2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Bende simdi Svgnnn arkadasimizin mesajlarini okudum ama cinsiyet konusunda bi takıntı yaptığını mesajlarında goremedim doğrusu.kendisini de bu topikte tanıdım cok sevecen ve bu tip mevzuları takacak biri gibi degil bence.bi yalnış anlasilma oldu galiba.bende sandim ki cinsiyet icin üzülüyorlar falan cok takıntı olmus falan sandim.hic oyle degilmis.

Allah gonlune gore versin sevgicim:)

Kandil günü bence hiç gerek yok böyle atışmalara.Hamilelik süreci bazen gergin olabiliyo insan.Birbirinizi kırmayın bence böyle önemsiz mevzulardan.Topiğimizde aile gibi olduk.Aile arasında olur böyle şeyler.Hep güzel muhabbetlerimiz olsun inşallah :) ❤

Canim ben tam 12 haftada gittim goremedi sanirim bir hafta sonra felan belli olur

Gunaydin kızlar. Evet millet hamileligimi duydukça nazarda başladı gerçekten. Dün banyoda bir düştüm. Resmen altimdaki oturak kaydı. Popomun üstüne cuk. Canım çok acıdı. Başladım ağlamaya. Bebisime bir şey olur diye çok korktum. Şimdi öyle yatıyorum korkudan

Benimde tam tersi baskı yapıyorlar kız olsun diye kV ve gorumce ilk dogumumda da aynısını yaptılar bunda da aynısını yapıyorlar.gorumcenin yaşı büyük bekar Allahım tez zamanda evlensede kendi coluk çocuğa karissa da ana kız benden uzak olsalar. çok bunaliyorum cooookkk.

Çok geçmiş olsun canım Allah beterinden korusun. Bebeğin iyidir o içerde korumada. Ama senin canın çok acimis Kıyamam ya.

O benim canım kanım neden üzüleyim ki arkadaş sanki ben üzülüp bebeğimide üzüyormuşum çok takıntı yapmışım gibi sert bir dille yazmış alındım ve kırıldım sağol canım benim güzel dileklerin için :*

İnsanlar buraya sorunlarını paylaşmak dertlerini yazmak tecrübelerini paylaşmak için giriyor. Çevremde bi kaç cahil insanda erkek hastalığı var ve ben kızım olacak dediğimde aaa üzülme olsun hayırlısı gibi teselli vermeye çalıştıklarında neden bu ayrımcılık diye canın sıkıldı ve burda sizinle paylaştım. Hiç bir zaman kızım olacağı için üzülmedim! Üzülmem! 2.kez anne olanlar daha iyi bilir evlat okadar ayrı bişey ki bu sevgi cinsiyetle asla kıyaslanamaz. Orkide bana ilk başta yazdığı mesajda resmen gereksiz yere sert çıkmış zaten okuyan herkes bunu anlayabilir.
‘’’Ya sen niye bu kadar taktın bu meseleye
çok mu ciddi baskılar etrafında
Kendini bu kadar strese sokma kk da otistik çocuklu annelerin grubunu okudum biraz çok şükrettim küçücükbir adım için ne kadar uğraşıyorlar
bende kız istiyorum öncelikle ama nasip tabi
Millet diyorsa sallama ya stres sıkıntı bebeğe daha zarar hayırlısı olsun sağlıklı olsun de takmamaya çalış’’’’
Diğer mesajlarıda okudum şimdi, gerçekten 2.kızı isteyen 2.oglu olsun isteyen veya oglu olup 2.yi kız isteyen çok arkadaşımız var demekki sadece ben dikkat çekmişim ki başka söyleyen yokmuş.. Kv min söylediklerini paylaşmıştım sizinle. Dün biriside yazmış ki kv nin söykediklerini erkek çocuk istediğini söyledin. Ben o olayı sizinle paylaştım o cahilliği!
Verende Alanda Allahtır ilk çocuğum 9 ay olmadı olmucak korkusunu öyle iyi biliyorumki bu bebeğim ummadığım anda geldi ve ben Rabbime nasıl şükretmem ama bende insanım tabi ki olmayanı diliyorum ama sadece diliyorum ve bunu sizlerle paylaşmam yanlışmış demekki. Mesajları okudumda gerçekten başkalarıda takıntı yaptığımı düşünmüş çok üzüldüm . Sizinle paylaşmış olmak takıntı yapmış olduğum anlamına gelmez eğer orkide o mesajı bana öyle değilde ‘canım sen üzülme çevrede böyle insanlar var hayırlısını dile Allah gönlüne göre versin ‘ yazsaydı kavga aramıyorum neden tepki vereyim hepinizle dost oldum ama yazı da bir sitem var resmen sanki erkek istiyorum kızımı istemiyorum çok takıyorum onu üzüyorum gibi yazıp bana sitem ediyor bilmiyorum ben öyle anladım daha fazla uzatmayacağım Allah inşaAllah herkesin gönlüne göre hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hiç kimseyle bi derdim yok Ve bundan sonra düşüncelerimi paylaşacağım en son yer burası:)

Canım burada herkes yaşadığını düşüncelerini paylaşmakta özgür. Sonuçta herkesin kendi düşüncesi. Sen de buraya istediğini yazabilirsin, düşüncelerine katılan olur katılmayan olur ama bunu dediğin gibi yumuşak bir dille söylemek en güzeli. Zaten hassas bir dönemdeyiz hepimiz. Özel hayatlarımızda kimin ne yaşadığını bilemeyiz. Belki burda içini döküp rahatlıyor insanlar. O yüzden düşüncelerini paylaşmakta sakınca görme :)

Günaydın kızlar :) 2 kız bebek rüyası üzerine bu gece erkek bebek gördüm. Özele gitmeme rağmen burdaki bi devlet hastanesinde doğum yapıyorum bebeğimi göstermiyorlar bana. Ertesi gün gösterdiklerinde de 9 10 aylık yeni adım atmaya başlayan bi erkek çocuğu bana doğru geliyordu :)
Dişleri bile çıkmış. Şaşırıyordum bebek böyle büyük doğar mı diye ama çok tatlı sevimli bir bebekti :)

Herkese günaydın....
Burada minik paylaşımlar yapıyoruz. Ne tuhaftır ki herkesin kişiliği ve istekleri ile ilgili paylaşımlar sayesinde birbirimiz hakkında fikir ediniyoruz. Aslında yazılanlar dikkatli okunursa herşey gayet açık. Yalnız bazılarımız tepki vermek istiyor, bazılarımız ise aman uzak durayım bir polemik konusu açmayayım diyor.
Tabi herkes birşey isteyebilir. Bir ev, bir araba, bir erkek yada bir kız çocuk. Ama çok tekrarlanınca bu medyada, insanın diğer yorumlardan çok, bu yorumlar dikkatini çekiyor.
Sonuç şu ki, kız çocukları yaşlandığımızda bizimle ilgilensin diye doğurmak, yada erkek çocukları doğururken Anadolu kültüründen gelen böbürlenme fikrinden sıyrılabirsek toplum olarak, her sonuç bizi mutlu eder.
Çocukları, onlara ıyı bir gelecek vermek adına doğuruyoruz, kendi hayallerimizi onların üstüne kurmak için değil, onların hayallerini onlara verebilmek adına çocuk dünyaya getiriyoruz.
Türkiye de ortalama 5 milyon engelli var. Dua edelim ki; yavrularımız onlardan biri olmasın, hele ki Türkiye şartlarında.
Herkese bol güneşli günler diliyorum ....

Zaten onun için üye oldum buraya bazen annemize bile söyleyemediğimiz şeyleri burada paylaşıyoruz ama gördüğüm tepkiler benim tam bir takıntılı yapmış paylaşmamın bi anlamı yok yanlış anlaşılmış gerçekten çok üzüldüm canım ne düşünüyorsam yazıyordum çünkü biliyordum ki benim gibi olanda var beni anlayanda. Onlar hala var ama çoğunlukla yanlış anlaşılmışım herşeyin hayırlısı teşekkür ederim cevabın için kuzum

Canım bol bol dua et nazar çok ciddi bir konu. Sen dua et gerisini allaha bırak inşallah birşeyde olmamıştır bebişine ağlama stres yapma

Canım dün yaşananları henüz okuyabildim. Mesaj yazmak konuşmaktan çok farklı bir kere duygu yok burada herkes yanlış anlayabiliyor yazılanları aranızda biraz tatsız bir olay olmuş ama bence sen daraldığında sıkıldığında yaz buraya bazen insanın yakınlarına bile anlatamayacağı şeyler oluyor.

Günaydın annişler

Biz bugün kızımla 17. haftaya girmiş bulunuyoruz hemen hemen yolun yarısına geldik gibi kızlar şaka maka :) ilk guruba girdiğimizde ay keseyi görelim ay kalp atışı derken 17. haftadayız çok çok şükür bugünlerimize Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Belki ben yanlış anladım belki o farkında olmadan o tepkiyi verdi bilmiyorum ama ben burda kimseye öyle bi tepki vermedim kendimi karşımdakinin durumuna koyup öyle cevap verdim herkese sadece üzüldüm amacım tartışma yaratmakta değildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…