- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #23.421
Arkadaşlar selam,benimde bir oğlum olacakbu arada Demir İlacını nasıl kullanıyorsunuz?Aç karnına benim midemi rahatsız ediyor.Yemekten sonra nasıl almalıyım?Beklemelimiyim?
Ay Kıyamam ya senin durumun daha zor inşallah doğumda korktugun gibi olmaz ve hemencecik bulunur.Igneden bahsetmişsiniz benim iğne korkum yok ama benim damarlarım yok bulamıyor hemşireler her kan vermeye gittiğimde delik deşik oluyorum en sonunda elimin üstüne iğnenin ucunu sokuyorlar damlata damlata tüpü dolduruyorlar.. ignenin Arkasına tüp taktiklarinda dolmuyor cunku kan gelmiyor oyle. Her gittigimde kan aldırmaya benim damarlarım zor alınamıyor kan böyle damlata damlata alabiliyorlar ancak dediğim halde hirs yapıyorlar illa bulucaz damarı diye koluma sokuyorlar iğneyi tabiki bulamıyorlar o iğneyi içerde bi saga bi sola döndürüyorlar ya benim o zaman tansiyonlarım 0 a düşüyor herhalde bayılacak gibi oluyorum birde şey demeleri yok mu hatice abla bi de sen denesene sanki deneme tahtası olarak gitmişim ben oraya he diyorum bütün hastane sıraya gecsin. Bazen ayagimdan falan alıyorlardoğuma giderken en korktuğum şey o damar yolunu nasıl açacaklar bende.
Bir yakınımızın bebeği öyle doğdu o kemikte hafif bir eğrilik var ultrasonda farkedilmemiş sanırım doktoru düzelir demiş onun dışında çocukta bir sorun yok anne karnında durduğu pozisyondan öyle olmuş demiş ne kadar doğru bilmiyorum inş sizinkinde bir sorun yoktur bu arada ben sabah aç karna muz ve süt içtim geçen kontrolden önce boyu önde çıktı sizde kontrole kadar bu şekilde deneyin
Bende küçük bluetooth lu hoparlörden var telefona bağlayıp müzik açıyorum hoparlörüde karnıma koyuyorum genelde hareketli parçalara ve erkek sesine daha çok tepki veriyor kızım.Canım o haftalarda evdeyken falan çok uzandım sevdim falan tık yoktu yani. Şimdi şimdi hissediyorum uzanırken daha çok. Müzik dinletmedim henüz şu büyük kulaklıklardan mı almak lazım ya onun için.
Amin canım çok teşekkür ederim inşallah bebek bekleyen herkes sağlıklı sihhatli bir şekilde yavrularını kucaklar :):)Amin canım hepimiz inşallah.Bide ben o kadar doktora gitmeme rağmen yıllardır anlaşılmadı hiç bi doktor farketmedi taki 3 yıl öncesine kadar.bebeğimin kalp atışı durmuştu 10 gün o şekilde kalmıştı.bebek iç organlara zarar vermiş mi diye ultrasonla bakıldığında farkına varıldı.Rabbim bebeğine sağlık sıhhat versin üzülme yani.Bi sıkıntı olmuyo
Ben hep sağ tarafta kasigimin üstünde hissediyorum bazen çok nadir ortaya geçiyor ama bende de hep aşağıda. Neden bilmiyorum canım.Kızlar bebeklerini nerede hissediyorsunuz ben geçen hafta daha yukarıda hissediyor gibiydim şimdi daha çok hissetmeye başladım ya hep aşağıya vuruyor çok aşağıya değil ama aşağıda yanii ayakları sanırım
Aynen litetraxın kapanışı bizim de çok hoşumuza gitmişti.
bakalım kaliteli gözüküyor şuan için kullanınca da dayanıklı olur inşallah
Beşik olarakta bundan aldık
Beşik çok güzelmiş canım bende böyle bişey istiyorum. Ne kadara aldınız?
Maşallah adıyla yaşasın. Biz hala seçemedik bir isim. Ben ada olsun istiyordum hamileliğimin başından beri şimdi o kadar sık duymaya başladım ki bu ismi her an vazgecebilirim. Rüyamda cansu ismini koyduğumu gördüm onu da eşim beğenmedi. Bu gidişle doğduktan sonra karar vericez artık iki kararsizKızımın adını duru koymaya karar verdik.
Ben hep sağ tarafta kasigimin üstünde hissediyorum bazen çok nadir ortaya geçiyor ama bende de hep aşağıda. Neden bilmiyorum canım.
Hemen baktım sen söyleyince belli baya kolu bacağı kafası vücudu bu arada kızım olacak benimde. Bebegin duruşuna bağlı birazda ama bana doktor 17. Haftada tam net söyledi kız olacağını. Öyle ultrason görüntüsündeki koldan bacaktan anlaşılmaz. Bana da diyorlar senin karnın sivri erkek kesin bu diye hay Allahım her ay ultrasona giriyorum doktor kiz dedi degismeyecek yani uyuz oluyorum öyle insanlara. Ama cinsiyet tam olarak 16. Haftada kesinleşir bazen erkek bebeklerin 20. Haftaya kadar göstermediği de oluyor diye biliyorum.Kizlar bisey sorucam ozelliklede kiz bebek bekleyenler 3 aylik ultrason goruntusunde bebeginizin her yeri belli miydi kolu bacağı vs. Benimkinin goruntusunde her sey belli goren birkac kisi erkek bu, kiz 3 aylikken et parcasi oluyor bu kadar olusmaz diyorlar sinir oluyorum doğru mudur?
Bir yakınımızın bebeği öyle doğdu o kemikte hafif bir eğrilik var ultrasonda farkedilmemiş sanırım doktoru düzelir demiş onun dışında çocukta bir sorun yok anne karnında durduğu pozisyondan öyle olmuş demiş ne kadar doğru bilmiyorum inş sizinkinde bir sorun yoktur bu arada ben sabah aç karna muz ve süt içtim geçen kontrolden önce boyu önde çıktı sizde kontrole kadar bu şekilde deneyin
Ay valla bende çok sakin bir hamilelik geçiriyorum dediğin gibi gülüp geçiyorum laflara falan hayat böyle daha güzel doğum yapınca geçmez İnsallah bu sakinlikbnde niyeyse hiç öyle şeyler olmadı :) aksine daha da sakinleştm galiba gülüp geçiyorm biri bişey dediginde
Inşallah canım. Sırf bu yüzden sağlık ocağında yapılan rutin testlerden muaf oldum. Bugün konuştuk daha şeker yüklemesi nasıl yapıcaz sana diyor hemşireler sanırım yüklemeden sonra kan alınıyormuş. Onu da pas gecicez herhalde.Ay Kıyamam ya senin durumun daha zor inşallah doğumda korktugun gibi olmaz ve hemencecik bulunur.
aman şükür o zamanYok canim ya soguk su iciyor buzlac fipan yiyor midesini usuttu heralde
ayy adaş olacaklar :) bnde kızımın adını Duru Mila koyacağım Rabbim izin verirseKızımın adını duru koymaya karar verdik.
Doğruluk payı var canım ama 3 aylikken değil. 7-8. haftalarda yapılıyor bu tahmin erkek bebekler daha çabuk gelişiyor diye. Benim oğluşun 8.haftasnda belliydi herşeyi eltimin kızı o haftalarda top gibi duruyormuş ultrason fotosunda. Ve neden sinir oldun ki canım doktorun kız mı dedi bebeğine?Kizlar bisey sorucam ozelliklede kiz bebek bekleyenler 3 aylik ultrason goruntusunde bebeginizin her yeri belli miydi kolu bacağı vs. Benimkinin goruntusunde her sey belli goren birkac kisi erkek bu, kiz 3 aylikken et parcasi oluyor bu kadar olusmaz diyorlar sinir oluyorum doğru mudur?
umarım geçmez lohusalık fln fena diyolar ama ben onda da böyle olurum gibi geliyo kimse cocugumu tuzlama ya unlamaya fln kalkmazsa egerAy valla bende çok sakin bir hamilelik geçiriyorum dediğin gibi gülüp geçiyorum laflara falan hayat böyle daha güzel doğum yapınca geçmez İnsallah bu sakinlik
Cevabin icin tesekkur ederim canim Allah saglikla kavustursun bencede 3 aylik bebekte her sey olusur yani nette 10 haftada tum organlar tamamlanir yaziyor insanlar her konusa cok bilmis zaten anne olduktan sonra da emmiyor mu doymuyor mu bik bik konusacaklar:))Hemen baktım sen söyleyince belli baya kolu bacağı kafası vücudu bu arada kızım olacak benimde. Bebegin duruşuna bağlı birazda ama bana doktor 17. Haftada tam net söyledi kız olacağını. Öyle ultrason görüntüsündeki koldan bacaktan anlaşılmaz. Bana da diyorlar senin karnın sivri erkek kesin bu diye hay Allahım her ay ultrasona giriyorum doktor kiz dedi degismeyecek yani uyuz oluyorum öyle insanlara. Ama cinsiyet tam olarak 16. Haftada kesinleşir bazen erkek bebeklerin 20. Haftaya kadar göstermediği de oluyor diye biliyorum.
Allah bagislasin canim kiz da olsa erkek de basimin taci sadece insanlarin bilmis bilmis konuşmaları canimi sıkıyor bende sorayim dedim:) ama icimdeki kiz aski baska ama erkege hazirliyorum kendimi:)Doğruluk payı var canım ama 3 aylikken değil. 7-8. haftalarda yapılıyor bu tahmin erkek bebekler daha çabuk gelişiyor diye. Benim oğluşun 8.haftasnda belliydi herşeyi eltimin kızı o haftalarda top gibi duruyormuş ultrason fotosunda. Ve neden sinir oldun ki canım doktorun kız mı dedi bebeğine?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?