- 10 Ocak 2013
- 2.927
- 2.521
- 133
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #15.381
Sıkıntılı insan çok takma sen kafana Rabbim en hayırlısını versin evladın kızı erkeği yok heleki anne için ama gel gör ki mahallesi baskısı da var ne yazıkki bizim bi arkadaş 4 erkek kardeşlermiş babası hep annesine bi kız doğuramadın seni boşayacağım dermiş sanki elinde yazık kadının :)Aminn insallah cnm cok saol. Bugün okula gitmeyip hastaneye gittigim için biliyorlardı muayene oldugumu. Sordular watsap grubundan dr ne dedi diye. Erkek dedi dedim. Bu ogretmen arkadas yazmis sen yine de alisveris yapma. Belli olmaz 16 haftadan once yazmis herkes hayirlisi olsun yazarken..bana manidar geldi.
Ilk bebekse 20 civarinda hissedersiniz benim 2.gebelik. Henüz ben de hissetmiyorum.ama 2. Gebelikte 17 gibi hissedilir diyorlar. Bilemiyorum.Kandiliniz mübarek olsun kizlar bebek hareketlerini hisseden var mi ben hala bişey hissedemiyorum çok merak ediyorum bian önce hissetmek istiyorum
Diyemedin mi cinsiyeti kadınlar belirlemiyor erkekler belirliyor... ne gerzek insanlar var yaKızlar beni hatirlayaniniz vardir belki. 12. Haftamda dr.kız demişti. Okuldaki ogretmen arkadasim da bir oğlan doguramadin deyip gulmustu bana. Bugün baska bir dr .a gittim 2 haftadan sonra. Bu dr. da %80 erkek dedi. 2 hafta sonra cinsiyet icin yeniden gidicem 16.haftamda. Hayirlisini diliyorum sadece
İlk gebeliğim bende öyle duydum ama burda hisseden var mi dye merak ettim insan bian önce hissetmek istiyo:)Ilk bebekse 20 civarinda hissedersiniz benim 2.gebelik. Henüz ben de hissetmiyorum.ama 2. Gebelikte 17 gibi hissedilir diyorlar. Bilemiyorum.
Her gitmemde doktor kısa da olsa kalp atışlarını dinliyor benimFetal el doppleri kullanan var mı hanımlar kalp atışı almaya başladınız mı benim doktorum ısrarla alma diyor ama alıcam sanırım çok heves ettimsiz ne düşünüyosunuz
? Bu ara o kadar pimpiriklendim ki hamilelil belirtilerim gitti diye. Normalde 31 martta kendi doktorumdan randevum vardı şimdi 1 haffa öncsine de başka doktordan randevu aldım 2 gün sonra görünücem neler dicek bakalım
Her gitmemde doktor kısa da olsa kalp atışlarını dinliyor benim
Aynı durum ya kızımız oluyor dediğim herkes olsun ya hayırlısı falan diyor teselli etmeye çalışıyor ikinciye inşallah erkek diyor ya bi durun gidin başımdanBenim 12. Haftada gittigim doktor da hem kadin doğumdoktoru hem radyologdu ama 12+2 de kiz dedi. Bugün 14+2 de erkek desi baska bir dr. Hayırlısı tabiiki cnm. Ama cok uyuz oldum 2 haftadır bebegin kiz oldugunu duyan teselli veriyor sanki başımıza kötü bisey gelmis gibi. Insanin zoruna gidiyor.
Ben bence hissediyorum tecrübeli annelerdende onay aldım :) böyle sırt üstü yattığımda falan akşam saatleri pıt pıt minnacık atıyor bir taraf sertleşiyorKandiliniz mübarek olsun kizlar bebek hareketlerini hisseden var mi ben hala bişey hissedemiyorum çok merak ediyorum bian önce hissetmek istiyorum
Sen onlara de ki herhalde siz doğduğunuzda annenizi böyle teselli etmişler deAynı durum ya kızımız oluyor dediğim herkes olsun ya hayırlısı falan diyor teselli etmeye çalışıyor ikinciye inşallah erkek diyor ya bi durun gidin başımdan
Ben bence hissediyorum tecrübeli annelerdende onay aldım :) böyle sırt üstü yattığımda falan akşam saatleri pıt pıt minnacık atıyor bir taraf sertleşiyor
Canım sen nerden çıkardın ki bu kadar taktığımı ben konuştuklarıma soranlara durumu söylüyorum sadece. Çevremde baskı falan olamaz aa buda erkek olsaydı diyenlerede agzının payını veriyorum zaten çok şükür onu bana veren Rabbime . Tabiki insan olmayanı istiyor bide 12de bi tahmin yapıldığı için acaba yanılmışmıdır kuşkusu var sadece içimde burda erken ögrenen herkeste olduğu gibi.Ya sen niye bu kadar taktın bu meseleye
çok mu ciddi baskılar etrafında
Kendini bu kadar strese sokma kk da otistik çocuklu annelerin grubunu okudum biraz çok şükrettim küçücükbir adım için ne kadar uğraşıyorlar
bende kız istiyorum öncelikle ama nasip tabi
Millet diyorsa sallama ya stres sıkıntı bebeğe daha zarar hayırlısı olsun sağlıklı olsun de takmamaya çalış
Ne güzel bnde hissetmek istiyorum ya bnm de sol taraf sert ama o pit pit kalp atışı gbi iki tarafta da oluyo anlayamadım ne olduğunuAynı durum ya kızımız oluyor dediğim herkes olsun ya hayırlısı falan diyor teselli etmeye çalışıyor ikinciye inşallah erkek diyor ya bi durun gidin başımdan
Ben bence hissediyorum tecrübeli annelerdende onay aldım :) böyle sırt üstü yattığımda falan akşam saatleri pıt pıt minnacık atıyor bir taraf sertleşiyor
Hayırlı kandiller cnm,ben de oğlumda 20. Haftada hissetmiştim,ilk gebeliğinse daha vakti vardır,2. Lerde daha erken oluyor diyenler var bekliyoruz hayırlısıyla inşKandiliniz mübarek olsun kizlar bebek hareketlerini hisseden var mi ben hala bişey hissedemiyorum çok merak ediyorum bian önce hissetmek istiyorum
İlk canım o yüzden daha çok meral ediyorum sabırsızlanıyorum artık :)Hayırlı kandiller cnm,ben de oğlumda 20. Haftada hissetmiştim,ilk gebeliğinse daha vakti vardır,2. Lerde daha erken oluyor diyenler var bekliyoruz hayırlısıyla inş
Malesef yaşadığımız ülkede yıllardır süre gelen bir algı. Bizde 3 kız kardeşiz ben anneme söyleyenlerede gıcık oluyordum tepki veriyordum şimdi aynısını banada diyince çok kızıyorum çocukları olsun diye yıllarca didinen insanlar var Rabbim bize vermiş te cinsiyete burun kıvırma da nedir. Bu erkek çocuk düşkünlüğünden nefret ediyorum.kızımı 100tane erkeğe değişmem eşimde öyle düşünüyor çok şükürBenim 12. Haftada gittigim doktor da hem kadin doğumdoktoru hem radyologdu ama 12+2 de kiz dedi. Bugün 14+2 de erkek desi baska bir dr. Hayırlısı tabiiki cnm. Ama cok uyuz oldum 2 haftadır bebegin kiz oldugunu duyan teselli veriyor sanki başımıza kötü bisey gelmis gibi. Insanin zoruna gidiyor.
Allah ım ne verirse hayırlısını versin önce. 2 kızım var dünyalara değişmem ikinci çocuğumda dua ettim nolur bu da kız olsun diye annemde ve eşim de dahil olmak üzere herkes bi hayal kırıklığı yaşadı ama bu benim umrumda bile olmadı. Allah da biliyo ya hep cok sevmisimdir kiz cocuklarini. Kız çocukları daha hayırlı oluyo çünkü ailesine daha düşkün daha vefalı. Üçüncü çocuğuma hamileyim bi kez bile içinden erkek olsun düşüncesi geçmedi hep hayırlısını istedim Rabbim erkek nasip etti. Kim ne derse desin hiç umrumuzda bile olmasın hayat sizin evlat sizin. Bi insanın tadabilecegi en kutsal duygu evlattır. Kokusunu içime çektiğim ilk an dedim ki ben kimseyi sevmemişim bu güne kadar. Annem babam kardeşlerin eşim evet hepsi kıymetli tabiki ama evlatlarımla kiyaslayamam bile. Allah önce isteyen ve bakabilecek herkese sağlıklı hayırlı imanlı evlatlar nasip etsin. Sonra da gönlünüzden geçeni inşallah.Malesef yaşadığımız ülkede yıllardır süre gelen bir algı. Bizde 3 kız kardeşiz ben anneme söyleyenlerede gıcık oluyordum tepki veriyordum şimdi aynısını banada diyince çok kızıyorum çocukları olsun diye yıllarca didinen insanlar var Rabbim bize vermiş te cinsiyete burun kıvırma da nedir. Bu erkek çocuk düşkünlüğünden nefret ediyorum.kızımı 100tane erkeğe değişmem eşimde öyle düşünüyor çok şükür
Son gittiğimde uyumluydu canım :)Aaa evett,senin günüyle uyumlumu peki?benm basta biraz geriden geliyodu ama toparladı simdi aynı gidiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?