Emrah Topbaş var canim, Yaşam a gecti simdi. Tip ya da ihtisastaydi önce emin degilim.
Giden herkes cok memnun. Arkadaslarim hep ona yaptirdi cocuklarinin sunnetini. Biz de ona yaptiracagiz.
Bu arada ailene kulagini tika. D vitamini eksikligi kotu bir sey bizzat yasadim kendimden biliyorum.hastaliktan gozumu acamiyordum , 15 günlük takviye toparlanmama yetti.oncesindeki 6 ay araliksiz hastaydim. Gunesle takviye edemiyorsan ki kisin mumkun degil, mutlaka ilaci kullanacaksin.
Huzursuzluğu yok çok şükür ama yine de ana yüreği işte kaka yapmadığı günler endişeleniyorum. Çocukta kafaya takacak birşey bulamayınca kakasına taktım sanırım:))derincim biz mama takviyeli devam edıyoruz
onun için size göre kaka olayı daha sıkıntılı olabılıyo
rengı farklı yapısı farklı olabılıyo
ılk 10 gun her ogun sonrasıydı sonra gunde 1 e
3. haftadan sonra 3-4 gunde 1 e dustu kaka
sonra yıne gunde 5-6 ya cıkmıstı kı
bi suredır yıne 3-4 gunde bıre dustu
bende 3 ayrı hatta amerıkadakı dr sayarsam 4 ayrı dr un kafasını yedım
evet mamayla beslenenlerde daha cok gorulen bı durum fakat hep söyledikleri gunde 5-6 da 6 gunde 1 olmasıda normal
onlar ıcın anormal olan katı olması
probiotik damla dr a sorabilirsin yada sen daha fazla tuketebılırsın
ama soyledıklerı sındırım sıstemlerı tam gelişmedıgınden içerdeki kakayı dışarı itemiyorlar
kulak cubugu ıle saf z yagı da uyguluyorum ben dr un tavsıyesıyle
Kızlar kayınvalidemler d vitamini kullanma diyolar sinir ediyolar beni çocugun kemiklerini fazla geliştirip obez yapıyomuş dogrumu bu beni aydınlatırmısınız lütfenn
Hamileyken burda konuşurken doğaya zarar vermemek adına hazır bez kullanmayacağını söylemiştin fakat görüyorum ki kulanıyorsun size demiştim bebek doğunca planlandığı gibi olmuyor diye :) o kadar ayrıntıyı düşünecek kadar zaman olmuyor bebiş ağlarken pratik olan neyse onu yapmak zorunda kalıyoruz maalesef :)En son 39 günlükken tartıldık. 5.580 gramdı. Ondan bi'kaç gün öncesinden beri de 3 numara kullanıyoruz. Yalnız bizim bebenin bez hassasiyeti var, 3 farklı bezi dönüşümlü olarak kullanıyorum direnç kazanması için. Prima Premium Care'in 2 numarası, Prima Aktif Bebek bezinin 3 numarasına eşit büyüklükte neredeyse. Huggies Oğlum İçin 3 numara da, her iki bezin 3. numarasından büyük. Bezin yapısı da önemli yani bi' nevii. Çoklu alacaksan da Prima Aktif Bebek kullanıyorsan 3+ (midi plus) bedenini tavsiye ederim. 5-10 kg aralığına hitap ettiği için 3'ten daha uzun ömürlü oluyor.
Canim kusura bakma ama bazen senin Troll olduğunu düşünüyorumİyi akşamlar hanımlar benim oğlum 45 günlük ve bugün tartildi 6 kilo sadece anne sütü veriyorum .. sizce hızlı mı kilo alıyor 15 günde 1 kilo almış. . Emzirmek için saat tutmuyorum çünkü bazen az emiyo erken acıkıyo bazen çok emiyo geç acıkıyor.. huysuz bi bebek değil sadece aç olunca agliyo günde 15 saat uyuyo ..
Canim haftalik takibi saglik ocaginda yaptiriyorum. Bu hafta zaten birkac gun sonra asisi var deyip goturmedim evde tarttim. Haftalik kilo alimi düşerek devam ediyordu evde tartinca daha da düşük cikti ona sıkıldı canim. Memeyle kavga etmekten ememeyecek bu gidisle.Bebeklerimiz büyüyor ve artık memeyi daha kısa sürede boşaltabiliyorlar. Eskisinden daha çok süt çekip içtikleri için de acıkma süreleri uzadı. 3 kiloluk bi bebeğin emme sıklığı ile 5-6 kiloluk bebeğin emme sıklığı bir değil sonuçta. Umarım Barış'taki durumda budur. Ev tartısına bakma sen canım, doktor kontrolü en iyisi. Haftalık kilo takibi yapacaksan da sağlık ocağında falan yaptır ev tartısına takılma.
250 gibi bir sey hatirliyorum.Ücreti ne kadar canım biliyomusun
Ne alaka ya nasil varmışlar böyle bir kaniya?İki gün önce eşimde hastaydı tıpa gitti oradaki doktor vitamin eksikligi var demiş devit3 vermiş bende bakın eksikligi hasta yapıyo dedim onu etkilemez artık bebekler için zararlı kemiklerini fazla geliştiriyo diyolar bütün ailesi bir olmuş öyle diyo kafayı yedirttiler bana çok bilgililer sagolsunlar hepsi
Yok artık bu neyin isyanı?Canim kusura bakma ama bazen senin Troll olduğunu düşünüyorumne güzel kilo almış mis gibi uyuyan bir bebeğin var kaçtır bunları yazıp duruyorsun. Allah nazarlardan saklasin bebeğini de niye bu kadar milletin gözüne sokuyorsun, tombis uykucu bebeğinin tadını cikar, herkese nasip olmaz.
:)))mesajin basini okuyunca "anamm nasil yani, nasil 2.bebis!!!" diye bi şok gecirdim :))
fizik kurallarina aykiri, biyolojiye aykiri bi kere :)))
gezmeye ciktik tabi canim, ama avm, gunese cikamadik daha.. eymire fln gideriz biraz daha isinsin da :)
siz geziyor musunuz? nerelerde geziyorsunuz?
antepe ne zaman doneceksin?
Sadece tırnaklarını kesince yine de suratını yolmayı başarabiliyor benim kızda :) Yaklaşık bir haftadır kestikten sonra bir de törpülüyorum iyice, şimdi biraz daha iyi. Bazen uyuduğunda eldiveni yoksa suratını acıtıp uyandırıyor kendini. Uyurken takıyorum mecbur ama uyanıkken artık eldiven kullanmıyoruz. Sadece kesmek yetmiyor törpülemek de gerekiyor.Kızlar bebeklerinizin tırnaklarını kesiyor musunuz? eldivenleri çıkarttınız mı artık ?
Eldiven kullanmak istemiyorum gün içinde sürekli olarak takmıyorum ama hala kullanıyoruz yoksa tırnaklarını yüzüne denk getirebiliyor :/
Tam bu msjımdan sonra yüzünü çizdi yaSadece tırnaklarını kesince yine de suratını yolmayı başarabiliyor benim kızda :) Yaklaşık bir haftadır kestikten sonra bir de törpülüyorum iyice, şimdi biraz daha iyi. Bazen uyuduğunda eldiveni yoksa suratını acıtıp uyandırıyor kendini. Uyurken takıyorum mecbur ama uyanıkken artık eldiven kullanmıyoruz. Sadece kesmek yetmiyor törpülemek de gerekiyor.
1.hafta sonrasindan beri eldivenimiz yok tirnaklarini kesiyorum henuz yuzune kendine bir zarar vermedi olurda verirse daha duzgun keserim diye dusunuyorum ellerinin serbest olmasi gelisimi icin daha iyi diye biliyorum benimki bugun 60 gunluk oldu yanina koydugum oyuncagi gayr ihtiyari tutup atiyor ittiriyor battaniyesini cekistiriyor emerken elimi tutuyor cekistiriyor falan eldivenle bunlari yapamaz hemde ben gordukce darlaniyorum eldiveni ellerinde :)Kızlar bebeklerinizin tırnaklarını kesiyor musunuz? eldivenleri çıkarttınız mı artık ?
Eldiven kullanmak istemiyorum gün içinde sürekli olarak takmıyorum ama hala kullanıyoruz yoksa tırnaklarını yüzüne denk getirebiliyor :/
Evet canım ben de hiç sevmiyorum eldiven1.hafta sonrasindan beri eldivenimiz yok tirnaklarini kesiyorum henuz yuzune kendine bir zarar vermedi olurda verirse daha duzgun keserim diye dusunuyorum ellerinin serbest olmasi gelisimi icin daha iyi diye biliyorum benimki bugun 60 gunluk oldu yanina koydugum oyuncagi gayr ihtiyari tutup atiyor ittiriyor battaniyesini cekistiriyor emerken elimi tutuyor cekistiriyor falan eldivenle bunlari yapamaz hemde ben gordukce darlaniyorum eldiveni ellerinde :)
Kundakta yapmiyorum battaniye diye kundaklar varya pazen onu atiyorum zaten koltuk altina kadar ev cok sicak cunku. Hatta 2 kez uyaniyor gece birinde sirt ustu yan yatiriyorum digerinde yuzustu. En rahat uykuyu yuzustu uyuyor eli kolu ile kendini sicratmadigi icin kundaktansa bunu tercih ettim kusma konusuna icimde daha rahat oluyor.Evet canım ben de hiç sevmiyorum eldiven
Özellikle emzirirken dokunup hissetmesi açısından ellerinin serbest olması gerekiyor
Benimki de battaniyesini çekip yüzüne götürüyor ya gece uykularında kundak yapıyorum o yüzden
Ben de törpü yapayım belki öylece kurtarırız :)
Babası uyurken kesiyor tırnaklarını. İki gün gidiyor sonra o minik tırnaklar uzuyor ve acıtıyor. Eldiven tutmuyordu aman dünyayı öğreniyor diye takmayım demiştim. Yüzünü çizdi ağladı içim gittiKızlar bebeklerinizin tırnaklarını kesiyor musunuz? eldivenleri çıkarttınız mı artık ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?