- 16 Ekim 2017
- 205
- 483
- 18
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #20.761
Ben ayrıntılıya 18.haftada girmiştim suyun fazla gibi yediklerine dikkat et demişti.acaba sizde de böyle bir durum mu vardı acaba dedim.haftaya tekrar gireceğim ayrıntılıya.eger yine fazla olursa belki seker yuklemesini erken ister diye düşünüyorum.ben zaten yaptırmayı istiyorum çünkü gebelik şekeri farkedilmesse çok büyük sorunlar ortaya çıkabiliyormusErken istemesinin bir sebebi yoktu.Hani neden erken istenir onu da bilmiyorum açıkcası.Oyüzden sizlere de sormak istedim.Ancak yükleme sonucu gebelik şekerim olduğu çıktı.Şimdi yediklerime dikkat ediyorum.
Demir ilacını da ben de yatarken içiyorum öncesi ve sonrasında birşey yememek için.
ANLAdım benmi farklı bir durum mu acabaÇentiklenme plesantada ki kan akışını yavaşlatıyor canım, oğlumda ultrason da hep haftasından bi kaç gün geri gözüküyordu sonra o çentiklenme kendiliğinden düzelmişti çok şükür
Ben de yaptırmayı düşünmüyorum canım. Hani deniyor ya 1 dilim baklavayla eşdeğer diye, e o zaman 1 dilim baklava yiyelim öyle baksınlar :) O zaman ben de yaptırırımGünaydın kızlar , benim bir Dr akrabam var. Dün konuştuk bana asla şeker yüklemesi yaptirma dedi. Kendisinin doktorunu da Amerika'dan gelen bir Prof muş. Asla izin vermiyorum demiş. Şu anda tespit edebildiğimiz bebegin pankreas ve gözü zarar görüyormuş. %3 risk altında olan gebeler için bebeğe bu kadar zarar vermelerini anlamıyorum bu gelenek olmuş burda diye kiziyormuş. Dr akrabamin da 3 çocuğu var hiçbirine yaptırmamis çocukların maşallahı var. Yalnız hangi Dr a gitsem sorgusuz sualsiz seker yuklemesi yapicagiz diyor. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Allah yardımcınız olsun.bence erteleme ehliyet almak istiyorsan al hobi kurslarına git halk eğitimde var bütün gün çok takarsin kafana yada ailenin yanına git en azından kafan dağılır üzme kendini ve bebeğini dışarıdan söylemek kolay biliyorum ama bebeğin için güçlü ol bol bol dua et.Canım ben hamile olduğumu 24 Eylül de öğrendim gece. 25 Eylülde sabah uyandik eşim gitti. Ve biz o zaman daha 2 aylık evliydik. Ve eylülden beri de yok. Şimdi de zeytin dalı operasyonuna dahil o nedenle gelemem dedi.
Çok zor her yönden. En basitinden
Ben ehliyet almak istiyordumm çocuk doğunca alamam biliyorum..
Ben geldiğimde alırız dedi. Normalde bu ay bitiyordu görevi. Ama Afrin çıkınca gelemedi. Ve gelemeyecekte. Benim hayatım hep ertelemekle geçiyor napıcam bilmiyorum
Bu arada şeker yüklemesini bende yaptırmıycam ama herkesin kendi doktoruyla vereceği karar benim doktorumda tavsiye etmiyor...
Ben de yaptırmayı düşünmüyorum canım. Hani deniyor ya 1 dilim baklavayla eşdeğer diye, e o zaman 1 dilim baklava yiyelim öyle baksınlar :) O zaman ben de yaptırırımHerkesin kendi görüşü, tercihi canım. Her doktor farklı görüşlere sahip, hepsi farklı şeyleri savunurlar. Karar vermek bize kalmış. Benim doktorumda çok gerekli görmüyor şeker yüklemesini.
Başka doktora da görün canım tek taraflı dirençli akım zamanla düzeliyor ama suyunun filan azalması bunla alakalı olmayabilirANLAdım benmi farklı bir durum mu acaba
Kan akımında yavaşlama var dedi nedeni belli değil beslenemyr dedi ve sıvısıda biraz azalmş
Doktor hiç olumlu konuşmadı düzeleceğine dair çol kötüyüm 3 gündür
Yani bi sorun görünmedikçe yaptırmama taraftarıyım eğer bi sorun varsa tabiki ne gerekiyorsa yapılmalı. Aynen dikkat etmek lazım şeker zaten zararlı bişey çok fazla tüketmemeliyiz ne bize faydası var ne bebeğe külliyen zarar...kızlar bende şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorum.. en son yaptığım testte toktum ve şekerim 105 çıktı normalde 130 a kadar yolu var.. 2 3 kere daha açlık tokluk bakarım yeterli.. ilk bebeğimde yapmıştım 50 lik yüksek 100 lük normal çıkmıştı...O zaman çok şekerli tüketiyordum şimdi dikkat ediyorum..
Ben hissediyorum ayaktayken:)Kızlar bebekleriniz ayaktaykende hissediyormusunuz? Bu arada kızlar ben çatlamaya başladım tamam artık çatır çatır çatlarım :) geçen popo bugunde belimin yan tarafı zaten %70 çatlaktan oluşan vucudumun geri kalan kısmınıda tamamlayıp dünya haritasını oluşturuyorm :) neyse bebeklerimiz sağlıklı olsunlarda çatlakalarda geçiyor :)❣
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki.allah biz polis asker eşlerinin yardımcısı olsun.bize düşen dua ve sabır.bir ömür boyle gecicek bizim için.allah başımızdan eksik etmesin seslerini duyalım yeter.evladını düşün canım kendini çok hırpalama.Canım ben hamile olduğumu 24 Eylül de öğrendim gece. 25 Eylülde sabah uyandik eşim gitti. Ve biz o zaman daha 2 aylık evliydik. Ve eylülden beri de yok. Şimdi de zeytin dalı operasyonuna dahil o nedenle gelemem dedi.
Çok zor her yönden. En basitinden
Ben ehliyet almak istiyordumm çocuk doğunca alamam biliyorum..
Ben geldiğimde alırız dedi. Normalde bu ay bitiyordu görevi. Ama Afrin çıkınca gelemedi. Ve gelemeyecekte. Benim hayatım hep ertelemekle geçiyor napıcam bilmiyorum
Canım diyelim ki yaptirmadin ve sekerin vardı.cocukta da bu yüzden bi hastalık cıktı allah korusun.bunun vicdan azabını kaldırabilirim diyosan yaptırma.ama her ne olursa olsun bu bi risk ve ülkemizde de şeker hastalığı oranı yüksek.biz amerikalı değil bizim doktorlarımızın açıklamalarına baksak daha iyi bence.Günaydın kızlar , benim bir Dr akrabam var. Dün konuştuk bana asla şeker yüklemesi yaptirma dedi. Kendisinin doktorunu da Amerika'dan gelen bir Prof muş. Asla izin vermiyorum demiş. Şu anda tespit edebildiğimiz bebegin pankreas ve gözü zarar görüyormuş. %3 risk altında olan gebeler için bebeğe bu kadar zarar vermelerini anlamıyorum bu gelenek olmuş burda diye kiziyormuş. Dr akrabamin da 3 çocuğu var hiçbirine yaptırmamis çocukların maşallahı var. Yalnız hangi Dr a gitsem sorgusuz sualsiz seker yuklemesi yapicagiz diyor. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Acaba ayakta hissediliyormu diye merak ettim :) teşekkürler cnm ❣Ben hissediyorum ayaktayken:)
Bebisin hareket ediyor canım:)Kızlar günaydınn. Bende bir kaç haftadır karnımda garip bir his oluyor. Karnımın içinde anlık saniyelik bir çekilme hissi olup geçiyor. Genelde göbek deliğimin sağında yada üst kısmında oluyor. Sanki bişey içerken itiyor yada çekiyor gibi saniyelik olduğu için tam tarif edemiyorum. Acı hissi vermiyor, anlık çekiliyor sadece :/ Başlarda rahim kasılması mı acaba diyordum ama sertlik falan olmuyor.. Günde en az 1-2 kez oluyor bu durum. Doktoruma sordum kontrolde ama onunla alakalı herahngi bir yorum yapmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?