- 1 Aralık 2017
- 4.631
- 8.894
- 158
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #67.621
Eşim de senin gibi düşünüyor canım. Bakalım belki doktor sorumluluk alır, belki almaz, şimdilik yavrularımla mutlu olayım en iyisi.Allah olan evlatlarına sağlık versin canım
Sağlıklı ol çocuklarının başında ol,bir çocuk daha deneyerek riske girme tekrar
Aynen geçti gitti lohusalık bitmeden unuttum bile ki yine ister oldumGeçti gitti ama deilmi? Çok şükür sende o yakışıklı oğluşta çok iyisiniz çok geçmiş olsun canım benim. İnşallah Allah bidaha kısmet eder bende gelecek seneden sonra düşünüyorum Allah kısmet ederse.
Maşallah tatlı pembişler. Rabbim ikisinin de bahtını güzel yazsın canım.daha simdi yazmaya firsat bulabildim..doğum hikayemi anlatayim ((yazdiktan sonra farkettim cok uzun olmus okuyabilirsiniz insallah)) 16 agustos aksami yatisim yapılmıştı 2 cm açıklık ile ama sancilari hissetmediğim icin ilerlemedi ve gece bi ebenin canimi cok yakmasiyla resmen hastaneden kactim diyebilirim.. neyse zaten o andan beri kanla karisik akıntım geliyodu..2 gün sonra esimle beraber okey oynadik bi guzel saatlerce tabi karnim kasiliyo sancı giriyo ama umursamiyorum..cunku kendimi artik bayramdan sonrasına şartlamistim hatta eşim sen gittikçe iyi oluyosun karnini görmesem hamile oldugunu unutucam filan diye dalga gecti ..oyun bitti disari yürüyüşe çıktık gece yarisi bu defa ağrılı kasılmalar gelmeye basladi sancı geldikçe yolda bi yerleri tutunup çömeliyorum..eve geldik esim işe gidicekti uyudu ben uyuyamadim sancı geldikçe kivraniyodum küveti doldurup içine girdim uzandim saatlerce durdum ciktim..biraz daha şiddetlendi sabaha karsi bi daha doldurup girdim bi saat durdum çıktım.evin icinde yürümeye basladim..esim kalkti beni gorunce gider gelirim ben dedi tamam dedim gitti ben hala yürüyorum çünkü basimi yastiga bile koyamiyodum.. 1 saat sonra esim geldi gidelim dedi yok yine yalanci sancidir o ebe ordadır korkuyorum dedim gitmedim..saat 10 oldu ve ben artik duramayinca duşa girdim ciktim ve gidelim artik dayanamıyorum dedim hastane hemen evin yaninda olduğu icin bide geri gelecegimi düşündüğüm icin öyle sadece terlikleri giydim çıktım..acile gittik açıklığa bi baktim ebe dogum coktan baslamis 4 cm açıklık %60 dogum tamamlanmış hemen yatis dedi 11 de yatisim yapildi ciktim orda da muayene kan alimi filan derken hemen sancı serumu takildi bi 40 dk ama belki 6-7 damla tek akmistir cok zorlandim koridorda yürümek istedim sancilar 2 dk da 1 geliyo ve ben çömeliyorum sancı esnasinda artik dayanamayinca muayene ettiler ve 7-8 cm açıklık 15 dk ya doğumhane ye aliriz dedi tuvaletim geliyo dedim o bebek sakin gitme yataga gec igne yapcam dedi gectim damar yolunda Belletti igneyi sancı geldigi an sıktı ilaci ve açıkliga bakti cabuk kalk gidiyoruz dedi yürüyerek gittim doğumhaneye orda hemen masaya alindim ebe direk suyu mu patlattı ikinma hissim var dedim ıkın dedi bi kaç ikinma sonucu yorulup dayanamiyorum diyince bebegin basi geldi zaten dayan dedi bi iki defa sonunda cikti basi omzu takılınca yirtilma olmasin diye kesi atti ve bebeği cikardi (40+3) 3240 gr 50 cm bi prenses..hemen temizleyip yanimda giydirdiler o arada dikislerim atıldı 5-6 tane ve ben tekerlekli sandalye de kizim kucagimda ciktik cok güzel bi andi ikinci defa yasadim.. simdi biraz dikişlerin agriyo ve sancim hala var eve sabah geldik kizimi yikadik simdi bol bol emişiyoruz.. ablasi tepesinde her daim şenliki var evde bunlarda benim prenseslerim
Canim bebel doğum kilosundsn mutlaka kaybedermiş bu odemmis eger ilk 15 gun yeniden dogum kilosuna gelirse sıkıntı yok demisti kuvezdeki dr lar bizdede kilo kaybi oldu aonra yerine geldiEvet yapiyor canim,nerdeyse her emmeden sonra yapiyor
Canim cok mu aglliyor huysuzlaniyor yetmedigini anladin?Kizlar su an aglayarak yaziyorum ki bebegim doymuyor ilk ebegime mama verdigim icin basta kv kpden bile laf duydum kaldi ki ben cahil biri degilim olmadi iste sutumde yetmedi mama takviye verincede oglumun tercihi biberondan yana oldu simdinyine tarih tekerrur ediyor ve ben mama vermek istemiyorum baskilardan dolayi ne yapacagimi sastim daha dogrusu dr tavsiye etmeden vermek istemiyorum bilincsiz sekilde bayram tatilinede girdik ne yapsam.etsem.bilemedim ama cok mu cok uzgunum ben ister miyim herseyin dogali varken mama vereyim yavruma
Valla biz iki ayi devirdik2 defa yapabildik oda benim zorumlaBu uzun süre ne kadar süre acaba
Geçen benim küsmem, soğudunmu falan dememle denedik de , yapmaz olaydım sonrası hem ağrım oldu hem iki gün şakır şakır kırmızı kanama. Yeni azalıyor oturuyorum kuzu kuzu
40 bittikten sonra da ara ara geliyor maalesefAkıntı tamamen bitene kadar kuzum :) ben annemin 10 gün sürüyor diye çok umitliydim ama bugün 20. Gün hala benden lohusa akıntıları geliyor durmaksizinvalla 40 günden sonra dinen de gelen kan özür kanı oluyor bekleyeceğim maksimum 20 gün kaldı sonra acısını çıkartacağım inşallah
Cok sukur canim ben ceesaret edemezdim sanirimEvet kızlar, sanırım iki kızımız kaldı doğurmayan, onlar da normal doğuracağına göre sezeryan maceramı anlatabilirim. Biliyorsunuz benim hamileliğim aylarca evden, haftalarca yataktan çıkmamakla geçti. O kadar insan yüzüne hasrettim ki, 1 saatlik mesafedeki hastaneye metroyla gideceğim diye tutturdum. Eşimin itiraz ve ısrarları işe yaramadi ve inatla valizle metroya binerek gittik hastaneye )) Eşim çok korkuyordu metroda sancım tutar falan diye kayıt bile aldı babanlar kızımızı doğurmaya metroyla götürüyorsun diyecek diyordu, ya bir şey olursa ama benim umrumda değildi, sonuçta hastane yolundayız )))) millet koca karnıma bakıyordu o ayrı komik :)
Neyse hastaneye vardık, doğum öncesi, doğum fotoğrafı bunlar güzeldi. Derken ameliyat başladığı andan birşeyler ters gitmeye başladı, doktorumla ameliyatı yapan diger doktor yavaştan şifreli konuşmaya başladılar. İlk doğumumdan biliyorum ilk 4-5 dakikada bebeğin çıkması lazım, çıkmıyor, ne oluyor diyorum herşey yolunda diyorlar. Neyse sonunda bebek çıktı, ben mutluyum ama ara ara kötüleşiyorum. Ara sıra çenemin altından anestezologun bastırmasıyla uyanıyorum , bayıldıklarımın faarkında değilim tabiki. Uyandığlımda doktora diyorum ne oluyor benimle konuşun, isterdim ama konuşmanın sırası değil diyor sadece. Meğer 20 kere kanama geçirmişim. Ameliyat çok uzun sürmüş, bittiğinde diğer doktor son dikiyorum dediğinde benim doktorum eşinle görüşeceğim diyerek kenara çekildi o zaman üzerinin kasap gibi bütün kan içinde olduğunu gördüm. Yan masada bir masa üstü dolusu kanlı bezler vardı. Ne kadar çok kanım varmış bitmedi şükür ))) Doktor eşime bir daha hamile kalırsam kurtarılamaya bileceğimi söylemiş. Damar problemim ilerlemiş meğer, sonra rahimde yapışmalar olmuş, bebeği kurtarmamız mucizeydi, seni kurtarmamız ikinci mucizeydi dedi ertesi günü. Haliyle ben feci ağrılar geçirdim, o gece ateşim çıkmış, bütün gece bağırmışım, halüsinasyonlar görmüşüm odada olmayan kişileri filan. Sonunda morfin etki etmiş. Gel gör ki, morfinden sonra sabahın 6da kalktım tarandım makyaj yaptım duş aldım, eşime güzel olayım diye ))) Öğlen yine morfinlik oldum maalesef. Oğlum çok uslu oldu ilk günler belki sarılık yüzünden, belki ağrıdan susmayan annesine acıdı. Amma yazmışım kızlar. Önemli olan şimdi oğlum evimizde, ben iyi sayılırım, ara sıra ağrıları umursamıorum. Hatta bir umut belki 5 sene sonra herşey iyi olur bir bebeğimiz daha olur hayalleri kuruyorum.
Hahah daha bugun anneme ben bi daha dogurmam dedimGeçti gitti ama deilmi? Çok şükür sende o yakışıklı oğluşta çok iyisiniz çok geçmiş olsun canım benim. İnşallah Allah bidaha kısmet eder bende gelecek seneden sonra düşünüyorum Allah kısmet ederse.
Al benden de o kadar.Canim cok mu aglliyor huysuzlaniyor yetmedigini anladin?
Kilo almayinca ben mamaya basladim onun doydugunu gormek herseye deger boşver sen kim ne derse desin herkese söyleme ben soylemedim herkesin bir fikri var bebek bakimi ile ilgili ben ilk dega bakiyor olabilirim ama annesiyim araştırıyorum surekli en iyi ben bakarim ben bilirim tika kulaklarını napalim yetmiyorsa simdi arttırmaya cabaliyorum
Ayrics ilk gunler kasikla veriyordum mamanin yarisini döküyordu simdi biberonla veriyorum bütün gun memede emiyor inkar falan olmadi
Kanamsm kac gun surdu canim.Valla biz iki ayi devirdik2 defa yapabildik oda benim zorumla
Kanama bitti ama evde anneler var bidr atlaa 10 da uyudu mu bende yatıyorum hemen gunduz uyumadigi icin esimde git yat kıyamıyorum uykusuz kalmana diyor
Bi ilk uykusu duzene girince bide dogum gununde yaptik artik bekliyorum hasretle ev bi boşalsın
Canim ilk 20 gun nornal ped sonra 15 gun ince pedle devam.edecek kadar surduKanamsm kac gun surdu canim.
Hepimiz hasretle bekliyoruz galiba
sagol kuzu cevapladigin icin.deneyip gorucez artik.bide pat diye doguruyomusum :)))
cekinecegini hic zannetmiyorum canim,adam aylardir dağda duruyo kafayı yemistir muhtemelen.normalde bile 1 hafta sabredemeyen biri.artik dogurursam haber ederim
40 bittikten sonra da ara ara geliyor maalesef
Evet ya cok agliyor bi dra.gostermeden kendi basima almayayim diyorum bisey ne yapacagimi sastim.cisde yapiyor ama bebek doymuyorsa tabiki vericem ne gerekiyorsa en iyisindenCanim cok mu aglliyor huysuzlaniyor yetmedigini anladin?
Kilo almayinca ben mamaya basladim onun doydugunu gormek herseye deger boşver sen kim ne derse desin herkese söyleme ben soylemedim herkesin bir fikri var bebek bakimi ile ilgili ben ilk dega bakiyor olabilirim ama annesiyim araştırıyorum surekli en iyi ben bakarim ben bilirim tika kulaklarını napalim yetmiyorsa simdi arttırmaya cabaliyorum
Ayrics ilk gunler kasikla veriyordum mamanin yarisini döküyordu simdi biberonla veriyorum bütün gun memede emiyor inkar falan olmadi
Canim anne sútú icende bùyúyo mama yiyende elinde olan bisey degil kendin bilerek vermemezlik yapmiyorsun allahtan gelen birsey kendini sitrese sokupta bebeginede hissettirme
Kız ne ağlıyorsun Allah ağlanacak dert vermesin. Süt artırıcılardan ne içiyorsun?exixizimm ve bana milk pro naturpy diye bir çay iyi geldi. Baktın yok olmadı kaşıkla mama takviyesi yaparsın. Açsa kaşıktan da içer, memeyi de yadırgamaz, olan kadar süt de içer, karnı da tok olur çocuğun. Sen ağladıkça sütun gerçekten azalıyor bak kuzum yapma nolursun
Canim lutfen kendine gel ben de veriyorum mama. Hatta bebeğim nerdeyse %100 mamayla besleniyor çünkü benim sutum hemen hiç yok. Sürekli memede tutuyorum ama gelen süt 5 10 damla. Ben de ilk başta çok ağladım ama ne yapayım dedim bu çocuğun rizki süt konusunda bu kadarmış. Hiç merak etme Allaha dua et eğer o isterse çocuğun sutunden alacağı faydayı mamadan da bahşeder. Sana çok baskı yapmışlar psikolojinle oynamışlar resmen . Eminim senin benden çok sütün vardır üzülme bak beterin beteri var benim gibi :)
Biberon konusunda medela calma al canım memeyle aynı sistem benimki de bir ara beni bıraktı bu biberonla simdi biraz biraz emmeye döndü .Seni ve bebegini cok öpüyorum. Bu arada bazi özel hastaneler ücretsiz tartim yapıyor tarttir bayramda da açıktır hastane sonuçta gunluk en az 20 gram alıyor olması lazım eğer son tartimdan bu yana almamissa doymuyordur mamayla takviye edersin az az başlayıp. Sonuçta bebeğinin aç kalması ona mama vermenden çok çok kötü Allah korusun çocuğun şekeri düşer ve bu ciddi sıkıntılara yol açabiliyor
Hersey bu baskilar yuzunden oluyor zaten allak bullak bi haldeyim insallah duzelecek sagolun kizlar desteginiz icinNe kadar çok stres okadar az süt canım çevreyi hiç takma sen elinden geleni yapıyorsun oğluşun emmemesi veya sütün gelmemesi elimizde olan birşey değil. Herkes bi kendine baksın kimseye fırsat verme ağlama üzülme lohusasın sen daha. Ciğerin onlar senin senden daha iyi hiç kimse onlara iyi bakamaz boşver gereksiz şeyleri ve insanları.
Canım ben etrafimdakileri dinleyip mama desteğini kestim. 5 gün sonra beboşun rengi yeniden sarardi. Doktora zor attık kendimizi. Mama verdiğim için çektiğim vicdan azabini görüp benim de bir oğlum var ve biz de mama verdik dedi. Orada kendime geldim. Ne yapıyorsun dedim. Annelik icgudulerim ile hareket edeceğim dedim ve çıktım. Kimseyi dinlemiyor artık.Kizlar su an aglayarak yaziyorum ki bebegim doymuyor ilk ebegime mama verdigim icin basta kv kpden bile laf duydum kaldi ki ben cahil biri degilim olmadi iste sutumde yetmedi mama takviye verincede oglumun tercihi biberondan yana oldu simdinyine tarih tekerrur ediyor ve ben mama vermek istemiyorum baskilardan dolayi ne yapacagimi sastim daha dogrusu dr tavsiye etmeden vermek istemiyorum bilincsiz sekilde bayram tatilinede girdik ne yapsam.etsem.bilemedim ama cok mu cok uzgunum ben ister miyim herseyin dogali varken mama vereyim yavruma
Drlarda diyor su koca kari islerini birakin artik diye ama henuz drla gorusemedim lafadan baslamak istemiyorum ama memelerim bos sanki sadece cis yapiyor acaba doyuyor mu diyorum ama surekli aglayip araniyor yavrum aksam biraz sagdim sut var mi diye nasil emdi kuzu biberonla ama ilk bebegimde biberon yizinden birakti beni bu yaramaz da nasil yapisti kuzum hepimiz isteriz bebekleri dogal anne sutuyle buyutelim ama napalim kismet buymusCanım ben etrafimdakileri dinleyip mama desteğini kestim. 5 gün sonra beboşun rengi yeniden sarardi. Doktora zor attık kendimizi. Mama verdiğim için çektiğim vicdan azabini görüp benim de bir oğlum var ve biz de mama verdik dedi. Orada kendime geldim. Ne yapıyorsun dedim. Annelik icgudulerim ile hareket edeceğim dedim ve çıktım. Kimseyi dinlemiyor artık.
Hâlâ tedirgin oluyorum sütüm tamamen bitecek vs diye ama biterse de elden bişey gelmez. En iyi mama ile beslerim beboşu ne yapalım.
Bu arada kayinvalidem emzik vermeme karşı ama ben ne yapıyorum babaannemiz yokken beboşu sakinlestirmek icin emzigi veriyorum ayak sesi duyunca sakliyoruz kızımla emzigi :)) Gelmişim 35 yaşıma bana yaptirdiklarina bak.
Bir de benim minnoş aç olunca hep huzursuz oluyordu uykuları bile kısa kisaydi. Ne zaman bir ya da iki ölçek mama versem mışıl mışıl uyudu.
Valla kuzum burdada kış bitti gibi bişi oldu 4 senedir hiç alışkın olmadığımız havayı yaşıyoruz bu sene rekor kırıldı 35 dereceleri gördük hep. İsviçrede en son neredeyse 60 sene önce böyle olmuş. Kışın kar bile yağmadı doğru dürüst.Eşim de senin gibi düşünüyor canım. Bakalım belki doktor sorumluluk alır, belki almaz, şimdilik yavrularımla mutlu olayım en iyisi.
Aynen geçti gitti lohusalık bitmeden unuttum bile ki yine ister oldum
İnşallah canım istediğin zamanda olur, umarım yaza denk getirmezsin sonunu, ne sıcak gördük ama. Ama senin orda sıcak fazla değildir ya, keyfine bak sen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?