- 13 Haziran 2012
- 4.246
- 3.021
- 448
- 43
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #45.401
Benim eşim ilk gün başvurdu.bir ay sonra alırsınız ptt den demiş.yarin alicam ben
Çok şükür bizde hem 40 i uçurdukKızlar 40 uçurduk bugün çok şükür Allah a ☺
İnşallah her şey yolunda geçer de tezden iyi olursun canım.Yarin histereskopi olacagim kizlar tedirginim biraz insallah hersey iyi gecer
Biz hiçbir yere başvurmadıkBaşvurma dediğim Doğum evraklarını alırken anlatıyorlar çalıştığın kuruma nüfusa falan verme işlemi. Bende çok ayrıntılı bilmiyorum eşim yapmıştı
Nasil yapiliyo benimde 40im bitti yarin yapicamKızlar 40 uçurduk bugün çok şükür Allah a ☺
Canım ben kizima banyo suyu hazırladım içine çok az bişey tuz kendi alyansımı (altın) koydum bir de 40 çakıl taşı lazımdı bulamadığım için 40 tane fasulye tanesi koydum dua ettim ve suyu karıştırdım bir kase ye suyun içinden 40 kaşık su aldık kızımı dualar okuya okuya yıkadık en son kasenin içindeki 40 kaşık suyu bebeğimin başından başlayarak ayağına kadar tek seferde döktük.Nasil yapiliyo benimde 40im bitti yarin yapicam
Biz bi de bebege abdest aldiriyoruzCanım ben kizima banyo suyu hazırladım içine çok az bişey tuz kendi alyansımı (altın) koydum bir de 40 çakıl taşı lazımdı bulamadığım için 40 tane fasulye tanesi koydum dua ettim ve suyu karıştırdım bir kase ye suyun içinden 40 kaşık su aldık kızımı dualar okuya okuya yıkadık en son kasenin içindeki 40 kaşık suyu bebeğimin başından başlayarak ayağına kadar tek seferde döktük.
O kasenin içine 40 kaşık su kendim içinde ayırdım kendimde banyo yaptım hemen kızımı emzirmeden gusül abdesti aldım o ayırdığım 40 kaşık suyu banyodan çıkmadan başımdan aşağı döktüm ve çıktım :)
Aslında 40 uçurması bebek ve anne yıkandıktan sonra dışarı evlere gidilir gidilen evlerde bebeğe para şeker un yumurta hediye edilir :) biz yarın çıkacağız mecbur çünkü eşimin toplantısı var gideceğimiz yerler uzakta olduğu için 40 gezmemiz yarın olacak. Bizim adetimiz bu şekilde canım tabi her yörenin başka adeti vardır çeşit çeşit 40 uçurma yöntemleri var :)
A bak ilk defa duyuyorum bebeğe abdest aldırmayı o da çok güzelmiş bilseydim bende aldırırdım ☺Biz bi de bebege abdest aldiriyoruz
Ben aldım bugün e-devlete bakmadım ben.bizede 20sinden sonra demişti.Eşime de 20 ekimden sonra alırsınız demişler
Bugün ayin 22 si
Ama e devletten bakıyorum ödeme aşamasında diyor
Mesaj falan geliyor mi acaba
Hediye kısmı hariç bizde de böyle yapılır.20 günlükken 20 taşla yarı kırkı yapılır.Canım ben kizima banyo suyu hazırladım içine çok az bişey tuz kendi alyansımı (altın) koydum bir de 40 çakıl taşı lazımdı bulamadığım için 40 tane fasulye tanesi koydum dua ettim ve suyu karıştırdım bir kase ye suyun içinden 40 kaşık su aldık kızımı dualar okuya okuya yıkadık en son kasenin içindeki 40 kaşık suyu bebeğimin başından başlayarak ayağına kadar tek seferde döktük.
O kasenin içine 40 kaşık su kendim içinde ayırdım kendimde banyo yaptım hemen kızımı emzirmeden gusül abdesti aldım o ayırdığım 40 kaşık suyu banyodan çıkmadan başımdan aşağı döktüm ve çıktım :)
Aslında 40 uçurması bebek ve anne yıkandıktan sonra dışarı evlere gidilir gidilen evlerde bebeğe para şeker un yumurta hediye edilir :) biz yarın çıkacağız mecbur çünkü eşimin toplantısı var gideceğimiz yerler uzakta olduğu için 40 gezmemiz yarın olacak. Bizim adetimiz bu şekilde canım tabi her yörenin başka adeti vardır çeşit çeşit 40 uçurma yöntemleri var :)
Aynen ya resmi görüşüyoruz,ta hafta başından hanımı aradı.sonra yeme yok,2-3saat çnceden ara yetet evdeyim bşlşyon zaten.aynen cnm hazır bşşiler olmadı hemen 10 dakkada kek meyve çerez seramonisi yeterGeçen bende aynı oldum.o kadar hazırlık yaptım bisey yemediler.bundan sonra bişey yapmicam kimseye bi çay hazir bisküvi kek tamam yeter.he bide gelmeden 2 saat önce ara yeter önceden soyleyince hazırlık yap demek gibi oluyo.cok kızıyorum böyle insanlara anlayış hiç yok
Selamlar biz bugün 1 aylık olduk. 5 kilo 55 cm olmuş. Gelişimi iyi dedi dr. Benim bebeğim çok kusuyor ağzının kenarından akiyorsa fazlasını çıkarıyormuş bizim öyle oluyor. Sarılığı devam ediyormuş nedenini öğrenmek içun idrar tahlili istedi dr.pipiye bi poşet taktılar bayada işemesi gerekiyormuş normalde uyumaz ağlar emer de emer orada uyuyacagı tuttu...bekle bekle bekle 1 gr çiş yapmadı ya...biz de çıktık eve geldik...
Poseti takılı canım çiş yapar yapmaz eşim götürüp verecek ya InsAllah bizim de geçer artık gercekten sıkıcı bir durumCanım bizim de ayni uzayan sariligi var diye 6 tüp kan alındı doktor idrar ve idrar kültürü istedi bebek çok küçük olduğu için acil de sonda takılsın dedi sonda taktılar öyle aldılar idrarı çok şükür bir sıkıntı yokmuş tahlilleri tertemiz çıktı. 3 gündür kızımın yüzünün rengi beyazladı sadece gözünün çevresi ve gözünün beyaz kısmı hafif sarı doktor o da yakında geçer dedi. Sen yine de tahlilleri ihmal etme canım.
Şurada kızını uyutmaya çalışırken kendisi uyuyakalmş ama kızı boncuk boncuk bakmaya devam etmiş bir anne vardır belki.
Sabahtan beri bir meme mama düşmanlığı var hayır olsun. Emzirne besleme pozisyonuna getirince bas bas bağırmaya başlıyor. Yatağında uzanırken bile çok mutlu gülücükler saçıyor ama emzirmek mi istedin biberon mu yaklaştırdın basıyor çığlıkları. Dışardan duyan işkence yapıyorum zanneder
Şu saate kadar toplasam 70 cc içmiştir
Tamam teşekkür ederim bende yarın bir ara bakayim postaneyeBen aldım bugün e-devlete bakmadım ben.bizede 20sinden sonra demişti.
Darısı basıma bizim de çarşamba günu çıkıyor 40gun bana bir yıl gibi geldiKızlar 40 uçurduk bugün çok şükür Allah a ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?