Merhaba, ekmeğin her türünün kalorisi aynıdır ama tam buğday ekmeği ya da çavdar ekmeği şekeri daha yavaş yavaş ve dengeli yükseltir yani beyaz ekmek yerine tam buğday ya da çavdar öneririm ama sonuçta o da yavaş da olsa şekeri yükseltir o yüzden miktarı önemli. Sadece ekmek değil her yiyeceğin miktarı önemli bulgur pilavı yoğurt meyve hepsi hem sağlıklıdır hem de miktarı doğru olmazsa zararlıdır. Ama bulantı için çavdar veya tam buğday ekmeği alabilirsiniz.Merhaba hayırlı olsun hoşgeldiniz:) İşn uzmanını bulunca bir soru sormak istedim. Gebelik şekeri durumunda yasak olan ekmeğin hertürü mü sadece beyaz ekmek mi? Şeker için ciddi önlem almayı düşünüyorum ama bulantılarım olduğu için sürekli ekmek yiyip midemi sakinleştiriyorum. Kraker beni kesmiyor o yüzden çavdar ekmeği falan yesem yine şekeri kötü etkiler mi? Bir de gebelik şeker tespiti için illa 5. Ayları beklemek şart mı daha önce tespit edilemiyor mu ? Çok soru sordum kusura bakmayın ama doktor randevuma 10 gün var telefon edincede sinirimi bozuyorlar. Ozamana kadar kendim araştırayım dedim.
Tetanozdan baska asi yapiliyor muydu ki? Insallah yokturAşılar için aradılar, özel de pahalı olur dediler.
valla bende oyle yasaklar olmasa kahve sigara birde göbek hic anlamayacağım
hayir tatlim cuma randevumuz belki gösterir ucundan bakalim. ama usg yi yorumlayan erkek dedi popis böyle havada oldugu icinKim? Ney? Nasıl? durumunda kaldım şu an.
Sizin cinsiyet belli oldu mu?
Off cok fazla yazilmis okuyamiyorum ya simdi geldim eve daha cok yorgunum
Bugun doktora gidecekler vardi, onemli bir sey varda alintilayip yazin da goreyim. Cinsiyet falan ogrenen oldu mu?
Not: usengec hamile
Ben ilkinde kayit yaptirmamistim sağlık ocagina. Bilmiyordum yani yapilmasi gerektigini.Benim bildiğim de sağlık ocağı yapmıyor şeker yüklemesini. Tetanoz asisina da var daha. Hakikaten sağlık ocakları bi' acaip. Onlar sağlık bakanlığından uyarı alıyorlar yapmazlarsa, ondan arıyorlar. Kağıt da gönderirler yakında.
Merhaba, ekmeğin her türünün kalorisi aynıdır ama tam buğday ekmeği ya da çavdar ekmeği şekeri daha yavaş yavaş ve dengeli yükseltir yani beyaz ekmek yerine tam buğday ya da çavdar öneririm ama sonuçta o da yavaş da olsa şekeri yükseltir o yüzden miktarı önemli. Sadece ekmek değil her yiyeceğin miktarı önemli bulgur pilavı yoğurt meyve hepsi hem sağlıklıdır hem de miktarı doğru olmazsa zararlıdır. Ama bulantı için çavdar veya tam buğday ekmeği alabilirsiniz.
Eğer ki diyabetten şüpheleniyorsanız ailede de varsa şimdiden de bir endokrinoloji uzmanına gidip tahlil yaptırabilirsiniz ama gebelik şekeri genelde 24. Haftada belli olur ama sizin önceden gelen bir diyabetiniz varsa şimdi de testlerde çıkar ve erken tedaviye başlamış olursanız hem bebek hem siz için iyi olur. Umarım anlaşılır yazabilmişimdir, iyi günler :)
Ayy cidden mi? Ben de cuma gidecegim cok hevesliydim. Ama bir arkadasima soylemis dr, yuzde 80 falan demis. Bakalim bana soyleyecek miEsra sen bana söylemiştin ya. Kemik yapısına bakarak yanılmıyorsam 10. haftada doktor sana cinsiyeti söylemişti. Ben de bundan feyz alarak sıkıştırdım doktoru yine. Bilsem de 13. haftaya kadar söylemeyeceğim dedi. Yani biz elimiz boş döndük.
hayir tatlim cuma randevumuz belki gösterir ucundan bakalim. ama usg yi yorumlayan erkek dedi popis böyle havada oldugu icinhayirlisi olsun erkek bebislerde cok seker olur ki
Çikolata ye, yee. Öyle git. Ay cinsiyetler gelsin artık yavaş yavaş. Biz geriden geliyoruz canım 1 hafta. Geç döllenme. 3 haftadan önce söylemeyecek benim pis sinsi şişko hobbit doktorum.
Ayy cidden mi? Ben de cuma gidecegim cok hevesliydim. Ama bir arkadasima soylemis dr, yuzde 80 falan demis. Bakalim bana soyleyecek mi
Arkadasim bir hafta onde benden.Senin haftan önde canım. Zaten aynı doktora gidiyorsun. Söyler o çılgın muhtemelen ama benim doktorumun tahmin ettiğine eminim, beni kıvrandırıyor.
Arkadaşın haftası kaç?
Başka bi doktora gitsene, ne inatçı doktormuş..
Ayy cidden mi? Ben de cuma gidecegim cok hevesliydim. Ama bir arkadasima soylemis dr, yuzde 80 falan demis. Bakalim bana soyleyecek mi
Arkadasim bir hafta onde benden.
9. Haftada gittim ben en son. Oncekinde 10. Haftada soylemistiniz cinsiyeti, ha 9 ha 10 belki bir yorumunuz vardıryine dedim.
Agzi burnu belli degil daha hemen pipi derdine dusmussun dedi
Azcik kafadan kirik benim dr
Beni tahliller pahalı tutar diye üniversiteye yönlendirmişti. Dinlemeyip başka bir özel kliniğe giderek ihanet ettim ona. Faturası ağır oldu.
Daha aldatmam doktorumu. Gidince kliniğimin gediklisi hoşgeldin diye karşılıyor.
Gittiğim doktor da doçentti ama kendi doktorum gibi samimi ve ilgili değildi. Zaten iki tane var burada özel. Başka alternatif yok. Söylerse de artık bu söylesin. Ne yapalım. Ben alırım intikamımı.
Can'ım ben hamilelikten önce sağlık sigortası yaptırdım. Bi aksilik çıkmazsa o yüzden Balgat koru diyorum. Evet masraflı ama ne yapalım ben devlette doğum yapıp memnun kalan pek görmedim ya :/Ben ilk öğrendiğimden beri araba ve beşik araştırıyorum ama çok kararsızım. Herkesin en çok söylediği şey hafif olsun. Bu travel olanlar hoş ama bilemedim ya. Milletin bebek arabasında gözüm kalıyor buda güzelmiş filan diye
Ben iki topiğide takip etmeye çalışıyorum ama bir iki gün bakmadım sayfalar nasıl ilerlemiş böyle..
Buradayım canım bebeğe birşeyler dikiyorum onlarla oyalanıyorum arada bakıyorum çok sayfa birikmiş maşallah ne konuşulmuş böyle.
Ben korunun Sincan şubesine gidiyorum şimdilik ama uzak baya bize başka yerlerde bakayım diyorum. Balgatta çok pahalı ya... Yenimahalle özel orta doğu hastanesi var bi orayada bakmak lazım birde güven var aklımda. Tahminim güvende pahalıdır. Arkadaşlarım devlette yaptı doğum memnunda kaldılar o parayı bebeğe harcarsın diyorlar oda aklımı karıştırıyor.
Benimki de 9. haftada pipi mi görmek istiyorsun diye gecistirmisti. Bu hafta tekrar ısrar edince inat etti. Sen konunun etrafından dolaş Esra. Direkt girme benim gibi. Gerçi bu çakallar yine anlıyor ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?