2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Merhaba kızlar ayın 17 sinde 5 aylık olacağız kanguru aldım kraftin. Sizler hangi marka kullanıyorsunuz bi sorun olur mu acaba kullansam.
Sanırım Kraft ergonomik degil ya ben geçen mağaza gezerken gördüm yoksa kraftı bildiğimden degil ama ayakları aşagı sarkmamalı taşırken
Başka ergonomik markalar var onlara bak istersen değişim hakkın varsa

iyiler canim cok sukur, bakicisiz bakmaya inat ediyorum hala :) pek giremedim ben de malum 2 tonton..
sen nasilsin? bence eylulde cok rahat gidersiniz, ben temmuz dusunuyorum kismetse, bayramdan sonra..
boyumuzun olcusunu almazsak eylulde de gideriz :)))
Maşallah size yaa.. biz bitaneyle zor ilgileniyoruz :) bizde iyiyiz çok şükür inşallah bi sorun çıkmazsa cesaret edip giderim tatile çok ihtiyacım var bu sene :)

Sanırım Kraft ergonomik degil ya ben geçen mağaza gezerken gördüm yoksa kraftı bildiğimden degil ama ayakları aşagı sarkmamalı taşırken
Başka ergonomik markalar var onlara bak istersen değişim hakkın varsa
Başka ne olabilir canım mesela. Bu aldığım 5 farklı şekilde kullanılıyormuş yan da oluyo yüzü arkaya dönükte bana dönükte oluyo. E bebekten aldim kiza sordum hangisi daha iyidir bunu dedi

Ayrıca ayaklar neden sarkmamalı bilmediğimden soruyorum çünkü çoğu kanguru o şekilde

Benim sünnet sorularımdan daral gelenler olabilir sorry :)) ama yine soracağım. Küçük bey iki hafta boyunca kaka yapmayınca çok yapıyor dikiş bulaşmasın diye ertelemiştik sunneti. Şimdi babamın ısrarıyla genel cerrah olan bir doktorla görüştüm. Adeta Sürümden kazanmak için fiyati cocuk cereahlarinin yarisi kadar. Lokal anestezi yapilirken ve sonrasinda sakinlesmesi icin anne babayı da aliyor musunuz diye sordum. Ameliyathane olduğu için alamıyoruz dedi. Iğne sonrası bebeğimi emzirmek, sakinleştirmek gerekirse veriyor musunuz diye sordum. Hemşirelerimiz ilgileniyor dedi. Ben nasıl bırakayım gözüm görmeden. 5 AYLIK zaten anneden ağlayinca da ağlayacaktır diyor. Sinirlendim. Taksit taksit soruyorum ama sizler yanında oldunuz mu? Nasıl oldu? Diğer doktoru da arayıp soracağım.
Ben her dakikasında yanında oldum evet öyle yapan bi yer bulursan çok daha iyi olur diye düşnüyorum
Uyuşturucu iğneleri yaparken de yanındaydım sonrasında doktor bekleme süresi olacak sen o sırada emzir istersen ddi emzirdim yarım saat sonra da doktor geldi tekrar öyle başladı içerisi çok soğuk Bebek üşür diyip klima açtı ısıttı hatta benimki emdiği için uykusu geldi uyumaya başladı ben de fotoğraf çektim :)

Başka ne olabilir canım mesela. Bu aldığım 5 farklı şekilde kullanılıyormuş yan da oluyo yüzü arkaya dönükte bana dönükte oluyo. E bebekten aldim kiza sordum hangisi daha iyidir bunu dedi

Ayrıca ayaklar neden sarkmamalı bilmediğimden soruyorum çünkü çoğu kanguru o şekilde
Facebook kullanıyorsan eger babywearing Türkiye sayfası var üye olmanı tavsiye ederim orda baya bilgiler var kangurular konusunda
Ben de bildiklerimi özet geçeyim
Bebegin kalça gelişimi açısından sağlıklı olan pozisyon bacaklar yanda popo oturur gibi sırt c şeklinde olan pozisyonmuş ve annenin de sırt omuz bel ağırısı yaşamaması rahat hareket etmesi için ergonomik olması gerekiyor
Eger e bebekten değişeceksen orda baby&plus Atlas modeli var sanıyorum o ergonomik. bide tabi fiyat olarak çok yüksek olan ergobaby var.

kangurunun ergonomik olduğunu bebek içindeyken sırtının c şeklini almasından ve poposu ile bacaklarının m şeklinde durmasından anlıyoruz. bacakları tabii ki sarkacak ama dümdüz aşağı doğru değil, iyice yanlara açılmış ve dizlerden bükülü olmalı. aksi halde vucudun ağırlığı yanlış yerlere biner ve bacaklardaki kan dolaşımı da düzgün olmaz.

Malesef uykular hala paramparça. Hatta önceden en azından emerken uyurdu o da yok artik. sallamak mi o da neymiş? Ben bebeğimi sallamayacağım öyle bir beşik almamıza gerek yok derken geldiğim nokta battaniyede, kanguruda, pusete, salincakta ve tam şu anda ayakta sallamak şeklinde bana dönmüş bulunmakta. Yeter ki uyudun diye. Farklı uyku yöntemlerine de direnç geliştirdi veled :)) uyuyamayınca da bonus bir patlamayla geliyor uykusuzluk ki çaresiz kalıyoruz. Parka dışa dönük bir şekilde yamuk yumuk halde uyutmuslugumuz var :) yaşlı amca ve teyzelerin kinayici bakışları eşliğinde :)) eşim tatile gitsek Mete yi sallar sallar doneriz diyor. Ayy içimi doktum. Ben mi anlamıyorum deminden diyeceğim ama annem de var. Sizin nasıl uykular? Yatır kaldır yöntemini uygulayacak mısın? Bu arada ben de kehribar aldım. 1 hafta oldu sanirim. Bir fayda görmedik henuz.
Ben kehribrımızı buldum ama takmadım nedense salyalarımızla çok mutluyuz galiba :))
Uyku annelerin en büyük problemlerinden biri diye düşünüyorm ben çünkü uyumayan Bebek huzursuzlanıyor sonra anne de huzursuzlanıyor çok haklısın iç dökmekte yani :)
Bizim en büyük problemimiz gece uykuları.
Gece sık sık uykularının bölünmesi çok sağlıksız diye düşnüyorum. Kesintisiz gece uykusu uyumalarının vakti geldi ama biizmki en geç 2saat kesintisiz uyuyor. Yani bu Da sabaha kadar defalarca kalkmak demek. Bazen emiyor 15-20 dakika sonra bi daha. Memede uyumaya alıştığı için tekrar memeyle dalmak istiyor kendi kendine dalamıyor. Yani kısacası meme bagımlısı şu an. Yalnız bizimki gündüzleri de memeyi kullanarak sakinleşiyor her canı sıkıldığında meme arıyor. Bunun en başlıca sebebi annem :) ne zaman ıh dese hemen emzir de sakinleşsin emzir de rahatlasın.. iyilik degil kötülük yapmışız. Yani kesinlikle canı ne zaman isterse ver olmuyor. Ha eger bebeğim gece memede uykuya dalsa ve güzelce uyusa sorun olmaz. Ama bizmki malesef artık alışkanlık ve hem uykusuzluk yapıyor hem de sürekli emdiği için midesi rahatsız oluyor.
Ben önce gündüzden başladım gündüz emmelerini düzene sokup gecelere öyle geçeyim ddim. Bugün 2,5-3 saat aralıgında emzirdim gece de memede uykuya dalmasına izin vermedim mayışınca çektim tabi çok zor uyudu uğraştım yoruldum yatır kaldır yaptım hala da uyanıp meme aranıyor ama umarım bi süre sonra buna değer.
Sana da tavsiyem yotube da uyku koçu Pınar sibirsky nin kanalı var onun videolarını bi izle. Ve instagramda da sayfası var kundakuyku. Ben bu işi çözemezsem ona da danışmayı düşünüyorum.
Bebeklerimiz sallamadan, memeye yada emziğe bagımlı olmadan kendileri uykuya dalmayı öğrenirler umarım.

Ben de oldum olası havuza girmeyi sevmemişimdir bebegimi de sokamam heralde doktorlar da pek önermiyormuş bulursan güzel bi şey burdan paylaşırsan seviniriz :))

Seni ayakta alkışlıyorum valla kanguru +Bebek arabası maşallah tütütü Allah güç kuvvet versin :)) ben tek Bebek ve eşle beraber acaba? derken bi de sana İstanbul gezmesi soruyorum :))

ya bakma ben cesaretliyim de cidden cok zor..
biraz direniyorum, kendimi salarsam tamamen eve kapanirim, cocuktan sonra hayattan kopan annelerden olmak istemiyorum, hayat devam ediyor 2 cimcime de bana eslik ediyor :))

bak bundan alicam yarin insallah, en cok bundan memnun kalmis kullananlar.. deneyip gorucem bakalim :))
IMG_8412.webp

merhaba kızlar nasılsınız?dün kızımın eli yandı.5 dakika önce ütüyü fişten çekmiştim yaramazlık yaparken ütünün kablosuna ayağı takıldı yere düştü ütüde kızımın elinin üstüne.size resimin atayım da bi bakın.sizce iz kalır mı?böyle birşey başından geçen var mı?çok korkuyorum iz kalır diye.sürekli silverdin sürüyorum

Eklentiler

• IMG_2601.webp
    IMG_2601.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 79
merhaba kızlar nasılsınız?dün kızımın eli yandı.5 dakika önce ütüyü fişten çekmiştim yaramazlık yaparken ütünün kablosuna ayağı takıldı yere düştü ütüde kızımın elinin üstüne.size resimin atayım da bi bakın.sizce iz kalır mı?böyle birşey başından geçen var mı?çok korkuyorum iz kalır diye.sürekli silverdin sürüyorum
Canim bence bir saglik kutulusuna gitmelisin orada pansuman yaparlar ve gereken tedaviyi uygularlar dikkat et evde enfeksiyon kapabilir

Canim cok gecmis olsun. Iz konusunu bilemeyecegim ama aklinizda bulunsun yanmalarda hemen patates rendeleyip sararsaniz su toplamiyor ve o zaman kesin iz kalmiyor yanik sonrasi. Onsallah iz kalmaz bir dr a muhakkak gostermenizde fayda var.

Çok geçmiş olsun canım.
Tabiki öncelikle ilaçlar.
Sudocrem pisik kremi yorumlarda okumuştum iz leke vs bunlarada iyi geliyormuş çok olumlu yorumlar var.
ayrıca bizim oralarda sarı kantaron yağınada iyi derler iz geçirme konusunda bir araştır istersen canım.

Geçmiş olsun. Arkadaşların dediği gibi enfeksiyon vs riski olmaması için bi doktor görse iyi olur sanırım çünkü açık yara. Küçükken ayağıma kaynar su dökülmüş, kızının yarasından azcık daha büyük yanık olmuş. Annemler doktora gitmeyip evde tedavi etmeye çalışmışlar ama bir hafta hiç kabuk bile bağlamamış sürekli akmış yara. Sonra götürmüş doktora öyle iyileşmiş. Şimdi ayak bileğimde yanık izi var. Yanığı kabuk bağlayıp iyileşme sürecine girince kantaron yağı kullanabilirsin. Yara iyileştirici ve yara izlerini geçirici özelliği var. Açık yaraya da kullananlar varmış ama bence riskli olur. Ben şimdi sezaryen izime kullanıyorum, baya hafifletti izi. Kızın küçük olduğu için cilt dokusu çok daha iyi yenilenir, o yağın faydasını görürsün diye düşünüyorum.

Ah yavrum ya ,çok geçmiş olsun.
Nasıl sızlanmıştır şimdi kuzum...
Arkadaşlar yazmış ,mutlaka bi sağlık kuruluşuna gidip pansuman yaptırın. Doktor iz kalmaması için merhem verir mutlaka..

Back
X