2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canim panik olman cok normal benim ikinci cocugum olmasina ragmen bende ilk kactiginda şaşırdım napacagimi o anda ama sonrakilerde sakin davrandim sende sakınligini koru ki bebegine yardimin dokunsun bebiside sarsmamaya ozen goster canim bebekleri sarsmak biraz sıkıntılı durumlara sebep olabiliyor.

Bende bunda dengesizlesmisim oyle diyor esim :) sanirim sikintili süreçleri ona cok yansittim ama ondan baskada kimsem yoktu simdi simdi rahatladik. Akşamları film falan izliyoruz hic iki cocuklu modda degiliz ama ben boyle devam edecegini sanmiyorum bu oglan azicik mola verdi kanımca yaramazliklarina heran geri donebilir :) benimde yenidoganim abla sanki cocugum 8 ay gidim gidim damla damla ictigi sutun acisini simdi cikartiyor masallah :)

Aahh aah ayni seyleri bnde yasadim..simdi kizim esim ve ben yalnizligin tadini cikariyoruz.

Yapacak bir sey yok canim esler bugunler icin demedik mi iyi gunde kotu gunde diye e tabi ki sevincler paylasildigi gibi sıkıntılar da paylasilacak. Bende bu sefee cok sakinim kimsenin yaptigini gormuyorum duymuyorum ona soylemiyorum vs o da bana lohusaymisim gibi davranmiyor ne bilim insan az biraz nazlandirir :) benimki hamilelik bitti ohh rahatladik modunda :)
Bizim emme olayi yok ama masaldan daha cok agliyor herseye agliyor 2 yas sendromuyla bebek sendromu biribirine karisti :)

Canim sut tazyikli gidince toparlanamiyorlar oluyor o sekilde. Bebege sen egilmek yerine sirtini yaslayip onu memeye yatirirsan bunun onume gecmis olursun.
Evet canım annemde öyle dedi. Emdikten sonra memeyi bırakıncada uyuklarken oluyor bazen.emzirdikten sonra sırt üstü yatırmamak lazım sanırım.

Gerçekten tecrübe çok başka bişi. Sakin kalmaya çalişiyorum az evvel oldu hemen elimin üstüne yüzüstü yatırıp sırtına vurdum geçti. Bebekler bir şeklde kendilerini kurtarırlarmış

Merhabe annişler. 37+6 da 17.08.2018 bal kızım Asel i sezeryan doğum ile kucağıma aldım. Bayramın 2. Gününe gün vermişti doktor perşembe sancım başlamış anlamadım yani olanların sancı olduğunu bilmiyodum. Cuma kontrol gittim 3 cm açıklık var bebeğim dönmediği için sezeryana aldı hemen.

Canim kozın hala emiyormu? Sutun ikisine yetıyormu?

Kizlar ben bugûn bebek ebesine kizimin bazen kakasini yaparken zorlandigini sòyledim bana sordu hic yapamiyomu diye bende yapiyo ama bazen agri oluyo dedim bana bunlar olabilecek seyler dedi daha sindirim sistemleri tam anlamiyla gelismemis oyuzden oluyormus hic bir ilac yada bitkisel bisey ònermedi

Gerçekten tecrübe çok başka bişi. Sakin kalmaya çalişiyorum az evvel oldu hemen elimin üstüne yüzüstü yatırıp sırtına vurdum geçti. Bebekler bir şeklde kendilerini kurtarırlarmış
Aynen canim bebekler aslinda bizi yonlendiriyor cogu seyde sadece dikkat etmek gerek onlarin yönlendirmesini gorebilmek icin

Evet canım annemde öyle dedi. Emdikten sonra memeyi bırakıncada uyuklarken oluyor bazen.emzirdikten sonra sırt üstü yatırmamak lazım sanırım.
Ben hep yan yatiriyorum bir sağına bir soluna. Uc haftayada yuzustu yatirmaya baslayacagim nasipse. O sekilde cok rahat uyuyor ve gazlarinida hallediyorlar. Hem iyicede kendini kurtaracak duruma geliyor. Kizimda cok rahattik bu sekilde ve kendiside cok seviuordu bu pozisyonu.

Canim kozın hala emiyormu? Sutun ikisine yetıyormu?
Evet canım emiyor :) yetiyor sütüm yetmeyecegini hic dusunmedim cunku. Arz talep olayi sut mevzusu ne kadar talep olursa o kadar uretim oluyor. Birde kizim aktif emdigi ve emme gucu fazla oldugu icin sut daha erken indi ve cogaldi sukur.

Kızlar ya benim göbek 7 aylıkhamiş gibi kaldı korseyi de de kontrolünden sonra tak veya takma diyecek daha. De bayramdan sonra gideceğim daha. Bu böyle kalmaz inşallah . Sizin göbekler indi mi baya

Gozunuzaydinn Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin inşallah

Evet canım emiyor :) yetiyor sütüm yetmeyecegini hic dusunmedim cunku. Arz talep olayi sut mevzusu ne kadar talep olursa o kadar uretim oluyor. Birde kizim aktif emdigi ve emme gucu fazla oldugu icin sut daha erken indi ve cogaldi sukur.
3 günde o kadar fazla süt birikdi göhsumde minik kızımda 1 göhsümün yarısını bile ememiyordu hemen doyuyordu o sırada keşke buyuk kızımda emseydı demişdim kendi kendime. Ama 2-3 gün sonra vicıt vok fazla süt uretığnı anladı ve azaldı şimdilik yetecek kadar sütüm var sadıce, inşallah 6 ayına kadar sadıce anne sütüyle besleye bilirim, emzirmeyi cok isdiyorum cünki,
Bide şimdi senin vicudun cok kaloki yakar şimdi kilolar gitmişdir cokdan?!.

Kızlar ya benim göbek 7 aylıkhamiş gibi kaldı korseyi de de kontrolünden sonra tak veya takma diyecek daha. De bayramdan sonra gideceğim daha. Bu böyle kalmaz inşallah . Sizin göbekler indi mi baya
Bu korse sayasindemi bilmiyorum ilk doğumumda cok göneğim kalmişdi korse kulanamamışdım. Şimdi ilk günden kulanıyorum ve ilke göre göbeğim cok fazla kalmadı da. Ama hala var biraz sadıce 9 kilo giti benden 13 günde.

3 aydan önce yuz üstu yatırmayın diyorlar diye biliyorum. Kac günlük oldunuz siz?

İste talep tek bebekle olunca belli sure sonra vucut ona gore uretim yapiyor buna memelerin terbiye olmasi deniyor. İnşallah emzirirsin once inan buna beynine o msj gitsin

Son düzenleme:
Daha duruyor kilom 16 almistim 7 kaldi suan bugun 11. Gunumuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…