- 8 Mart 2015
- 673
- 1.322
- 113
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #25.581
Eğer öğretmezseniz 32. Haftada fiili çalışmıyor olacağız yani tatildeyiz(ortalama ağustos ayına denk geliyor ) o yüzden çalışır raporu alsak da aktarma yapamıyoruz malesef. Ama özel sektörde çalışıyorsanız yapabilirsinizDoğum öncesi 5 haftayı doğumdan sonra kullanabiliyoruz.bunun için 32. Haftada dr dan çalışır raporu almanız gerekli mutlaka yoksa kabul olmuyor.
Eğer öğretmezseniz 32. Haftada fiili çalışmıyor olacağız yani tatildeyiz(ortalama ağustos ayına denk geliyor ) o yüzden çalışır raporu alsak da aktarma yapamıyoruz malesef. Ama özel sektörde çalışıyorsanız yapabilirsiniz
İnşallah herşey umdugun gibi olur canım.Kimse tamamen ailesinden vaz geçsin istemez ama ayarı kaçırıyolar diye söyleniyoruz sonuçta.Kimse yalnız kalmak için evlenmiyo bize de yazık.Düşünmeleri lazım kayınvalidelerin eşini evde yalnız bırakma demeleri lazım ama malesef ben diyeni görmedim oğluşları ellerinin altında olsunda biz elin kızıyız sonuçta bize ne olursa olsunCanım ayrı bi yerden ev alacaktık ama eşime yüksek geldi kredisi o sırada annesinin üst katı satılıyodu orayı aldı kv şimdiden oğullarımı başıma topladım diye seviniyo ama eşimle konuşucak ailem vazgeçme ailem her zaman arkamda eşimde bunu bildiği için cesaret edemez belki inşallah ya benim annesiyle. Problemim yok ama birbirlerine çok düşkünler gidip gelicek tabiki ailesi ona ailenden vazgeç diyemembenimde bi ailem var ama abartmasın istiyorum dozunda yaşasın diyorum eğer çok sıkıntıya düşürsem kiraya çıkarım tekrar yuvamdan önemli değil yaa deniyeceğiz bakalım inşallah çocuğu olunca düzelir diyorum
Siz bence 32. Haftada rapor alın derimÖğretmenim geçen yıl eylül de dogum yapan arkadaş aktardı eminim yani
Mert güzel bi isimKızlar bende Yusuf, Kerem ve Mert isimleri arasında kalıyorum. Eşim Yusuf isminden yana. Tek isim olma konusunda eşimle hemfikiriz ama benim nedense tam olarak içime sinmiyor hiç biri. Sanki hangisi olursa olsun pişman olacakmışım gibi hissediyorum. Çok zormuş bu isim olayı :)
Kesinlikle çok yakışmış soy ismiylede adam olacak çocuk ismi resmenCanım benimmmm güle güle kullansn miniğin sağlıcakla İnsallah tam onun minnoş bedenine layık olduAyy demi ya İlker Başer ne kadar uyumlu.
O zaman Alman gerekir tabi ama acele etme doğduktan sonra verirsin internetten sipariş gelir 3günde, emzşrebilecek misin sütün olacak mı tabi aksini düşünmek doğru değil ama her anne bebeğini çeşitli sebeplerden dolayı emziremeyebiliyor, bence acele etme alırsan da Philips avent alırsın ben ondan aldım.Kızlar ben büyük ihtimalle bebek doğduktan 2 ay sonra çalışmaya başlıycam.Sağma makinası kesin gerekir mi sizce.Tecrübesiz olmak çok kötü.Ne almam lazım ne gerekir ne lüzumsuz olur hiç bi fikrim yok malesef
Çok verilmemiş mi 100gr ya benim dr yüklese 50gr yükleyecekti. Ama yüklemeyecek sadece açlık ve tokluk şekerine bakacak.Kızlar şeker yüklemesi yaptırmıştım doktorum aradı ilk saat ki ölçüm normal ama 2. saatte ölçülen yüksek çıkmış 182. Gebelik şekerini gösterir dedi endokrine yönlendirdi cuma günü de endokrine gdicem. Ama bana direkt 100 mg yapıldı 1 er saat arayla iki kere kan alındı içtikten sonra bazı yerlerde de önce 50 mg verilir bir saat sonra sadece kan alınır yüksekse 2. yapılır diyor anlamadım ki bakalım moralim bozuldu hayır yani çok da yemiyorum tatlı çok yok makarna pilav çok yok ekmeği kaçırıyorum sadece
Ayy pembede giydi benim oğlum ev de ya nebolacak:))) ayırma bence kullanır yerine göre . pompada lansinoh ta güzel evetkızlar aventin biberon ve emziğini aldık hafta sonu e bebekten avent ürünlerinde indirim var
jokerde de bezlerde acaip kampanya var 3 paket 1-2-3 numara olarak stok yaptım (prima Premium care)
hastane çıkışı aldım 2 çıtlıtlı badi 2 ayaklı alt 2 üst 0-3 aylık
kızımdan kalan şeyler de var pembe olmayanları ayırdım beyaz-sarı-yeşil-kırmızı (erkek pembe hariç giyer bence :))
bu arada süt sağma makinesi soran arkadaş kimdi hatırlayamadım ben kızımda kullandım işe başladığım için
işyerimde hep sağdım çok şükür 2 yaşına kadar devam ettik lansinoh marka benim makinam tavsiye ederim
Bence rahatsızlığını sürekli dile getir eşine konuş neler beklediğini söyle ama çok ta etkileyemezsin o bağı maalesef eşim iyi demişsin en azından iyi yanlarını gör o ana kuzusu tarafını da biraz göz ardı et çocuk Doğduğunda değişir diye umut edelim. Ama bi süre annene gitmeyi deneyebilirsin giderken de lafını sok, belki bu süre zarfında annene doyarsın geldiğimde öncelikle yuvanın bu ev, çekirdek ailenin biz olduğunu kavramış olursun de.Kızlar nasılsın ben çok giremiyorum taşınma aşamasında olduğumdan ama okuyorum mesajlarınızı hep arada yazabiliyorum evdeki işler bitmiyo bi türlü taşınamıyorum sinirlerim bozuldukça bozuldu eşimlede habire birbirimizi yiyip duruyoruz kv sürekli eşimi iftara çağırıyo sadece eşimle 2 kere iftar yapabildim üzülüyorum tek yiyorum evde eşim gelincede tartışıyoruz zaten taşınmanın vermiş olduğu stress var düzen bozmak yeni düzen kurmak e bide doğuma az kaldı haliyle iyice yıprandığımı düşünüyorum kv sürekli oğlunu çağırıyoe bugün yine çağırmış beni aramış bişey istemek için o an açamadım tam 1 dakika sonra aradım geri ve bana attığı mesaj seni aradım duymadın mı bilerek açmadın mı bilmiyorum da ara beni 1 dakikada nasıl yazdıysa bunu annem gelicek taşınmama yardım etmek için annemle gitmek istiyorum çok bunaldım eşimde anneysiyle kalsın zaten eve geldiği yok acaba abartıyomuyum yada bu daha büyük sorunlara yol açarmı gidip ailemde kalmam çok bunaldım cidden sinirimden çok kasılıp çok ağlıyorum uzaklaşmak iyimi gelir iyice sıkıntımı oluşturur siz ne dersiniz
Sende abartmasan mı sonuçta hatırası var eşinin yastığı başkasının değil ki, kv verdi diye takıntı yapıp eşini de üzme benceKızlar haftasonu kv ye gittiğimde yıllar önce örmüş olduğu kız yelek hırka vs onları gösterdi. Neyse eşimin sünnetinde takı yastığı yapmış ınu gösterdi şimdi de torunum kullanacak dedi. Yani keşke bir sorsaydı kullanalım mı diye, direkt emrivaki eşimde kızım kullanacak dedi sevindi o an bişey demedim ama ne bilim keşke sorsaydı. Normalde takı yastığı konusunda takıntılı değilim ama böyle olunca kullanasım gelmedi bi an
Annene git doysunlar birbirine bence ama giderken tavırlı git lafını söyle şapkasını önüne alsın düşünsün bu süredeBeterin beteri var haline şükret bizimki annesine gider oturur saatlerce eve gelincede annesi arar telefonda konuşurlar benle de konuş hayatım diyince ya uykusu gelir yada yorgundur ben napayım pekii
Ayyy bayıldımmm istediğim motif amma ne kaynanam ne anam öremediKızlar merhaba nasılsınız ? İsim konusunda tek çırpınan benim eşim öneri sunmuyor sunduklarmı beğenmiyor bende ona 1 ay vaktin var bı öneri ver karar verelim yok sesin çıkmazsa ben koycam herkese de koyduğum ismi duyurcam dedim :) İlker ismine takılı kaldım bakalım nolcak.
Bu arada @hasret0587 ye battaniye ördüm. Evde çok sıkılıyorum isteyen bir kişiye daha örmeyi düşünüyorum. Ördügümü de atıyorum şimdi
Dediğin gibi yapıyım en iyisi belki gerek bile olmayabilir.Artık durum ne gösterirse.O zaman Alman gerekir tabi ama acele etme doğduktan sonra verirsin internetten sipariş gelir 3günde, emzşrebilecek misin sütün olacak mı tabi aksini düşünmek doğru değil ama her anne bebeğini çeşitli sebeplerden dolayı emziremeyebiliyor, bence acele etme alırsan da Philips avent alırsın ben ondan aldım.
Beyaz dut kurusu marketlerde satılıyor canım. Papatya çayını hatta sallama çayinida kullanabilirsin normal demle ve elini içerisinde beklet 15 dk ve yıkama öyle kalsın. Aci badem sütü de marketlerde var.Beyaz dut burda yok onu yapamam papatya çayını nasıl kullanıyorsunuz? Acı badem sütünü nasıl sürüyorsunuz...
Eltinle Yanyana gelemeyecek kadar mı gerginsiniz? Böyle bile olsa eşini yalnız bırakma bence kurtlar sofrasında bi laf war Kumanın gemisi yürümüşte etkinin ki yürümemiş.. sen de git bir gün ve gelince eşinesöyle yarın evdeyiz haberin olsun de ki plan yapamasınCanım ayrı bi yerden ev alacaktık ama eşime yüksek geldi kredisi o sırada annesinin üst katı satılıyodu orayı aldı kv şimdiden oğullarımı başıma topladım diye seviniyo ama eşimle konuşucak ailem vazgeçme ailem her zaman arkamda eşimde bunu bildiği için cesaret edemez belki inşallah ya benim annesiyle. Problemim yok ama birbirlerine çok düşkünler gidip gelicek tabiki ailesi ona ailenden vazgeç diyemembenimde bi ailem var ama abartmasın istiyorum dozunda yaşasın diyorum eğer çok sıkıntıya düşürsem kiraya çıkarım tekrar yuvamdan önemli değil yaa deniyeceğiz bakalım inşallah çocuğu olunca düzelir diyorum
Philips avent in iyi olduğunu duydum hep ve ben ondan aldım.Tecrübeli anneler bazı sorularım var yardımcı olur musunuz?
* süt sağma makinesi alicam hangi marka kullandınız / önerirsiniz ?
* reflu yatağı ise yarıyor mu ?
* bebek arabası travel sistem mı yoksa baston modeller mı daha kullanışlı olur ? Çok ağır olmasın istiyorum her zaman eşim yanımda olamaz kendi başıma rahat tasiyabilecegim bisi olmalı diye düşünüyorum sizin tecrübeleriniz neler?
* göğüs ucu yarları için gümüş kalkan almalı miyim? Lansinoh kremi cok övüyorlar onu alıcaz kesin bu gümüş kalkanlar da ise yarar mı kullandınız mı?
Benim kv hic istemez orda yememizi falan olsun canim sende git neolcak.gitmiceksen evde yaptim kim yicek onlari de esin evinde yesin.esinle ayri yeme bence o orda sen evinde ayip olur hemde gelin nie gelmiuo derler.oyle ni durumda kaynatam hemen arar assagi gel die.ayni binada oturmak zor ama yapcak bisey yok iki tarafta idare etcekBi kaç kere çağırmadı eltimde geliyomuş diye eltimle aram pek iyi değil geçen beni iftara çağırdığında eltim de geldi bende dedim keşke ben o varken gelmiyosam oda ben varken gelmese ama konu o değil aslında eşimi sürekli çağırıyo eşimde beni arayıp burda yiyelim gel diyo özel davet beklemiyorum istemiyorum da sadece eşim benle yesin bi kere de diyorum çok bunaldım sürekli eşim annesine gitmek istiyo bide aynı binaya taşıncaz şimdi eşimi hiç tutamıycam evde diye korkuyorum çok bunaldım artık sinir hastası oldum sinirden elim kolum ağrıyo çok değişik bi çıkmaza ilerliyorum sanki annemde niye çocuk yaptın madem şikayetcisin diyoiyice üzülüyorum annem benim üzülmeme dayanamıyo artık götürmek istiyo en az doğuma kadar o da istersen hep kal diyo eşim iyidir çok iyidir ama annesi ona çok düşkün oda ona eve gelmek istememesi beni artık delirtiyoo
ya şöyle eşimi çağırınca benide çağırmış sayılıyo sanırım böyle düşünüyo evde tek yemek yemekten çok sıkıldım yemek yerken ağlıyorum zaten yemiyorumda kv sürekli orda olmamızı istiyo sanırım eşim iş çıkışı direk annesine gider oda ben bu yemeği yaptım burda ye diyo eşimde beni çağırıyo ama ben sürekli gitmek istemiyorum inadınada sürekli eşimin sevdiği yemekleri pişiriyo benim bilmediğim yemekler eşim o kadar alışmışki artık pazartesi orda yemek yedik salı günü yani dün eşim kendi diyo hadi annemlerde yiyelim bende dedimki biz senle bi kere iftar ettik tamam dedi akşam iftardan sonra oraya gitti yine istiyosan gel diyip gidiyo ve bugün kv yine yemeğe çağırmış çok bunaldım cidden kendimi çok yanlız hissediyorum ben ailemden uzakta yaşıyorum bi eşim var oda varla yok arası
Ahh ahh anlatsam roman olur bea :) hakkımı helal etmiyorum çünkü kızlarına herşey yapıldı 5 er bilezik takıldı çeyizler eşyalar, ama geline hiçbişe...hakmıdır? Bide dindarlar sözde...niye ben akan musluğu kestimCnm ben bu tip anne babalara pes diyorum.ya yedi kat yabancının düğüne gidilince az çok para takıyorsun.komşunun kız oğlan evlenecek olsun adettir.bir yazma,bir çift patik bırakıyorsun.herkes maddi durumuna göre,insanın cebinde 100 tl side olur yani,bu resmen hesaba almama ve bence de çok ayıp.) tabak bardak al koy,bir çeyrek altın da sen tak nolur evladının bıynunu büküyorsun el kapısında ,cidden dünya malına bu kadar fesatlıpa alet etmek hoş değil...
Cnm ben bebek arabasina deginmek istiyorum ilk kizimda buyuk bir bebek arabasi almistim chicco dan o zaman arabamiz yoktu ve ben gezmeye filan giderken otobuse binmek cok zor gelmisti hem bebegi tasi hem cantayi hemde arabayi.. aradan bikac ay gectikten sonra aldigim magazaya gidip arabayi baston modeliyle degistirdim. Ve cok rahatladim..ama tabiki soyle bi sey var baston olunca cocuk oturmaya baslayana kadar bastona katilmiyor.. ben simdi de almicam kizimdan kalan baston duruyor.. ilk 5 ay filan zaten gidecegim yere kucaginda rasirim cok zorlamaz sonrada bastona katarim.. bu benim kendi tecrubem tabiki.. ama heryere giderken yaninda illaki birileri oluyorsa buyuk arabanin surumu daha kolay olur senin icin....Tecrübeli anneler bazı sorularım var yardımcı olur musunuz?
* süt sağma makinesi alicam hangi marka kullandınız / önerirsiniz ?
* reflu yatağı ise yarıyor mu ?
* bebek arabası travel sistem mı yoksa baston modeller mı daha kullanışlı olur ? Çok ağır olmasın istiyorum her zaman eşim yanımda olamaz kendi başıma rahat tasiyabilecegim bisi olmalı diye düşünüyorum sizin tecrübeleriniz neler?
* göğüs ucu yarları için gümüş kalkan almalı miyim? Lansinoh kremi cok övüyorlar onu alıcaz kesin bu gümüş kalkanlar da ise yarar mı kullandınız mı?
Ne yapacaz o zaman ilk dönemi kapatabilecek miyiz 40 gün rapor hakkımız var mı?Malesef canım, yaza denk gelen doğum izni doğum sonrasına eklenemiyor.
Ama 32. Hafta tatile geliyor yani okul yok çalışır raporu verilir mi geneDoğum öncesi 5 haftayı doğumdan sonra kullanabiliyoruz.bunun için 32. Haftada dr dan çalışır raporu almanız gerekli mutlaka yoksa kabul olmuyor.
Öyle canım hele en özel gündü ilk defa gidecektik beraber ama anlamoyorım annesine çok düşkün benide çok seviyo biliyorum ama annesine karşı çok farklı sevgisi anneside rahat bırakmıyo açıkcası kendini çokca masum gösteriyorŞu kontrollere ailecek giden kişileri anlamıyorum.Ne bileyim ben mi yanlış düşünüyorum.Sonuçta bedenin sana özel gibi geliyor?
Okul yokken nasıl çalışır alınır ki okursa yapalım vallaSiz bence 32. Haftada rapor alın derim
Tartışıp gitmek değil amacımız tartışıp gitmek değilde birbirimize biraz zaman verip düşünmek hani oda kendini bi tartsın düşünsün inşallah bebek doğunca düzelirBence aileni karistirma derim. Isler düzelince esler unutuyo aileler unutmuyor. Üstelik hamilelik normal sartlarda esinle beraber gecirmen gereken bi sürec gece en azindan ayni yastiga bas koyuyorsunuz. Ailenin yanina tatil amacli gitmek baska, ama tartisip annenin seni götürmesi baska.
Acaba diyodum sadece benim kocammı böyle yada benden mi memnun değil ama beni çok seviyo biliyorum kıyamıyo hiç ama burda biraz anneyle eşi ayırmak lazım ikisininde yerini farklı tutmak lazım ben nasıl ailemden uzakta yaşıyorsam ikimiz için bi evi evirip çevirip yuva yapıyorsam oda sorumluluklarını bilmeli ne biliyim işten çıkınca eve gelmeli direk benle gitmeli annesine oturmaya kalk dediğimde kalkmalı ben gitmek istemediğimde tek başına gitmek istemesin ben çok ince düşünen bi insanım annemin de gelini olsa elbette gitmesini isterim ama hergün gitmesine lüzüm yok anneme saygı duyup yakınlarsa haftada 1 akşam gezmesine abim ve eşi ikisi gitsin isterim abimin hergün hergün tek bırakmasını istemem karısını benmi ince düşünüyorum yoksa eşim mi ilginç anlamış değilim çocuğumuz olmuyo diye sürekli gittiğini düşünüyorum belki eve bağlanır çocuk doğunca aramızdaki tek sorunun bu olması çok acı bişeyİnşallah herşey umdugun gibi olur canım.Kimse tamamen ailesinden vaz geçsin istemez ama ayarı kaçırıyolar diye söyleniyoruz sonuçta.Kimse yalnız kalmak için evlenmiyo bize de yazık.Düşünmeleri lazım kayınvalidelerin eşini evde yalnız bırakma demeleri lazım ama malesef ben diyeni görmedim oğluşları ellerinin altında olsunda biz elin kızıyız sonuçta bize ne olursa olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?