Yaşı birbirine yakın iki çocuk hakikaten alışveriş noktasında süper oluyor :) Benimde arkadaş ve akrabalarımdan gelen ikinci el çok güzel eşyalarım var, inşallah bende bebişi büyütünce başkalarıyla paylaşıcam.
Diğer yazdıklarına gelince; o konu resmen tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan kıvamında :)) Tamamiyle tüketim toplumuyuz, evlilik ve doğumda maalesef ki kapitalizmin en sevdiği beslenme kaynakları. Aynı zamanda bu olaya bakış açısı farkı da çok var. Bak mesela ben kendime bazen fazla mı abartıyorum acaba diyorum ama eşimin bazı akrabaları hamile kalınca bebek alışverişlerini İtalya'ya gidip yapıyor.. Şimdi gidip onlara sorsan "ay bu kızda cimrilikten ölecek üçün beşin hesabını yapıyor" derler. E çok sevdiğim bi arkadaşım var onlarında maddi imkanları kısıtlı, birazda eski usül çocuk bakımından yana ona da sorsan "ay ne müsrifsin senin harcadığın parayla ben beş çocuk büyütürüm" der :)) Hee bu arada aldıklarımın çoğunu da yakın çevremde son dönemlerde Doğum yapmış arkadaşlarımdan-anne bloglarından-bu sitede doğum yapmış diğer topikteki annelerden falan duyup alıyorum. Almazsan ne olur dersen, rahat bi %70 i olmadan da çocuk büyür. Burda da kişinin çocuğunu nasıl ve hangi şartlarda büyütmek istediği devreye giriyor! Şahsen benim şuan annelikten daha önemli bir işim yok. Bütün gün evdeyim bebekle ilgili şeyler araştırıyorum ve bundan zevk alıyorum. Yapabileceğim belki de tek çocuğu da gücümün en iyisiyle büyütmek istiyorum. Ama yaptıklarımdan ya da aldıklarımdan ötürü de almayan ya da alamayanlar sebebiyle vicdan azabı çekmek falan da istemiyorum.
Ben şahsen bu tür durumlarda şunu uyguluyorum; -biri birşey aldığında bana göre çokta gerekli değilse ama alınmasının da bi zararı yoksa sessiz kalıyorum -bence de alınmalıysa ya da kesinlikle alınmaması gereken birşey ise fikir alışverişinde bulunuyorum. Bunun dışında kim ne yapmak isterse yapsın yani herkes nasıl çocuk yetiştirmek istiyorsa öyle yetiştirecek en nihayetinde. Herkesin de yaptığına ettiğine anlam yüklemeye hak vermeye kalkarsak ohoo :)) Biraz uzun oldu başını şişirdim biliyorum ama ne zamandır yazmak istediğim birşeydi iyi oldu konuyu açman