2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
ben ilk 1 ay taktım sonra çıkardım can'ım evet bazen yüzünü çizdiği oluyor ama tırnaklarını sık sık kesiyorum.eldiven takmanın bebeğin kendini tanıma üzerinde olumsuz etkilerini okumuştum bir yerde

Arkadaslar Rota virüsü aşısını kimse yaptirmiyor 2.ay herhalde dogru mu anladim?
Ben de 3.ay yaptirmaya karar verdim. Iki doz olani dusunuyorum ama 1 ay var daha o zamanla bakariz artik.
En güzeli 3.ay cnm, hiç aşı yok nasılsa. Ben ikinci ay kontrolüne gidince doktoruna bi sorucam, mümkünse ilk dozunu 3.ay yaptırmak istiyorum.

Evet ben bir kere yazdım o da bir arkadaşın sorusuna cevap olarak bir daha da dile getirmedim. Ayrıca bir bebeğin güzel gelisimine tahammül edemeyecek kadar hasta ruhlu değilim ki benim bebeğim de burda dillendirmesem de gayet tombik ve günde 18 saate yakın uyuyan bana çok şükür bi sıkıntı çıkarmayan bir bebek, söylemek istediğim sevgili Kostebekpasta ya daha önce durumun normal olduğuna dair bir sürü cevap verildi ve hala ayni mesajlar, burda kilo problemi yaşayan, bebeği emmeyen, gaz sancisindan haftalardir uyuyamayan annelere sürekli benim bebeğim çok uyuyor, cok kilo alıyor deyip sürekli aynı cevapları alıp tatmin olmamak bana doğru gelmiyor, allah bebegini nazardan saklasin demisim ayrica neye isyan edeyim. Allah hepimizin bebegine bol uyku ve sağlık versin. Ama biraz empati...

Canim ben 15 günlük olduğundan beri tırnaklarını kesiyorum, elleri çok usurse eldiven takiyorum, hatta cesaret edebilmek biraz da torpuleyecegim ama daha çok minik tırnakları zarar vermekten korkuyorum.

Benim bebiş eğer ellerini sarmazsam çok uyumuyor hemen eller kollar hareketlenip kendini uyandırıyor gündüzleri gene de yapmıyorum ama gece güzelce uyusun diye sarıyorum yarım kundak gibi
Yüz üstü yatırmaya çok rahat ediyorlar diye çok duydum canım ama öyle yatırmadım hiç Aslında uyanıkken benimki de çok seviyor yüzüstü durmayı bi denesem mi :)
Dün bi arkadaşla konuştum Bebeği bizimkiler kadarken akşam 8 de yatıp gece 4 e kadar uyanmazmış hayret ettim hem de anne sütü alarak
Benimki bu aralar daha da sıklaştırdı uykularım çok fazla bölünüyor

Evet yüzü çizilince o azıcık ağlıyor ama ben tüm gün içim içimi yiyor neden dikkat etmedim ki diye :)

Ben de hiç sevmiyorum eldiven ama yüzünü çizince de üzülüyorum
Çize çize tanısın bakalım kendini :))

Eldiveni 40i ciktiktan beridir takmıyorum ve evet yüzünü çiziyor:)
Sapkayi ise sadece 15 gun falan taktim.
Daral geliyor bana oyle :)
Ben şapka takmaya bayılıyorum ama o da çok sağlıklı degil diye takmıyorum
Zaten anneannesi kıyamıyor oğluma
Kendi göz zevkin için giydirme şunları diye :)))
Yatarken de çoraplarını çıkarıyorum

Arkadaslar Rota virüsü aşısını kimse yaptirmiyor 2.ay herhalde dogru mu anladim?
Ben de 3.ay yaptirmaya karar verdim. Iki doz olani dusunuyorum ama 1 ay var daha o zamanla bakariz artik.

Aile hekimimize sorduk 3.ay mı yaptırsak diye, o da salgın var geciktirmeyelim bu ay yapılsın dedi. Öyle olunca yaptırdık biz de.

Canim ben 15 günlük olduğundan beri tırnaklarını kesiyorum, elleri çok usurse eldiven takiyorum, hatta cesaret edebilmek biraz da torpuleyecegim ama daha çok minik tırnakları zarar vermekten korkuyorum.
Ben deneyeceğim törpüyü benimki çok kıpırdak zaten tırnaklarını kesmek çok zor :))
uyurken de uyanacak diye korkuyorum hep

Ben de hiç sevmiyorum eldiven ama yüzünü çizince de üzülüyorum
Çize çize tanısın bakalım kendini :))
can'ım ya çizse bile ertesi gün hemen iyileşiyor bide tırnaklarını düzgün kesersen yani sivri yeri kalmayacak şekilde o zaman çizse bile derin veya büyük olmuyor.benim oğlum çok defa çizdi ama sedefe birinde ağladı.ya bide ben eldiven takmayı sevmiyorum aslında şapka takmayı da sevmiyorum da kafasını üşütmesin diye geceleri mecbur takıyorum

Doğduğunda ilk 3 günden sonra hiç eldiven takmadım çünkü kendisi çıkarıp atıyor çorap takınca çıkaramıyor ama o da terletiyor ev çok sıcak bu yüzden evdeyken hiç takmadım yani ne eldiven ne de şapka dışarı çıktığımızda şapkasını ve ellerine çoraplarını takıyorum tabiki :)

Dün burda birçok arkadaşımız bebeklerinin kilolarından, aylık gelişimlerinden falan bahsetti bir tek Köstebekpasta değil ki..
Bak ne güzel empati yapsın diyorsun. O da belli ki bir başka bebeğin kilo alışına bakarak kendi bebeğininki çok gelmiş ve anne hassasiyeti ile sağlıksız bir durum mu var diye soruyor. Çok uyuyor olması kötü birşeyin habercisi olabilir mi diye merak ediyor. Ben şahsen mesajını okuyunca trollük mü yapıyor, acaba psikolojik tatmin peşinde mi diye hiç düşünmedim. Hiç kimsenin bebekler ve annelik üzerinden duygu istismarı yapabileceği benim aklımın aldığı birşey değil doğrusu..
Yanlış anlaşılmasın amacım kimsenin avukatlığını falan yapmak değil. Ama mesaj yazarken de ip üstünde yürür gibi bir hassasiyetle yazmak abartı geliyor bana. Şu arkadaşımın bebeği uyumuyormuş uyku saatlerini konuşmayalım, bu arkadaşımın bebeği emmiyormuş anne sütü kilo alımından bahsetmeyelim diye düşünürsek hiçbir şey yazamaz hale geliriz. İyi niyetini ve arkadaşlarımızı düşünmendeki hassasiyeti çok çok iyi anladım, bi noktaya kadar kesinlikle sana hak da veriyorum. Ama umarım sen de benim demek istediğimi anlamışsındır. Bebeğinin sağlıklı durumuna da senin adına çok sevindim. İnş kısa zamanda hepimizin bebeklerinin güzel gelişimlerinden daha sık bahsedeceğimiz zamanlar gelir.

4-5 günde bir tırnaklarını kesiyorum ama tabiki şimdiye kadar hiç çizmedi kendini şükür

Hafızan epey kuvvetliymiş canım ancak ben o bezleri bebek "yenidoğan" sınıfından çıkınca kullanacağımı da söylediğimi hatırlıyorum. Ayrıca o bezlerden de sipariş ettim. Geldiği zaman kullanırken sana feedback yaparım kullanımı hakkında. Maaşallah çünkü başkalarının bez seçimini irdeleyecek kadar uzun zamanın var. Belki hoşuna gider sen de kullanırsın ha? :)

Sana katiliyorum. Hayir bi de tabiki herkesin bebegi sorunlu olmak zorunda degil, kimsenin bebegi aglamasin, gazli, kusmuklu olmasin tabiki de, kimsenin aksini temmenni edecegini dusunmuyorum.

Bebegimim maalesef cok kusup aglamasi benim bu isi kotaramadigimi da gostermez! İster iyi niyetle olsun ister kotu niyetle birden fazla soylendiginde bazi seyler zorlanan annelere kendilerini sorgulatip kotu hissetmesine neden oluyor.

Umarim herkesin bebegi en kisa surede duzene girer.

Kullanımı hakkında bilgim var canım sağol isteyen kullanır zaten benim öyle bir talebim yok senin bez seçimini irdelemek için demedim ayrıca doğum yaptığımdan beri ilk kez dün girdim buraya uzun bir aradan sonra ve senin bez kullanımıyla ilgili mesajını görünce aklıma geldi birden bunda hatırlanmayacak bişey yok hafızam normal yani süper zeka değilim burdaki herkes hatırlıyordur zaten bezle alakalı söylediklerini

Evet, kimyasal bezlerle, hatta Prima'nın hangi türünün daha az pişik yaptığı, nerede indirimde olduğu hakkında da yazmıştım. Onları kimse hatırlamaz elbette. Nedense ah nedense. :) Sanki burada bezlerle ilgili "hazır bez kullanan şöyledir, hazır bezler şöyle pis, " demişim gibi "gördün mü bak, düşündüğün gibi olmuyormuş" muhabbeti yapılması çok saçma, kusura bakma. Hala önceliğim yıkanabilir bez. Ben kimsenin bez tercihini hatırlamıyorum şahsen. Parası, zamanı, bütçesi neyse isteyen istediğini kullansın. Şu şunu demiş, bunu yapmışa harcayacak zamanım yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…