2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348

Hosbuldum cnm
Masallah iyi kilo almis benimki sut yetmedigi icin dogumdan sonra baya verdi anca toparlayabildik normalde bebek dogduktan 1 hafta sonra dogum kilosuna geri doner benimki 18 gun sonra anca ulasti dogum kilosuna
Sut yetmedigi icin emmiyor artik. Emdigi zamandada bir sure sonra memeyi aniden cekip birakip agliyordu gelmiyor diye.
Promalt mamipower sut caylari kullandim bol bol yesillik yedim en az 3 su ictim ama yok fayda etmedi yapi meselesi cusseyi goren masallah der ama sutte tik yok

Bence hiç kendini kasma stres sütün en büyük düşmanı. Şu an emziriyorsan sana tarifler vereyim.

İlk önce kızılcık şerbeti.
2 lt suya 1 avuç kızılcık koyuyorsun kaynamaya bırakıyorsun kaynağından 2 3 dk sonra 2 yada 3 çorba kaşığı şeker koy canım şekersiz yavan oluyor oda sıcaklığında hergün 1 kupa içiyorsun.

Gün kurusu ve hurma kompostosu
7 adet gün kurusu
7 adet ramazan hurması
1 avuç kuru beyaz üzümü
1.5 litre su da pişiriyoruz iyice pişen meyveleri soğumaya bırakıyoruz sonra çekirdeklerini çıkartıyoruz blenderdan iyice geçiriyoruz bu kompostoyu da günde 1 kupa içiyoruz.

Canım çocuğun da ya da sende kabızlık varsa 1 bardak kayısı suyuna ben hazır içiyorum sen kuru kayısıda kaynatıp yapabilirsin tabi. 1 bardak kayısı suyunun içine 1 tatlı kaşığı kimyon katip içiyorum ve yemeklerede arada sırada kimyon kullanıyorum.

Bazen de 1 tatlı kaşığı rezene tohumunu 1 kupa kaynamış suda 10 dk demleyip süzüyorum içiyorum bu tarifler ben de çok işe yaradı senin de denemenizi tavsiye ediyorum :)

Ben kızımda şöyle yaptım,yatağına yatırdım bende yere yattım.uyuyana kadar bekliyorum annecim dedim.bazen gece kalkip yanimiza gelirdi.dedim kendi yataginda uyursan ve gece kalkıp gelmezsen sana sabah sevdigin stickerı alicam.gelmedi ve sabah gittik aldik beraber.1 hafta felan böyle yaptık.sonra alıştı zaten.sizinde vardir sevdiği alabileceğiniz ufak bişey.ödül koyun alışacaktır inşallah.

Benim arkadaşım bebeği kuvezde oldugu için hic emzirmemişti.4 aylıkken emzirmeye başladı sütüde yoktu oncesinde.internetten ismini hatirlamiyorum ama emzirme egitmeni gibi biseyler sanırım onlarla iletişime geçip yapabilmişti.bi aratin google de.

Tmm cnm çok sağol onu alayım eczaneden mi aldın yoksa e bebek ten filan mı

Tesekkur ederim cnm onlarida deneyeyim bakalim mucadeleye devam
Kayinvalidem kizilcik marmelti yapmisti sekersiz mayhos mayhos onuda kullanmistim bu surecte

Çok sağol cnm peki sütün azaldı mı bu arada bi sağdığı. Sütü kaç saat bekletiyorsun nasıl kullanıyorsun

Hoş geldin cnö aramıza acaba bebeğinde gaz olabilir mi benim kızım çok gazlı o da emmek istemiyor sancı girince memeyi ittiriyor dün doktora götürdüm 15 günde 100 grm almış doktor mama dedi ama ben biraz da sağıp vermek istiyorum inşallah yoluna girer herşey

Büyüme atağına baktın mı canım.

Büyüme atağına baktın mı canım.
Baktım canım aslında bi ataktan çıkmış diğerine girecek nasıl bişey anlamadım ya tamam çok huysuz kızım ama kilo almaması beni korkuttu acaba yavrum aç ondan mı ağlıyor vicdan yaptım şu anda sütümü sağıp vericek emzirmeye de devam edicim bakalım karnı doyunca da ağlayacak mı Pazartesi gidicem zaten doktora heryerinde bi baksınlar

Hoş geldiniz. Allah bağışlasın evlatlarınızı.

Aaaa iyi ki makine ile sagmamisim benim doktorum makine ile sağ demişti :/
Ben makina ile sağıyorım da tazikli gelmesi konusunda hiçbir faydası yok gerçekten. Makşna çekmeyi bıraktığında elimle sıkıyorum gene tazyikli çıkıyor.

Çok sağol cnm peki sütün azaldı mı bu arada bi sağdığı. Sütü kaç saat bekletiyorsun nasıl kullanıyorsun
Zaman zamab çok az oluyor artık o günkü su içme oranıma, ruh halime bağlıyorum. Ama artmıyor da sütüm. Buzdolabına koyuyorum 2 gün içinde ısıtıp biberon ile içiriyorum ben kızıma. Ama poşete koyup buzluğa atmayı düşünüyorum. Bazen sağmak istediğimde pompa ile uyumlu boş kap bulamıyorum. 3 saatte bir 70-80cc içmesğ gerekiyor kızımın ama benden gelen süt miktarı 30-40 zor çıkıyor. Bir öğün mama bir öğün süt şeklinde oluyor genelde bu yüzden.

Canım bezleri nasıl yani çişli bezleri. 1 günlük bezlerini 1 poşete biriktir ağırlığı 1 margarin kadar varsa doyuyordur diyor doktorlar. Uykusu nasıl gaz ı var diyorsun karnı gurulduyor mu istersen bir sıcak su torbası koy rahatlar belki.

Aşı olduğumuz günden beri benim kızımda huysuz 2 gündür ne gündüz ne gece bilmiyorum sürekli ıkınıyor kıpkırmızı oluyor normalde böyle değildi sakindi kakasını ve gazını çıkaramadığı için ağlama hali var ben de çok mecbur kalırsam makatına zeytinyağı ve kulak çubuğuyla masaj yapıyorum 3 4 dk sonra hem gaz çıkarıyor hem de kakasını yapıyor. Niye böyle oldu anlamadım benim kızım emiyor ama sürekli ıkınma olduğu için sütun hepsini kusuyor bir an önce büyüsünler diye dua ediyorum.

Kizlar gunaydin kilolar konusulmus.benim yavrum 38+4 de 2700 dunyaya geldi.bugun 80 gunluk olduk.kilomuz 6500 .kiz bebeklerin 3 aylik ust sinir kilosu 7000 yaziyor nette.benim kizin 3 aylik olmasina 10 gun var . Kilosu biraz cok sanirim

Kizlar gunaydin kilolar konusulmus.benim yavrum 38+4 de 2700 dunyaya geldi.bugun 80 gunluk olduk.kilomuz 6500 .kiz bebeklerin 3 aylik ust sinir kilosu 7000 yaziyor nette.benim kizin 3 aylik olmasina 10 gun var . Kilosu biraz cok sanirim
Canım benim kızım daha 2 aylik kilosu 6260 gr bizim kızlar biraz tombul olacak galiba.

Ben de sadece süt veriyorum dediğin gibi midesi büyüdü kuzuların galiba :)
Bide birsey sorcam ben yasmin kullandim histereskopi olmustum icerideki plasenta parcalari vardi az birsey kaldi demisti doktor adetle atabilirsin demisti.e ben yeni dogum yaptim yinede yasmin kullaninca adet olurmuyum ki. 2 gun oldu hap biteli

Bide birsey sorcam ben yasmin kullandim histereskopi olmustum icerideki plasenta parcalari vardi az birsey kaldi demisti doktor adetle atabilirsin demisti.e ben yeni dogum yaptim yinede yasmin kullaninca adet olurmuyum ki. 2 gun oldu hap biteli
Canım yasmin doğum kontrol hapı değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…