2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Çok defa bu konu hakkında yazdığın için mesajlarında söyledim
takmıyorsan sıkıntı yok rahat ol

Çok defa bu konu hakkında yazdığın için mesajlarında söyledim
takmıyorsan sıkıntı yok rahat ol
Topikte ne diyalog geçiyorsa ona göre konuşuyorum bak arkadaş sormuş sanadamı kız dediler diye bende evet öyle dediler 12de hayırlısı olsun hakkımızda dedim. Sanki ben kız çocuğu asla istemiyormuşum çok sıkıntıdaymışım okadar kafama takıyormuşumki bebek etkilenecekmiş gibi kurgulamışsın o yüZden. Bebeğimin sağlıgını onun iyi olması her zaman herşeyden önemli ve her insan oğlu gibi tabiki ne yoksa onu istiyor insan gönlünde. Burda 2kızı veya 2.oglu olanların hepsi değişirmi acaba erken ogrendik diye umutlular bende onlardanım ama asla kendimi kız diye üzüp bebeğime haksızlık etmem o benim canım kanım evladım ne olursa kabulum.

Arkadaşım uzatmana gerek yok yazdıklarına dön bak iki mesajdan biri cinsiyet
tamam öyle değil dedin tamam dedim
Takmadım dedin tamam dedim ama şimdi buma Niye bu kadar taktın ki uzatıyorsun

Merhaba hayırlı kandiller
Uzun zaman bebek isteyip tüp bebekle hamile kalıp düşük yaptığında yanmış yıkılmış bir kadınım. Ne kadar şükretsem dua etsem bilemiyorum ki allahım bize bir tek ilaç kullanmadan bu bebisi bugüne kadar bize nasip etti inşallah sağlıkla kucağıma alıp büyütmek de nasip olur. Hamilelerin duası kabul olur ya arkadaşlar herkese dua ederken bu akşam lütfen bebek isteyip de doktor doktor dolaşan onca iğne ilaç içinde umudunu kaybetmeyen arkadaşlarımız için de dua edelim olur mu ? Belki siz ister istemez hamile kalmış olabilirsiniz ne mutlu ama ben biliyorum nasıl zor bir duygu olduğunu o yüzden hep dua ediyorum allahım isteyip de kavusamayanlara da evlat ver diye . Sizden de rica ediyorum.
Bu arada doktorum kızım olacağını söyledi bin şükür ben hiç erkek ya da kızım olsun diye dua etmedim hep hayırlı sağlıklı evlat istedim Bu erkek sevdalısı es dost akrabayi anlamıyorum. Hele de bunu bir kadın diyince hiç hiç anlamıyorum allah akıl fikir versin demekten başka birşey gelmiyor aklıma ve de kusura bakmasınlar ama çok gülüyorum ))) erkek kardeşim yok 1 ablam var dünyayı verseler tırnağına degismem. Hiç erkek kardeş eksikliği hissetmedim allah da ikimize öyle güzel eşler verdi ki anne babamıza erkek evlat oldular. Allah herkese kız erkekden evvel hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin sonra tabi ki gönlümüz e göre versin. Bir cinsiyet diğerinden üstün olamaz

Şu cinsiyet ayrımcılığı yapanları anlamıyorum. Allah ne verirse hayırlısını versin. Kızı erkeği yok. Ama şu da bi gerçek ki kız çocukları ailesine daha düşkün, bana göre yani. Erkekler bi yaştan sonra kendi hayatında yol alıyor bir de evlenmişse :) ama kız öyle değil. Annemi günde 3-4 kez ararım, açtığında da kızımdan başka kim arıycak der. Abim de arar düşkündür ama iş hayatı evlilik hayatı derken benim kadar aramaz. Kız başka :)

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım, hiç belli olmaz ilkinden sonra ikinci de gelir :) çok iyi anlıyorum seni kuzenim 10 yıl uğraştı aşılama tüp bebek vs ama olmadı. Son tüp bebek denemesinde oldu. Çok sevindik bir çocuğu oldu diye bir kız. Aradan 2 yıl sonra kendiliğinden hamile kaldı ve oğlu oldu. Allah büyük:)

Amin hepimize sağlıkla kucağımiza alıp keyifle büyütmeyi nasip etsin. Ne güzel dimi 10 yıl sonra minik mucizeler. Inşallah bekleyen isteyen herkese nasip etsin allahım inşallah.

Tabi herkesin kontrolünde illaki bakıyolardır doktorlar ama evde kendim de dinlemek istiyorum el dopplerleri baya işe yarıyor youtube ve instagramdan gördüğüm kadarıyla... almış olan var mı acaba aramızda
Prdon ben doktordan bahsediyorsunuz sandım duymadım hiç el dopplerini bi araştırayım :)

Cnm rabbim saglikla kucagina da almayi nasip eder insallah senin adina cok mutlu oldjm rabbim isteyen herkese nasip eder insallah

Arkadaşım uzatmana gerek yok yazdıklarına dön bak iki mesajdan biri cinsiyet
tamam öyle değil dedin tamam dedim
Takmadım dedin tamam dedim ama şimdi buma Niye bu kadar taktın ki uzatıyorsun
Sen yazdığın mesaja dön bi bak kırıcı konuştuğunun ve ne kasdettiğinin farkındamısın. Bu topikte zaten konuşulan 3mesajdan 2si cinsiyet. Herkes değişirmi modunda mesajları bi oku bakalım:) Seninle daha fazla diyologa girip yormucam kendimi hayırlı geceler

Amiin canım hayırlı sağlıklı olsunlar canları sağ olsunda her evladın yeri ap ayrı

Niyetim kıröak falan değildi eski mesajlar baktım sizin yazdığınız aşağıya ekliyorum ciddi ciddi takıyorsunuz geldi tamam takmıyorsanız ok benim için sorum yok

Bunlar sizin mesajlar geçmişte

Ah canım tüylerim diken diken oldu Rabbim okadar büyük ki onun hikmetine sual olmaz ol der ve olur. Bu mübarek günde dualarıma senide katıcam inşallah gönlüne göre olur senin durumunı yaşıyorum ve çok iyi anlıyorum Allaha emanet ol 2hafta sonra bekliyorum haberini kuzum

Doğru diyorsun canım psikolojim alt üst oldu resmen Herşey Allah tan sanki bizlik birşey var okadar etkilendimki girmediğim sayfa kalmadı değişirmi 12haftadan sonra diye Allah gönlümüze göre versin
Kızlar ben bu etrafın cahilliğinden çokbıktkm gerçekten kız çocuğa olan bu ayrımcılık bedir ya cinsiyet belli mi diye soranlara kızmış galiba diyorum yaa üzülme hayırlısı olsun sağlıklı olsun diyolar. Acaba 2. Kızım değilde 2. Oglum olaaydı böyle diyeceklermiydi. Cevap tabiki hayır. Oooo maşallah hadi bakalım hayırlı olsun 2 oglun geliyo diyeceklerdi. Rabbim inşallah hepimizin gönlüne göre versin çok üzülüyorum Allahım gönlümüzü görüyor ne istiyorsak hayırlısı ile nasip olsun ben çok yoruldum

Dogum icin hastane secerken nelere dikkat ediyorsunuz ? Bunlara ilave edilecek baska neler var acaba ?

Dogum turune gore fiyat ?
Yenidogan ve eriskin yogun bakim unitesinin varligi ?
Bebek bakım hizmetinin pakete dahil olup olmamasi ?
Hastanenin teknik sartlarinin yeterliligi ?
Takip doktorunun doguma mesai disinda gelebilirligi ?
Ulasimin kolay olmasi ?
Eslerin doguma girebilme ihtimali ?
Dogum oncesi dogumhane yenidogan ve bakim unitelerinin yani sira kalinacak odanin gezdirilmesi ?

Kandiliniz mübarek olsun kizlar bebek hareketlerini hisseden var mi ben hala bişey hissedemiyorum çok merak ediyorum bian önce hissetmek istiyorum
20 haftadan önce zor, ıkıncı gebelıklerde belki bıraz daha erken olabılır. Onun dışındakiler gaz canım.

Zaten bir ay kalmış hissetmene. Hateketlerini hissedınce ihtiyaç duymayacaksın o alete. İstersen sabret biraz daha.

Kızı olmayanlar ölsün mü :))))))Dua et lütfen karnımdaki yavru hayırlı bir kız evlat olsun.Siz böyle yazınca üzülüyorum. Bir oğlum var elhamdülillah 1000tane kıza tırnağını ddğişmem.Evet kız evlat hayırlı evlat ama olmayınca olmuyor:))))

Arkadaş gözüne çarpanı söylemiş neden fevri çıkıyorsun ki.tamam peki dedi ama uzattın ve evet hiç benim için farketmez çevremi söyledim demeyin cinsiyet topiklerinde de rast geldim burada da sürekli değişir mi diye sordun hem de kaç kere moralinin bozulduğunu da söyledin erkek olmayacaksa yine doğuracağını falan filan tabii ki herkes farklu cinsiyet ister ama arkadaşa sanki hiç öyle bir durum yok gibi cevap veriyorsun ama var kimse bu kadar değişir mi diye sormuyor. biraz takıntı olmuş arkadaşta inatla inkar edince daha önceki yazdıklarını alıntılamış zatem ilk başta neden kırıldın anlamadım kız uzatmayalım dedikçe üstüne gittin hayırlısı olsun

Arkadaşlar hepimiz hamileyiz neden birbirinizi kırıyosunuz bakın bende şöyle bişey diyim insan elbet farklı cinsiyet ister öyle yada böyle benim şuan oğlum olcak ilk bebeğim hayırlı sağlıklı olsun ama 2 ciye erkek deseler inanın üzülürüm diye düşünüyorum rabbimin gücüne gitmesin sağlıklı olsunlarda tabi insan farklı ister bunun tartışmasını yapmanıza gerek yok bence evlat meyve dir insan ikisinide tatmak ister. Ve inanın bizim türklerin zihin yapısı hala çok eskide kalmış cidden kızmış dediğinde üzülen insanlar var evet yanlış bişey ama bu bi gerçek kendi cinsiyeti kadın ama biri kıza hamile kalınca aa kızmı ee sen nesin mübarek sinir oluyorum ama böyle bu durum bizde burda dertleşiyoruz neden stres yapıyosunuz yada neden sadece ikinciyi erkek isteyenlere bu tepki ilk çocuğu erkek olup 2 ye kız isteyenlere hiç tepki gelmiyo dikkatimi çektide demekki sizde yapıyosunz ister istemez umarım açık olmuştur

Arkadaslar cinsiyet konusunda tartismaya girilmiş gördüğüm kadariyla ama bence yalnis bir düşünce.onemli olan hayırlı evlat olması.hayırlı evlat olsun gerekirse 10 tane kızınız olsun veya oglunuz olsun.rabbimin takdiridir.onca emek verip doğurup büyütüp gozunuzden sakindiktan sonra,ileride hayirsiz evlat olmasi cok daha kötü.cinsiyetlere cok fazlaca takilmayin günahtır.elbette herkesin gonlunden geçen erkek olsun kiz olsun olabilir ama takıntı haline getirmek cok sacma ve gunah.hayırlısı buymus demekki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…