• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Oyyy maşallah subhanallah 1 kg diyorsunn daha ne olsun :nazar::nazar::nazar:
Bundan sonrasını hiç kafana takma canım, elbetteki iki çocuk bunlar 3-4 kilo doğmaları pek mümkün değil. Sen güzel beslenmene devam et gerisi Allah kerim. Sağlıkları daim olsun inşallah.
İnşallah 1 Ocak'a kadar da dururlar.

amin canim, saol :))
ben bi 3.5 er kilo patlatirim diodum :)
max.2.5 dedi dr.. minicik minicik, nasi elime alicam bilemedim ki...

ya 1 ocak guzel tarih, her sene tatil oluo bi kere :) ama ne biliym herkes yilbasinda bi plan yapio, 1 ocakta herkes iptal oluo.. cocuklarimin dogumgunu haybeye gitmesin :))))
annemin dogumgunu 1ocak, evden cikmak kalkip gitmek bi zor gelio ki :))

Olur, olur olmayacak diye düşünme katiyen. :) Olmaması durumundaki çözümleri elbette hepimiz araştırıyoruz. Olmayacak fikri hiç geçmiyor ama aklımdan.

O biberon konusunda da en iyisi Medela Calma ve Medela Soft Cup bu konuda hattâ hiç meme kabul etmeyen bebekler bu biberonlarla meme tutmuş.
Baktım şimdi onlara medala calma çok da şirin gözüküyor
kaydettim bunları tşkr ederiz :)

ya oyle degilmis canim, ozellikle ikizlerde yer daraldikca strese giriyolarmis, kalp atimi yavasliyormus, o olmadan alicaz dedi.. duruma gore belki biter 38 bilmiyorum, o sonlara dogru belli olacak anladigim kadariyla..
Hm anladım canım sağlık olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah miadını doldurunca

bizim beklenen dogum tarihlerimiz ayni. ayni sey bendede oluyor bir gun cok fazla hissederken bir gun hic hissetmeyebiliyorum. cok normalmis. bazen o hareket etse bile durusundan dolayi anne hissetmezmis. uyuyor olabilirmis vs. kafaniza takmayin. hareketlerine dikkat edin elbette ama bir gunu bir gunune tutmuyor.
Cok tesekur ederim cvp verdiginiz icin peki akintiniz oluyormu?Benim dunden beri akintim var su gibi ama cok degil renk yok kokuda yok bazen oluyor genelde afedersin kucuk wc den sonra sizdede varmi?

Csnım Çikolota ye ve yan tarafına uzan benimde oldu 2 gun önce yaptım hareketlendi kızım bu haftalarda artık uyuma duzrnlerı var
Cok tsk ederim cvp icin.Sizinde bu donemlerde akintiniz oldumu acaba?Benim akintim var ama su gibi renksiz kokusuz cok degil ama acaba bebegin suyu olabilirmi diye endiseliyim gerci doktor suyu normal dedi dun ama galiba cok kafama takiyorum :KK61:

Oh maaşallah kuzum ya haftasındalar ne güzel şu an. Gelişimleri de eşit gidiyor.

Dr'un haklı bu arada bence. Hiç üzme kendini. Sağlıklı olsunlar, kilosu falan mühim değil.
Ikisi 2,5 kilo olsa bile çok iyi. Normal insan vücudunda tek bebek 4'ün üzerine çıkınca sıkıntı oluyor. Sen iki tane taşıyorsun.

evet canim :)
ikizde 2 kritik nokta var dedi, 28. ve 32. hafta..
28 bittiyse yasam sanslari cok yuksekmis fakat kuvez suresi uzunmus, 32 bittiyse kuvez suresi 10-15 gune kadar dusuyormus..
36 yi bitirebilirse zaten hic kuveze girmez dedi..
bakalim hayirlisi :))

28 bittiyse yasam sanslari cok yuksekmis fakat kuvez suresi uzunmus, 32 bittiyse kuvez suresi 10-15 gune kadar dusuyormus..
Sağlıkla gelsin kızçeler inş. Kiloları gayet iyi annesi hiç düşünme... daha hızlı kilo alırlar

Kızlar merhaba nasılsınız :) hastane çıkışını alan var mı acaba ben hala karar veremedim. Farklı güzel birşey olsun istiyorum sonuçta ilk giyeceği kıyafet olacak inşallah. Nerelerden alabilirim.

Bide beşik konusu var tabi hala karar verebilmis değilim. Bu gidişle bebekle birlikte gelecek eve sanırım :işsiz:

Maaşallah kuzucuklara yavrum ya. Merak etme kıçımı çimdikledim nazar etmeyeyim diye. Az önce dışarıda bi' tanesi bütün pis enerjisini kenafir bakışlarıyla üzerime boşalttı. O yüzden iyi bir şey demeye korkuyorum şu an. :KK70:

Içini güzel tut kuzucuğum. Kritik sınırı asmışlar zaten. 33-34'te doğup hiç kuvözde kalmayan ikizler de var. Bence senin kızlar miadı bekler, onlar yerinden memnun gibi. :)

Progesterondan da kurtulmuşsun. Geçenlerde bir yerde okumuştum. Bu haftalarda artan progesteron hormonuyla vajina tabanınız yumuşamaya başlayacak, gergin kaslarınız da rahat edecek diyordu.
Muhtemelen dr. da ondan kesmiştir. :)

Maaşallah kuzucuklara yavrum ya. Merak etme kıçımı çimdikledim nazar etmeyeyim diye. Az önce dışarıda bi' tanesi bütün pis enerjisini kenafir bakışlarıyla üzerime boşalttı. O yüzden iyi bir şey demeye korkuyorum şu an. :KK70:

Içini güzel tut kuzucuğum. Kritik sınırı asmışlar zaten. 33-34'te doğup hiç kuvözde kalmayan ikizler de var. Bence senin kızlar miadı bekler, onlar yerinden memnun gibi. :)

Progesterondan da kurtulmuşsun. Geçenlerde bir yerde okumuştum. Bu haftalarda artan progesteron hormonuyla vajina tabanınız yumuşamaya başlayacak, gergin kaslarınız da rahat edecek diyordu.
Muhtemelen dr. da ondan kesmiştir. :)

insallah canim bana da oyle gelio 36yi bitircez :))
progestana erken dogumu onlemek icin ihtiyacimiz var ama 28.haftadan sonra progesteron takviyesi bebege zararliymis..
progesteronun verecegi zarara gore biz erken dogumu tercih ediyoruz dedi..

Kızlar bir şey soracağım.
25+0 ız bugün.

Oğlan sağ taraftaydı sırtı falan,ayakları sol tarafa doğruydu.

Ama bugün o kadar hareketliydi ki sürünerek yarım saat boyunca hareket etti,tekmeledi,dışardan bariz belliydi ve ben çok nefes alamıyorum.( Otururken dahil,yatarken)

Başı yukarıdaydı acaba bu haftada pozisyon değiştirmiş başı aşağıya vermiş olabilir mi? 1-2 saattir şimdi kıpırdamıyor. Ama bir nefesim kesildi sanki ilk kez böyle deli hareket etti

Kız rahat ol kuzenim ikiz doğurdu 34 yada 35. Haftada 1 geve küvözde kaldılar sonra anne yanına geldiler 3. Gece anne bebeklerle taburcu oldu

Kızlar bir şey soracağım.
25+0 ız bugün.

Oğlan sağ taraftaydı sırtı falan,ayakları sol tarafa doğruydu.

Ama bugün o kadar hareketliydi ki sürünerek yarım saat boyunca hareket etti,tekmeledi,dışardan bariz belliydi ve ben çok nefes alamıyorum.( Otururken dahil,yatarken)

Başı yukarıdaydı acaba bu haftada pozisyon değiştirmiş başı aşağıya vermiş olabilir mi? 1-2 saattir şimdi kıpırdamıyor. Ama bir nefesim kesildi sanki ilk kez böyle deli hareket etti
Benimki de bugün çok hareketliydi dışardan otur seyret yani :)
dalgalanıyor sanki içimde değişik şeyler yapmaya başladı artık benimki bilmiyorum bazen mesaneme doğru baskı yapıyor vuruyor. galiba benimki dönmedi.
seninki dönmüş olabilir ama daha erken belki gene döner eski yerine :) çünkü benimki bi ara kaburgamın altındaydı sonra gitti ordan tam rahatladım derken gene oraya baskı yapmaya başladı bu hafta
Nefes almada güçlük bende yaşıyorum özellikle yediklerimi fazla kaçırırsam oluyor

Benimki de bugün çok hareketliydi dışardan otur seyret yani :)
dalgalanıyor sanki içimde değişik şeyler yapmaya başladı artık benimki bilmiyorum bazen mesaneme doğru baskı yapıyor vuruyor. galiba benimki dönmedi.
seninki dönmüş olabilir ama daha erken belki gene döner eski yerine :) çünkü benimki bi ara kaburgamın altındaydı sonra gitti ordan tam rahatladım derken gene oraya baskı yapmaya başladı bu hafta
Nefes almada güçlük bende yaşıyorum özellikle yediklerimi fazla kaçırırsam oluyor

Valla gece yattım yok nefes alamıyorum.Başladı tekmelemeye.Sabah tekmesiyle uyandım durmadı bugün bildiğin benimde.

Ama ilk kez böyle baskı yaparak kıpırdandı.
Oturduk eşimle izledik valla bizde ne yapıyor bu diye.
Şimdi gene başladı.

Delirdi iyice

Sağ dönsem ağrım var,sola dönsem nefes alamıyorum. Düz oturup yatamıyorum kaldım valla öyle :)

ciktik canim, bi sikinti yok, ikisi de 1kg olmus :)
artik yavaslicaklarmis, hafta olarak geri cikacakmis bundan sonra..
tek bebek gibi buyumiceklermis..
2,5 civari dogarlar dedi..
napalim :KK43:
37 bitince 38in icinde alicaz dedi, 1 ocak olabilirmis..
hic resim alamadik, yuzleri kapaliydu hic goremedim..ama iyiler cok sukur :)
Maasallah ikizcan 1 er kilo gayet iyi. Hem de eşit kilodalar. Ben inanıyorum 36 yı geçecek senin kızçeler :)

Valla gece yattım yok nefes alamıyorum.Başladı tekmelemeye.Sabah tekmesiyle uyandım durmadı bugün bildiğin benimde.

Ama ilk kez böyle baskı yaparak kıpırdandı.
Oturduk eşimle izledik valla bizde ne yapıyor bu diye.
Şimdi gene başladı.

Delirdi iyice

Sağ dönsem ağrım var,sola dönsem nefes alamıyorum. Düz oturup yatamıyorum kaldım valla öyle :)

Normal canim. Artik daha guclu. Her bir hareketi disardan belli oluyor. Bir ara kaburgalarimin yaninda takiliyordu senim gibi ne nefes alabiliyordum nede yatabiliyordum. Simdi pozisyonu degisti kaburgalar rahat ama alt taraf sancili :)

Sen icini ferah tut canim. Ben kizlara guveniyorum. Insallah vaktinde gelecekler.

Back
X