2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

İki gün önce eşimde hastaydı tıpa gitti oradaki doktor vitamin eksikligi var demiş devit3 vermiş bende bakın eksikligi hasta yapıyo dedim onu etkilemez artık bebekler için zararlı kemiklerini fazla geliştiriyo diyolar bütün ailesi bir olmuş öyle diyo kafayı yedirttiler bana çok bilgililer sagolsunlar hepsi

Huzursuzluğu yok çok şükür ama yine de ana yüreği işte kaka yapmadığı günler endişeleniyorum. Çocukta kafaya takacak birşey bulamayınca kakasına taktım sanırım:))
Probiyotik damlaları biliyorum cnm ama mümkün mertebe ilaç kullanmak istemiyorum, içerikleri malum.. Tez zamanda gelişsin artık şu sindirim sistemleri :)

Kızlar kayınvalidemler d vitamini kullanma diyolar sinir ediyolar beni çocugun kemiklerini fazla geliştirip obez yapıyomuş dogrumu bu beni aydınlatırmısınız lütfenn

Kemik gelisimine katki sagladigi dogrudur. Zira D vit. eksik oldugu surece kalsiyum emilimi yetersiz olur. Fakat kemik gelisimi ile obezlik arasinda herhangi bir baglanti yok. Obezlik ozellikle yaga donusen fazla karbonhidrat alimi ile gerceklesir.

Hamileyken burda konuşurken doğaya zarar vermemek adına hazır bez kullanmayacağını söylemiştin fakat görüyorum ki kulanıyorsun size demiştim bebek doğunca planlandığı gibi olmuyor diye :) o kadar ayrıntıyı düşünecek kadar zaman olmuyor bebiş ağlarken pratik olan neyse onu yapmak zorunda kalıyoruz maalesef :)

Canim kusura bakma ama bazen senin Troll olduğunu düşünüyorum ne güzel kilo almış mis gibi uyuyan bir bebeğin var kaçtır bunları yazıp duruyorsun. Allah nazarlardan saklasin bebeğini de niye bu kadar milletin gözüne sokuyorsun, tombis uykucu bebeğinin tadını cikar, herkese nasip olmaz.

I ikizcan2016 canim bende alacam golden goat fakat baktim 1 numara 2 farkli ambalaj var hangisini almam gerekiyor. Oglum 41 günlük. Hatta mumkunse bana görselini gönderir misin

Canim haftalik takibi saglik ocaginda yaptiriyorum. Bu hafta zaten birkac gun sonra asisi var deyip goturmedim evde tarttim. Haftalik kilo alimi düşerek devam ediyordu evde tartinca daha da düşük cikti ona sıkıldı canim. Memeyle kavga etmekten ememeyecek bu gidisle.

Ne alaka ya nasil varmışlar böyle bir kaniya?
Sen en iyisi esini de al birlikte cocuk doktoruna gidin. Ona soyleyin anlatsin eminim ikna olur.
Ya da d vitamini eksikligiyle ilgili bir doküman cikar netten hepsinin eline ver.
Fazlaligi bobreklerle ilgili hasara sebep oluyor, obezligi falan nerden çıkarmışlar.
Bugun her turlu hastaligin altindan d vitamini eksikligi cikiyor televizyondan da mi duymuyorlar hic?

Yok artık bu neyin isyanı?
Arkadaş troll mü değil mi bilmem ama yazdıkları imkansız şeyler değil. Milletin gözüne sokup durma da ne demek. Ne yani herkes gelip bebeklerinden dert mi yanmalı? Şöyle uyumuyor, böyle kusuyor, kolik falan mı desin? Hiç mi güzel birşey duymayalım? Bir başkasının sakin ve sağlıklı bebeğini duymaya bu kadar mı tahammülümüz yok?
Belki biri ne yapıyorsun da sütün doyurucu diyecek. Bir başkası uyku eğitimini nasıl verdin diyecek. Bir faydası dokunacak belki birilerine.
Aman şunu yazmıyım hava atıyorum sanmasınlar, bunu yazmıyım öyle olmayanlar üzülmesin diye düşünüp sürekli kasılarak mı yazsınlar. Sen değil miydin daha geçen gün geceleri bebeğim 3 saatte bir uyanır beslenir geri uyur diyen. Kimsenin bu mesajından rahatsızlık duyduğunu hatırlamıyorum..

Arkadaslar Rota virüsü aşısını kimse yaptirmiyor 2.ay herhalde dogru mu anladim?
Ben de 3.ay yaptirmaya karar verdim. Iki doz olani dusunuyorum ama 1 ay var daha o zamanla bakariz artik.

:)))
Evet biz de avm gezdik henüz dışarda açık havada gezemedik biraz daha ısınsın diye beklemedeyiz
Ücretsiz izne ayrılıp uzun bi süre dönmeyecegim sanırım burası çok rahat :))

Kızlar bebeklerinizin tırnaklarını kesiyor musunuz? eldivenleri çıkarttınız mı artık ?
Eldiven kullanmak istemiyorum gün içinde sürekli olarak takmıyorum ama hala kullanıyoruz yoksa tırnaklarını yüzüne denk getirebiliyor :/

Sadece tırnaklarını kesince yine de suratını yolmayı başarabiliyor benim kızda :) Yaklaşık bir haftadır kestikten sonra bir de törpülüyorum iyice, şimdi biraz daha iyi. Bazen uyuduğunda eldiveni yoksa suratını acıtıp uyandırıyor kendini. Uyurken takıyorum mecbur ama uyanıkken artık eldiven kullanmıyoruz. Sadece kesmek yetmiyor törpülemek de gerekiyor.

Tam bu msjımdan sonra yüzünü çizdi ya
Kucakta uyumaya bayılıyor
yatağına koyayım ddim eliyle yüzünü çizip uyanıp ağladı şimdi gene kucakta uyumaya devam :)
Ben de törpüleyeyim canım sağol bi de öyle deneyelim

1.hafta sonrasindan beri eldivenimiz yok tirnaklarini kesiyorum henuz yuzune kendine bir zarar vermedi olurda verirse daha duzgun keserim diye dusunuyorum ellerinin serbest olmasi gelisimi icin daha iyi diye biliyorum benimki bugun 60 gunluk oldu yanina koydugum oyuncagi gayr ihtiyari tutup atiyor ittiriyor battaniyesini cekistiriyor emerken elimi tutuyor cekistiriyor falan eldivenle bunlari yapamaz hemde ben gordukce darlaniyorum eldiveni ellerinde :)

Evet canım ben de hiç sevmiyorum eldiven
Özellikle emzirirken dokunup hissetmesi açısından ellerinin serbest olması gerekiyor
Benimki de battaniyesini çekip yüzüne götürüyor ya gece uykularında kundak yapıyorum o yüzden
Ben de törpü yapayım belki öylece kurtarırız :)

Kundakta yapmiyorum battaniye diye kundaklar varya pazen onu atiyorum zaten koltuk altina kadar ev cok sicak cunku. Hatta 2 kez uyaniyor gece birinde sirt ustu yan yatiriyorum digerinde yuzustu. En rahat uykuyu yuzustu uyuyor eli kolu ile kendini sicratmadigi icin kundaktansa bunu tercih ettim kusma konusuna icimde daha rahat oluyor.

Babası uyurken kesiyor tırnaklarını. İki gün gidiyor sonra o minik tırnaklar uzuyor ve acıtıyor. Eldiven tutmuyordu aman dünyayı öğreniyor diye takmayım demiştim. Yüzünü çizdi ağladı içim gitti çorap giydirmeye başladım ondan sonra çıkartamasın diye daha 38günlük tabi büyükleri bilemiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…