2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kız olduğu belli olsun diye süslü şapkalar , bandanalar takıyorum. Etek her zaman giydirmiyorum malum soğuk

bu arada kv ye foto ve video atmaya eşimden bana sıra gelmiyor. Ben ne çeksem kocama atsam o da anasına atıyor. Sinir oluyorum :sinirli: adama foto atasım gelmiyor. Gerçi kendi çekip attıkları ayrı.

Hatta bir sefer Sezeryan sonrası ilk yürümemden sonra odaya annesi ve babası geldi perişan haldeyim biri sağıma biri soluma geçti fotoğraf çekildiler benim adam o fotoğrafı görümceme atmış. Bu yüzden çok kavga ettim küstüm :oha:

bu arada kv ye foto ve video atmaya eşimden bana sıra gelmiyor. Ben ne çeksem kocama atsam o da anasına atıyor. Sinir oluyorum :sinirli: adama foto atasım gelmiyor. Gerçi kendi çekip attıkları ayrı.

Hatta bir sefer Sezeryan sonrası ilk yürümemden sonra odaya annesi ve babası geldi perişan haldeyim biri sağıma biri soluma geçti fotoğraf çekildiler benim adam o fotoğrafı görümceme atmış. Bu yüzden çok kavga ettim küstüm :oha:
Benim kayınpederde face e koyma cabasında. 40gün zor tuttuk. Sonrasında profil remi yaptı kızımı kocaman :( Biz daha iki gün önce koyduk nazardan korkumuza. Oda kucagımızda küçüçük görünüyor. Onlara cirkin foto atmaya calısıom o yüzden

Benim kayınpederde face e koyma cabasında. 40gün zor tuttuk. Sonrasında profil remi yaptı kızımı kocaman :KK43: Biz daha iki gün önce koyduk nazardan korkumuza. Oda kucagımızda küçüçük görünüyor. Onlara cirkin foto atmaya calısıom o yüzden

Ben açık açık söyledim artık onu yapmazlar sanırım. Ama eşimden giden fotoları komşuları dahil tüm sülaleye atıyorlar. Bak yine sinir oldum gece gece :sinirli:

Benim kayınpederde face e koyma cabasında. 40gün zor tuttuk. Sonrasında profil remi yaptı kızımı kocaman :KK43: Biz daha iki gün önce koyduk nazardan korkumuza. Oda kucagımızda küçüçük görünüyor. Onlara cirkin foto atmaya calısıom o yüzden

Benim babam koymuştu faceye daha bir aylıkken hemen kaldırttım ben karşıyım daha koymaya bebek o daha gerek yok biliyorum onlarda torununun oldugunu göstermek istiyorlar bende o yüzden iki dedesiyle çekindigi fotograflarını bebegimin yüzünü kapatarak attım en son çare :)

kizlar muayene olduk titreme hala var dedi dr da...4. ay sonunu bekleyelim gecmezse MR cekilecek ve cocuk nörolojisine sevk dedi yasadigim sehirde de yok Eskisehir e götürecegiz..insallah gecer de gerek kalmaz...diger butun gelisimleri refleksleri normal dedi...
İnşallah sorunsuz atlatılır yoktur birşey Allahın izniyle. Geçmiş olsun.

Kizlar bu arada Mirayin saclari deli gibi dokuluyor bebeginin sacini kestiren var mi aramizda ne dusunuyorsunuz bu konuda.
Bende bi bizim dökülüyor sanıyordum doktorumuz normal yutar kakasindan bile çikar korkmayın bişey olmaz dedi gerćekten çıktı gećen güldüm iyiki dedi doktor dedim. Bende kesmeyi düsünüyorum saçlarını biz sünnet diye kesecektik bi nasip olmadı ilk doğduğunda. Kalincada nasip deģilmiş dedim. Bir dahaki ay filan keseyim diyorum hava daha sıcak olur diye.

Bizim saclar da boyle havaya dogru uzuyor.
Huysuz olacak diyor gorenler :)
Benim kızın saçıda aynı böyle uzuyor doğdu doğalı tepesi yatmadı aşağı inatçi olacak diyor herkes.
Anam ne sacli cocuklariniz var masallah benimki bildigin keltoş yaw şapkasiz çikarmiyorum :)
Şapkasız cikmam abi diyorsunuz yani. :KK66:

Benim oglanın kafada hiç saç yok maşallah sizinkilerin bayagı var :) bildigin kel bizimki :)
Bebek dediğin kel olur derdim benimki sırma saćlı doğdu.:KK48:

Bebek anneyi tanimaya baslayinca ikisininde saci dökülmeye baslar der buyukler bakalim benim sacim ne zaman baslayacak dokulmeye:)
Bizimkinin beni tanıdiğına iyice emin oldum hastanede bi hemsire sevecekti aldı yüzü bana dogruydu kızimın hemsire yüzüne baktı onu gòrünce ağladı döndü bana baktı güldü:KK48:hemsire bak bak beni yabancıladı diyor.
Böyle saçlı olunca bebeler daha bi büyük gibi geldi bana. Hepsine masallah. Benimkide keltoş sayılır. Bir de hamilelikte bulantı ve yanmanın son noktasını yaşadım. Bebek saçlı olacak dediler hep :)) hami nerede :))[/QUOTE="
Bende saçlı olumca bebek degil gibi geliyor kel olsun derdim ama saćlıyız
Bizim doktor mideyle saçın alakası yok demişti. Bebek midede değilya neden yalacak saçki bana görede saçma.

Toddler ihtiyacı doğana kadar boba yeterli olur herhalde senin icin. Fidella fusion a baktim simdi orijinalmis hakikaten rock n rolla. Tuniko 'dan da bekliyoruz böyle güzellikler :) neko baby size da diğerleri gibi yastık vb yok ya acaba şimdi kullanınca gömülür mu içine? Bugün yine parka çıktık ve en son durum yine kucakti :) ben de dayanamayıp her an alabilirim. Bu arada araştırma yapan ve yazan el cagizlarina sağlık :KK66:
Kızlar çince gibi geldi yazdıklarinız daha anlasilır yazında bizde öğrenelim hangisi ne işe yarıyor. Ben sling ve boba kanguru almıstım tunikodan slingi bir iki evde denedim bebek mızlandı bir kere uyudu icinde ama digerlerinde agladı kullanamadık kanguruyuda 2-3seferdir taktım onda baya durdu ama arabaya binersem oda kangurudaysa ağlıyor durmuyor ben yürüken sorun pek yok arada mızlandi bi iki o kadar.

Ben açık açık söyledim artık onu yapmazlar sanırım. Ama eşimden giden fotoları komşuları dahil tüm sülaleye atıyorlar. Bak yine sinir oldum gece gece :sinirli:

Benim babam koymuştu faceye daha bir aylıkken hemen kaldırttım ben karşıyım daha koymaya bebek o daha gerek yok biliyorum onlarda torununun oldugunu göstermek istiyorlar bende o yüzden iki dedesiyle çekindigi fotograflarını bebegimin yüzünü kapatarak attım en son çare :)
Eltiminkini doğduğu gün koydular. Annesi babasıda koymustu bişi demedik. Ama eşim de bende nazara cok inanıyoruz. Eşim koymayın enazından kırka kadar dedi ailesine. 40ı gecti yasak kalktı mı kalktı mı die sordu her gün babası. Alınacak diye koyun demek zorunda kaldık. Ama işte bari yüzü az görüneni koy demi. An tatlı cıkanları koyuyo sanki biz bilmioz koymayı :( o yüzden kendi aileme en tatlılarını eşiminkilere az tatlıları yoluom

Kizlar bu arada Mirayin saclari deli gibi dokuluyor bebeginin sacini kestiren var mi aramizda ne dusunuyorsunuz bu konuda.
Bir yaşına kadar kestirmek iyi olmaz dediler ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama içten içe inandım zaten çok da sürmedi sadece önler döküldü bizim yenisi de Hemen geldi kel kalmadık pek:KK48:

Ikizcani.ben de merak ediyorum ismini degistirdi mi emin olamamistim dogum oncesi zor gunler.geçirmişti, dogum.hikayesini falan yazmıştır ben takip edemedim ailesiyle mi simdi esi yaninda mi

yanımda yanımda :))
kızlarım kızlarım geziyor evde, laf soyletmiyor, ooof iyi ki bi kizlarin var diyorum :))
doğumum 21 Aralikta oldu, plasenta ayrilmasiyla acil alindilar, 36+2 de dogdular, çok sukur iyiler.. az daha gidiyordun dedi doktor, fazla kan kaybettigim icin ben biraz zor toparladim.. simdi daha iyiyim..
çok yoruluyorum bakici tutiym diyorum, bakici geliyor, gorusuyorum, ayyy yok ben yabanciya elletemem, kendim bakicam deyip vazgeciyorum :))
annem geliyor gunduz yardima..

uyku egitimini arastiriyorum bu aralar..
biri masallah iyi uyuyor fakat digeri hala 1.5-2 saatte bir uyaniyor..
bilmiyorum kiyamam herhalde..
annelik full eziyetmis yaw, gönüllü kölelik :))

sizler nasilsiniz? bebişler nasil? uykular duzene girdi mi?

Ayy bizde cok sacliyiz yatagi battaniyesi yuzu gozu elleri bezi bile sac suan. Kestirsem mi acaba bilemedim yutmasini istemiyorum agzinin kenarindan topluyorum yuzustu uyudugu icin daha musait agzina almasi.
Ayy çok tatlı annesi bağlamış bi de tam cimcime modeli:KK48::KK48:maşallah:nazar:

Bu geceki nobetimiz dunden de coşkulu geciyor...anlamadim bir derdi mi var bu cocugun .
Ayyy esra biz de öyle uykusuzluktan ölüyorum cocuk inliyor uykuda durmadan beni de uyku tumadi surekli kontrol edicem diye insallah onemli biseyi yoktur vallahi cok yoruldum artik fiziksel zihinsel...biz cennete gidersek bu cocuklarin sayesinde gideriz gibime geliyor:cry:

Ayyy esra biz de öyle uykusuzluktan ölüyorum cocuk inliyor uykuda durmadan beni de uyku tumadi surekli kontrol edicem diye insallah onemli biseyi yoktur vallahi cok yoruldum artik fiziksel zihinsel...biz cennete gidersek bu cocuklarin sayesinde gideriz gibime geliyor:cry:
1 saat boyunca emzirdim 5 dk sonra uyanip tekrar istiyor, bu kadari da hic gelmemisti basima.
Zor nefes aliyor, bilmiyorum grip falan mi oluyor yoksa her zamanki burun tikanikligi mi. Dün gunduz de hic keyfi yoktu.
Insallah hasta olmuyorlardir:(

İndirim de yapsa olurdu yaa. :KK70:Bizim oğlan wraplenmiyo epeydir. İkimiz de darlanıyoruz. Ben anneler günü indirimi bekleyeyim dedim ama bekleyemedim. Hülyaaaanım 23 Nisan indirimi yapsa daha mantıklı olurdu aslında. Anneye çocuk giysin diye hediye mi olurmuş hiç?! :KK70: Neko'nun retro'sunu çok beğeniyorum ben de. Neko bi' de dokuma konseptinin en ekonomik kangurusu. Didy'ler, Fidella'lar onun iki katı neredeyse.
Aynen ben de neko takibindeyim kac kilo bebegin 6ya yaklasti kızım daha rahat giyiyorum wrapte ben

@Esra cok gecmis olsun canım bebek uykusuzluk bir de gogus sizisi birlesince insan gercekten cok kotu oluyor. .
Saçlı bebislere masallah ya toka bile takmissiniz.bizim onde hi tutam var arkalar dokulmeye basladi benim de avuc avuç dökülüyor saclarim :/
Koli bantiyla yatak carsaf sac toplamaya devam et diyorsun bugun mirayin kendi uzerindeki badisine bile koli banti yapıştırıp cektim uzun olunca daha cok gize batiyir:)
Anaa cok mantikli fikirmis =)

Sne de bendensin ben herkese oyleyim nazardan korkuyorum biri resim isteyince kotulerden seciyorum=)

yanımda yanımda :))
kızlarım kızlarım geziyor evde, laf soyletmiyor, ooof iyi ki bi kizlarin var diyorum :))
doğumum 21 Aralikta oldu, plasenta ayrilmasiyla acil alindilar, 36+2 de dogdular, çok sukur iyiler.. az daha gidiyordun dedi doktor, fazla kan kaybettigim icin ben biraz zor toparladim.. simdi daha iyiyim..
çok yoruluyorum bakici tutiym diyorum, bakici geliyor, gorusuyorum, ayyy yok ben yabanciya elletemem, kendim bakicam deyip vazgeciyorum :))
annem geliyor gunduz yardima..

uyku egitimini arastiriyorum bu aralar..
biri masallah iyi uyuyor fakat digeri hala 1.5-2 saatte bir uyaniyor..
bilmiyorum kiyamam herhalde..
annelik full eziyetmis yaw, gönüllü kölelik :))

sizler nasilsiniz? bebişler nasil? uykular duzene girdi mi?
Aa cok sevindim canim masallah Allah bozmasın, bakici secimi cok zor,bir bir bebekle zorlanmaktayiz lohusalikta hep ikizannelrine sabir ver Allahim diye dua ettim

1 saat boyunca emzirdim 5 dk sonra uyanip tekrar istiyor, bu kadari da hic gelmemisti basima.
Zor nefes aliyor, bilmiyorum grip falan mi oluyor yoksa her zamanki burun tikanikligi mi. Dün gunduz de hic keyfi yoktu.
Insallah hasta olmuyorlardir:KK43:
Ben goturdum canim dr a...bogazi kizarmis dedi antibiyotik verdi hirilti öksüruk olursa tekrar getirin dedi benim de bogazim aciyordu iki gundur annem de hasta bulasti yine heralde. Dogdugundan beri 3. hasta olusu ve antibiyotik kullanisimiz vallahi yoruldum artik yaz gelse de kurtulsak su hastaliklardan...

Bızde de vıdeoyla kapıyı açtılar fotoya döndüler
Ayın yArısı kocam evde yok
Dogumdan berı benı bı kere aramadılar nasıl gıdıyo dıye
Ama vıdeo foto gonder
Gonderıcem foto :sinirli:
Benim kv ve kp iyi insanlardır. Severim. Uzakta olduğumuz için birbirimizi incitecek birşey yaşamadık çok sukur. Ben de hergün foto veya video gönderiyorum. Unutursam istiyorlar. Ama doğumdan sonra çok az durup gittikleri için ve o sırada annemin beli kırık olduğu halde bizimle ilgilendiği için kv 'ye gitme dedik. Gitti. Gel diye cagirdik. Eşim geç geliyordu uzun bi süre. Gel anne dedi yok gelmedi. Şimdi foto lardan sevince bebeği eşim fotoğraftan telefondan bende severim. Burda olması lazım enek vermesi lazım diyip kiziyor.

Back
X