2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kız olduğu belli olsun diye süslü şapkalar , bandanalar takıyorum. Etek her zaman giydirmiyorum malum soğuk
Bende 1 yasına kadar bıldıgın kelmişim
Sonra okulda orman kafa dıye dalga gecıyolardı okadar sacım vardı
Hemde düz ve ınce tellı olmasına rağmen tek toka yetmezdi
Sonra tıroıd mahvettı :/
Yanı keltoşlar Sırma oluyo

Bugun alelacele wc ye gırıyım dıye kılodumla tuvalete oturmuşum
Neyseki erken farkettim
Bi de vıdeo cekıcem

Evet meme reddi yasiyorsunuz. Net su pozisyon diyebilecegimiz bir pozisyon yok aslinda deneyeceksin. Ben sahsen kucagimda hoplata ziplata emzirmeye basliyordum sakinlesince oturuyordum. Bu sekilde olmazsa onu duz zemine yatirip uzerine dogru abanarak emziriyordum. Evet agliyor evet bir sure ac kaliyor ama azimli olursan ustesinden gelirsin. Birde yandan canta gibi emzirmeyide deneyebilirsin.

Kollarimda derman kalmadi ne zaman bitecekse bu olay.
Oturdugum anda iiiihhhh diye bir ses cikariyor bizimki. Eger uyuyacaksa sakinlesiyor ama uykusu da cok az eskiye göre zaten.

Kollarimda derman kalmadi ne zaman bitecekse bu olay.
Oturdugum anda iiiihhhh diye bir ses cikariyor bizimki. Eger uyuyacaksa sakinlesiyor ama uykusu da cok az eskiye göre zaten.
Seninki bizden buyuk dikkatini ceken bir kolye oyuncak tarzi birsey kendi boynuna sıkıştırarak emzirmeyi denedin mi ?

kimya87 mrs_aysel matmazel_matmazel
ben de aynı şeyi yaşadım. Kutunun üstündeki no dan aradım müşt hizmtlerini.
Evet, sarı bantlılar yeni model ve mavi tabaka yok.
Sahte olması mümkün değil. Çok sıkı denetliyoruz, korkmadan kullanın, dedi kız.

Seninki bizden buyuk dikkatini ceken bir kolye oyuncak tarzi birsey kendi boynuna sıkıştırarak emzirmeyi denedin mi ?
Esim elinde kolye salliyor simdi bunlar ne diye. ' emzirme aparatlarim ' dedim. Bir avuc kolye var boynuma takip salliyorum, agzima cingirak alip salliyorum. Renkli ne bulursam araya sokmaya calisiyorum ama cani isterse ilgileniyor sadece. Bazen hic dönüp de bakmiyor bile. Illa saga sola uzatacak kafayi.
Inanir misin dun kosarak emzirdim yürüyerek gezmeyi bile kabul etmedi :))))
Bu arada Baris eline bir sey almiyor, ellerini kullanmiyor hala. Sadece biraz inceliyor ve cilgin gibi kemiriyor. Bir de emerken xok hirslaniyor yakama pacama saldirirken sanirim tesadufen yakami tutuyor.
Dis kasiyicilardan falan bahsedilmis, eliyle tutup agzina goturuyor mu sizin bebekler?

Istemsizce guldum kostum demene Allah yardimcin olsun. Miray ctesi gununden beri şükür eline aliyor oyuncaklarini ve direkt agzina sokuyor emerken benimde yakama yapisiyor cekistiriyor. Hatta dun aksm emerken babasi yanimizdaydi memeyi birakip eliyle babasinin yzuunu oksadi sakallarini cekistirdi tekrar memeye dondu 2 cupcupladi yine donup elini uzatip babasinin yüzünü sevdi ben şok bana yapmadi henuz bunu ve bilincli yapti zilli..
Gunduz uykulari nasil uyuyorsa uyur uyumaz emzirmeyi denedinmi diyecegim ama denemissindir muhakkak.

evet, güzel bi soru. Eliyle tutup ağzına götürüyor mu ? benimki de üç buçuk aylık zar zor elini tutturdum,fakat ellerini bilinçli kullanamıyor. Dolayısıyla ağzına götürmesi şu an mümkün değil ama çok da kaşındığı belli.. Yazık...

Butun emegi anne verirken sefkati babaya gostermeleri de cok hoş degil mi :))
Masallah ne guzel demek ogrendi ellerini. Bizde daha yok bakalim.
Kizimi hatirliyorum, dr parmak takibi yapiyor mu diye kalemi gözünün onunde gezdirirken kalemi yakalamisti bu aylarda. Gercekten her bebek farkli . Baris da ogrensin de dislik alayim ben de.
Uyku arasinda yatarak emziriyorum yanina. Kendi yatagina koymuyorum artik, emzirip bırakırken uyaniyor. Bizim yataga yatirip yanina uzaniyorum uykuluyken, orda da oylece bırakıyorum. Yatarak emme isini cok zor becerdim ama ise yariyor guzel teknik:)

Benim oglan da grubun buyuklerinden ama beklemedeyiz hala. Emerken elimi,yakami tutuyor ,hatta arayip buluyor gibi ama bilincli tutsa baska seyleri de tutardi herhalde. Henüz onlara tepki yok.
Doktora goturdum ben de bugun, eldiven takip damaklarina bakti dis icin. O kadar hosuna gitti ki yavrum mayisti resmen dr öyle yaparken. Hemen dis kasiyici almaliyim:)

Hah, little bloom'u yellow bloom satıyor işte. Onların insert'lü paketi yok bildiğim kadarıyla. İnsert ayrı alınıyor yani. Muhtemelen insert'ü var diye öyle almıştır görümcen. Ben kullanmadan önce 3-4 kere 60 derecede yıkamıştım bezleri. Dokuların sertleşip sıkılaşması için öyle tavsiye etmişlerdi. Hiç sızma taşma olmadı şimdiye kadar ki Cino öyle böyle hareketli değil. Totosu bi' saniye durmadığı halde tık yok daha yani. Müslin iç ped koyduğum da oluyor. Günde bi' kilo işiyor bi de istisnasız. Belki kız/erkek farklıdır bundan olabilir diye düşünüyorum çünkü ben de one size'ları hiç küçültmeden olduğu gibi kullanıyorum. Kız annelerinden çok şikayet var aksi gibi taşma konusunda. Gece için bi' şey diyemem, bu da gece ti yapıyor. Sabah açıyor vanayı. Bez diken anneler dışını poplin, arayı alez, bebeğe değecek yüzeyi de pazen ya da alezin havlu yüzeyi içe gelecek şekilde dikiyo. Sızma devam ederse çift bariyerli, bambu kömürü bezleri dene olmadı. Zaten bebe ti yapıyo. Ne kadar ıslak kalırsa o kadar iyi aslında ti için. Gündüz maksimum değişim süresi iki saat zaten yıkanan bezlerin. Paso işiyolar. Yanlış yaptığın bi' şey yok yani. Hatun sidikli.

Gaz facia bi' şey ya. 2 ay çektik biz de onu mavi'm. Doğal döngülerinin bi' parçası. Bi' çözümü de yok. Allah kolaylık versin. Umarım çarçabuk geçer, gider. Bebeciğin rahatlar tez zamanda.

Aynen ben de neko takibindeyim kac kilo bebegin 6ya yaklasti kızım daha rahat giyiyorum wrapte ben

Bugün o dışa çektiğimiz panel içe, çaprazlar dışa gelecek şekilde bağladım (fwcc) daha rahat takıldık. Yarın nihayet kanguru gelecek. Wrap'le hiç değilse evi silip süpürmek gibi kaba işler yapabiliyoruz beraber esnekliği o açıdan süper. Kanguru daha hantal kalır mı bi çekincem o. 7300\65 cm'di 3 ay takibinde ama halen aynıdır muhtemelen kg olarak. 2.5 ay civarından beri bi' duraklama evresinde. Senin bebe minnoştu daha yanılmıyosam bizimkilerden ay olarak. 3.5 aylık oldu sayılır bizim hergele neredeyse.

Aynen ya dün biz de aynısını yaşadık. Markete gittik 5 dakikada ortalığı birbirine kattı kucak için. Ya bi' de yaklaşınca beni al diye heyecanlanıp çırpınıyolar, gel de bırak içinde arabanın. :\
Gömülme olacağını sanmıyorum. Neko'nun bel kemeri Boba'dan daha geniş panel olarak. Yükü iyi absorbe eder. 62-63'lük bebeler de gömülmeden duruyo içinde ama mühim olan bacakların dizlerden kıvrılacak kadar uzamış olması. Gömülse bile kayışları çeker yukarı kaldırırsın bebeyi. Dizleri karşılıyosa sıkıntı olmaz bence, boyu maaşallah uzun Mete'nin. Dokuma daha iyi sarar bebeyi.

Her şeyin bir zamani varmis demek ki acele etmemek gerek.
Biraz once ablasinin uzattigi oyuncagi eline aldi Baris dikkatle inceliyor su an :)) 1 saat once daha ne zaman derken su an seyrediyorum yaptiklarini Sabirsiz61
Aynen oyle canim biz ne yaparsak yapalim onlarin hazir hissetmesi lazim. Buyuk olmasi kucuk olmasi bir anlam ifade etmiyor. Sevindim pasanin kesfine:)

merhaba canim, kizlari buyutuyorum napiym, zaman acayip hizli geciyor :)) bi atak bitiyor digeri basliyor..
ben gelince topik karisiyor girmedim bayadir :)))
sen nasilsin?
Canım sorma bizde durumlar feci gaz sancısı beni bitirdi resmen bugün yine krize girdik resmen. Zaman gerçekten hızlı, büyüyorlar hemencecik. Atak haftamız bizimde ne atakmış arkadaş bugün kafayı yiyecektim eşim geldi işi gücü bırakıp bindik arabaya ankara turu attık resmen.
Senin kızlarıda merak ediyorum kiloları filan nasıl? Saçlımı seninkilerde?

Canım nur İstanbulda biz Ankaradayız bizde güven hastanesine gidiyoruz cerrahı var mı iyi mi bılmıyorum da vardır büyük ihtimal çocuk doktorumuz dan memnunuz biz. Ama hastanenin ücreti yüksek baya bilgin olsun.

O kadar kollamama ragmen bugun 3.bez degisimi ve her bezde en az 4 5 sac var midede kalip birikmez degil mi atar hepsini :)
Bize doktorumuz saçı dökülüyor dediğimde kakasında bile görebilirsiniz endişelenmeyin birşey olmaz dedi.

Bak şimdi oldu teşekkürler detaylar için. Ben hamileyken almıştım dur bi daha inceleyeyim.
Evet yiyor hatun ve cidden iki dk koltuga yatirsam kaldiriyorum kafasinin oldugu yer sac evde hayvan istememe sebebim buydu dustugum duruma bak :))
Aynen bizimkide yattığı yer saç doluyor.

Tüh ya bende alayım diyordum umutluydum işe yarayacağından.

Hahaa hatun sidikliye koptum aslında çevremde gördüğüm bebeklere göre sidikli sayılmaz bizimki az bile işiyor. Yeğenim var Aralık doğumlu erkek gece çift bez koyarak denemiş annesi çok hafif sızmış önemli değil o kadarı dedi. Sordum iç bezi bilerek almamış denemek için dış bez almış sadece. Aldığımız bezleri bizde yıkadık 60 derecede. Bakalım yarın bi tekrar deneme yapayım artık geçeyim o bezleri en azından gündüzle başlayayım inşallah bende. İç bez az gelir bi ayar yapmam lazım diker miyim alırmıyım bakalım.

Kızlar merhaba ben mart annesiyim kızım 46 günlük yalnız hala göz teması kurmuyor gülüyor ama gözümün içine bakmıyor sizinkiler ne zaman temas kurmuştu? Dün biraz çabaladım sürekli sağa sola bakıyor baktığı yöne bakıyorum hemen başka yöne bakıyor endişelendim açıkçası...

Ben de almıştım 108li aynen sahte sandım hatta buraya da yazmıştım ama yeni üretimmiş yalnız o bezin emiciliği çok iyi olmasına rağmen benim kızımın hep poposunu kızarttı aktif bebeğe geçtim ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…