- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #15.461
Günaydın kuzum :) amiin inşaAllahhGünaydın annişler
Biz bugün kızımla 17. haftaya girmiş bulunuyoruz hemen hemen yolun yarısına geldik gibi kızlar şaka maka :) ilk guruba girdiğimizde ay keseyi görelim ay kalp atışı derken 17. haftadayız çok çok şükür bugünlerimize Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Herkese günaydın....
Burada minik paylaşımlar yapıyoruz. Ne tuhaftır ki herkesin kişiliği ve istekleri ile ilgili paylaşımlar sayesinde birbirimiz hakkında fikir ediniyoruz. Aslında yazılanlar dikkatli okunursa herşey gayet açık. Yalnız bazılarımız tepki vermek istiyor, bazılarımız ise aman uzak durayım bir polemik konusu açmayayım diyor.
Tabi herkes birşey isteyebilir. Bir ev, bir araba, bir erkek yada bir kız çocuk. Ama çok tekrarlanınca bu medyada, insanın diğer yorumlardan çok, bu yorumlar dikkatini çekiyor.
Sonuç şu ki, kız çocukları yaşlandığımızda bizimle ilgilensin diye doğurmak, yada erkek çocukları doğururken Anadolu kültüründen gelen böbürlenme fikrinden sıyrılabirsek toplum olarak, her sonuç bizi mutlu eder.
Çocukları, onlara ıyı bir gelecek vermek adına doğuruyoruz, kendi hayallerimizi onların üstüne kurmak için değil, onların hayallerini onlara verebilmek adına çocuk dünyaya getiriyoruz.
Türkiye de ortalama 5 milyon engelli var. Dua edelim ki; yavrularımız onlardan biri olmasın, hele ki Türkiye şartlarında.
Herkese bol güneşli günler diliyorum ....
Belki ben yanlış anladım belki o farkında olmadan o tepkiyi verdi bilmiyorum ama ben burda kimseye öyle bi tepki vermedim kendimi karşımdakinin durumuna koyup öyle cevap verdim herkese sadece üzüldüm amacım tartışma yaratmakta değildi
Sormaaaa yaa aynen uyuyamıyorum uyudummu kendimi yoracak rüyalar görüyorum resmen hep bir yerden bir yerlere koşturuyorum :)Kızlaar mışıl mışıl uyuyabiliyormusunuz ya ben bin kere dönüyorum yatakta hep bir rüyalar görüyorum
Aynen öyle canım hayırlısı olsun herşeyinAma burda birbirimizi kırmak gereksiz aslında hepimizin deşarj olacağı bir platformdayız sakin olabilsek daha sevimli olur :) ben
Bazen çok hassaslaşabiliyoruz. Üzülme bende diğer arkadaşımızda üzülmesin sonuçta fikirler konuşulur kimi onaylar kimi onaylamaz önemli olan senin ne hissettiğin. Benim 1 oğlum var Rabbim uzun ömürler versin bu bebeğimin kız olmasını çok istedim mesela toplumun görüşü ile alakalı değil ilk bebeğim kız olsaydı bunu da erkek isterdim muhtemelen. Ama herşeyin başı elbette sağlıklı hayırlı bir evlat olması.
Gereksiz konulara aşırı tepki gösterdiğimiz zamanlarımız oluyor olacak hamileyiz biz :) en iyi birbirimizi anlarız
Uyuyamıyorumm. Devamlı uyanıyorum birde hep uzun ve karışık rüyalar gördüğüm için dinlenmiş şekilde uyanamıyorum. Beynim yorgun oluyor sabahları.Kızlaar mışıl mışıl uyuyabiliyormusunuz ya ben bin kere dönüyorum yatakta hep bir rüyalar görüyorum
Arkadaşım çok güzel aciklamissin bende böyle düşünüyorum. Çocuklarımızı geleceğe hazirlamaliyiz ama onların geleceği. . Bizim her şeyine karistigimiz yada bize baksınlar diye değil.Herkese günaydın....
Burada minik paylaşımlar yapıyoruz. Ne tuhaftır ki herkesin kişiliği ve istekleri ile ilgili paylaşımlar sayesinde birbirimiz hakkında fikir ediniyoruz. Aslında yazılanlar dikkatli okunursa herşey gayet açık. Yalnız bazılarımız tepki vermek istiyor, bazılarımız ise aman uzak durayım bir polemik konusu açmayayım diyor.
Tabi herkes birşey isteyebilir. Bir ev, bir araba, bir erkek yada bir kız çocuk. Ama çok tekrarlanınca bu medyada, insanın diğer yorumlardan çok, bu yorumlar dikkatini çekiyor.
Sonuç şu ki, kız çocukları yaşlandığımızda bizimle ilgilensin diye doğurmak, yada erkek çocukları doğururken Anadolu kültüründen gelen böbürlenme fikrinden sıyrılabirsek toplum olarak, her sonuç bizi mutlu eder.
Çocukları, onlara ıyı bir gelecek vermek adına doğuruyoruz, kendi hayallerimizi onların üstüne kurmak için değil, onların hayallerini onlara verebilmek adına çocuk dünyaya getiriyoruz.
Türkiye de ortalama 5 milyon engelli var. Dua edelim ki; yavrularımız onlardan biri olmasın, hele ki Türkiye şartlarında.
Herkese bol güneşli günler diliyorum ....
Kızlaar mışıl mışıl uyuyabiliyormusunuz ya ben bin kere dönüyorum yatakta hep bir rüyalar görüyorum
Çok şükür canım Allah sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin. Tüm testlerden de sağlıklı bir şekilde çıkalım.Günaydın annişler
Biz bugün kızımla 17. haftaya girmiş bulunuyoruz hemen hemen yolun yarısına geldik gibi kızlar şaka maka :) ilk guruba girdiğimizde ay keseyi görelim ay kalp atışı derken 17. haftadayız çok çok şükür bugünlerimize Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Zaten hormonların çoştuğu bir dönemde çok çok hassasız birazda anlayışa ve empatiye ihtiyacımız var okadar canıım:)Amanın kızlar ne olmuş buralar
KKda ben başka konu başlıklarına girince içim kararıyor milletin tartışmasından, 2018 Eylül annelerine bakayım da içim açılsın diye geçiriyorum içimden. Ciddiyim bu soyledigimde. Yazarken iste bazen böyle oluyor, mimiksiz olduğu içini ses tonu duymadığımız için. Konuşuyor olsak, ortada büyük bir sorun olmaz ooo bu mevzu çoktan geçer giderdi.
Ihtiyacımız olan birbirimizin anlayışı, empatisi, deneyimlerimizden öğrenmek. Kaç aydır da gayet güzel beceriyoruz. Inşallah küsüp gitmezsiniz, ben ikinizin de mesajlarını takip ediyorumOrkidee0238 ve Svgnnn .
Sen yine yazmaya paylaşmaya içini dökmeye devam et canım benim, ben adım kadar eminim yazının duygusuzlugundan böyle anlaşmazlık oldu aranızda.Zaten hormonların çoştuğu bir dönemde çok çok hassasız birazda anlayışa ve empatiye ihtiyacımız var okadar canıım:)
amin canım inşallahÇok şükür canım Allah sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin. Tüm testlerden de sağlıklı bir şekilde çıkalım.
Küsecek bir duru. Yok arkadaş fazla alındı benim bana üzülüyor gibi gelmişti öyle değilmiş Allah yokunu açık etsin sonuçta yazı dili anlaşılmıyor mesele kız yada erkek istemek değil milleti takıp strese girmekti öyle değilmiş mesele kapandıAmanın kızlar ne olmuş buralar
KKda ben başka konu başlıklarına girince içim kararıyor milletin tartışmasından, 2018 Eylül annelerine bakayım da içim açılsın diye geçiriyorum içimden. Ciddiyim bu soyledigimde. Yazarken iste bazen böyle oluyor, mimiksiz olduğu içini ses tonu duymadığımız için. Konuşuyor olsak, ortada büyük bir sorun olmaz ooo bu mevzu çoktan geçer giderdi.
Ihtiyacımız olan birbirimizin anlayışı, empatisi, deneyimlerimizden öğrenmek. Kaç aydır da gayet güzel beceriyoruz. Inşallah küsüp gitmezsiniz, ben ikinizin de mesajlarını takip ediyorumOrkidee0238 ve Svgnnn .
Ben takıntı yapmıyorum zaten canım sizi kendime çok yakın görüp fazla paylaştım galiba burda sende dahil bi gönlünden geçen var sorduklarında diyordun kızım olsun istiyorum diye çünkü insanız ve içimizde isteklerimiz mutlaka var ilk çocuğu olanların bile gönlünden geçen vardır benim 2.çocugumu farklı istemem neden bu kadar büyütüldü sanki kızım olsun istemiyormuşum gibi bu konuşmalar.bende her zaman dedim ilk önce hayırlı sağlıklı ve gönlümüzdeki olsun diye buradaki herkese. Ne yazıkki belkide gönlümdeki erkek oldugu için bu kadar yanlış anlaşıldım. Bir oğlum olsaydı emin olabilirsiniz şuan erkek istediğimden 10000 kat daha çok isterdim 2.nin kız olmasını. Tekrar diyorum herşeyin hayırlısı Allah herkesin gönlüne göre versinBen orkide’yi yıllar öncesi başka topiktende tanıyorum hiç kırıcı tavrınıda görmedim. Üzülme stres yapma diye tesellide bulunmak istedi ama yanlış anlaşıldı. Herkesin gönlünden geçen bişey elbet var. Allah bağışlasın bi kızım var dünyalara değişmem,çok istedim bi kızım daha olsun ama allah erkek nasip etti.. allah biliyor içim bi değişik oldu ama tek istediğim sağlıkla doğup hayırlı evlat olması. Kız erkek ne farkeder hepsi evlat.. gönlünden geçeni söylemek gayet normal ama takıntıda yapmamak lazım orkide sadece bunu demek istedi.
Valla aynı ben dinlenemiyorum hiç bu hep devammı edecek gebelik boyunca acabaUyuyamıyorumm. Devamlı uyanıyorum birde hep uzun ve karışık rüyalar gördüğüm için dinlenmiş şekilde uyanamıyorum. Beynim yorgun oluyor sabahları.
Bende yüz üstü yatmak istiyorum yatıyorum sonra geri sola dönüyorum oda olmuyor sağa sönüyorum noluyor vücuduma anlamadım sürekli dönüyorum eşim bile uyanıyor bu duruma artıkGünaydınn kızlar.
Salı günü kan vermiştim, sanıyorum 3lü test, trimester down tarama testi diyor. Doktorum ne olur ne olmaz dedi, istedi. Sabah çıkmış, daha doktorumla konuşmadım ama, raporda düzeltilmiş Mom AFP (0,86) nöral tüp kusurları için düşük risk grubundadır yazıyor. Sorun yok inşallah diye düşünüp üstünde durmuyorum, inşalah öyledir
Ben şu sol tarafa yatma olayı yüzünden sürekli uyanıyorum. Hep sağıma yatmaya alışığım (burnumun kemiği sağa doğru eğik o yüzden yastıkla gerdiriyorum daha rahat nefes alıyorum) ama okudum ki en sağlıklı pozisyon sol tarafa yatmakmış. Eşim de saçma sapan şeyler okuyunca, zaten burun tıkanıklığından bir türlü uyuyamıyorum, gece boyunca da sürekli uyanıyorum kendimi sağ tarafa yatarken buluyorum. En son aşkı memnu gibi yastık koydum adamla arama, yastık tam sırtımda kalıyor dönemeyeyim diye.
Bende almaya başladım panik haldeyim bir haftada bir kilo bu gidişle ben 20 kilo alırım en azKızlar ben 3 haftadır her cuma tartiliyorum, benim kilolar her hafta bir bir artıyoraz mı yesem acaba???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?