapma pek olmamış :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…