• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bak iyi dedin onu, doğumdan sonra da çok lazım olacak bu ikiz bize :))

Bu arada Suavinex emzik kutum geldi çok şeker :KK36: ama maalesef tek emzik alıyor.
I ikizcan2016 canım emzikleri ayrı ayrı muhafaza edeceksen kesinlikle çok beğendim al derim ama sana çift lazımsa maalesef bu tekliymiş..
Eki Görüntüle 1901296
Eki Görüntüle 1901297

ben 2 tane siparis verdim zaten canim :)))
yoomilerle :)
yoomi satan kadin aradi dun,
"2tane siparisiniz var gorunuyor 3dk arayla, emin olamadik, yanlislikla mi aldiniz ayni biberondan 2adet, kart cekmedi mi sandiniz?" fln diyor..
dedim , sen hic son 3dk da kan ter icinde kupon kazanmak icin 2siparisi ust uste verdin mi..
yooook
bizi anlayamazsin var git isine dedim...
:))
cordeliac cordeliac 11e kadar diye gerilimi verince :)))

ben 2 tane siparis verdim zaten canim :)))
yoomilerle :)
yoomi satan kadin aradi dun,
"2tane siparisiniz var gorunuyor 3dk arayla, emin olamadik, yanlislikla mi aldiniz ayni biberondan 2adet, kart cekmedi mi sandiniz?" fln diyor..
dedim , sen hic son 3dk da kan ter icinde kupon kazanmak icin 2siparisi ust uste verdin mi..
yooook
bizi anlayamazsin var git isine dedim...
:))
cordeliac cordeliac 11e kadar diye gerilimi verince :)))
:KK70::KK70:
Kıyamaaaammm annemm alışveriş yaparken helak olucaz birgün. Yalnız iki tanenin fiyatı da çok fena Allah yardımcın olsun.. hani beni bekleyecektin sen ne ara emzik kutularını da sipariş ettin bu ne hızzz :)

Kuponlar aktifleşince ne alcaz onu da düşünelim bi ara :))

Yok artıkk mağaza satışı değil miymiş, hepsiburada nın kendi satışında mı oldu bu?? E onlarda bilmiyorsa bu işi hakikaten yazık yani.

Ben yesilsepetim.com dan aldım ama bunlardan da almam daha. Resmen şansa sağlam gelmiş, bir sonrakinde neler olur Allah bilir. Yeşilanneyi de görmüştüm sanırım birkaç TL cik daha ucuz diye bunlardan almıştım :KK70: bir dahaki alışverişte yesilanneyi deniyim bende, sağol canım.

Evet kuzum bunlar firmaya yolluyor, firma merkezinden bize yolluyor. Az önce mesaj attım Yeşilanne'ye, sizin tedarik sağladığınız firmalar yüzünden paketleme mağduru olduk arkadaşımla lütfen gerekli uyarıyı yapın marka itibarınız zedelenmesin deyü. Hattâ instagram'da dikkat ettim bazı şişelerin üzerini streçle vakumlamışlar gönderirken.
Şişli organik pazarında da tezgahları falan varmış muhtemelen marketlerde falan da vardır İstanbul'da sormak lazım.

Oy oyy oyyy yetişecek mi alışveriş işleri geç kalıyorsun sanki canım. Ama senin ikinci çocuğundu galiba değil mi? İlkinden kalanları kullacaksa sıkıntı değildir.

Bu gidişle beni de kartla beraber kapacaklar valla :)) kart dışında havale ile de ödeme yapılıyor sanırım ama kapıda ödeme var mı hiç bilmiyorum. Arkadaşlardan bilen varsa yanıtlar bizi.
Evet canım beşiği biberonu kıyafetleri filan var abisinden kalanlar onları yıkayıp kullanıcam zaten pek bi fark yok arada oğlum da 2015 ocak doğumlu yeni yani hemen hemen tüm eşyaları bence siz de fazla uçuyorsunuz alışverişte ben sizin aldıklarınızı düşününce bir çok şeyi gereksiz buluyorum tabi siz de tecrübesiz olduğunuz için bazı şeyleri bilemiyorsunuz gereklilik anlamında diyorum buda normal deneyimlenince daha iyi anlarsın canım dediklerimi alması iyi güzel hoşta sonrasını düşünmek lazım bir de borç batağı resmen :) abim ankarada botti bebek mağazasıda çalışıyor ve abimin de bebeği var 8 aylık ve inan kendisi diyor sattığımız bir çok ürün gereksiz %90 ı masraftan başka bişey değil firmaların anne babaların hevesini zaafını kullanmak için ticari amaçla üretilmiş malzemeler bir çoğu ama biz anne babaya çok büyük bir ihtiyaçmış gibi gösteriyoruz anlatıyoruz işimiz bu yapmak zorundayız diyor bir de daha bebiş doğduktan sonra farklı ihtiyaçlar çıkabiliyor canım çok açılmamak gerek bence ben ilk oğlumda da süt sağma makinası sterilizatör vb çokta gerekli olmayan ayrıntılı malzemeler almadım canım ihtiyacım da olmadı şükür ben emziğe de karşı olduğum için ne aldım ne kullandım oğlumda klasik annelerimizin büyüttüğü gibi büyüttüm biraz :)

:KK70::KK70:
Kıyamaaaammm annemm alışveriş yaparken helak olucaz birgün. Yalnız iki tanenin fiyatı da çok fena Allah yardımcın olsun.. hani beni bekleyecektin sen ne ara emzik kutularını da sipariş ettin bu ne hızzz :)

Kuponlar aktifleşince ne alcaz onu da düşünelim bi ara :))

Süt pompişi almadıysan onu al Derin. Ben mamajoo'nunkini alacağım ona bekletiyorum kuponu. Mamajoo'nunki hastane tipi gibi çekiyor demiş hep blogger anneler. Usb'yle bilgisayardan, powerbank'tan falan da şarj oluyor. Pillilerdeki pilin enerji üretim gücüne güvenmiyordum açıkçası. Şebeke gerilimi gibi olmaz yani dışarıdayken kullanınca. Masaj ve çekim ayarı özellikleri de fazla.
Dışarıda da mah değeri yüksek bi' powerbank'la iş görür epey bence.
Göğüs pedlerini de acaip önermişler mamajoo'nun.
Bi'de lansinoh'un mastit durumuna önlem için soğuk/sıcak jel kompresi var. Görünce acaip sevindim. Tam memeye uygun tasarlanmış. Ben bunlarla yiyeceğim kuponları. :)

I ikizcan2016 ben napayım o zamanki kampanya öyleydi annem. Dokuz ayda bir adrenalin yaşadın sayemde daha ne istiyon. :))

e9beafd2-67d5-454f-ab54-ebdcd6907eea.jpg
1a499853-33f8-4bca-890e-857249421352.jpg
Bence aşağıdaki tek zürafa olan :)

Süt pompişi almadıysan onu al Derin. Ben mamajoo'nunkini alacağım ona bekletiyorum kuponu. Mamajoo'nunki hastane tipi gibi çekiyor demiş hep blogger anneler. Usb'yle bilgisayardan, powerbank'tan falan da şarj oluyor. Pillilerdeki pilin enerji üretim gücüne güvenmiyordum açıkçası. Şebeke gerilimi gibi olmaz yani dışarıdayken kullanınca. Masaj ve çekim ayarı özellikleri de fazla.
Dışarıda da mah değeri yüksek bi' powerbank'la iş görür epey bence.
Göğüs pedlerini de acaip önermişler mamajoo'nun.
Bi'de lansinoh'un mastit durumuna önlem için soğuk/sıcak jel kompresi var. Görünce acaip sevindim. Tam memeye uygun tasarlanmış. Ben bunlarla yiyeceğim kuponları. :)

I ikizcan2016 ben napayım o zamanki kampanya öyleydi annem. Dokuz ayda bir adrenalin yaşadın sayemde daha ne istiyon. :))
Mamajoo yu Jokerdeki satıcı da çok övmüştü Mamas&Papas'ın markasıymış sanırım. Tüketici yorumları da çok olumlu. Hastanede zaten 2 gün boyunca pompa hizmeti vericekler, hiç kiralama işine girmesem de direk Mamajoo yu alıp bitirsem mi bu işi? Hazır kuponda var :)) Sıkıntı çıkarsa o zaman kiralama işine girerim diyorum, hastaneden firmanın bilgilerini aldım zaten.

Göğüs pedleri kalkanları falan hepsini aldım ben, soğuk/sıcak jel kompresi eksik. Hangi markada görmüştüm bi türlü hatırlayamadım, Lansinoh diye not ediyim şimdiden.

Sıcak su torbası lazım bana birde canım, sana zahmet ne önerirsin :) 1,5 litrelik olanlar bebeğe ağır ve büyük gelir sanki. Litresi az olanlarda da seçenek biraz dar.

Mamajoo yu Jokerdeki satıcı da çok övmüştü Mamas&Papas'ın markasıymış sanırım. Tüketici yorumları da çok olumlu. Hastanede zaten 2 gün boyunca pompa hizmeti vericekler, hiç kiralama işine girmesem de direk Mamajoo yu alıp bitirsem mi bu işi? Hazır kuponda var :)) Sıkıntı çıkarsa o zaman kiralama işine girerim diyorum, hastaneden firmanın bilgilerini aldım zaten.

Göğüs pedleri kalkanları falan hepsini aldım ben, soğuk/sıcak jel kompresi eksik. Hangi markada görmüştüm bi türlü hatırlayamadım, Lansinoh diye not ediyim şimdiden.

Sıcak su torbası lazım bana birde canım, sana zahmet ne önerirsin :) 1,5 litrelik olanlar bebeğe ağır ve büyük gelir sanki. Litresi az olanlarda da seçenek biraz dar.

Aslında Ameda Lactaline'da gözüm vardı ama taşınabilir anlamda hiç kullanışlı bir ürün değil. En iyisi ama çok hantal. Mamajoo'nun tasarımı daha mobil. Ev tipi pompayı, hastane tipi kiralasak da alacağız zaten. Ben alayım dursun kenarda mantığındayım, o kafadaysan bas gitsin.

Bebekler için de jel kompresler var kuzum. Hattâ meme ucuna göre tasarladığı için Lansinoh'unkini göbek deliğine hiç temas etmeden onun karın çevresinde de kullanırım diye düşündüm. Bir de kiraz çekirdeği torbaları var. Kiraz çekirdeği ısıyı daha uzun süre stabil tutabildiği için kolik durumunda öneriyorlar. Ağır olmaması önemli. Babyjem'in kiraz çekirdeği torbaları hem çok sevimli hem de küçük boyut. Ondan da alabilirsin.

Aslında Ameda Lactaline'da gözüm vardı ama taşınabilir anlamda hiç kullanışlı bir ürün değil. En iyisi ama çok hantal. Mamajoo'nun tasarımı daha mobil. Ev tipi pompayı, hastane tipi kiralasak da alacağız zaten. Ben alayım dursun kenarda mantığındayım, o kafadaysan bas gitsin.

Bebekler için de jel kompresler var kuzum. Hattâ meme ucuna göre tasarladığı için Lansinoh'unkini göbek deliğine hiç temas etmeden onun karın çevresinde de kullanırım diye düşündüm. Bir de kiraz çekirdeği torbaları var. Kiraz çekirdeği ısıyı daha uzun süre stabil tutabildiği için kolik durumunda öneriyorlar. Ağır olmaması önemli. Babyjem'in kiraz çekirdeği torbaları hem çok sevimli hem de küçük boyut. Ondan da alabilirsin.
Bu meme için alacağımız Lansinoh jel kompres bebeğin de işine yarar diyorsun yani.
Kiraz çekirdekli pakitlerden alacaktım, o zaman sıcak su torbası yerine sadece kirazlı torbadan alıyım. Sağol kuzum :KK36:

Bu meme için alacağımız Lansinoh jel kompres bebeğin de işine yarar diyorsun yani.
Kiraz çekirdekli pakitlerden alacaktım, o zaman sıcak su torbası yerine sadece kirazlı torbadan alıyım. Sağol kuzum :KK36:

Aynen hattâ ilk zamanlar daha iyi olur. Göbek kordonu düşmemiş olacağı için üzerine temas etmez en azından. Sonrasında da çok lazım olursa eczanelerde de var zaten jeller. Alırız olmadı birer tane. Çocuğun yarı kilosunda bir şeyi üzerine koymaktan evladır. Çocuk kolikten çığlık çığlığa ağlarken de havlu ısıtamayız paso herhalde. O yüzden makul bence. :/

Tamam canım aptamilden ucuzmuş :KK48:
Aaa yok canım bu sitede kendini alışverişe kaptıracak en son kişi benim sanırım :) bebeğe 1 tane hastane çıkışı takımından başka hiçbirşey almamış bir anne olaraktan :) ayrıca bizim kredi kartımız yok kapattırmıştık geçen sene canım mamayı alsam nasıl ödeyecem ki kredi kartsız kapıda ödemesi var mı ki n11 in?

Seninde ikinci oğlan geliyo sanırım. benimkide birinci 26 aylık ikincide de doğum günü aynı gösteriyo hadi bakalım hayırlısı...

Ilk bebekten kalanlara güveniyoruz galiba bende daha hic bişey almadım. bi gün çıkıp toplu şekilde alicam eksik olanlarimizi

Ben internetten aldım Töpfer'i canım ve ürün açıklama kısmında son kullanma tarihini de yazıyorlar ürünün.
bende onu yazıcaktım tam son kullanma tarıhlı urunlerın genelde yazıyo ve skt yaklaştıysa daha uygun fıyata verıyolar hep ordanda onlarsınız

Evet canım beşiği biberonu kıyafetleri filan var abisinden kalanlar onları yıkayıp kullanıcam zaten pek bi fark yok arada oğlum da 2015 ocak doğumlu yeni yani hemen hemen tüm eşyaları bence siz de fazla uçuyorsunuz alışverişte ben sizin aldıklarınızı düşününce bir çok şeyi gereksiz buluyorum tabi siz de tecrübesiz olduğunuz için bazı şeyleri bilemiyorsunuz gereklilik anlamında diyorum buda normal deneyimlenince daha iyi anlarsın canım dediklerimi alması iyi güzel hoşta sonrasını düşünmek lazım bir de borç batağı resmen :) abim ankarada botti bebek mağazasıda çalışıyor ve abimin de bebeği var 8 aylık ve inan kendisi diyor sattığımız bir çok ürün gereksiz %90 ı masraftan başka bişey değil firmaların anne babaların hevesini zaafını kullanmak için ticari amaçla üretilmiş malzemeler bir çoğu ama biz anne babaya çok büyük bir ihtiyaçmış gibi gösteriyoruz anlatıyoruz işimiz bu yapmak zorundayız diyor bir de daha bebiş doğduktan sonra farklı ihtiyaçlar çıkabiliyor canım çok açılmamak gerek bence ben ilk oğlumda da süt sağma makinası sterilizatör vb çokta gerekli olmayan ayrıntılı malzemeler almadım canım ihtiyacım da olmadı şükür ben emziğe de karşı olduğum için ne aldım ne kullandım oğlumda klasik annelerimizin büyüttüğü gibi büyüttüm biraz :)
Yaşı birbirine yakın iki çocuk hakikaten alışveriş noktasında süper oluyor :) Benimde arkadaş ve akrabalarımdan gelen ikinci el çok güzel eşyalarım var, inşallah bende bebişi büyütünce başkalarıyla paylaşıcam.

Diğer yazdıklarına gelince; o konu resmen tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan kıvamında :)) Tamamiyle tüketim toplumuyuz, evlilik ve doğumda maalesef ki kapitalizmin en sevdiği beslenme kaynakları. Aynı zamanda bu olaya bakış açısı farkı da çok var. Bak mesela ben kendime bazen fazla mı abartıyorum acaba diyorum ama eşimin bazı akrabaları hamile kalınca bebek alışverişlerini İtalya'ya gidip yapıyor.. Şimdi gidip onlara sorsan "ay bu kızda cimrilikten ölecek üçün beşin hesabını yapıyor" derler. E çok sevdiğim bi arkadaşım var onlarında maddi imkanları kısıtlı, birazda eski usül çocuk bakımından yana ona da sorsan "ay ne müsrifsin senin harcadığın parayla ben beş çocuk büyütürüm" der :)) Hee bu arada aldıklarımın çoğunu da yakın çevremde son dönemlerde Doğum yapmış arkadaşlarımdan-anne bloglarından-bu sitede doğum yapmış diğer topikteki annelerden falan duyup alıyorum. Almazsan ne olur dersen, rahat bi %70 i olmadan da çocuk büyür. Burda da kişinin çocuğunu nasıl ve hangi şartlarda büyütmek istediği devreye giriyor! Şahsen benim şuan annelikten daha önemli bir işim yok. Bütün gün evdeyim bebekle ilgili şeyler araştırıyorum ve bundan zevk alıyorum. Yapabileceğim belki de tek çocuğu da gücümün en iyisiyle büyütmek istiyorum. Ama yaptıklarımdan ya da aldıklarımdan ötürü de almayan ya da alamayanlar sebebiyle vicdan azabı çekmek falan da istemiyorum.

Ben şahsen bu tür durumlarda şunu uyguluyorum; -biri birşey aldığında bana göre çokta gerekli değilse ama alınmasının da bi zararı yoksa sessiz kalıyorum -bence de alınmalıysa ya da kesinlikle alınmaması gereken birşey ise fikir alışverişinde bulunuyorum. Bunun dışında kim ne yapmak isterse yapsın yani herkes nasıl çocuk yetiştirmek istiyorsa öyle yetiştirecek en nihayetinde. Herkesin de yaptığına ettiğine anlam yüklemeye hak vermeye kalkarsak ohoo :)) Biraz uzun oldu başını şişirdim biliyorum ama ne zamandır yazmak istediğim birşeydi iyi oldu konuyu açman ;)

derın şekerım ben aylar once buraya yazmıştım kıraz cekırdeklı patık alıcam dıye
eger sevı bebenın alıcaksan alma
gelmesıyle gondermem bır oldu
rezıl bısey
çocugun ayagını fılan sokamazsın
ama kusak tarzı olan faydalımı bılmem ona bak istersrn
gercı urunu gorunce o kusagı dolayıp yatırmak istermısın bebegı üstune bılemem
biz belımıze dolayıp yatsak bızım bıle sırtımızı acıtır

derın şekerım ben aylar once buraya yazmıştım kıraz cekırdeklı patık alıcam dıye
eger sevı bebenın alıcaksan alma
gelmesıyle gondermem bır oldu
rezıl bısey
çocugun ayagını fılan sokamazsın
ama kusak tarzı olan faydalımı bılmem ona bak istersrn
gercı urunu gorunce o kusagı dolayıp yatırmak istermısın bebegı üstune bılemem
biz belımıze dolayıp yatsak bızım bıle sırtımızı acıtır
Evet patik düşünmüştüm ama şimdi cordiden torbasını öğrendim, patik almıycam. Sağol bilgi için cnm

cordeliac cordeliac canım ya yapmışken bi iyilik tam olsun, bahsettiğin torbanın fotosunu falan yükleyebilir misin buraya :)) bakıyorum internetten de gidip yanlış birşey almıyım şimdi

Seninde ikinci oğlan geliyo sanırım. benimkide birinci 26 aylık ikincide de doğum günü aynı gösteriyo hadi bakalım hayırlısı...

Ilk bebekten kalanlara güveniyoruz galiba bende daha hic bişey almadım. bi gün çıkıp toplu şekilde alicam eksik olanlarimizi
Evet canım benim de 2. Oğluşum geliyor benimki de 22 aylık oğlum canım evet bizim eşyalar yeterli olur bence bir eksiğimiz yok sadece yeni bişey almış olmak için 1 hastane çıkışı takımı aldım o kadarcık :) bir kaç gün önce oğlumun yenidoğan kıyafetlerini çıkardım yıkayıp ütülemek için nasıl minikler zaman ne çabuk geçmiş onları yıkayıp ütülicem dünya kadar zıbını takımları tulumları var 2-3 defa giymiştir en fazla yepyeni hepsi yeni kıyafet almak israf olur benim için

Evet patik düşünmüştüm ama şimdi cordiden torbasını öğrendim, patik almıycam. Sağol bilgi için cnm

cordeliac cordeliac canım ya yapmışken bi iyilik tam olsun, bahsettiğin torbanın fotosunu falan yükleyebilir misin buraya :)) bakıyorum internetten de gidip yanlış birşey almıyım şimdi

Canimcigim torba bu. Yani ben fareli olan moru beğendim. :) Başka bir anne kurbagali olanın gerçek halini paylaşmış. Çok büyük ve çok kalın değil ebati. O yüzden en makulu bu geldi bana. Hepsiburada'da 15 tl fiyatına göre çok iyi gözüküyor ama bu saatten sonra bedava verseler oradan almam ben. Pis gıcık oldum.

Eklentiler

• Screenshot_20161022-131740_1.webp
    Screenshot_20161022-131740_1.webp
    8,6 KB · Görüntüleme: 83
  • Screenshot_20161022-131802_1.webp
    Screenshot_20161022-131802_1.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 83
Back
X