2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Kızlar peki emziği doğumdan sonra hemen hastane de mi vermek gerekiyor. Yoksa sonra ihtiyaç olunca mı. Hani bazı bebekler almıyor deniyor ya o yüzden merak ediyorum.

Kızlar peki emziği doğumdan sonra hemen hastane de mi vermek gerekiyor. Yoksa sonra ihtiyaç olunca mı. Hani bazı bebekler almıyor deniyor ya o yüzden merak ediyorum.
Benim oğluma hemen arkadaşım verdi ben başta çok istemedim o açıkladı ve sonrasında çok üstüne düşsekte almadı
Almayadabiliyorkar
Ama vermek istiyorsan emzirdikten sonra verilebilir çenesi yorulmasın karnı doymadan

Ben hastanede vermistim ama almayan cocuk almiyor yani ne kadar ugrassanda

Benim arkadaşımda hemen hastane de verdi o aldı mesela hemen. Bende öyle yapsam erken mi olur diye düşünüyorum karar veremedim.
Ben hastanede vermistim ama almayan cocuk almiyor yani ne kadar ugrassanda
Deneyip görücez bakalım :) ama emzik emen çocuk çok sevimli geliyor bana :)

Kontrolüm vardı bugün oğluşum iyi şükür 22cm boy, yaklaşık 400gr ağırlık dedi. 1hafta ileriydi elleri yanlarda uyuyordu yüzünü gördük belli belirsiz, omega içerikli bi vitamin yazdı maltofer ve birde kalsiyum magnezyum kramplar için v.s haftaya da kontrole gider görürüm minnoşumu sonra ki hafta da ayrıntılıya gideceğim hastanede de varmış dışarda da yapabilirsin dedi. 7ila20mayıs arası gideceğim

Simdilik sadece 1 tane hastane çıkışı aldim.ne alacagimi bilmiyorum acikcasi.suan neler almam gerek
:) :) herşeyi alasım vardı oğlumda çoğunuda aldım ama birçoğu kullanılmadan küçük kaldı
Bazı sitelerde listeler var ama çok çok gereksiz şeyle dolu ya da 5-6 aylıkken kullanılacak şeyleri şimdiden almanın anlamı yok
Genel olarak;
-bir emzik
-bir biberon
-penye ağız mendili
-ıslak mendil
-ayına uygun bir paket bez
-alt değiştirme örtüsü(hazırpaket)
-şampuan,krem,pişik kremi
-banyo havlusu
-küvet
-küvet filesi,lif
-çorap
-ayaklı alt üst takım
-iç zıbın yani çıtçıtlı atlet(uzun kol yarım kol)
-özellikle penye yelek rahat ve hafif
-penye battaniye
-bere,eldiven (takımlarda da oluyor gerçi)
-tulum
-müslin bez(banyo sonrası ilk onla kurulardık daha emici,yazın bile deniz kenarında rahat oluyor)
-odası içinde ne gerekliyse yatağına göre çarşaf uykuseti,yan koruma falan
-ateşölçer,tırnak makası
-odası için bebek telsizi
-aventin silikon göğüs ucu anne için(ilk 15 gün yara olduğu için öyle emzirmiştim göğüs ucunuda çıkartıyor)
Benim aklıma gelen elzem olan şeyler bunlar,varsa ekleyeceğiniz sizlerde ekleyin arkadaşlar faydası olur

Ya sen kac gune bir kontrole gidiyon ki

Ya anneler benim bebeklerim benden niye beslenemiyolar anlamıyorum yiyorum da ilaçta alıyorum vitamin oğlum 40 haftada 48 cm net 2800 di ikinci gebelikte bebeğim yine geri de gidiyor önde veya haftasında giden anneler ne yiyosunuz

benim ilk hamileliğim valla iştahla yemek yemek istiyorum canım bişey çeksin yiyim yiyim doymayayım istiyom:):)

Son iki ay iştah çok fena açılıyor ama biz yaza denk geliceğimiz için o kadar açık olur mu yomsa sıcaklardan canımız birşey istemez mi kestiremiyorum. O canın çeke çeke biley yemenin verdiği haz muazzam yalnız :)

Kuzum ben doguda yaşıyorum ya, buraya ğüvenmiyorum annemin yanına gitcem 20+3 te o zaman yaptıralım dedim doruk u aradım 175 dedi, sende kesinleşince benimle paylaşırmısın fiyat memnuniyetini? Benimde tüp bebek biliyosun, ben renkli çıktı versinler istiş
Canım ben doğuda bi ildeyim burda renkli değil çıktıları 125 tl ama hastaneye güvenmiyorum, özel muayenesi olan 450 dedi öhh dedim, bursaya gelip yaptırmak istiyorum 20+3 de bursada olca m mesela, doruk yıldırımı aradım 175 tl cd rapor ve renkli çıktı veriliyo dedi, bilgi alınca benimle paylaşırmısın drun kimi tavsiye edicek acaba?
Önümüzdeki hafta yaptıracağım ben. Acıbadem’e gidyorum zaten ben orada yaptıracağım 1300 tl fiyatı.
Yaa çok pahalı geldi bana, benim tüp bebek, zaten ona ayrı para gitti, doğudayım tayin çıkcak doğum olcak çok masraf var, burda bile 450 tl bana çok geldi

Allah sabır versin yaşam sınırı 24 hafta diyorlar ama oda az ihtimal sanırım
Amin inşallah o 22 de yaptı doğum ve o anları çok kötü geçmiş çok üzüldüm ben hala hastanede dikişlerinden sıvı falan geliyomuş ailemde korktu böyle olunca üst üste haberler aldık

Benim doktorum yeme dedi canım ama nedenini sormadım çok sevmediğim için ama internettede yenilmemsi lazım deniliyo en iyisi doktoruna sormanda fayda var

Canım kiloyu sprun etme lütfen üstelik oğlunun boyu ve kilosu gayet de normalmiş. Benim kızım da 48 cm doğmuştu şuan yaşıtlarından 2 cm önde gidiyor. Anne babadan en az birinin minyon olması bebeğinin boy ve kilosunu temel olarak belirliyor, genetik yani.
Haftası çok çok geride olmadığı sürece endişelenme. Bebeğin sağlıkla büyüyorsa boy kilo senin dediklerin zaten standart ölçüler :)
Bol bol kaşar, muz, ceviz, avokado, kaju, fıstık ye yumurta ve eti beslenmenden eksik etme

Benim kendi doktorum zaten her gittiğimde renkli ultrasonla bakıyo ve 2 tane renkli fotoğrafını veriyo ama büyük bi ihtimalle ya kendi bakıcak ve hastanesinden bi perinatoloji önerecektir diye düşünüyorum kontrolüme var daha sen ne zaman geleceksin birde bursada sadece direk renkli ultrason çeken bi yer var sadece bunun üzerine olan bi yer var sonomar diye ordan çok memnun kalanlar var çok ilgileniyolarmış duyduğum kadarıyla 300 tl gibi fiyat arayıp daha iyi öğrenebilirsin canım

Ben 7 mayısta gelicem canım, dr un kim, tayinim çıkmazsa bursada doğum yapmayı bile düşünüyorum ama nasıl olcak bilmiyorum kafamda deli sorular, yarın orayıda arayayım bi, detaylı dışında renkli ultrason elde etme şansımız burda yok gibi niç değilse detaylıda bi renkli fotosu olsun istiyorum tospiğimiin

Bende şimdiden 4 tane renkli resmi var paşamın ben medical parkta özlem hanıma gidiyorum çok tatlıdır her gitiiğimde 2 tane farklı açıdan renkli fotoğraf ve normal ultrason veriyo bi kaç tane ama detaylı için nereye yönlendircek bilemiyorum bi dahaki gelmende konuşuruz demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…