- 22 Kasım 2016
- 913
- 1.279
- 33
İyi akşamlar hanımlar benim oğlum 45 günlük ve bugün tartildi 6 kilo sadece anne sütü veriyorum .. sizce hızlı mı kilo alıyor 15 günde 1 kilo almış. . Emzirmek için saat tutmuyorum çünkü bazen az emiyo erken acıkıyo bazen çok emiyo geç acıkıyor.. huysuz bi bebek değil sadece aç olunca agliyo günde 15 saat uyuyo ..
Bugün 47 günlük oldu cnm 1,5 aylık yaniKac aylik canim seninki
Yok öyle birşey canım, bebiş sık kaka yapıyor diye anne sütü yağsız demek çok yanlış olur.Benim oğlumun da saçma bir kaka yapisi var :))
Dogru duzgun bir kaka yapip rahatlamiyor.
Her gaz cikarisinda azcik bir miktar kaka yapiyor. Bazen hic fark etmiyorum 2-3 saat geciyor bezini aciyorum ,yapmış azicik bir sey bez yapismis poposuna
Boyle boyle pisik olacak velet.
Simdi siz 3-4 gun deyince düşündüm benim sutum yagsiz mi ki ya :/ sabahtan aksama kaka yapiyor sipa
Canım ben başlarda mama verdim ama 16 gündür vermiyorum bnmki de öyle oldu 4 günde bir yapmaya başladı en son cumartesi 5. gününde bi arkadaşımın tavsiyesiyle sardunya yaprağının sapına zeytinyağı sürüp poposunun hafifçe içine sürdüm yaklaşık 3-4 dk sonra yaptı hemen ondan sonra pazartesi kendi kendine yaptı bugün de iki kere yaptı denk mi geldi bilmiyorum ama istersen deneyebilirsinKızlar bebeğim sadece anne sütü ile besleniyor ve d vitamini haricinde hiçbir ilaç kullanmıyor. Ama bir süredir 4-5 gün kaka yapmayıp sonra birden beline kadar yapıyor. Kaka yapmadığı günler herhangi bir sıkıntısı yok. Gazını sürekli alttan ve üstten çıkartabiliyor. Kaka yapınca da katı falan değil cıvık yapıyor.
Doktor kabız değil, kabız olması için sert dışkalama olması lazım dedi. Mama ile beslenen bebeklerde daha sık görülür ama anne sütü ile beslenen bebeklerde de uzun süreli kaka yapmama görülebilir dedi. Olağan bir durum belki ama yine de huzursuz oldum. Anne sütü ile beslenip benzer durumu yaşayan var mı aranızda?
Canim benim oglan emme suresini azaltip emme araliginu uzatinca beni bir stres basti. Bir de evde tartmak gibi bir hataya düştüm ondan bu endiselenmelerim. Yoksa cok haklisin.Yok öyle birşey canım, bebiş sık kaka yapıyor diye anne sütü yağsız demek çok yanlış olur.
Kimse de mesajlarımızdan o anlamı çıkarıp sakın sütüm yağsız mı diye streslenmesin.
Hele seen hiç öyle düşünme, daha geçen gün götürdüğün doktor "oh ohh maşallah tosun bu" dememiş miydi daha ne istiyon :))) Bizimkilerde her gün yapardı son zamanlarda yapmamaya başladı ondan endişelendik ama olağan bir durummuş demek ki.
Zeytinyağını bir kez denedim ama bizde pek işe yaramadı canımCanım ben başlarda mama verdim ama 16 gündür vermiyorum bnmki de öyle oldu 4 günde bir yapmaya başladı en son cumartesi 5. gününde bi arkadaşımın tavsiyesiyle sardunya yaprağının sapına zeytinyağı sürüp poposunun hafifçe içine sürdüm yaklaşık 3-4 dk sonra yaptı hemen ondan sonra pazartesi kendi kendine yaptı bugün de iki kere yaptı denk mi geldi bilmiyorum ama istersen deneyebilirsin
Bir bebeğin günlük D vitamini ihtiyacı yaklaşık 400-600 IU civarında. Anne üstünde ise D vitamini maksimum 16 IU kadar var. E malum bizimkiler kış bebeği güneş yüzü gördükleri de yok. Kayınvaliden ilaç kullanmazsak bu bebekler nerden o kadar D vitaminini bulacak sanıyor acaba. Hatta bulacak da senin verdiğin ilaç fazlalık olacak diye düşünüyor birde, enteresanlar yani :) Allah yardımcın olsun canım, böyle yarı cahil insanlarla uğraşmak cahil insanla uğraşmaktan daha zor.
İstersen ona D vitamini eksikliğinde olabileceklerden bahset. Kemik erimesi, efensiyonlara dirençte azalma, kanser, depresyon, alerjik rinit, alerjik astım, atopik dermait, Sedef hastalığı, şişmanlık, tip II diyabeti, hipertansiyon gibi daha birçok hastalığa sebep... Ayrıca obezin kelime anlamını da bilmiyor sanırım. Kemikleri iri insana obez denmez. Fazla kilolu, vücut yağ oranı yağsız orana kıyasla fazla olan şişman insana obez denir. Fazla mama verip çocuğu obez yapma dese anlarım da d vitamini verip obez yapma pek olmamış :))
Bebeklerimiz büyüyor ve artık memeyi daha kısa sürede boşaltabiliyorlar. Eskisinden daha çok süt çekip içtikleri için de acıkma süreleri uzadı. 3 kiloluk bi bebeğin emme sıklığı ile 5-6 kiloluk bebeğin emme sıklığı bir değil sonuçta. Umarım Barış'taki durumda budur. Ev tartısına bakma sen canım, doktor kontrolü en iyisi. Haftalık kilo takibi yapacaksan da sağlık ocağında falan yaptır ev tartısına takılma.Canim benim oglan emme suresini azaltip emme araliginu uzatinca beni bir stres basti. Bir de evde tartmak gibi bir hataya düştüm ondan bu endiselenmelerim. Yoksa cok haklisin.
Ben kizimi biraz sorunlu büyüttüm. 'ac olsa ağlar ' lafindan hareketle cocugun ictigi yetiyordur dedim ama bir gun kan sekeri düştü, ateşlendi hastaneye zor yetistik. Sonra da ordaki doktorun sen ne bicim annesin acliktan öldürmussun cocugu gibi laflarina maruz kalinca atlatamadim bazi seyleri.
Yoksa ikinci cocugunu buyuten bir anne olarak daha sogukkanli olmami bekliyorsunuz eminim ama gercekten hic hatırlamak istemedigim şeyler yasadim kizimda. O yuzden cabuk panikleyebiliyorum malesef.
İlacı yanında götürdüysen gizli gizli ver bebişe, laftan anlamayacaklar belli ki. Yanında yoksa da artık evine dönünce verirsin.Hepsini bende söyledim canım emin ol eşimde kullanma dedi bende tartıştım peki tamam kullanmayacagım ama çocuk hasta olursa burnundan getiririm dedim bunlar yarı cahil degil full cahil bendeSabirsiz61 söyledigi gibi simdi güneş görmüyo yazın zaten bırakırım demiştim eşime ama anlamadı off offf valla memlekete geldim kaç gündür kafayı yedirttiler bana bi evime gitseydim rahatlayacaktım :/
Artık gittigimde verecegim canım cahil insanların lafına aldanmayacagm eşimide takmayıp kendi bildigimi yapacagımİlacı yanında götürdüysen gizli gizli ver bebişe, laftan anlamayacaklar belli ki. Yanında yoksa da artık evine dönünce verirsin.
Evet canım Devit 3' de D vitamini ilacı. Başka markalarda var tabi.ya ben bişey sorucam bu d vitamini dediğiniz devit 3 mü? başka bir vitamin mi?
derincim biz mama takviyeli devam edıyoruzKızlar bebeğim sadece anne sütü ile besleniyor ve d vitamini haricinde hiçbir ilaç kullanmıyor. Ama bir süredir 4-5 gün kaka yapmayıp sonra birden beline kadar yapıyor. Kaka yapmadığı günler herhangi bir sıkıntısı yok. Gazını sürekli alttan ve üstten çıkartabiliyor. Kaka yapınca da katı falan değil cıvık yapıyor.
Doktor kabız değil, kabız olması için sert dışkalama olması lazım dedi. Mama ile beslenen bebeklerde daha sık görülür ama anne sütü ile beslenen bebeklerde de uzun süreli kaka yapmama görülebilir dedi. Olağan bir durum belki ama yine de huzursuz oldum. Anne sütü ile beslenip benzer durumu yaşayan var mı aranızda?
kemık gelişimınden obez olanı hiç duymadımKızlar kayınvalidemler d vitamini kullanma diyolar sinir ediyolar beni çocugun kemiklerini fazla geliştirip obez yapıyomuş dogrumu bu beni aydınlatırmısınız lütfenn
I ikizcan2016 slm cnm bebislerin sen iyi olmana sevindim bende yazilanlari okuyorum geneldeesin yasak koymustu ama ben merak ediyorum bebislerini birde bevek arabasi ne aldin:)
Kızlar pipili demişken :)
Benim doktor ameliyat sırasında senin ikinci bebiş de erkek gibi görünüyor ddi
Nerden anladınız diye sorunca da meslek sırrı ddi :)
Kendince bi tez üretmiş ama tutuyor mu bilmiyorum
Eğer günün birinde ikinciyi düşünecek olursam hep kafama takılacak :))
Neye göre tahmin etmiş olabilir bi kaç seçenek geliyor aklıma ama inanmak istemiyorum :))
Emrah Topbaş var canim, Yaşam a gecti simdi. Tip ya da ihtisastaydi önce emin degilim.Esra sünneti nerede yaptırmayı düşünüyosun canım tavsiye edecegin iyi bi doktor varmı
Emrah Topbaş var canim, Yaşam a gecti simdi. Tip ya da ihtisastaydi önce emin degilim.
Giden herkes cok memnun. Arkadaslarim hep ona yaptirdi cocuklarinin sunnetini. Biz de ona yaptiracagiz.
Bu arada ailene kulagini tika. D vitamini eksikligi kotu bir sey bizzat yasadim kendimden biliyorum.hastaliktan gozumu acamiyordum , 15 günlük takviye toparlanmama yetti.oncesindeki 6 ay araliksiz hastaydim. Gunesle takviye edemiyorsan ki kisin mumkun degil, mutlaka ilaci kullanacaksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?