Bak nette buldum
Erkeğin vermiş olduğu meninin 1 mililitresinde bulunan sperm sayısı: Buna sperm konsantrasyonu denir.
Demek ki 1 mililitre de 5 milyon sperm var oluyor
Total sperm sayısı yazmıyor, 1 ml de 5 milyon görünüyor.Yani toplam sperm. Sayısı yazsaydi daha fazla sperm.görünecek dimi yani bu iyi birsey mi.ilk.defa 5 mlyon görüyoruz
Tamam da.mesela bu 1 ml tum sperm değil yani eğer tüm sperme baklsaydiTotal sperm sayısı yazmıyor, 1 ml de 5 milyon görünüyor.
Yaşim 31. Bu 5.tedavim ilki tuttu 5aylik ikizlerimi kaybettim daha sonra 2 donmus transfer negatif. 4.de kizim oldu cok sukur. Sorunumuz pko ve sprem sayisi. Merkez bursa acibademVer cnm ilk sayfaya ekliyorum
Evet öyle gibi :) sonucu doktora gostermediniz miTamam da.mesela bu 1 ml tum sperm değil yani eğer tüm sperme baklsaydi
Daha fazla sperm olduğu görünürdu deglmi
Toplam sperm sayısı:Tamam da.mesela bu 1 ml tum sperm değil yani eğer tüm sperme baklsaydi
Daha fazla sperm olduğu görünürdu deglmi
Evet öyle gibi :) sonucu doktora gostermediniz mi
Inşallah canım, gönlünü ferah tut :)Yaaa ben 2 gündür boşuna mi agladm aceba belki o sperm konsantrasyonu 5 ml ya hareketli sperm konsantrasyonu 0.2 çıktı dmk tup sperme baklsaydi hareketli de çıkardı ayyyy insallahhhhhh
Toplam sperm sayısı:
Erkeğin tahlil için verdiği bütün meni (ejakulat) içerisindeki sperm sayısı en az 39 milyon olmalıdır. Bunun altındaki değerlerde sperm sayısı azlığından (oligospermi) bahsedilir. Üst sınır yoktur, bu değerlerin üzerindeki bütün sayılar normaldir.
Toplam sperm sayısını bulmak için önce 1 mililitredeki sperm sayısı hesaplanır ve meninin toplam hacmi ile çarpılır.
Sperm konsantrasyonu:
Sperm konsantrasyonu ne demek? Sperm konsantrasyonu erkeğin boşalma ile verdiği meninin sadece 1 mililitresinde (1ml, 1 cc) bulunan sperm sayısı demektir.
Erkeklerde normal sperm sayısı mililitrede (ml) en az 15 milyon kadar olmalıdır. Bunun altındaki değerlerde sperm sayısı azlığından (oligospermi) bahsedilir. Üst sınır yoktur, bu değerlerin üzerindeki bütün sayılar normaldir.
Ahh ahh insalalhInşallah canım, gönlünü ferah tut :)
Gunaydinnn. Testi doktora gostermeden etmeden neden kendine kendine yorumlayip hemen kendini uzulyosun kii canimmm. Rabbim emeklerini bosa cikarmasin hic bi zaman. Sende erkenden uzme kendiniC cantanem evet bak doğru toplam sperm sayısını bulmak için sperm Sperm konsantrasyonu ve hacım çarpılıyor ve ben de bunu doğrulamak için önceki Mart ayında yaptığımız Sperm testi ne göz attım Orada sperm sayısı konsantrasyon ve hacım yazıyordu nasılsa sayı yazıyor diye Hacim ve konsantrasyonu çarptım ve bir de baktım oradaki yazan sperm sayısı çıktı Şok Oldum şu anda çok mutluyum demek ki şu anki toplam sperm sayımız 14.5 milyon civarı çok mutluyum ya
Evet bende öyle düşünüyorum. Hacim 2.5 olduğuna göre baya fayda etmiş kullandıklarınız :)C cantanem evet bak doğru toplam sperm sayısını bulmak için sperm Sperm konsantrasyonu ve hacım çarpılıyor ve ben de bunu doğrulamak için önceki Mart ayında yaptığımız Sperm testi ne göz attım Orada sperm sayısı konsantrasyon ve hacım yazıyordu nasılsa sayı yazıyor diye Hacim ve konsantrasyonu çarptım ve bir de baktım oradaki yazan sperm sayısı çıktı Şok Oldum şu anda çok mutluyum demek ki şu anki toplam sperm sayımız 14.5 milyon civarı çok mutluyum ya
Canim uzulme ben tup bebege basladigimda esimin degerleri 77 milyondu kullanmadigimiz sey kalmadi ameliyat bile olsu suanda 12 milyonC cantanem hayılisi olsun hakkında Allahım. Sağlıkla versin ve kan testi pozitif çıkan arkadaslar Allahım kucaginiza almayi nasip etsn bi kaç gündür topicte yoktum ozlemistm sizleri
Dünden beri moralim çok bozuk ağlaya bi hal oldum okadr eşim ilaç macun kur vs. Kullanıyordu dün test yaptı sonuçlar bekledigmn altında çıktı zaten sayıyı da anlamadım yardimci olurmusunuz bu arada çizelge işini süper dusunmussunuz bende katılayım
FATMAHMUT
22 YAŞ
İLK DENEME
SORUN TÜPLERDE TIKANIKLIK+ SPERM SORUCU
ANKARA BASKENT UNİVERSİTESİ HASTANESİ GÖĞSEN ONALAN
Naydin nasilsin yarin icin heycanlimisinGünaydın kızlar
Cumanız mübarek, dualarınız kabul olsun.
Gunaydinnnn. Amin canimmm. Seninde cuman mubarek olsunnnGünaydın kızlar
Cumanız mübarek, dualarınız kabul olsun.
Kizlar dun gece gule gule bi hal oldum. Esim o kadar heyecan stres yapmis ki. Bisey yok yattik uyucaz artik. Dondu bana yarin napicaz dedi anlattim muayene ilac falan diye. Kac gun yatican. Ne kadar igne vurucan. Acicak mi. Yumurtalari ne zaman toplucaklar dedi hersey normal sorular normaldi konustuk cevapladim en son sana mi bana mi koyucaklar dedi. Tabi ben sokgulsem mi aglasam mi. Yok dedim sana koysunlar istiyosan daha iyi bakarim diyosan sende kalsin dedim. Adamin uyku sersemi beyni yandi galibaaa... zor uyudu surekli soru sordu benide uyutmadi. Benden merakliymis
Ay süpermişya bence eşin seni düşünüyor karısına kıyamıyor siz doktora söyleyin ona yükleme yapsın :) Süreç uzun adamlar anlamıyor bu işten. Ben eşime hiç anlatmıyorum adam bu ay tüpbebek yapacağımı bile son 1 gün kala öğrendi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?