2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ayh cnm kan ilaci dediğim demir ilacı ya benimde kan degerim düşük cikti günde bi kere verdi sabah bi tuhaf oldum icince belki aksam içmeye başlarım hemde sabah süt ictiğim için etki değeri dusmesin
Aynen öyle dene bi bakalım. Ben biraz midesiz olduğumdan rahat rahat yutuyorum bütün ilaçları bana mısın demiyor

Boyle adet sancisi degil aslinda orda biryer nefes alirken bile agriyordu gaz agrisiymis benim bagirsaklarda fena halde yani vucudum enteresan oldu
Merhaba, bende yaklaşık 1 ay kadar önce 1 hafta süren sağ kaburgamın altından başlayan çok şiddetli bir ağrı oldu. Gece acile gittim. Tam batın ultrason çekildi. Ben kötü bir şey zannettim çünkü hiç öyle bir gaz ağrısı yaşamamıştım. Bana doktor yürümemi tavsiye etmişti. Ve wc de uzun süre oturdum. Yürümek çok iyi geliyor tavsiye ederim.

Maşallah bebişe negúzel iste esinin doktor olmasi hastalandiginda en gúvenilir hekim
Sağol canım iyi ve kötü tarafları oluyor tabi , gereğinden fazla rahat oluyor bir şey olmaz geçer bir şey olmaz geçer diye ömür geçiriyoruz , belki de bana böylesi lazımdır

Merhaba kızlar
İnstagramda bir sayfadan alışveriş yaptım çok memnun kaldım paylaşmak istedim ürünlerde kaliteli kapıda ödemesi var ve şuan kampanyalı ürünleri var ben her takımdan 2 tane aldım toplamda 4 hastane çıkışı 2 de bornoz takımına 370 tl ödedim

Herkese merhaba,

Bir suredir bu basligi takip ediyordum, sonunda ben de foruma uye oldum. Yurtdisinda yasiyorum, ilk bebegimi bekliyorum, forumdaki paylasimlariniz sayesinde Turkiye'deki uygulamalar hakkinda fikir sahibi oluyorum. Ben de kuzey ulkelerindeki standart (herkese ucretsiz) olan uygulamalar nasil oluyor, kisaca bilgi vereyim. Burada bahsettiklerim disindaki seyleri ucretini odeyip ozel saglik birimlerinde yaptirabiliyorsunuz.

Burada gebe takibi sadece gebelik icin olusturulmus her mahallede olan birimlerde hemsireler tarafindan yapiliyor. Bu surecte size 2 ucretsiz ultrason hakki veriliyor ve sehrinizdeki hastaneden bunun icin randevu aliyorsunuz. Tarama testlerine katilmak size kalmis. Ilk ultrasonuma 12. haftada girdim, ikinci ve son olanina da 20. haftada. 12. haftada kan testiyle beraber ense kalinligina bakarak kromozom bozukluklari vb hakkinda olasilik veriliyor. Ayni zamanda kan grubu HIV vb tahliller yapiliyor. 20. haftada anatomi taramasi yani bebegin organlarinin kontrolu oluyor. Onun disinda gebelik biriminde aylik kontrollerde idrarda seker, protein, bakteri, kandaki demir, tansiyon, kilo vb. takip ediliyor. 20. haftadan sonra karin yuksekligini olcuyorlar. Oradaki gorusmelerde gebelik, dogum vb. hakkinda genel sohbetler oluyor.

Belirli testler risk faktoru olan kisilerde yapiliyor. Mesela benim babam seker hastasi oldugu icin 2 kez seker yukleme testi oldum (12. ve 24. haftalarda). Ancak yasi cok olmayan, kilosu normal, yakinlarinda seker hastaligi bulunmayan vb (kriterlerin bi listesi var) kisilere bu testi dogrudan yapmiyorlar, ancak anne adayi talep ederse yapiliyor. Taksoplazmozis vb testler ancak talep ederseniz yapiliyor.

1 kez kadin dogum uzmani tarafindan muayene ediliyorsunuz, benim durumumda rahim agzini olctu ve herseyin normal oldugunu soyledi sadece.

Kendimden bahsetmek gerekirse, su anda kadar sorunsuz denebilecek bir gebelik geciriyorum. Ilk defa 17. haftada bebegin hareketlerini hissetmeye basladim, ondan once hamile gibi degildim (mide bulantisi vb seyler yasamadim). Su anda 28. haftadayim, 6 kilo aldim. Ozellikle 20. haftadan sonra ve seker testlerini de gecince biraz tatliya yuklendim :) Masa basinda calisiyorum, firsat oldukca hareket olsun diye yuruyus yapip yuzmeye calisiyorum.

Hepinize mumkun oldugunca sorunsuz bir hamilelik ve dogum sureci dilerim.

Maşallah oğluşuna canım. Çok geçmiş olsun kız dr yanındaymış ya senin ben baytarla idare ediyorum ama seninki daha da iyiymiş
Haha çok tatlısın ya çok şükür yanımda ama söz konusu gebelik olunca bazen el kol bağlanıyor , neyse doktorumuzdan onayı alınca yaptı hemen antibiyotikler serumlar falan biraz toparladım şimdi :)

Aramiza hoş geldin, sen yurt dişinda nerdesin ordaki oyğulama burdakına cok benziyor 30 haftada utrason yapılmiyormu peki ben 30 haftami bekliyordum ücretsiz untrason için.

Arkadaşlar nipt testi varmış 3 lu test yerine yaptıran yada yaptırmayı düşünen varmi? Ne düşünüyorsunuz?
Benim 2li yapılamadığı için 4 lü ya da nipt yaptır dedi doktorum. Ben de Nipt yaptırdım. Peki 3 lü ye gerek duyuluyor mu nipt yaptırınca? Ben bugün 3lüyü de yaptırdım.

Aramiza hoş geldin, sen yurt dişinda nerdesin ordaki oyğulama burdakına cok benziyor 30 haftada utrason yapılmiyormu peki ben 30 haftami bekliyordum ücretsiz untrason için.

Herseyin yolunda gittigi normal seyrinde bi gebelikse yapilmiyor. Ama tabi, gebelik sekeri varsa, plasenta rahim agzini kapatiyorsa veya herhangi bir sebepten dolayi yuksek risk gebelikse o zaman hastaneden yakin takip oluyor.

Bu uygulama (2 ucretsiz ultrason) bildigim kadariyla Ingiltere'de boyle, pek cok Avrupa ulkesi benzer saglik politakasina sahip, en azindan Iskandinav ulkelerinde boyle. Biz de acaba dogumdan once 1 kez daha parasini verip gorsek mi diyoruz ama su an icin bir gereklilik yok gibi gorunuyor.

Siz sanirim cinsiyetini ogrenmek icin istiyorsunuz, 20. haftadakinde goremedi mi doktor?

Son düzenleme:
Saraybosnadayım. Burada doktora gittiğinizde bile hastalığınıza göre ilaçtan önce bitki çayları, bitkisel takviyeler vs öneriyor doktorlar. Hatta eczanelerde satılıyor bitki çayları. Pişik kremi yerine de haricen kullanılan Kantoron yağı öneriyorlar. Kullananlardan da güzel şeyler duydum. İsterseniz bulundurun, denersiniz gerek olursa.

Ben toptan pamuklu bir kumaş alıp, böleceğim, ıslak mendile alternatif olarak kullanmayı düşünüyorum. Uzun vadede yorucu olabilir ama en azından ilk 1-2 ay kullanmayı istiyorum. Islak mendili kendime denedim çok rahatsız edici geldi

Kizlar biraz ònce bir yerde okudum kadinin birinin çocugu 8 yasindaymis ve hala gúnde 2 kere emiyormus kadin vermeyince agliyormuş ben şok ben iptal

Canım annem yaaa bebek doğmadan getirdi bana doğal yolla çıkarmışlar kantaron yağını lazım olur dedi iyi oldu söylediğin canım birinden daha duymuş oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…