- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #25.521
Belinayın hiç bir anlamı yok ayı belemek ayı kapatmak demek canım aklında bulunsun diye yazdım hande mina güzelKizlar gunaydin nasilsiniz ..ben dun kizimla alisveris merkezine gittim cok yorulmusum belim cok agriyor. Dinleniyorum o yuzden.. kizlar isim konusulmus bana da bir fikir verin.. ben aklimizdaki isimleri yazayim sizde secin ya da baska fikri olan varsa alabilirim onerilerinizi,,,
Masal
Nefes
Hande Mina
Belinay
Simdilik aklimiza gelenler bunlar..hadi bakalim bekliyorum yorumlarinizi
göbeğı varsa anlamayabilir arkadan sarıl en garantisi bnmki koca göbekli biraz da etki eder mi bilemedim
hep yalnız hissetmiyelim diye yapıyolarHhahah bak doğru dedin benimki de koca göbüşlü benle yarışıyor
Bende yaptırdım bugün sadece 50 verdiler yüksek çıktı dahileyeye gittim cuma günü 3 saatlik olandan yapcak benimde çok moralim bozuldu nolcak bakalımKızlar şeker yüklemesi yaptırmıştım doktorum aradı ilk saat ki ölçüm normal ama 2. saatte ölçülen yüksek çıkmış 182. Gebelik şekerini gösterir dedi endokrine yönlendirdi cuma günü de endokrine gdicem. Ama bana direkt 100 mg yapıldı 1 er saat arayla iki kere kan alındı içtikten sonra bazı yerlerde de önce 50 mg verilir bir saat sonra sadece kan alınır yüksekse 2. yapılır diyor anlamadım ki bakalım moralim bozuldu hayır yani çok da yemiyorum tatlı çok yok makarna pilav çok yok ekmeği kaçırıyorum sadece
Canım geçmiş olsun, moralini bozma hemen, doktorun gerekli bilgileri verecektir. Diyetle düzene girer merak etme. İşte bu yüzden önemli şeker yüklemesi bence. Bak yemiyorum tatlı çok demişsin ama hamilelik döneminde olabiliyor. Belki bu testi yapıp önlemini almasan daha zarar verici olabilirdi öyle düşün
hep yalnız hissetmiyelim diye yapıyolarbazen kac aylık seninki diye soruyorum
Bende yaptırdım bugün sadece 50 verdiler yüksek çıktı dahileyeye gittim cuma günü 3 saatlik olandan yapcak benimde çok moralim bozuldu nolcak bakalım
Ayy inşallah bir daha ki baktıklarında düşer hepimizin de bebeğe etkisi olmasın yeterBiz endokrinden aldık öyle dedi doktorum ama ne yapacak bilmiyorum tekrar yükleme yapacak mı neye bakacak. Aç giderim yine de belki bana da tekrar bakar. Çok moralini bozma sende canım seninki benden düşük çıkmış çok sorun olmuyor ama bebeğin kilosu iri olabiliyor normal doğumu zorlaştırıyor ve şeker biraz bebeğe de geçtiği için yoksa gelişmesinde bir sıkıntı olmuyormuş biraz dikkat etmeyle de düşüyormuş bebeğin gelişimi için de yemek zorundayız
canım emin ol o maaş yeter size bebeğinin en güzel anları bir daha gelmeyeek ben oğlumda 2 yıl ücretsiz izin aldım sen yine öğretmensin ben memurum yaz kış yok ankaradayım trafik yol çok yorucu iki yıl doya doya geçirdim oğlumla zaman şimdi 2.5 yaşında hala çok zor ama biraz toparlandı doğum izni kesinlikle çok çok az hemen bitiyor ben kurban bayramına kadar çalışmayı düşünüyorum ama kısmet artık dayanamazsam 32 de bırakacam kızım da da iki yıl yine evdeyim oğlumun da bana ihtiyacı varNormal rapor hakkımız 20 gün canım 40 gün değil ben de artık sürünerek gidiyorum doğumdan sonra rapor alicam diye 3 gün kullandım 17 gün kaldı sonrası heyet ya da ücretsiz izin olacak duruma gore ama ben seneye okula hiç dönmeyi düşünmüyorum biraz yorucak tabi tek maaş ama ilk bebişim kendim bakmak her anını yasamak istiyorum o yüzden de ücretsiz izin alicam mecburen. Ya anlamıyorum gerçekten 8+8 hafta veriyor devlet ama neden ??? Düşünsene 8 haftalık bebeği bırak gel diyor en azından 6 ay olması lazım hadi tam maaş vermese bile yarım maaş vermek gibi bir düzenleme yapılmalı. 8 haftalık bebeği kime bırakıp ise gideyim ? Kendi evlâdım başkasının elinde minicik bebek sen gel diğer çocuklara merhamet göster sabır göster ilgilen diyor olabilir mı? Çok zor. Aklın evde bebeğindeyken nasıl olacaksa ???
Işte bu yüzden tek maaş olsun bebeğim benimle olsun diye düşünüyorum yapacak bisi yok
Ayy inşallah bir daha ki baktıklarında düşer hepimizin de bebeğe etkisi olmasın yeter
Teşekkür ederim canım insallah geçer benimdeBenim oldu ama nemlendirici sürdüm bir kaç güne geçti. Galiba bebek yukarı çıktığı için oldu buyuyorlar ne de olsa
Sağlık ocağında yaptır dedi doktorum orda yaptırabilirsin bende orda yaptırcamkızlar şeker yüklemesi yaptırmaya başlamışsınız. benim doktorumda yaptırılması taraftarı. muhtemelen yakın zamanda benden de isteyecek. ben özel muayenehanesi olan bir doktora gidiyorum, herhangi bir hastane ile çalışmıyor. bu durumda şeker yüklemesini nasıl ve nerede yaptırıyorsunuz? aranızda bu durumda olup yaptıran var mı?
Ali cemAl sanki Sli Kemal miş de laz olduğundan cemal diyormuşsun gibi olmuyor mu , bana öyle geldi biraz. İlla bu ikisinden biri olacaksa cemal mert diyorum.Isim konusu acilmisken biri bana da akil versinne zormus erkek ismi bulmak ya. Sizce Ali Cemal mi kulaga daha guzel geliyor yoksa Cemal Mert mi? ben ikisine de isinamiyorum sanirim Cemal yuzunden. Esim tutturdu illa Cemal olacak. Cemal'in onune ya da arkasina icime sinecek bi isim istiyorum kizlar tavsiye??
canım ben ilk kızıma hamileyken bana da 100 lük yapılmıştıKızlar şeker yüklemesi yaptırmıştım doktorum aradı ilk saat ki ölçüm normal ama 2. saatte ölçülen yüksek çıkmış 182. Gebelik şekerini gösterir dedi endokrine yönlendirdi cuma günü de endokrine gdicem. Ama bana direkt 100 mg yapıldı 1 er saat arayla iki kere kan alındı içtikten sonra bazı yerlerde de önce 50 mg verilir bir saat sonra sadece kan alınır yüksekse 2. yapılır diyor anlamadım ki bakalım moralim bozuldu hayır yani çok da yemiyorum tatlı çok yok makarna pilav çok yok ekmeği kaçırıyorum sadece
işte hep söylüyorum. canan karatay kendi alanı olmayan konularda insan sağlığını riske atacak şeyler söylüyor. gebelik şekeri çok önemli bir konu.zaten şeker yüklemesi yaptırmayın açıklamasından sonra mahkemeden ceza almıştıEvet nasıl diyebiliyorlar bir de gereksiz diye anlamıyorum ben bunu yaptırmasam nereden bilicem sorunumu ki bebekte gereksiz kiloya ve doğuştan diyabetiğe neden olabiliyormuş gideyim bakalım ne diyecek.
Sağlık ocağında yaptır dedi doktorum orda yaptırabilirsin bende orda yaptırcam
Hande ismini seviyorum.Kizlar gunaydin nasilsiniz ..ben dun kizimla alisveris merkezine gittim cok yorulmusum belim cok agriyor. Dinleniyorum o yuzden.. kizlar isim konusulmus bana da bir fikir verin.. ben aklimizdaki isimleri yazayim sizde secin ya da baska fikri olan varsa alabilirim onerilerinizi,,,
Masal
Nefes
Hande Mina
Belinay
Simdilik aklimiza gelenler bunlar..hadi bakalim bekliyorum yorumlarinizi
Ne diyecekler canım bu onların görevi, hatta takibini yapmadıkları için suçlu bile sayılabilirlet. Benim kayıtlı olduğum sağlık ocağındaki ebem orada olmamama rağmen kaydım orada olduğu için her ay bilgi alır yapmam gerekenleri söyler ilgilenir sağolsunben sağlık ocağına hala hiç gitmedimbeni arayan soran da olmadı. bu cumartesi doktorumda randevum var, tetenoz aşımı da onun hemşiresi yapacak.
direk şeker yüklemesi yapılacağı zaman gitsem bişey derler mi acaba
Kayıt yaptırmadınmıki bizimkiler habire arıyo bunaltıyolar beni orda da takibin yapılması lazım hiçmi gitmedin alırlar mecbur benceben sağlık ocağına hala hiç gitmedimbeni arayan soran da olmadı. bu cumartesi doktorumda randevum var, tetenoz aşımı da onun hemşiresi yapacak.
direk şeker yüklemesi yapılacağı zaman gitsem bişey derler mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?