Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben iğne vuruluyorum sizede iğne yapıldı mı
Canım neden aptamile kesinlikle karşısın merak ettim?
anladım canım demek iş yerim de bilmiyor ki prosedürü ondan şimdiden git al dediler 32 hafta bitince mi gidicem canım
Sağol canım uzun uzun yazmışsın yani ben oğlum normal doğumla doğduğu halde ilk 3 gün sütüm gelmediği için mama verdik mecburen aptamil almıştık ve kabız oldu oğlum daha 15-20 günlükken 2 hafta üst üste hiç kaka yapmadı en son doktora götürdüm hazır mama verdiğin için kabız olmuş dedi kesinlikle hazır mama verme dedi ben de istemiyordum hazır mama vermek ama mecburiyetten vermiştim kan şekeri düşmesin diye ben de acaba tüm hazır mamalar aptamil gibi mi acaba diye merak ettiğimden sordum canımYeni içeriğini bilmiyorum ama aptamil nişasta ve tatlandırıcı içeriyordu bildiğim kadarıyla.
Sma ve benzeri üst kalitede mamalarda bu yok. Genelde %90 üzeri laktoz ve whey proteini yani sporcuların da kullandığı peyniraltı suyu tozu var.
Şöyle bir şey var mesela direkt süt pastorize edildiği zaman besin değerinin çoğunu kaybeder. Mayalanıp fermantasyona girdiği zaman aktif maya bakterisiyle o kaybolan besinler yeniden çoğalır. Peynir ve peyniraltı suyunda bu oran o yüzden çok daha fazladır ve diğer süt ürünü besinleri göre çok daha fazla protein ve kalsiyum demek ve de bağırsak sindirimi için çok daha fazla yararlı etkin mikroorganizma. Bu açıdan en yüksek oran Sma'da.
Ama dezavantajları da mevcut.derinn83 'ün bahsettiği gibi kalsiyum fazlalığı böbrek taşı/kumu yapar. Bu yetişkin insanda bile böyledir. Normalde salon sporcuları da kas oranını arttırmak için whey proteini kullanır ama bunun taş oluşumu etkisini baskılamak için bloker takviyeler alırlar fakat hem yenidoğan canlıda bi' sporcu gibi besin düzeni oluşturamayacağımız ve bu durumu baskılayamayacağımız için whey ne kadar yararlı olsa da bi' handikap. Bir diğer handikapta %100 laktoz olayı. Bebeklerin birçoğunda laktoz ve inek sütü intoleransı mevcut artık. O yüzden keçi sütüyle üretilmiş aynı içeriğe sahip formül sütler hem içeriğinde süt şekerinin daha az olması, hem de inek sütü alerjisinde en iyi alternatif gibi bebeğin sindirimi için. E aptamil ve bebelac türevlerinde de bu yok.
Bir marketin mama reyonunda mamaları eline alıp içerik kısımlarını karşılaştırmak bile yeterli bunun için. :)
Teşekkürler canım sanırım doktor da bilmiyor ben doktora dedim doğumdan iki ay önce izne ayrılcam rapor istedi iş yerim dedim doktor bana demedi mesela doğum izni için 32. Haftada rapor almam gerektiğiniEvet canim. 32 hafta dolunca. Tam tarihini doktorun verebilir. Bir danis istersen.
Sağol canım uzun uzun yazmışsın yani ben oğlum normal doğumla doğduğu halde ilk 3 gün sütüm gelmediği için mama verdik mecburen aptamil almıştık ve kabız oldu oğlum daha 15-20 günlükken 2 hafta üst üste hiç kaka yapmadı en son doktora götürdüm hazır mama verdiğin için kabız olmuş dedi kesinlikle hazır mama verme dedi ben de istemiyordum hazır mama vermek ama mecburiyetten vermiştim kan şekeri düşmesin diye ben de acaba tüm hazır mamalar aptamil gibi mi acaba diye merak ettiğimden sordum canım
Yazına sağlık canım :) Durum aynen anlattığın gibi maalesef. Kaş yapayım derken resmen göz çıkarmış sma..Yeni içeriğini bilmiyorum ama aptamil nişasta ve tatlandırıcı içeriyordu bildiğim kadarıyla.
Sma ve benzeri üst kalitede mamalarda bu yok. Genelde %90 üzeri laktoz ve whey proteini yani sporcuların da kullandığı peyniraltı suyu tozu var.
Şöyle bir şey var mesela direkt süt pastorize edildiği zaman besin değerinin çoğunu kaybeder. Mayalanıp fermantasyona girdiği zaman aktif maya bakterisiyle o kaybolan besinler yeniden çoğalır. Peynir ve peyniraltı suyunda bu oran o yüzden çok daha fazladır ve diğer süt ürünü besinleri göre çok daha fazla protein ve kalsiyum demek ve de bağırsak sindirimi için çok daha fazla yararlı etkin mikroorganizma. Bu açıdan en yüksek oran Sma'da.
Ama dezavantajları da mevcut.derinn83 'ün bahsettiği gibi kalsiyum fazlalığı böbrek taşı/kumu yapar. Bu yetişkin insanda bile böyledir. Normalde salon sporcuları da kas oranını arttırmak için whey proteini kullanır ama bunun taş oluşumu etkisini baskılamak için bloker takviyeler alırlar fakat hem yenidoğan canlıda bi' sporcu gibi besin düzeni oluşturamayacağımız ve bu durumu baskılayamayacağımız için whey ne kadar yararlı olsa da bi' handikap. Bir diğer handikapta %100 laktoz olayı. Bebeklerin birçoğunda laktoz ve inek sütü intoleransı mevcut artık. O yüzden keçi sütüyle üretilmiş aynı içeriğe sahip formül sütler hem içeriğinde süt şekerinin daha az olması, hem de inek sütü alerjisinde en iyi alternatif gibi bebeğin sindirimi için. E aptamil ve bebelac türevlerinde de bu yok.
Bir marketin mama reyonunda mamaları eline alıp içerik kısımlarını karşılaştırmak bile yeterli bunun için. :)
Günaydın canıımm :)Kızlar günaydın :)))
Canım neden aptamile kesinlikle karşısın merak ettim?
Günaydın canlarKızlar günaydın :)))
Yazına sağlık canım :) Durum aynen anlattığın gibi maalesef. Kaş yapayım derken resmen göz çıkarmış sma..
Bu arada hani anne sütünden sonra en faydalı süt eşşek-keçi-inek diye gidiyor ya, bu eşşek sütünden niye mama üretmiyorlar?
Yazına sağlık canım :) Durum aynen anlattığın gibi maalesef. Kaş yapayım derken resmen göz çıkarmış sma..
Bu arada hani anne sütünden sonra en faydalı süt eşşek-keçi-inek diye gidiyor ya, bu eşşek sütünden niye mama üretmiyorlar?
Anladım canım oğlum doğduktan sonra odaya çocuk doktoru geldi muayene etmek için ona sordum hangi mamayı vereyim diye o da farketmez deyince aptamil almıştım zaten sütüm geldikten sonra kutusuyla çöpe attım iğrençti gerçektenYok canım hepsinin içerikleri farklı. Dr'un görüşü ve bebeğin alerjen durumu daha önemli mama kullanımında. Yani dr'una herhangi bir mama markası sponsorluk etmiyorsa, bebeğin doğduktan sonra isteklerini dile getirip, bebeğin de sağlık durumuna göre mama önerisi isteyebilirsin.
Aptamil ve bebelac gibi mamalarda çocuk şeker tadını aldığı için maalesef pek dönüşü olmuyor. Hani anneler bütün mamaları denedim bi' bebelac/aptamil içti derken buna sebep olan durum bu.
Canım benimki de bir hafta öndeydi doktorum senin için hangi tarih uygunsa onu yazalım dedi ben 37ye kadar çalışıp Doğum iznimi sonra kullanmak istiyorum o yüzden erken olan sata göre olan tarihi yazdıracağım sen de sana hangisi daha uygunsa düşün bence ona göre tarih ayarlaması yapabiliyor doktorlar bilgisayara kayıt yaparken değiştiriyorTeşekkürler canım sanırım doktor da bilmiyor ben doktora dedim doğumdan iki ay önce izne ayrılcam rapor istedi iş yerim dedim doktor bana demedi mesela doğum izni için 32. Haftada rapor almam gerektiğini
Bir de şeyi merak ediyorum canım mesela şu an 28 haftalığım ya usg de 29 haftalık görünüyorum usg ye göre mi yoksa sata göre mi 32 hafta bitince gidecem?
Arkadaşlar, vücudun her yerinden farklı ateş değeri ölçülüyormuş. Kulaktan ölçen yeni Braun'um 37 ölçtü beni. Olamaz, dedim. 37 olsa belli olur, hasta gbi hissederim. Google a yazınca çıktı mevzu. Kulak, koltukaltından yarım derece yüksek. Yani aslında kulaktan 37=koktukaltı 36,5 oluyor. Normal yani. Unuttum şimdi, makattan da daha farklı.simdi benim yoomilerden kazandigim 20+20tl de mi mutfak icinmis?
mutfakla benim ne isim olur yaw? :)))
benimki de geldi, acmadim daha :)
37.1 azcik yuksek diil mi, 38e geldi mi dr gitmek gerekio, dikkat et bacim