2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Doğum öncesi 5 haftayı doğumdan sonra kullanabiliyoruz.bunun için 32. Haftada dr dan çalışır raporu almanız gerekli mutlaka yoksa kabul olmuyor.
Eğer öğretmezseniz 32. Haftada fiili çalışmıyor olacağız yani tatildeyiz(ortalama ağustos ayına denk geliyor ) o yüzden çalışır raporu alsak da aktarma yapamıyoruz malesef. Ama özel sektörde çalışıyorsanız yapabilirsiniz

Tecrübeli anneler bazı sorularım var yardımcı olur musunuz?
* süt sağma makinesi alicam hangi marka kullandınız / önerirsiniz ?
* reflu yatağı ise yarıyor mu ?
* bebek arabası travel sistem mı yoksa baston modeller mı daha kullanışlı olur ? Çok ağır olmasın istiyorum her zaman eşim yanımda olamaz kendi başıma rahat tasiyabilecegim bisi olmalı diye düşünüyorum sizin tecrübeleriniz neler?
* göğüs ucu yarları için gümüş kalkan almalı miyim? Lansinoh kremi cok övüyorlar onu alıcaz kesin bu gümüş kalkanlar da ise yarar mı kullandınız mı?

İnşallah herşey umdugun gibi olur canım.Kimse tamamen ailesinden vaz geçsin istemez ama ayarı kaçırıyolar diye söyleniyoruz sonuçta.Kimse yalnız kalmak için evlenmiyo bize de yazık.Düşünmeleri lazım kayınvalidelerin eşini evde yalnız bırakma demeleri lazım ama malesef ben diyeni görmedim oğluşları ellerinin altında olsunda biz elin kızıyız sonuçta bize ne olursa olsun

Mert güzel bi isim
Canım benimmmm güle güle kullansn miniğin sağlıcakla İnsallah tam onun minnoş bedenine layık oldu Ayy demi ya İlker Başer ne kadar uyumlu.
Kesinlikle çok yakışmış soy ismiylede adam olacak çocuk ismi resmen
O zaman Alman gerekir tabi ama acele etme doğduktan sonra verirsin internetten sipariş gelir 3günde, emzşrebilecek misin sütün olacak mı tabi aksini düşünmek doğru değil ama her anne bebeğini çeşitli sebeplerden dolayı emziremeyebiliyor, bence acele etme alırsan da Philips avent alırsın ben ondan aldım.
Çok verilmemiş mi 100gr ya benim dr yüklese 50gr yükleyecekti. Ama yüklemeyecek sadece açlık ve tokluk şekerine bakacak.
Ayy pembede giydi benim oğlum ev de ya nebolacak:))) ayırma bence kullanır yerine göre . pompada lansinoh ta güzel evet
Bence rahatsızlığını sürekli dile getir eşine konuş neler beklediğini söyle ama çok ta etkileyemezsin o bağı maalesef eşim iyi demişsin en azından iyi yanlarını gör o ana kuzusu tarafını da biraz göz ardı et çocuk Doğduğunda değişir diye umut edelim. Ama bi süre annene gitmeyi deneyebilirsin giderken de lafını sok, belki bu süre zarfında annene doyarsın geldiğimde öncelikle yuvanın bu ev, çekirdek ailenin biz olduğunu kavramış olursun de.
Sende abartmasan mı sonuçta hatırası var eşinin yastığı başkasının değil ki, kv verdi diye takıntı yapıp eşini de üzme bence
Beterin beteri var haline şükret bizimki annesine gider oturur saatlerce eve gelincede annesi arar telefonda konuşurlar benle de konuş hayatım diyince ya uykusu gelir yada yorgundur ben napayım pekii
Annene git doysunlar birbirine bence ama giderken tavırlı git lafını söyle şapkasını önüne alsın düşünsün bu sürede

Ayyy bayıldımmm istediğim motif amma ne kaynanam ne anam öremedi

Dediğin gibi yapıyım en iyisi belki gerek bile olmayabilir.Artık durum ne gösterirse.

Beyaz dut burda yok onu yapamam papatya çayını nasıl kullanıyorsunuz? Acı badem sütünü nasıl sürüyorsunuz...
Beyaz dut kurusu marketlerde satılıyor canım. Papatya çayını hatta sallama çayinida kullanabilirsin normal demle ve elini içerisinde beklet 15 dk ve yıkama öyle kalsın. Aci badem sütü de marketlerde var.

Eltinle Yanyana gelemeyecek kadar mı gerginsiniz? Böyle bile olsa eşini yalnız bırakma bence kurtlar sofrasında bi laf war Kumanın gemisi yürümüşte etkinin ki yürümemiş.. sen de git bir gün ve gelince eşinesöyle yarın evdeyiz haberin olsun de ki plan yapamasın
Philips avent in iyi olduğunu duydum hep ve ben ondan aldım.
Reflü yatağı işe yarar tabiiki ama olmazsa Olmaz değil beşiğin baş tarafını altına bişeyler koyarak eğimli hale getirip kendimizde o açıyı yakalayabiliyoruz.
Benim arabam olduğu için ve hastanedir misafirlitr bi yere gittiğimde bebeği üst aparatla direk gittiğim yere götürmek istediğim için, travel sistem alacağım. Altı bagajımda durur üstü benle gezer eve girer arabaya girer diye düşünüyorum ve Doğumdan itibaren kullanıldığı İçin. Daha kullanışlı buluyorhm gerekirse 3/4yaşlarında hafif bi baston yine alınabilir.
Gümüş kalkan kesinlikle sihirli etki yapıyormuş ama Doğumdan itibaren düzenli krem kullanarak ta yara oluşumunu engelleyenler war.

Benim kv hic istemez orda yememizi falan olsun canim sende git neolcak.gitmiceksen evde yaptim kim yicek onlari de esin evinde yesin.esinle ayri yeme bence o orda sen evinde ayip olur hemde gelin nie gelmiuo derler.oyle ni durumda kaynatam hemen arar assagi gel die.ayni binada oturmak zor ama yapcak bisey yok iki tarafta idare etcek

Ahh ahh anlatsam roman olur bea :) hakkımı helal etmiyorum çünkü kızlarına herşey yapıldı 5 er bilezik takıldı çeyizler eşyalar, ama geline hiçbişe...hakmıdır? Bide dindarlar sözde...niye ben akan musluğu kestim halada aldığım tüm eşyalara niye aldın diye laf ederler...

Cnm ben bebek arabasina deginmek istiyorum ilk kizimda buyuk bir bebek arabasi almistim chicco dan o zaman arabamiz yoktu ve ben gezmeye filan giderken otobuse binmek cok zor gelmisti hem bebegi tasi hem cantayi hemde arabayi.. aradan bikac ay gectikten sonra aldigim magazaya gidip arabayi baston modeliyle degistirdim. Ve cok rahatladim..ama tabiki soyle bi sey var baston olunca cocuk oturmaya baslayana kadar bastona katilmiyor.. ben simdi de almicam kizimdan kalan baston duruyor.. ilk 5 ay filan zaten gidecegim yere kucaginda rasirim cok zorlamaz sonrada bastona katarim.. bu benim kendi tecrubem tabiki.. ama heryere giderken yaninda illaki birileri oluyorsa buyuk arabanin surumu daha kolay olur senin icin....

Şu kontrollere ailecek giden kişileri anlamıyorum.Ne bileyim ben mi yanlış düşünüyorum.Sonuçta bedenin sana özel gibi geliyor?
Öyle canım hele en özel gündü ilk defa gidecektik beraber ama anlamoyorım annesine çok düşkün benide çok seviyo biliyorum ama annesine karşı çok farklı sevgisi anneside rahat bırakmıyo açıkcası kendini çokca masum gösteriyor

Tartışıp gitmek değil amacımız tartışıp gitmek değilde birbirimize biraz zaman verip düşünmek hani oda kendini bi tartsın düşünsün inşallah bebek doğunca düzelir

Acaba diyodum sadece benim kocammı böyle yada benden mi memnun değil ama beni çok seviyo biliyorum kıyamıyo hiç ama burda biraz anneyle eşi ayırmak lazım ikisininde yerini farklı tutmak lazım ben nasıl ailemden uzakta yaşıyorsam ikimiz için bi evi evirip çevirip yuva yapıyorsam oda sorumluluklarını bilmeli ne biliyim işten çıkınca eve gelmeli direk benle gitmeli annesine oturmaya kalk dediğimde kalkmalı ben gitmek istemediğimde tek başına gitmek istemesin ben çok ince düşünen bi insanım annemin de gelini olsa elbette gitmesini isterim ama hergün gitmesine lüzüm yok anneme saygı duyup yakınlarsa haftada 1 akşam gezmesine abim ve eşi ikisi gitsin isterim abimin hergün hergün tek bırakmasını istemem karısını benmi ince düşünüyorum yoksa eşim mi ilginç anlamış değilim çocuğumuz olmuyo diye sürekli gittiğini düşünüyorum belki eve bağlanır çocuk doğunca aramızdaki tek sorunun bu olması çok acı bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…